Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντ. Μπακογιάννη για τα σενάρια περί εκλογής ΠτΔ με ψήφους της ΧΑ: Η ΝΔ δεν μπορεί να επιτρέψει ένα τέτοιο φαινόμενο
  • [02] Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον πρωθυπουργό
  • [03] Κάλαντα στον Δ. Κουτσούμπα έψαλλε ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ν. Ελλάδος και Νήσων
  • [04] Μείωση 4,4% σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου τον Οκτώβριο
  • [05] Ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή, 28/12
  • [06] Στις «πλάτες» του «Άτλαντα» περνά η κοινωνική ασφάλιση

  • [01] Ντ. Μπακογιάννη για τα σενάρια περί εκλογής ΠτΔ με ψήφους της ΧΑ: Η ΝΔ δεν μπορεί να επιτρέψει ένα τέτοιο φαινόμενο

    Αν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώσουν πως η Χρυσή Αυγή προτίθεται να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τότε «πολλοί» νεοδημοκράτες βουλευτές θα ψηφίσουν «παρών» στην τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη στον ΣΚΑΪ, απαντώντας στα σενάρια να υπερψηφίσουν οι βουλευτές της ΧΑ τον κ. Δήμα, στις 29 Δεκεμβρίου. «Η ΝΔ δεν μπορεί να επιτρέψει ένα τέτοιο φαινόμενο» τόνισε η κ. Μπακογιάννη σε δηλώσεις της, που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα skai.gr, και υποστήριξε πως και ο ίδιος ο προεδρικός θώκος δεν θα έχει το «κύρος που του αναλογεί» αν ο κ. Δήμας εκλεγεί χάρη στην ψήφο «ενός κόμματος που κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση».

    Η κ. Μπακογιάννη, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως παρά τους ισχυρισμούς του, στην πράξη θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ακολουθώντας τη γραμμή «θέλω τα λεφτά, θέλω την προληπτική γραμμή αλλά δεν θέλω καμία υποχρέωση» και συμπλήρωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να παίζει τον τρελό».

    [02] Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον πρωθυπουργό

    Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα άκουσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του στο Μέγαρο Μαξίμου. Την αρχή έκανε ο σύλλογος «Νέοι Ορίζοντες» του δήμου Ευρώτα Λακωνίας. Το πρωθυπουργό ζεύγος ευχήθηκε σε όλους «Χρόνια Πολλά» και η υπεύθυνη του συλλόγου έδωσε στον κ. Σαμαρά το βραβείο «Λιόπετρα», που είναι χαρακτηριστικό της Μάνης, καθώς πρόκειται για ένα κλαδί ελιάς πάνω σε μια πέτρα.

    Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός άκουσε τα κάλαντα από την μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και από προσκόπους και συγκεκριμένα από το Σώμα Ελλήνων Οδηγών. Ο πρωθυπουργός άκουσε τα κάλαντα με μια μικρή καθυστέρηση καθώς, όπως ο ίδιος ανέφερε στους δημοσιογράφους, μιλούσε με τον πρωθυπουργό της Κίνας. «Μου είπε να μεταφέρω στον ελληνικό λαό τις ευχές του» είπε ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτή την τηλεφωνική επικοινωνία έγινε συζήτηση για την επένδυση της Cosco και το ενδιαφέρον των Κινέζων για την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων.

    [03] Κάλαντα στον Δ. Κουτσούμπα έψαλλε ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ν. Ελλάδος και Νήσων

    «Οι μέρες που έρχονται επιτάσσουν ο ίδιος ο λαός να βγει στο προσκήνιο, να καθορίσει αυτός τις εξελίξεις. Οι καιροί που έρχονται απαιτούν ακόμη πιο ισχυρό ΚΚΕ, η επόμενη μέρα μετά τις πιθανές ερχόμενες εκλογές χρειάζεται ένα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για το λαό» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στον οποίο έψαλλε τα κάλαντα ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων.

    «Έρχονται εποχές που πρέπει όλοι να χορέψουμε στους ρυθμούς του Πυρίχειου, του ποντιακού πολεμικού χορού που δείχνει τον ηρωισμό, τη λεβεντιά και την αντρειοσύνη. Κι όπως τραγουδούσαν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στα ποντιακά, "Ντο θ' φτάμε τα παράδας και το πολά το βίον, το ΚΚΕ ασ' όλεν το καλλίον". Καλή δύναμη, καλή υγεία σε όλους!» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

    [04] Μείωση 4,4% σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου τον Οκτώβριο

    Μείωση 4,4% σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον Οκτώβριο εφέτος, καθώς η αύξηση στην αξία των ελληνικών εξαγωγών υπερκάλυψε την αύξηση της αξίας των εισαγωγών. Όμως, στο 10μηνο, το εμπορικό έλλειμμα εμφανίζεται αυξημένο κατά 7,1%. Ειδικότερα, από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία των εμπορευματικών συναλλαγών, προκύπτουν τα εξής; Η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων, ανήλθε στο ποσό των 4.276,8 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο 2014 έναντι 4.191,5 εκατ. ευρώ τον ίδιο ?ήνα του 2013, παρουσιάζοντας αύξηση 2% (χωρίς τα πετρελαιοειδή, παρουσίασε αύξηση κατά 86,7 εκατ. ευρώ, ή 3,3%).

    Η συνολική αξία των εξαγωγών- αποστολών, ανήλθε στο ποσό των 2.514,0 εκατ. ευρώ έναντι 2.347,4 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο 2013, παρουσιάζοντας αύξηση 7,1% (χωρίς τα πετρελαιοειδή, παρουσίασε αύξηση κατά 58,2 εκατ. ευρώ, ή 3,8%). Το έλλει??α του ε?πορικού ισοζυγίου ανήλθε σε 1.762,8 εκατ. ευρώ έναντι 1.844,1 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο πέρυσι, παρουσιάζοντας μείωση 4,4% (χωρίς τα πετρελαιοειδή, παρουσίασε αύξηση κατά 28,5 εκατ. ευρώ, ή 2,7%).

    [05] Ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή, 28/12

    Από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ. θα είναι ανοικτά (Ν.4314/2014 ΦΕΚ 265Α άρθρο 108) την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014 τα εμπορικά καταστήματα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

    [06] Στις «πλάτες» του «Άτλαντα» περνά η κοινωνική ασφάλιση

    Ατομικό ηλεκτρονικό ασφαλιστικό βιογραφικό, θα αποκτήσουν έως τις 29 Δεκεμβρίου όλοι οι ασφαλισμένοι της χώρας ενώ παράλληλα θα έχουν, μέσω του διαδικτύου, άμεση πρόσβαση στα ατομικά στοιχεία τους, ώστε να παρακολουθούν την καταγραφή των ενσήμων τους. Ο «ψηφιακός λογαριασμός ασφάλισης» θα είναι μοναδικός για κάθε ασφαλισμένο με προσωπικό κωδικό, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία εθνικού μητρώου εργοδοτών, προκειμένου να χορηγείται ηλεκτρονικά, η ασφαλιστική ενημερότητα.

    «Ως το μεγαλύτερο επίτευγμα στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης» χαρακτήρισε το νέο σύστημα «Άτλας», ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης παρουσιάζοντας τα στοιχεία του προγράμματος, ενώ έκανε λόγο για ιστορική ημέρα για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. «Στο εξής κάθε εργαζόμενος, θα έχει τη δυνατότητα από τον προσωπικό του υπολογιστή να βλέπει με κάθε λεπτομέρεια το δικό του "ασφαλιστικό βιογραφικό", να ενημερώνεται γιατί ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, η επιβεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας πραγματοποιείται ηλεκτρονικά για 10 εκατομμύρια ασφαλισμένους και τα έμμεσα μέλη τους, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία εθνικού μητρώου εργοδοτών, προκειμένου να χορηγείται ηλεκτρονικά η ασφαλιστική ενημερότητα και η θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος, ακόμη και να υπολογίσει την σύνταξή του. Σύντομα η καταβολή της πρώτης σύνταξης θα είναι ζήτημα λίγων ημερών» τόνισε ο κ. Βρούτσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 December 2014 - 11:30:31 UTC