Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυση καταθέτει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς με αφορμή όσα ανέφερε στο MEGA ο Π. Χαϊκάλης
  • [02] Δήλωση Γ. Αποστολόπουλου για τις καταγγελίες περί απόπειρας δωροδοκίας του Π. Χαϊκάλη
  • [03] Γ. Ζανιάς: Απαιτείται άρση της αβεβαιότητας
  • [04] Απονεμήθηκαν τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το 2014

  • [01] Μήνυση καταθέτει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς με αφορμή όσα ανέφερε στο MEGA ο Π. Χαϊκάλης

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καταθέτει άμεσα μήνυση με αφορμή όσα είπε απόψε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

    «Η απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους. Ο Πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών», αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

    [02] Δήλωση Γ. Αποστολόπουλου για τις καταγγελίες περί απόπειρας δωροδοκίας του Π. Χαϊκάλη

    Έκπληκτος και οργισμένος, όπως δηλώνει ο ίδιος, παρακολουθεί ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλο Χαϊκάλη, αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Σε γραπτή του δήλωση, που «φιλοξενεί» ο ιστότοπος «tovima.gr», ο Γ. Αποστολόπουλος αναφέρει:

    «Με έκπληξη και οργή παρακολουθώ στα ΜΜΕ να με εμπλέκουν σε πολιτικές βεντέτες, υποκινούμενες από δόλια κομματικά συμφέροντα. Πρόκειται για θεατρικό αστυνομικό σενάριο με πρωταγωνιστή έναν έμπειρο κωμικό ηθοποιό και σκηνοθέτη, ένα μανιώδη showman πολιτικό αρχηγό.

    Στους δολοπλόκους υπενθυμίζω απλά τη ρήση "ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος".

    Είμαι στην άμεση διάθεση της Δικαιοσύνης για την αποκατάσταση της αλήθεια και της πραγματικότητας. Όλα στο φως χωρίς μοντάζ συρραφές και μηχανορραφίες».

    [03] Γ. Ζανιάς: Απαιτείται άρση της αβεβαιότητας

    Την ανάγκη άρσης της αβεβαιότητας προκειμένου οι τράπεζες να συμβάλλουν στην ανάπτυξη επεσήμανε ο πρόεδρος της Εθνικής κ. Γ. Ζανιάς. «Η θεσμική θωράκιση των τραπεζών για να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στην ανάπτυξη πρέπει να λειτουργεί σε ένα ευρύτερο περιβάλλον χωρίς έντονες συνθήκες αβεβαιότητας γιατί το χρηματοοικονομικό σύστημα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή απορρόφησης των συνεπειών της αβεβαιότητας», επεσήμανε ο πρόεδρος της Εθνικής.

    Μιλώντας σε εκδήλωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με θέμα «Το νέο θεσμικό τοπίο των κεφαλαιαγορών, από την ελληνική Προεδρία στην επόμενη ημέρα της Ελλάδας και της Ευρώπης», ο πρόεδρος της Εθνικής αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν σήμερα που τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη της Ελλάδας είναι ίδια και καλύτερα από αυτά της Πορτογαλίας, τα ελληνικά δεκαετή ομόλογα να έχουν απόδοση 8,5% και αυτά της Πορτογαλίας μόνο 2,7%. Και ακόμα χειρότερα, πως είναι δυνατόν η Ιρλανδία, μια άλλη χώρα που ήταν σε πρόγραμμα και επίσης βγήκε, να μπορεί να δανείζεται με τριετή ομόλογα με 0,29% και εμείς με σχεδόν 10%.

    [04] Απονεμήθηκαν τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το 2014

    Με την απονομή βραβείων και επαίνων για το 2014 «έκλεισε» η Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών. Συγκεκριμένα, για το σύνολο του έργου τους τιμήθηκαν ο ζωγράφος Στέφανος Δασκαλάκης, οι συγγραφείς Δημήτρης Καλοκύρης και Γιώργος Χουλιάρας, οι ποιητές Μαρία Λαϊνά και Γιώργος Βέης.

    Το Βραβείο Μυθιστορήματος απονεμήθηκε στη Μάρτυ Λάμπρου για το βιβλίο της «Με λυμένο χειρόφρενο» (Κέδρος, 2014), το Βραβείο Διηγήματος στην Κατερίνα Δασκαλάκη για τη συλλογή της «'Ατιτλο» (Εστία, 2013) και τα Βραβεία Δοκιμίου στη Σοφία Ντενίση («Ανιχνεύοντας την «αόρατη γραφή». Γυναίκες και γραφή στα χρόνια του ελληνικού διαφωτισμού-ρομαντισμού», Νεφέλη, 2014) και στον Μιχαήλ Πασχάλη («Ξαναδιαβάζοντας τον Κάλβο. Ο Ανδρέας Κάλβος, η Ιταλία και η Αρχαιότητα», Πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης, 2013).

    Βραβείο καλύτερης ποιητικής συλλογής νέου ποιητή έλαβε ο Γιάννης Δούκας («Το σύνδρομο Σταντάλ», Εκδόσεις ΠΟΛΙΣ, 2013), ενώ βραβεία απονεμήθηκαν, επίσης, στον αριστούχο διπλωματούχο πιανίστα Γιάννη Γιαννόπουλο και στη διακεκριμένη μεσόφωνο Κική Μορφονιού-Κομισοπούλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 December 2014 - 19:30:22 UTC