Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Κ. Παπούλια - Κων. Μητσοτάκη την Παρασκευή
  • [02] Γ. Παπανδρέου: Μπορεί, ακόμα και τώρα να εκλεγεί Πρόεδρος
  • [03] Ντ. Τουσκ: Εγκρίθηκε το επενδυτικό πρόγραμμα από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ
  • [04] Ανώδυνη ήττα για τον Ολυμπιακό
  • [05] Νίκες για Ξάνθη και Γιάννενα

  • [01] Συνάντηση Κ. Παπούλια - Κων. Μητσοτάκη την Παρασκευή

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα έχει στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος του επιτίμου προέδρου της ΝΔ, ο οποίος τηλεφώνησε στον κ. Παπούλια και ζήτησε να τον δει για να του εκφράσει, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, την ανησυχία του για τις πολιτικές εξελίξεις.

    [02] Γ. Παπανδρέου: Μπορεί, ακόμα και τώρα να εκλεγεί Πρόεδρος

    Μπορεί, ακόμα και τώρα να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εφόσον πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον του τόπου, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για έλλειψη συνεννόησης, καθώς επίσης και τις δύο πλευρές ότι «συναγωνίζονται για το ποιος θα σκίσει γρηγορότερα το Μνημόνιο», ενώ μίλησε για «ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα αρχή».

    Η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας επιβεβαίωσε την ορθότητα της δικής του πρότασης, είπε στην ομιλία του στην Κοζάνη, στα εγκαίνια της έκθεσης «από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», που οργανώνει το Ίδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου. Ταυτόχρονα επανέφερε τη πρότασή του για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και σχηματισμό κυβέρνησης ύστερα από συνεννόηση.

    [03] Ντ. Τουσκ: Εγκρίθηκε το επενδυτικό πρόγραμμα από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ

    Οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν απόψε ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα που έχει ως στόχο να αναζωογονήσει την οικονομική ανάπτυξη, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής η οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα ολοκληρωθεί αργότερα σήμερα, μισή ημέρα πριν από το προβλεπόμενο.

    "Συμφωνήσαμε σε τρία πράγματα: πρώτον, υποστηρίζουμε τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού Ταμείου στρατηγικών επενδύσεωνΒ· δεύτερον, ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να εντείνουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσειςΒ· τρίτον, συνεχίζουμε τις προσπάθειες για να διασφαλίσουμε την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών" ανέφερε ο Τουσκ.

    Όπως σημείωσε, "αυτά τα τρία στοιχεία από κοινού συγκροτούν τη στρατηγική μας για την επιτάχυνση της ανάκαμψης". Δεν διευκρίνισε ωστόσο εάν έγιναν αλλαγές στα προσχέδια των συμφωνιών.

    [04] Ανώδυνη ήττα για τον Ολυμπιακό

    Ανώδυνη ήττα, τη δεύτερη στον 4ο όμιλο της Ευρωλίγκας, υπέστη στην Πόλη ο Ολυμπιακός, στην «αυλαία» της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης (10η αγωνιστική). Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 79-74 από τη Γαλατασαράι στο κεκλεισμένων των θυρών Αμπντί Ιπεκτσί, αποτέλεσμα που στέλνει στο Top 16 του θεσμού τη Γαλατά, μετά την ήττα της Νεπτούνας από τη Βαλένθια.

    Τα δεκάλεπτα: 20-18, 36-38, 57-50, 79-74.

    [05] Νίκες για Ξάνθη και Γιάννενα

    Με εμφατικό τρόπο η Ξάνθη διατήρησε το απόρθητο της έδρας της (6 νίκες, μία ισοπαλία), επικρατώντας με 4-2 του Παναθηναϊκού, στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Ο Γούτας στο 3΄, ο Βασιλακάκης στο 16΄, ο Σολτάνι στο 52΄ και ο Καπετάνος στο 63΄ ήταν οι σκόρερ της ακριτικής ομάδας, ενώ για τον Παναθηναϊκό και τα δύο γκολ πέτυχε ο Καρέλης (17΄, 65΄).

    Διαβάστε επίσης:

    Πέμπτη εντός έδρας νίκη για τα Γιάννενα


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 December 2014 - 21:30:24 UTC