Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Κουράκος: Σε σωστή κατεύθυνση η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, έπρεπε να το είχε κάνει πιο νωρίς
  • [02] Συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, για ζητήματα που ανέκυψαν από την κοινή δήλωση Οδ. Βουδούρη - Θ. Παραστατίδη
  • [03] Εν αναμονή του πορίσματος του εισαγγελέα για την υπόθεση Παύλου Χαϊκάλη
  • [04] Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του έπειτα από πυρκαγιά, στην Πάτρα
  • [05] Σώος περισυνελέγη επιβαίνων λέμβου, που ημιβυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ύδρας και Σερίφου
  • [06] «Η κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας και οι ελληνικές φαντασιώσεις»: Ένα βιβλίο τόλμης του Σταύρου Τζίμα

  • [01] Ι. Κουράκος: Σε σωστή κατεύθυνση η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, έπρεπε να το είχε κάνει πιο νωρίς

    Tην απόφασή του να ψηφίσει υπέρ του Σταύρου Δήμα στην αυριανή δεύτερη ψηφοφορία, καθιστά σαφή ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Κουράκος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ. «Το διάγγελμα του πρωθυπουργού ήταν σύμφωνο με αυτά που εδώ και πάρα πολύ καιρό έχω καταθέσει προτείνοντας ένα τρίπτυχο: κυβέρνηση ειδικού σκοπού, συνταγματική αναθεώρηση και εκλογές μέσα στο 2015 για να υπάρξει Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ευρύτατη συναίνεση. Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός άργησε να παρέμβει, έπρεπε να το είχε κάνει πολύ πιο νωρίς» δηλώνει.

    Σημειώνει: «Μπορεί να υπάρξει συναίνεση στα αυτονόητα. Είναι τρελό να μην μπορούν να συνομιλούν ο πρωθυπουργός με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι απίστευτα αυτά τα πράγματα. Πρέπει να κάτσουμε κάτω να συνεννοηθούμε». Σε ερώτηση αν η παρούσα Βουλή θα μπορέσει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας μετά και τις νέες εξελίξεις, ο ανεξάρτητος βουλευτής τονίζει: «Δεν το ξέρω. Εγώ πιστεύω ότι ήταν θετική η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Τώρα από εκεί και πέρα δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω τι θα γίνει. Είναι σίγουρα μεγάλος ο αριθμός 180 και δυστυχώς αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν πολιτικά "αυτιά" να κάτσουν να ακούσουν και να συνθέσουν. Στην πολιτική πρέπει να υπάρχει σύνθεση, δεν είναι άσπρο- μαύρο, ούτε γκρί».

    [02] Συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, για ζητήματα που ανέκυψαν από την κοινή δήλωση Οδ. Βουδούρη - Θ. Παραστατίδη

    Ζητήματα προστασίας και ενίσχυσης του κύρους του κοινοβουλευτικού θεσμού, είναι το θέμα της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας. Η επιτροπή συγκαλείται, το μεσημέρι, για να εξετάσει τα ζητήματα που ανακύπτουν από τις αρχικές δηλώσεις των ανεξάρτητων βουλευτών Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρου Παραστατίδη σχετικά με την αλλαγή στάσης βουλευτών από τον προϋπολογισμό κατά τις ψηφοφορίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

    [03] Εν αναμονή του πορίσματος του εισαγγελέα για την υπόθεση Παύλου Χαϊκάλη

    Τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποφανθεί η Δικαιοσύνη για την ποινική πορεία που θα έχει η δικογραφία των καταγγελιών του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, περί απόπειρας χρηματισμού του, προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Εφετείο, η έρευνα του εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου φαίνεται πως περατώθηκε χθες, μετά τις συμπληρωματικές καταθέσεις που έλαβε από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και τον καταγγέλοντα βουλευτή του κόμματος. Έτσι, εκτιμάται ότι, εκτός απροόπτου, πιθανότατα και εντός της ημέρας, ο εισαγγελικός λειτουργός θα αποτυπώσει με πορισματική αναφορά, που θα καταθέσει στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο, την εκτίμησή του για την ποινική μεταχείριση που θα πρέπει να έχει η υπόθεση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη, από χθες το απόγευμα, η Εισαγγελία είχε καταλήξει πως δεν απαιτείται άλλη δικαστική ενέργεια για τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς φαίνεται να είχε σχηματιστεί σαφής εικόνα για τα γεγονότα που συνέβησαν με τον βουλευτή Π. Χαϊκάλη. Για τον λόγο αυτό, δεν κρίθηκε απαραίτητο να ικανοποιηθεί το αίτημα που υποβλήθηκε από την πλευρά του βουλευτή για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, θέμα που φέρεται να αξιολογήθηκε ήσσονος σημασίας.

    Πηγές του Εφετείου ανέφεραν χαρακτηριστικά πως δεν θα προσέδιδε άλλη διάσταση στην έρευνα, η αποκάλυψη του ποιος ειδοποίησε ποιον. Ωστόσο, η πλευρά του κ. Χαϊκάλη δια της συνηγόρου του κ. Τζούλη φαίνεται πως θα επανέλθει σήμερα στο αίτημά της καθώς προαναγγέλλει ότι θα ζητήσει να κριθεί εκ νέου η άρση απορρήτου, αφού θεωρεί ότι είναι κρίσιμο θέμα για την υπόθεση και θα καταδείξει την αξιοπιστία των δύο εμπλεκομένων.

    [04] Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του έπειτα από πυρκαγιά, στην Πάτρα

    Ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε μονοκατοικία, στην περιοχή Ελεκίστρα της Πάτρας. Τις έρευνες για τα αίτια της φωτιάς διεξάγει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, ενώ τα ακριβή αίτια τού θανάτου τού άνδρα, θα προσδιοριστούν από την ιατροδικαστική εξέταση.

    [05] Σώος περισυνελέγη επιβαίνων λέμβου, που ημιβυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ύδρας και Σερίφου

    Σώος, από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, περισυνελέγη άνδρας από τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ύδρας και Σερίφου, όταν η λέμβος στην οποία επέβαινε ημιβυθίστηκε από εισροή υδάτων, που προκλήθηκε υπό αδιευκρίνιστη αιτία. Ο επιβαίνων που μεταφέρθηκε στη βάση ελικοπτέρων στην περιοχή Κοτρώνη Μαραθώνα θα μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους στο κέντρο υγείας της περιοχής.

    Για τον εντοπισμό του, το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου έστησε επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού.

    [06] «Η κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας και οι ελληνικές φαντασιώσεις»: Ένα βιβλίο τόλμης του Σταύρου Τζίμα

    Ένα βιβλίο που έρχεται να ταράξει τις συνειδήσεις των Ελλήνων που πίστεψαν στην ελληνοσερβική συμμαχία κατά των κροατομουσουλμάνων , υπό τις ευλογίες της εκκλησίας, κυκλοφόρησε ο δημοσιογράφος Σταύρος Τζίμας με τίτλο «Η κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας και οι ελληνικές φαντασιώσεις». Υπότιτλος «Ελλάς - Σερβία - Ορθοδοξία» (εκδόσεις Επίκεντρο). Ο συγγραφέας με ελκυστικό αφηγηματικό ύφος ξεκινάει το οδοιπορικό του με την «αρχή του τέλους». Τον θάνατο του ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας Γιόζιπ Μπροζ Τίτο, το 1980 στις 4 Μαΐου και ώρα 15:04, όταν ο «άτρωτος» στρατάρχης των παρτιζάνων εξέπνευσε στο νοσοκομείο της Λιουμπλιάνας. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε η διάλυση της πολυεθνικής χώρας. Διάλυση που πυροδότησε ο διάδοχός του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς με την ανάκληση της αυτονομίας των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, αφήνοντας στην υπανάπτυξη τις νέες γενιές.

    Με τη δύναμη της προσωπικής του μαρτυρίας ως απεσταλμένου στις εμπόλεμες περιοχές κατά τη δεκαετία του '90 περιγράφει το ξέσπασμα των ενδοεθνοτικών πολέμων, την έκρηξη του «μακεδονικού», τους Σλοβένους και Κροάτες να ανοίγουν τον αιματηρό χορό, την πολιορκία του Σεράγεβο, τη βρώμικη πλευρά των θεωρούμενων στην Ελλάδα ηρώων που επιδόθηκαν σε επιχειρήσεις με ναρκωτικά και μαύρη αγορά, το έγκλημα στην Σρεμπρένιτσα, την ελληνική εμπλοκή στη Βοσνία με Έλληνες άτακτους να υψώνουν ελληνική σημαία μετά τις σφαγές, τα ελληνικά καραβάνια βοήθειας προς τους αμυνόμενους- επιτιθέμενους Σέρβους, τη συσσώρευση μίσους στο Κόσσοβο, την εξαπόλυση των πυραύλων του ΝΑΤΟ, τη συνθηκολόγηση, τη μετατροπή του Κοσσυφοπεδίου σε προτεκτοράτο της Ατλαντικής Συμμαχίας με τη συμμετοχή της Ελληνικής Δύναμης Κοσσόβου, το άδοξο τέλος του Μιλόσεβιτς στα κρατητήρια του Δικαστηρίου της Χάγης...


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 December 2014 - 9:30:23 UTC