Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Γλέζος: Αδιανόητο να συμπεριλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ στα ψηφοδέλτιά του όσους έχουν κάνει καριέρα το βουλευτιλίκι
  • [02] Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι κανένας δεν θα μείνει αβοήθητος, δήλωσε ο Μ. Βαρβιτσιώτης
  • [03] Η ιταλική ακτοφυλακή έχει αναλάβει την όλη επιχείρηση διάσωσης των επιβατών
  • [04] Χάος στις Γαλλικές Άλπεις. Περίπου 15.000 αυτοκίνητα ακινητοποιημένα εξαιτίας του χιονιού
  • [05] Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφος της AirAsia

  • [01] Μ. Γλέζος: Αδιανόητο να συμπεριλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ στα ψηφοδέλτιά του όσους έχουν κάνει καριέρα το βουλευτιλίκι

    Απορρίπτει κάθε εκλογική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανώλης Γλέζος σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Real News», και εκτιμά, ότι το κόμμα του θα πρέπει να πάρει μέρος στις προσεχείς εκλογές αυτόνομα, με στόχο την αυτοδυναμία. «Μετά τις εκλογές» προσθέτει «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνεργασθεί, έστω και αν έχει την αυτοδυναμία, γιατί το μέλλον της χώρας δεν είναι κομματικό».

    Ερωτηθείς ειδικότερα για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ, ο ευρωβουλευτής της Αριστεράς μιλά για «προεκλογική συζήτηση και συμφωνία και για μετεκλογική σύμπραξη».

    Καλεί επίσης τους βουλευτές Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρο Παραστατίδη, «εάν πρόθεσή τους είναι να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να βοηθήσουν χωρίς να είναι υποψήφιοι» και χαρακτηρίζει επίσης ως «αδιανόητο να συμπεριλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ στα ψηφοδέλτιά του, βουλευτές της σημερινής Βουλής, οι οποίοι έχουν κάνει καριέρα το βουλευτιλίκι».

    Στη συνέντευξή του, ο κ. Γλέζος υποστηρίζει, επίσης, ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλέγεται από τον λαό, ώστε να μην εξαρτάται από τα κόμματα που τον διόρισαν» ενώ για το ενδεχόμενο να προταθεί ο ίδιος απαντά: «Δεν απαξιώνω την τιμή, αλλά ας σκεφτούν οι καλοπροαίρετοι προτείνοντες την ηλικία μου».

    [02] Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι κανένας δεν θα μείνει αβοήθητος, δήλωσε ο Μ. Βαρβιτσιώτης

    O υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εξερχόμενος από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, αναφορικά με την επιχείρηση διάσωσης του Ε/Γ- Ο/Γ Norman Atlantic, δήλωσε τα εξής:

    «Aπό τις 4 σήμερα τα ξημερώματα, έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά στο Norman Atlantic. Στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 478 άτομα (πλήρωμα και επιβάτες) εκ των οποίων οι 268 είναι Έλληνες.

    Στην περιοχή πνέουν άνεμοι οι οποίοι αγγίζουν τα 10 μποφόρ, 55 μίλια ταχύτητα αέρος, υπάρχει ισχυρή βροχόπτωση και χαλάζι, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολες οποιεσδήποτε επιχειρήσεις από αέρος. Στην περιοχή έχουν σπεύσει και ήδη συνδράμουν αρκετά εμπορικά πλοία.

    Ο πλοίαρχος του Norman Atlantic είναι Ιταλός και βέβαια το συντονισμό της έρευνας διάσωσης από τη στιγμή που κατέφθασε έχει αναλάβει το πλοίο Cruise Europa το οποίο επίσης έχει Ιταλό κυβερνήτη. Βρισκόμαστε σε άμεση επαφή με τις ιταλικές αρχές, με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής 'Αμυνας, το οποίο έχει διαθέσει στην επιχείρηση ελικόπτερα και αεροπλάνα. Aυτή τη στιγμή τα παραπλέοντα πλοία είναι το Spirit of Pireus, το Plana, το Aby Jeannete, Cruise Europa, το Evinos, το οποίο είναι δεξαμενόπλοιο και θα χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα σε περίπτωση που χρειαστεί αεροδιακομιδή των επιβαινόντων, το Genmar Argus, το Stelios B, το Serifos και προσεγγίζουν την περιοχή, το πυροσβεστικό σκάφος "Γκάτσος" από την Κέρκυρα, ένα πλωτό της ιταλικής Ακτοφυλακής και ένα πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού.

    Είναι μια πολύ δύσκολη επιχείρηση διάσωσης, με πολλές δυσκολίες και επικοινωνίας και συνεννόησης. Ήδη, το ιταλικό Κέντρο διάσωσης της Ρώμης, εφ΄όσον το πλοίο βρίσκεται ήδη στα ιταλικά χωρικά ύδατα αναλαμβάνει τον πλήρη συντονισμό με τη συνεργασία τη δική μας και βεβαίως έχουμε θέσει στη διάθεσή τους όλα αυτά τα μέσα που σας ανέφερα.

    Εργαζόμαστε για τη σωτηρία όλων των επιβαινόντων και βεβαίως προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι κανένας μα κανένας δεν θα μείνει αβοήθητος σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Είναι ένα από τα πιο πολύπλοκα περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα και για το οποίο χρειάζεται η συνδρομή πολλαπλών δυνάμεων. Ευτυχώς τα παραπλέοντα πλοία είναι αρκετά, πράγμα που μας δίνει την αισιοδοξία ότι θα μπορέσουμε στο σημείο αυτό να έχουμε αρκετές δυνάμεις για να σώσουμε τις ανθρώπινες ζωές, τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να θέσουμε σε μεγαλύτερο κίνδυνο απ αυτόν που βρίσκονται τώρα».

    [03] Η ιταλική ακτοφυλακή έχει αναλάβει την όλη επιχείρηση διάσωσης των επιβατών

    Η ιταλική ακτοφυλακή έχει αναλάβει, από τις 10 το πρωί σήμερα ώρα Ελλάδος, την όλη επιχείρηση διάσωσης των 478 επιβαινόντων (επιβάτες και πλήρωμα) του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Norman Atlantic», στο οποίο τα ξημερώματα εκδηλώθηκε πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία σε ένα από το γκαράζ του, ενώ έπλεε 22 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Ιταλίας και 44 βορειοδυτικά της Κέρκυρας.

    Όπως έκανε γνωστό, με δηλώσεις του πριν από λίγη ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Νίκος Λαγκαδιανός, «το φλεγόμενο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νorman Αtlantic», βρίσκεται εντός θαλάσσιας περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης της ιταλικής ακτοφυλακής και ως εκ τούτου η διαχείριση του περιστατικού έχει περάσει πλέον στο αρμόδιο κέντρο έρευνας και διάσωσης της Ρώμης, ενώ από το ενιαίο κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης τα δεσμευμένα πλοία παραμένουν για παροχή συνδρομής σε συνεργασία με την ιταλική ακτοφυλακή»,

    Όπως τόνισε ο κ. Λαγκαδιανός στην περιοχή «υπάρχουν 8 παραπλέοντα πλοία, ενώ έχουν ξεκινήσει δύο ρυμουλκά από την Πύλο και την Κέρκυρα, δύο πυροσβεστικά πλοιάρια από την Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα και ένα ρυμουλκό από την Ιταλία. Στην περιοχή βρίσκεται επίσης ένα αεροσκάφος c-130 ενώ πέντε ελικόπτερα βρίσκονται σε ετοιμότητα στην Κέρκυρα και στο Άκτιο προκειμένου να συνδράμουν αν απαιτηθεί».

    [04] Χάος στις Γαλλικές Άλπεις. Περίπου 15.000 αυτοκίνητα ακινητοποιημένα εξαιτίας του χιονιού

    Αντιμέτωποι με το χάος βρέθηκαν απόψε το βράδυ όσοι σκιέρ ξεκίνησαν για να μεταβούν σε θέρετρα των Γαλλικών Άλπεων καθώς 15.000 αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στους δρόμους εξαιτίας του χιονιού με τους εγκλωβισμένους τουρίστες να αναγκάζονται να περάσουν τη νύχτα τους σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης.

    Σε ολόκληρη την περιοχή της Σαβοϊας, χιλιάδες άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, σε καταλύματα στο βουνό ή σε αεροδρόμια εξαιτίας του χιονιού.

    Ένας 27χρονος σκοτώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δρόμο κοντά στο Σαμπερί όταν το αυτοκίνητό του γλίστρησε εξαιτίας του χιονιού και βγήκε εκτός πορείας με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος 200 μέτρων.

    [05] Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφος της AirAsia

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι θαλάσσιες έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της AirAsia με 162 επιβαίνοντες που εξαφανίστηκε νωρίς σήμερα το πρωί μεταξύ Ινδονησίας και Σιγκαπούρης, ένα τρίτο δράμα για Μαλαισιανή αεροπορική εταιρία φέτος.

    Το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας έχασε την επαφή με το Ερμπας A320-220 της Μαλαισιανής εταιρίας χαμηλού κόστους AirAsia περίπου μία ώρα μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο Τζουάντα στη Σουραμπάγια, στην ανατολική Ιάβα, στις 05.20' τοπική ώρα. Το αεροπλάνο αναμενόταν να προσγειωθεί στη Σιγκαπούρη στις 08.30' τοπική ώρα.

    Λίγο πριν από την εξαφάνιση του αεροσκάφους, οι πιλότοι ζήτησαν την άδεια από το κέντρο ελέγχου στη Τζακάρτα να αποκλίνουν από την πορεία πτήσης και να πετάξουν ψηλότερα, σε ύψος 38.000 ποδών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ανακοίνωσε η AirAsia.

    Στο αεροσκάφος επέβαιναν 156 Ινδονήσιοι, τρεις Νοτιοκορεάτες, ένας Γάλλος που ήταν ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, ένας Βρετανός, ένας Μαλαισιανός και ένας πολίτης της Σιγκαπούρης. Υπήρχαν 138 ενήλικες επιβάτες, 16 παιδιά και ένα βρέφος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 December 2014 - 11:30:22 UTC