Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν θα κάνει μονομερείς κινήσεις «εκτός αν μας αναγκάσουν»
  • [02] Η άγνωστη Θεσσαλονίκη της δεκαετίας 1863-1873
  • [03] Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας, λόγω γιορτών
  • [04] Πέμπτη εντός έδρας νίκη για τα Γιάννενα

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν θα κάνει μονομερείς κινήσεις «εκτός αν μας αναγκάσουν»

    Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσέλθει στις επόμενες ψηφοφορίες στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από καλύτερη θέση, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του σήμερα στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ενώ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters τονίζει ότι ως κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα προβεί σε μονομερείς κινήσεις «εκτός αν μας αναγκάσουν».

    Ο κ. Τσίπρας αποτιμώντας τις εξελίξεις της πρώτης φάσης των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ότι το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας αποτελεί ένα θετικό βήμα, καθώς στέλνει το μήνυμα ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε, μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, θα εντείνει από καλύτερη θέση την προσπάθειά του να σπάσει το κλίμα του φόβου, να πείσει ότι η δημοκρατία δεν είναι απειλή, αλλά διέξοδος. Στόχος μας, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι να μετατρέψουμε την προοπτική της εκλογικής μας νίκης από ελπίδα για την Ελλάδα, σε προσδοκία για όλη την Ευρώπη.

    [02] Η άγνωστη Θεσσαλονίκη της δεκαετίας 1863-1873

    Στην οδό Αιγύπτου/ πρώτη πάροδος δεξιά / εκεί που τώρα υψώνεται το Μέγαρο της Τράπεζας Συναλλαγών ...

    Σ' αυτή την οδό Αιγύπτου, όχι απο τις "Μέρες του 1969 μ.Χ" του ποιητή της Θεσσαλονίκης Μανόλη Αναγνωστάκη, στην οδό Αιγύπτου των γαστριμαργικών Λαδάδικων της σύγχρονης Θεσσαλονίκης, σ' αυτή τη μικρή πλατεία "Παντελή Πετρακάκη" (του ανδρός ποτοποιού απο την Κρήτη που έγινε δήμαρχος Θεσσαλονίκης το 1951 εκμεταλλευόμενος τον ασαφή, ως προς τη δυνατότητα του εκλέγεσθαι των γυναικών και καταργώντας την πρώτη εκλεγείσα γυναίκα -την φυματιολόγο, Αρίστη Παγιατάκη) , στη μικρή σύγχρονη πλατεία, με το συντριβάνι την "στεφανωμένη" απο μικρά καφέ και ιστορικά ζυθεστιατόρια, χαράκτηκε απο Γερμανούς και Γάλλους μηχανικούς των Ανατολικών Σιδηροδρόμων", και με την άδεια του σουλτάνου η ... Πρώτη place της πόλης (place "Meydan Baba Turbesi").

    Γοητευτικά κι ανατρεπτικά, όσων στοιχείων αποσπασματικά γνωρίζουμε για την πολύπαθηα αλλά και πολυθρύλητη Θεσσαλονίκηα φέρνει στο φώς των ρεκτών του είδους μια ακόμη εντυπωσιακή έκδοση του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας (ΜΙΕΤ), με συγγραφέα τον αρχιτέκτονα - διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ, Γιάννη Επαμεινώνδα.

    Αφορμή για την έκδοση στάθηκε η έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΜΙΕΤ-ΕΛΙΑ, με τίτλο: "Η παλαιότερη φωτογραφία της Θεσσαλονίκης".

    Τα κείμενα του βιβλίου: "Θεσσαλονίκη 1863-1873 - οι παλαιότερες φωτογραφίες -οι πρώτοι χάρτες της περιοχής σταθμού και λιμανιού", γράφτηκαν αρχικά, προκειμένου να εκδοθεί ο κατάλογος της έκθεσης. Ο κατάλογος δεν εκδόθηκε, το βιβλίο όμως των 134 σελίδων (μεγέθους 24Χ30 εκ.) και με εμπεριεχόμενες τις θρυλικές αρχαιότερες φωτογραφίες της πόλης (σε τετράπτυχο συνολικού μήκους 90 περίπου εκατοστών) αποτελεί ένα ακόμη εκδοτικό κόσμημα.

    [03] Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας, λόγω γιορτών

    Επιστρέφονται από αύριο με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

    Η απόφαση αφορά τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές έως και σήμερα.

    Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογήν του άρθρου 103 του ΚΟΚ «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν έως και σήμερα.

    Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

    [04] Πέμπτη εντός έδρας νίκη για τα Γιάννενα

    Την 5η εντός έδρας νίκη του (σε 8 παιχνίδια) πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα, αυτή την φορά επί του ΠΑΟΚ με 3-0, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Ο Λίλα στο 26΄, ο Κοροβέσης στο 73΄ και ο Μανιάς στο 93΄ ήταν οι σκόρερ της ομάδας του Γιάννη Πετράκη, που υποχρέωσε τους πρωτοπόρους στην 3η εφετινή τους ήττα και 2η διαδοχική εκτός έδρας (προηγήθηκε το 4-2 στη Ξάνθη).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 December 2014 - 17:30:22 UTC