Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με το βλέμμα στραμμένο στην τρίτη ψηφοφορία
  • [02] Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή
  • [03] Μειώσεις τιμών σε διόδια της Πελοποννήσου, από τη νέα χρονιά
  • [04] Προσευχές και δάκρυα στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα από το τσουνάμι του 2004 στην Ασία
  • [05] Η Ευρώπη πρέπει να συγκροτήσει ένα "τάγμα" εναντίον του ιού Έμπολα, υποστήριζει ειδικός
  • [06] Στις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα από το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο αναφέρεται η αυστριακή «Ντερ Στάνταρντ»
  • [07] Τουλάχιστον 22 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε μάχες με ισλαμιστές στη Λιβύη

  • [01] Με το βλέμμα στραμμένο στην τρίτη ψηφοφορία

    Στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα διεξαχθεί στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, στη Βουλή είναι στραμμένο το ενδιαφέρον.

    Ν' αναλογισθούν την ευθύνη τους και να μη βάλουν τη χώρα σε εθνική περιπέτεια, κάλεσε τους βουλευτές ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ψηφοφορίας, κατά την οποία ο υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμος, συγκέντρωσε 168 ψήφους.

    Το ενδεχόμενο να βγει Πρόεδρος με τις ψήφους των φυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής έχει απορριφθεί. «Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής» δήλωσε ο Σταύρος Δήμας.

    [02] Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή

    Ανοικτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα, την τελευταία Κυριακή του χρόνου (28 Δεκεμβρίου). Το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για τις ώρες ανοίγματος είναι αυτό που ισχύει γενικότερα για τις Κυριακές, δηλαδή από τις 11:00 έως τις 20:00, ενώ οι εμπορικοί σύλλογοι, στο πλαίσιο της δυνατότητας να προσαρμόσουν εντός αυτού τα σχετικά εορταστικά ωράριά τους, έχουν ορίσει τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων της περιοχής τους από τις 11:00 έως τις 18:00. Αύριο (Σάββατο) θα είναι ανοικτά από 09:00 - 20:00.

    «Τα καταστήματα θα είναι ανοικτά την τελευταία Κυριακή του χρόνου, συμβάλλοντας στο εορταστικό κλίμα και δίνοντας ακόμη μία δυνατότητα στους καταναλωτές να κατέβουν στις τοπικές αγορές και να κάνουν τις τελευταίες αγορές του χρόνου που φεύγει, εκμεταλλευόμενοι τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές» σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΣΕΕ.

    Σημειώνεται ότι το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων θα ισχύσει έως την Πρωτοχρονιά:

    Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014, 09:00 - 21:00

    Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014, 09:00 - 18:00

    Tην Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

    [03] Μειώσεις τιμών σε διόδια της Πελοποννήσου, από τη νέα χρονιά

    Μειώσεις στις τιμές των διοδίων φέρνει η νέα χρονιά στον αυτοκινητόδρομο του Μορέα, αφού σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη σύμβαση παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο - Σπάρτη, από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 31 Δεκεμβρίου προς Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015, προκύπτουν μειώσεις τιμών σε ορισμένους σταθμούς διοδίων και σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων.

    Συγκεκριμένα μειώνονται οι τιμές στους σταθμούς διοδίων:

    α) Νεστάνης και Καλαμάτας, για δίκυκλα και τρίκυκλα οι τιμές ορίζονται στα 1,60 ευρώ και 0,90 ευρώ αντίστοιχα.

    β) Σπαθοβουνίου και Μάναρη, οι τιμές για οχήματα με δύο ή τρεις άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ. ορίζονται σε 6,30 ευρώ και 4,80 ευρώ αντίστοιχα.

    γ) Νεστάνης, Μάναρη, Βελιγοστής, Αρφαρών και Καλαμάτας οι τιμές για οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ., ορίζονται σε 8,40 ευρώ, 6,80 ευρώ, 4,20 ευρώ, 2,60 ευρώ και 4,90 ευρώ αντίστοιχα.

    Οι υπόλοιπες τιμές στους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητοδρόμου, δεν επηρεάζονται και παραμένουν ίδιες.

    [04] Προσευχές και δάκρυα στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα από το τσουνάμι του 2004 στην Ασία

    Με προσευχές και επισκέψεις επισήμων στους ομαδικούς τάφους στην Ασία ξεκίνησαν σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από το τσουνάμι που σάρωσε την περιοχή με απολογισμό τουλάχιστον 220.000 νεκρούς ή αγνοούμενους και καταστροφές σε 14 χώρες του Ινδικού Ωκεανού.

    Την 26η Δεκεμβρίου του 2004, ένας σεισμός μεγέθους 9,3 βαθμών- ο σφοδρότερος στον πλανήτη από το 1960- σημειώθηκε στα ανοιχτά της Σουμάτρας, προκαλώντας τσουνάμι που έπληξε χώρες της Ασίας όπως τη Σρι Λάνκα και την Ταϊλάνδη και ακόμα και περιοχές στην Αφρική.

    Σήμερα άνδρες και γυναίκες τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο της Ινδονησίας δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα για τις εκδηλώσεις μνήμης σε ένα πάρκο στην Μπάντα Άτσεχ, την πόλη που ήταν πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

    Προσευχές πραγματοποιήθηκαν στα τεμένη της επαρχίας Άτσεχ ενώ πολλοί επισκέφθηκαν τους ομαδικούς τάφους όπου έχουν θαφτεί πολλά θύματα εκ των 170.000 ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στην Ινδονησία, την χώρα που επλήγη περισσότερο από την τραγωδία.

    [05] Η Ευρώπη πρέπει να συγκροτήσει ένα "τάγμα" εναντίον του ιού Έμπολα, υποστήριζει ειδικός

    H Ευρώπη θα καταστεί «ευάλωτη» εάν δεν θεωρήσει την αντιμετώπιση των επιδημιών ως ένα «διακύβευμα εθνικής ασφαλείας» ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ, προειδοποίησε ο επιστήμονας που μαζί με άλλους συναδέλφους του ανακάλυψαν τον ιό Έμπολα σε μία συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα.

    «Είναι καιρός η Βρετανία και η Ευρώπη να συγκροτήσουν ένα τάγμα προσώπων που θα είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι, που θα είναι πεπειραμένοι και θα είναι άμεσοι διαθέσιμοι» επισήμανε στη βρετανική εφημερίδα The Independent ο Βέλγος μικροβιολόγος Πέτερ Πιοτ, ο οποίος το 1976 ήταν ένας από τους πρώτους ερευνητές που αναγνώρισαν τον ιό που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό.

    «Δε διαθέτουμε κάτι ανάλογο και αυτό το γεγονός μας καθιστά ευάλωτους» εκτίμησε ο ειδικός, ο οποίος είναι σήμερα διευθυντής της Σχολής Υγιεινής και Τροπικών Ασθενειών του Λονδίνου (LSHTM) ενώ πρόσφατα επισκέφθηκε νοσηλευτικά κέντρα στη Σιέρα Λεόνε.

    [06] Στις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα από το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο αναφέρεται η αυστριακή «Ντερ Στάνταρντ»

    Εκτενή αναφορά στις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, κυρίως από το αναγκαστικό δάνειο αλλά και από τις πολεμικές αποζημιώσεις, για την επί 3,5 χρόνια γερμανοναζιστική κατοχή, κάνει η αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» στη χριστουγεννιάτικη έκδοσή της, με αφορμή την επικείμενη κατάθεση της σχετικής εμπιστευτικής έκθεσης, από την ειδική ομάδα εργασίας στον υπουργό Οικονομικών.

    «Οι Γερμανοί στρατιώτες ήταν στην Ελλάδα από τον Απρίλιο του 1941 έως το Σεπτέμβριο του 1944 και πίσω τους δεν άφησαν τίποτε άλλο παρά καμένη γη και την μνήμη σε πείνα, σαδιστικές σφαγές και εκτοπίσεις, η προγιαγιά του σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα, αυτοκτόνησε την ημέρα κατά την οποία εισέβαλε στην Αθήνα η «Βέρμαχτ», σημειώνεται στο δημοσίευμα, με τίτλο «Η οργή της Αθήνας για το αναγκαστικό δάνειο με τα δεκαπέντε μηδενικά», στο οποίο φιλοξενείται συνομιλία με τον επικεφαλής της ομάδας εργασίας, Παναγιώτη Καρακούση.

    Ο ίδιος, που, όπως σημειώνει η εφημερίδα «με την ομάδα εργασίας επί δύο χρόνια ερεύνησαν και υπολόγισαν τί οφείλει η Γερμανία στους Ελληνες μέχρι σήμερα», εκφράζει θλίψη βλέποντας, όπως λέει, μερικούς στη Γερμανία και αλλού να αμφισβητούν το προφανές, δηλαδή τις ζημίες που υπέστη η Ελλάδα, καθώς αρκεί και μόνον να αναλογιστεί κανείς ότι η Ελλάδα είχε τις μεγαλύτερες απώλειες, με το 19% του πληθυσμού της εκείνη την εποχή, δηλαδή 1,4 εκατομμύρια Έλληνες, να έχουν πεθάνει ή τραυματιστεί.

    Όπως εξηγεί, πρόκειται για ομάδα τεχνοκρατών και ο ίδιος έχει παραμερίσει την οργή του και προσπάθησε να υπολογίσει τα πάντα αντικειμενικά, χωρίς οι έρευνες της ομάδας να έχουν κανένα πολιτικό στόχο και να σχετίζονται με τη δανειακή βοήθεια προς την Ελλάδα.

    [07] Τουλάχιστον 22 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε μάχες με ισλαμιστές στη Λιβύη

    Τουλάχιστον 22 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν ισλαμιστές μαχητές, συμπεριλαμβανομένων και εφόδων με ταχύπλοα, στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν τον έλεγχο των τερματικών σταθμών εξαγωγής πετρελαίου και ενός ηλεκτροπαραγωγικού εργοστασίου στην ανατολική Λιβύη, δήλωσαν αξιωματούχοι χθες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μια δεξαμενή αποθήκευσης αργού έπιασε φωτιά όταν χτυπήθηκε από μια ρουκέτα.

    Οι μαχητές της συμμαχίας Φατζρ Λίμπια (Αυγή της Λιβύης) χρησιμοποίησαν ταχύπλοα για να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων. Από τα σκάφη αυτά «εκτόξευσαν πολλές ρουκέτες προς τους τερματικούς σταθμούς (στα λιμάνια) Ες Σίντερ και Ρας Λανούφ, και μία από αυτές έπληξε μια δεξαμενή νότια του λιμανιού Ες Σίντερ, που έπιασε φωτιά», δήλωσε ο Άλι αλ Χάσι, ο εκπρόσωπος της δύναμης που φρουρεί τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιοχή.

    Ο αλ Χάσι πρόσθεσε πως οι στρατιώτες προκάλεσαν ζημιές σε τρία από τα ταχύπλοα που χρησιμοποίησαν οι ισλαμιστές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 December 2014 - 9:30:22 UTC