Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταγγελίες Π. Καμμένου περί «απόπειρας χρηματισμού» του βουλευτή Π. Χαϊκάλη
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Το πακέτο Γιούνκερ σηματοδοτεί τη στροφή της ΕΕ στην ανάπτυξη
  • [03] Δύο φορές κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Π. Χαϊκάλης, χωρίς να αποκαλύψει το πρόσωπο που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει
  • [04] Ποινική δίωξη σε βάρος του Ηλ. Κασιδιάρη, για την υπόθεση της βιντεοσκόπησης συνομιλίας του με τον Π. Μπαλτάκο

  • [01] Καταγγελίες Π. Καμμένου περί «απόπειρας χρηματισμού» του βουλευτή Π. Χαϊκάλη

    Σε βαρύτατη καταγγελία για απόπειρα χρηματισμού τού βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη, προκειμένου -όπως ο ίδιος είπε- να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

    Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του κόμματος, παρόντος και του κ. Χαϊκάλη, ο κ. Καμμένος παρουσίασε cd στο οποίο περιέχεται το καταγραφέν υλικό από τις συναντήσεις του βουλευτή με ένα πρόσωπο «το οποίο τον προέτρεπε να ψηφίσει ΠτΔ έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων».

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε όλο το υλικό εστάλη στη Δικαιοσύνη και επίσης στον υπουργό Δικαιοσύνης και τον πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να δοθεί στους αρχηγούς των κομμάτων, και είπε ότι εάν δεν δοθεί στη δημοσιότητα το υλικό μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ, παραμονή της δεύτερης ψηφοφορίας για τον ΠτΔ, τότε θα αναλάβει την ευθύνη να το δώσει ο ίδιος.

    Διαβάστε επίσης:Δύο φορές κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Π. Χαϊκάλης, χωρίς να αποκαλύψει το πρόσωπο που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει

    [02] Αντ. Σαμαράς: Το πακέτο Γιούνκερ σηματοδοτεί τη στροφή της ΕΕ στην ανάπτυξη

    Ιδιαίτερα σημαντική για τη στροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αναπτυξιακή κατεύθυνση, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που για πρώτη φορά στην ιστορία της ολοκληρώθηκε μέσα σε μία ημέρα όπως ήταν η αρχική πρόθεση του νέου προέδρου, Ντ. Τουσκ.

    Ο πρωθυπουργός συμφώνησε με την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ ύψους 315 δισ. ευρώ, ενώ στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες τρεις χώρες που έχουν καταθέσει ήδη σχέδια για την απορρόφηση κονδυλίων. Ο κ. Σαμαράς επισήμανε τον πολιτικό συμβολισμό του πακέτου που σηματοδοτεί τη στροφή της ΕΕ στην ανάπτυξη, ύστερα από μία περίοδο ύφεσης και χαμηλών ρυθμών στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό ότι τα κονδύλια δεν θα προέρχονται από τα διαρθρωτικά ταμεία και το ταμείο συνοχής. Τόνισε, ακόμη, ότι με το νέο πακέτο εμπλέκεται και ο ιδιωτικός τομέας, ενώ προβλέπεται ταμείο στρατηγικών επενδύσεων που θα παρέχει εγγυήσεις και χρηματοδότηση για επενδύσεις κατά τρόπο που αναλαμβάνει ρίσκο και η ΕΕ χρηματοδοτώντας έργα που αλλιώς δεν θα γίνονταν.

    Το θέμα της Ελλάδας δεν συζητήθηκε ωστόσο ήταν κυρίαρχο στο περιθώριο της Συνόδου. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός "όλοι ενδιαφέρονται για την Ελλάδα". Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις που έκαναν μετά τη Σύνοδο, οι κκ Μέρκελ και Ολάντ. «Εύχομαι να ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία για την προεδρική εκλογή στην Ελλάδα, εύχομαι μία σταθερή μελλοντική πορεία στην Ελλάδα» δήλωσε η Άγγελα Μέρκελ. Από την πλευρά του, ο κ. Ολάντ αφού δήλωσε ότι δεν σήμερα κανείς δεν βάζει ζήτημα παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, όπως πριν από δύο χρόνια, ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η καγκελάριος Μέρκελ θεωρούν ότι «το ΔΝΤ και η ΕΚΤ δεν θα πρέπει να θέτουν εμπόδια στην Ελλάδα έτσι ώστε οι Έλληνες να συνεχίσουν να έχουν ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο».

    [03] Δύο φορές κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Π. Χαϊκάλης, χωρίς να αποκαλύψει το πρόσωπο που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει

    Δύο φορές προσήλθε ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης στην Εισαγγελία Εφετών για την υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας του ενόψει της προεδρικής εκλογής, αλλά, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, και τις δύο φορές δεν κατονόμασε το πρόσωπο που του πρότεινε χρηματισμό.

    Η πρώτη φορά ήταν το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, οπότε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων έδωσε κατάθεση στον εισαγγελέα Εφετών Π. Παναγιωτόπουλο, που χειρίζεται την έρευνα για την υπόθεση του αποκαλούμενου «κουμπαρά» και ενώ προηγουμένως είχε συναντηθεί με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Ισ. Ντογικάκο, παρουσία και του προέδρου του κόμματος, Πάνου Καμμένου.

    Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών ήταν εκείνος που υπέδειξε στον κ. Χαϊκάλη να δώσει αμέσως κατάθεση στον εισαγγελικό λειτουργό που ερευνά τις επίμαχες καταγγελίες και έτσι ο βουλευτής βρέθηκε στο γραφείο του κ. Παναγιωτόπουλου.

    Ο κ. Χαϊκάλης κατέθεσε στον εισαγγελικό λειτουργό βίντεο και ηχητικό υλικό, το οποίο, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, αποδείκνυε τις καταγγελίες του, αλλά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν κατονόμασε ποιο είναι το πρόσωπο που επιχειρούσε να τον δωροδοκήσει.

    Η δεύτερη φορά που ο βουλευτής βρέθηκε και πάλι στο γραφείο του κ. Παναγιωτόπουλου ήταν στις 08:30 τις 12ης Δεκεμβρίου, οπότε ο κ. Χαϊκάλης παρέδωσε στον εισαγγελέα νέο ηχητικό υλικό, χωρίς όμως και πάλι να αποκαλύψει το όνομα του καταγραφέντος προσώπου, όπως επισημαίνουν οι εισαγγελικές πηγές.

    [04] Ποινική δίωξη σε βάρος του Ηλ. Κασιδιάρη, για την υπόθεση της βιντεοσκόπησης συνομιλίας του με τον Π. Μπαλτάκο

    Ποινική δίωξη σε βάρος του προσωρινά κρατούμενου για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ασκήθηκε από την Εισαγγελία για την υπόθεση της καταγραφής συνομιλίας που είχε ο κατηγορούμενος, πριν ένα χρόνο, με τον τότε γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο.

    Η δικογραφία για την υπόθεση αφορά τη βιντεοσκόπηση συνομιλίας που είχε ο κ. Κασιδιάρης με τον κ. Μπαλτάκο, στο γραφείο του τότε γγ της κυβέρνησης στην Βουλή, σχετικά με τη δικαστική έρευνα για τη Χρυσή Αυγή και τους χειρισμούς των ανακριτών της υπόθεσης για τα στελέχη του κόμματος που είχαν απολογηθεί για εγκληματική οργάνωση. Η δημοσιοποίηση του επίμαχου υλικού είχε οδηγήσει στην παραίτηση του κ. Μπαλτάκου, ο οποίος είχε καταθέσει στην εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα, που ερεύνησε την υπόθεση, η καταγραφή είχε γίνει εν αγνοία του.

    Ο κ. Κασιδιάρης, που δημοσιοποίησε το επίμαχο υλικό στην Βουλή τον περασμένο Απρίλιο, διώκεται πλέον και για παραβίαση απορρήτου ίδιας προφορικής συνομιλίας, καθώς και για χρήση παράνομης αποτύπωσης ίδιας προφορικής συνομιλίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 December 2014 - 13:30:22 UTC