Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία Αντ. Σαμαρά-Μ. Ρέντσι για την επιχείρηση διάσωσης
  • [02] Ώρες αγωνίας για τους επιβάτες του «Νorman Αtlantic»
  • [03] Χαμηλότερος των προσδοκίων ο τζίρος της χριστουγεννιάτικης αγοράς

  • [01] Δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία Αντ. Σαμαρά-Μ. Ρέντσι για την επιχείρηση διάσωσης

    Πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι για την επιχείρηση διάσωσης του φλεγόμενου πλοίου Norman Atlantic, στην Αδριατική.

    O κ. Σαμαράς ρώτησε τον κ. Ρέντσι αν η κατάσταση είναι καλύτερη και ο Ιταλός πρωθυπουργός του απάντησε πως είναι πολλή καλύτερη.

    «Σε τι σημείο βρισκόμαστε; Θα προλάβουμε πριν νυχτώσει;», ρώτησε στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς.

    «Ναι. Προσπαθούμε. Είναι καλό ότι δεν υπάρχουν θύματα. Είναι καλή η συνεργασία Ιταλίας - Ελλάδας. Έχουμε εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Να ξέρεις, επειδή το άκουσα κάπου, ότι δεν υπάρχει κλίση στο καράβι», του απάντησε ο Ματέο Ρέντσι.

    Επίσης ο κ. Σαμαράς ρώτησε πως μπορεί και εκείνος να έχει άμεσα την ενημέρωση του Ιταλού πρωθυπουργού και εκείνος του είπε ότι θα του στέλνει ,από το Κέντρο Επιχειρήσεων την ενημέρωση που έχει.

    Εξάλλου, ενημέρωση από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτη για την επιχείρηση διάσωσης ζήτησε και έλαβε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εκφράζοντας συμπαράσταση στους επιβαίνοντες.

    [02] Ώρες αγωνίας για τους επιβάτες του «Νorman Αtlantic»

    Στους 140έχει ανέλθει μέχρι στιγμής, σε σύνολο 411 επιβατών,ο αριθμός των διασωθέντων απο το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νorman Αtlantic», στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο γκαράζ του ενώ αυτό έπλεε 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα. Σε κανέναν από τους επιβάτες του φλεγόμενου πλοίου δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα υγείας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής.

    Μάχη με το χρόνο προκειμένου να προλάβει το σκοτάδι δίνει η ιταλική ακτοφυλακή, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, για την μετεπιβίβαση όλων των επιβατών, από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, «Νorman Αtlantic».

    Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φωτιά διατηρείται στο πλοίο σε μειωμένα επίπεδα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιος ιδιαίτερο κίνδυνος, ενω τόνισε ότι η μετεπιβίβαση των επιβατών του πλοίου συνεχίζεται με καλούς ρυθμούς, λόγω συμμετοχής των ελληνικών ελικοπτέρων «super puma» που έχουν δυνατότητα να μεταφέρουν τέσσερα άτομα το καθένα. Αναλυτικότερα, στο σημείο βρίσκονται τρία ρυμουλκά και άλλα παραπλέοντα σκάφη και είναι σε εξέλιξη η μεταφορά όλων των επιβατών από ελικόπτερα της ιταλικής ακτοφυλακής στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «cruise europa», σύμφωνα με εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ, ο οποίος σημειώνει πωςτο Νorman Αtlantic δεν έχει πάρει καμιά επικίνδυνη κλίση. Ένα από τα ρυμουλκό πραγματοποιεί συνεχείς ρίψεις νερού για την κατάσβεση της μεγάλη φωτιάς.

    Εξάλλου, εντολή να αρχίσει επιχείρηση αερομεταφοράς επιβατών του ιταλικού επιβατηγού πλοίου δόθηκε στο ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας που ίπταται της περιοχής. Σε ετοιμότητα να συμμετάσχουν στην επιχείρηση, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, είναι άλλα 4 ελικόπτερα (μεταξύ των οποίων μεταφορικά ελικόπτερα του Στρατού Σινουκ) που βρίσκονται στην Κέρκυρα.

    [03] Χαμηλότερος των προσδοκίων ο τζίρος της χριστουγεννιάτικης αγοράς

    Χαμηλότερος των προσδοκιών ήταν ο τζίρος της χριστουγεννιάτικης αγοράς, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. "Λόγω έλλειψης διαθέσιμου εισοδήματος, αλλά κυρίως λόγω του κλίματος αβεβαιότητας από τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, διαψεύστηκαν" δήλωσε ο προέδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, το βασικό συμπέρασμα από την κίνηση των εμπορικών καταστημάτων την περίοδο των Χριστουγέννων, είναι η περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης. Οι τοπικές αγορές στη συντριπτική τους πλειονότητα θεωρούν ότι σημειώθηκε πτώση των πωλήσεων στα εμπορικά καταστήματα της περιοχής τους, συγκριτικά με την περσινή εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Οι περισσότεροι μικρομεσαίοι έμποροι κάνουν λόγο για μια μέση μείωση της εμπορικής κίνησης της τάξεως του 6-8% στις αγορές των μεγάλων αστικών κέντρων και περίπου 10% στις περιφερειακές αγορές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 December 2014 - 15:30:21 UTC