Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το απόγευμα η πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου
  • [02] Απεργούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων
  • [03] Παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο και συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ
  • [04] Ιταλία: Ο Πρόεδρος Ναπολιτάνο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί στις αρχές του 2015
  • [05] Τηλεφωνική επικοινωνία των Ολάντ και Μέρκελ με τους Πούτιν και Ποροσένκο
  • [06] Ο Μπ. Ομπάμα υπέγραψε το νομοσχέδιο για χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης
  • [07] Πλήρη διαφάνεια στην έρευνα για τον δράστη της ομηρίας υποσχέθηκε ο Τ. Άμποτ

  • [01] Το απόγευμα η πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου

    Στις 7 το απόγευμα, θα διεξαχθεί στην oλομέλεια της Βουλής η πρώτη ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν προηγείται συζήτηση, ενώ ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει πως αν βουλευτής δεν επιθυμεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ορισμένου προσώπου, τότε δηλώνει «παρών». Έτσι, εφόσον μοναδικός προτεινόμενος είναι ο Σταύρος Δήμας (σ.σ. την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής ότι προτείνει τον κ. Σταύρο Δήμα), το αποτέλεσμα που θα ανακοινωθεί θα είναι οι ψήφοι των βουλευτών που θα ψηφίσουν Σταύρο Δήμα και οι υπόλοιποι θα λογίζονται ως «παρών». Με βάση ανάλογη διαδικασία στο παρελθόν, κάθε βουλευτής που θα ακούει το όνομά του θα σηκώνεται όρθιος και θα εκφράζει την προτίμησή του.

    Η Βουλή ψηφίζει ύστερα από προτάσεις που μπορούν να γίνουν μόνο από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες. Δικαίωμα πρότασης έχει και η κατά την έννοια του άρθρου 16 παρ. 5 Ομάδα των ανεξάρτητων, υποψήφιος της οποίας θεωρείται όποιος συγκεντρώσει τις περισσότερες υποδείξεις των μελών της. Άλλες υποψηφιότητες δεν ανακοινώνονται στη Βουλή. Μετά το πέρας της ονομαστικής ψηφοφορίας, συντάσσεται πρακτικό στο οποίο καταχωρίζονται τα ονόματα των παρόντων και των απόντων βουλευτών, η ψήφος καθενός κατά τα ανωτέρω, καθώς και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Το πρακτικό της ψηφοφορίας θα υπογραφεί από τους ψηφολέκτες, τον πρόεδρο και τους γραμματείς της Βουλής και θα καταχωρηθεί στα Πρακτικά.

    [02] Απεργούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων

    Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται, σήμερα και αύριο, οι διοικητικοί υπάλληλοι των Ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι αντιδρούν στο θέμα της διαθεσιμότητας, ενώ σήμερα το μεσημέρι, θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ διοργανώνουν, παράλληλα, συνέντευξη Τύπου στο κεντρικό κτίριο του Ιδρύματος, όπου θα συμμετάσχουν, επίσης, μέλη ΔΕΠ και εκπρόσωποι των φοιτητών.

    [03] Παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο και συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ

    Παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο, από τις 12.00 έως τη λήξη του ωραρίου των υπηρεσιών, έχει εξαγγείλει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ. Η κινητοποίηση γίνεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης, με αίτημα την ακύρωση των απολύσεων στο Δημόσιο και την αποτροπή νέων. Εξάλλου, έχει προγραμματισθεί συλλαλητήριο στις 13.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Η ΑΔΕΔΥ καλεί τα νομαρχιακά τμήματά της να προγραμματίσουν για αύριο ανάλογες συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια και διαβήματα διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα.

    [04] Ιταλία: Ο Πρόεδρος Ναπολιτάνο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί στις αρχές του 2015

    Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο πρόωρης εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ιταλία ο Τζόρτζο Ναπολιτάνο, ο οποίος όμως υπογράμμισε ότι είναι κρίσιμο, αντιθέτως, να μην προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη χώρα του. Σε μια ομιλία που εκφώνησε το βράδυ της Τρίτης ο Ναπολιτάνο αναφέρθηκε σε κεντρικά θέματα της ιταλικής και ευρωπαϊκής πολιτικής. Με την ευκαιρία των καθιερωμένων ευχών του ο Πρόεδρος της Ιταλίας προειδοποίησε πως «οι φήμες περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες για βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία θα δημιουργούσαν αστάθεια».

    Ωστόσο, μίλησε επίσης για την ανάγκη να εξασφαλισθεί στην χώρα του «θεσμική συνέχεια» αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην ενδεχόμενη παραίτησή του, σύμφωνα με σενάρια που έχουν δημοσιευθεί στον Τύπο, τις πρώτες εβδομάδες του νέου έτους και την έναρξης διαδικασίας για την εκλογή νέου Προέδρου. Η δημοτικότητα του 89χρονου Ναπολιτάνο είχε αρχίσει να πέφτει ήδη μετά την επανεκλογή του (20ή Απριλίου 2013) και την ορκωμοσία του (22η Απριλίου). Σύμφωνα με το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Ix?, η δημοφιλία του Ναπολιτάνο κατρακύλησε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο 39%.

    [05] Τηλεφωνική επικοινωνία των Ολάντ και Μέρκελ με τους Πούτιν και Ποροσένκο

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πουτιν και τον ομόλογό του της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο από τους οποίους ζήτησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες με σκοπό να «μην χάνουμε χρόνο» είχαν οι Φρανσουά Ολάντ και Άγγελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε η γαλλική Προεδρία. «Οι συζητήσεις στο πλαίσιο της ομάδας επαφής θα συνεχιστούν στο Μινσκ το συντομότερο δυνατόν για την επίτευξη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων σχετικά με τα ακόλουθα σημεία: μια αποτελεσματική και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός, την ανταλλαγή κρατουμένων και τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στα εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών» αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα Ηλύσια Πεδία

    Η επικοινωνία του Γάλλου Προέδρου και της Γερμανίδας καγκελαρίου με τους Προέδρους Πούτιν και Ποροσένκο έρχεται «πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 18ης Δεκεμβρίου, όπου θα συζητηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία» σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής Προεδρίας.

    [06] Ο Μπ. Ομπάμα υπέγραψε το νομοσχέδιο για χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε την Τρίτη το νομοσχέδιο ύψους 1,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση της κεντρικής κυβέρνησης το οποίο ψηφίστηκε από το Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα και ήρε την απειλή του λουκέτου στις δημόσιες υπηρεσίες. Το νομοσχέδιο καλύπτει οικονομικά τις περισσότερες κυβερνητικές υπηρεσίες μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015. Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας αντιμετωπίζεται με διαφορετικό τρόπο καθώς πήρε παράταση στη χρηματοδότηση μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία οι Ρεπουμπλικάνοι θα ελέγχουν και τα δύο σώματα του Κογκρέσου.

    Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου των 1.603 σελίδων ήταν ένας μακρύς πολιτικός αγώνας στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων που χαρακτηρίστηκε από πικρές διαφωνίες, αλλαγές στις τραπεζικές ρυθμίσεις και στο πρόσφατο εκτελεστικό διάταγμα του Ομπάμα για τη μετανάστευση.

    [07] Πλήρη διαφάνεια στην έρευνα για τον δράστη της ομηρίας υποσχέθηκε ο Τ. Άμποτ

    Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Αμποτ δεσμεύτηκε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στην έρευνα που αρχίζει για τους λόγους για τους οποίους ο δράστης της ομηρείας στο Σίδνεϊ, ένας άνδρας με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο, ιστορικό βίας και εξτρεμισμού, δεν παρακολουθείτο από τις αρχές. Ο 50χρονος Μαν Χάρον Μονίς ήταν ελεύθερος υπό όρους μετά την απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του από τη δικαιοσύνη για συνέργεια στον φόνο της πρώην συζύγου του. Διώκετο επίσης για δεκάδες σεξουαλικές επιθέσεις και βίαιη συμπεριφορά.

    Η ομηρεία στο καφέ Lindt Chocolat, στην καρδιά του Σίδνεϊ, τερματίστηκε χθες με τον θάνατο του 34χρονου Τόρι Τζόνσον, διευθυντή του καφέ, της 38χρονης Κατρίνα Ντόσον, δικηγόρου και μητέρας τριών παιδιών και του ιρανικής καταγωγής δράστη. Τον περασμένο μήνα, ο Μονίς είχε αναρτήσει μήνυμα στην ιστοσελίδα του για να δηλώσει πίστη στον «χαλίφη των μουσουλμάνων» κάτι που μπορεί να ερμηνευθεί ως υποστήριξη στον ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 December 2014 - 7:30:25 UTC