Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γκ. Χαρδούβελης: Προετοιμαζόμαστε για τυχόν κλυδωνισμούς, οι καταθέσεις είναι ασφαλείς
  • [02] Αισθητή σεισμική δόνηση σε κατοίκους των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας
  • [03] Πλοίο στις φλόγες ανοιχτά της Κέρκυρας
  • [04] Ο πιλότος του αεροσκάφους της Air Asia είχε ζητήσει να αποκλίνει από την πορεία πτήσης

  • [01] Γκ. Χαρδούβελης: Προετοιμαζόμαστε για τυχόν κλυδωνισμούς, οι καταθέσεις είναι ασφαλείς

    «Προετοιμαζόμαστε για να αντέξουμε τυχόν κλυδωνισμούς. Περάσαμε ήδη νομοθετήματα που παρέχουν ασφάλεια στις καταθέσεις, είμαστε σε διαρκή επαφή με τους εταίρους μας, ενώ όλη η κυβέρνηση θα βρίσκεται επί ποδός και σε επαγρύπνηση» τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, σε συνέντευξη στο "ΒΗΜΑ" ενόψει της αυριανής τρίτης ψηφοφορίας για εκλογή Προέδρου και την πιθανότητα να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Ο κ. Χαρδούβελης στέλνει σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει «στο επόμενο στάδιο που θα βασίζεται στο δικό μας σχέδιο ανάπτυξης, με δική μας πρωτοβουλία, χωρίς τον πειθαναγκασμό της τρόικας».

    Ξεκαθαρίζει ότι «οι καταθέσεις στις τράπεζες είναι ασφαλείς» και επισημαίνει: «Μάλιστα, εμείς ως υπουργείο φροντίσαμε την τελευταία εβδομάδα και νομοθετήσαμε τη δυνατότητα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, να δανείζει χρήματα στο Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων σε περίπτωση που χρειαστεί ένα απόθεμα μεγαλύτερο από αυτό που διαθέτει για να στηρίζει τους καταθέτες».

    Στην ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογής νέας κυβέρνησης με αντιμνημονιακό προσανατολισμό σημειώνει: «Το κλειδί για την αποφυγή κλυδωνισμών και τη μετέπειτα οικονομική μας πορεία το 2015 το κρατάει η ΕΚΤ» και προσθέτει: «Το κλειδί αυτό εύκολα και απότομα μπορεί να κλείσει τη χρηματοδότηση προς τις τράπεζες και έτσι να στραγγαλίσει την ελληνική οικονομία σε χρόνο Dt».

    [02] Αισθητή σεισμική δόνηση σε κατοίκους των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας

    Αισθητή, σε κατοίκους των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας, έγινε σήμερα το πρωί ασθενής σεισμική δόνηση. Σύμφωνα με στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το μέγεθος της σεισμικής δόνησης, που καταγράφηκε στις 7:40, ήταν 3,9 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ και είχε επίκεντρο την περιοχή της Βατσουνιάς, στο νομό Καρδίτσας.

    Το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του ΑΠΘ ανακοίνωσε, ότι το επίκεντρο του σεισμού, εντοπίστηκε σε απόσταση 33 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά από την πόλη των Τρικάλων.

    [03] Πλοίο στις φλόγες ανοιχτά της Κέρκυρας

    Μεγάλη επιχείρηση για την ασφαλή αποβίβαση των 411 επιβατών του πλοίου «Νorman Αtlantic», στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ένα από τα γκαράζ του, 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα, βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα, από την ελληνική και ιταλική ακτοφυλακή.Πολιορκητικό κλοιό γύρω από το φλεγόμενο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, προσπαθούν να κάνουν επτά πλοία που βρίσκονται στο σημείο, για να αντιμετωπίσουν τις κακές καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή, προκειμένου να γίνει η ασφαλής αποβίβαση όλων των επιβατών.

    Έως τώρα από το πλοίο, που βρίσκεται 44 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας στο στενό του Οτράντο, έχουν αποβιβαστεί 150 επιβάτες στο φορτηγό πλοίο «spirit of Piraeus».

    Στο σημείο σπεύδει ρυμουλκό πλοίο και πυροσβεστικά σκάφη, ένα από την Ηγουμενίτσα και δύο από την Ιταλία.

    Η φωτιά στο πλοίο εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε ένα από τα γκαράζ του, υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ σύμφωνα το Ενιαίο Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το «Νorman Αtlantic» επικρατούν νότιοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ με βροχόπτωση και ομίχλη.

    [04] Ο πιλότος του αεροσκάφους της Air Asia είχε ζητήσει να αποκλίνει από την πορεία πτήσης

    Η αεροπορική εταιρία AirAsia δήλωσε σήμερα ότι "ο πιλότος είχε ζητήσει να αποκλίνει από την πορεία πτήσης λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών" που επικρατούσαν, σε μήνυμα στο λογαριασμό της στο Facebook. "Η επικοινωνία με το αεροσκάφος χάθηκε ενώ ήταν ακόμα υπό τον έλεγχο των ινδονησιακών Αρχών εναέριας κυκλοφορίας", πρόσθεσε η AirAsia.

    Το αεροσκάφος των αερογραμμών AirAsia εξαφανίστηκε νωρίς σήμερα το πρωί στα μισά της διαδρομής μεταξύ της πόλης Σουραμπάγια της Ινδονησίας απ΄όπου είχε αναχωρήσει και της Σιγκαπούρης που ήταν ο προορισμός του, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας στον ινδονησιακό υπουργείο Μεταφορών Τζόκο Μουρτζατμότζο.

    Στο A320-200 επέβαιναν 162 άνθρωποι: το επταμελές πλήρωμα και 155 επιβάτες, ανάμεσα τους 16 παιδιά και ένα βρέφος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 December 2014 - 9:30:20 UTC