Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε «καλό κλίμα» η συνάντηση Ιω. Βρούτση - Π. Μοσκοβισί
  • [02] Οικονομικές μετακινήσεις με το τρένο ενόψει εορτών
  • [03] Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί για ανάρτηση παραπλανητικών αγγελιών στο διαδίκτυο
  • [04] Νέα σελίδα για την Τράπεζα Κύπρου με την επιστροφή της μετοχής της στο ΧΑΚ και στο ΧΑ
  • [05] Τουλάχιστον 20 σπουδαστές νεκροί από επίθεση κομάντος Ταλιμπάν σε στρατιωτική σχολή, στο Πακιστάν
  • [06] Έρχεται, τον Ιούνιο, ο Βρετανός περφόμερ Robbie Williams
  • [07] Ηλεκτρονικά παιχνίδια για τα «μυστικά» της Αμφίπολης
  • [08] Ο Ανρί «κρέμασε τα παπούτσια του»

  • [01] Σε «καλό κλίμα» η συνάντηση Ιω. Βρούτση - Π. Μοσκοβισί

    Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Βρούτσης είπε ότι ανέπτυξε στον Ευρωπαίο επίτροπο τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με τον υπουργό, ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε «έκπληκτος» για το έργο που έχει συντελεστεί και ότι δεν περίμενε η Ελλάδα να έχει κάνει τόσες αλλαγές, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

    Κατά τη συζήτηση έγινε αναφορά στη μείωση της ανεργίας κατά τον τελευταίο χρόνο και ιδιαίτερα στη μείωση της ανεργίας των νέων, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας φτάνει το 11%. Τέλος, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι δεν συζητήθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

    [02] Οικονομικές μετακινήσεις με το τρένο ενόψει εορτών

    Οι επιβάτες που θα επιλέξουν, ενόψει των εορτών, το τρένο για τις μετακινήσεις τους μπορούν να ταξιδέψουν οικονομικά στο σιδηροδρομικό δίκτυο.Ενδεικτικά, στη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη διατίθενται οι προσφορές μέσω WEB των 9 ευρώ, 19 ευρώ, 29 ευρώ Β΄Θέση ή 39 ευρώ Α΄Θέση.

    Επίσης,ισχύουν οι εξής τιμές για την έκδοση εισιτηρίων προκράτησης 72 ώρες πριν την αναχώρηση για τις βραδινές αμαξοστοιχίες (600/601), που είναι:

    ? Κανονικό μετ΄ επιστροφής Β΄ θέση: 34,10 ευρώ

    ? Φοιτητικό μετ΄ επιστροφής Β΄ θέση: 28,80 ευρώ

    ? Φοιτητικό Πολύτεκνο μετ΄ επιστροφής: 18,80 ευρώ

    ? Οικογενειακό (4 άτομα / 2 ενήλικες 2 παιδιά) μετ΄ επιστροφής: 95,20 ευρώ.

    Συμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις τιμές των εισιτηρίων της, δεν υπάρχουν έξτρα τέλη, φόροι ή κρυφές χρεώσεις.

    [03] Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί για ανάρτηση παραπλανητικών αγγελιών στο διαδίκτυο

    Κώδωνα κινδύνου έχει σημάνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ανάρτηση αγγελιών στο διαδίκτυο, με παραπλανητικό περιεχόμενο, που παρουσιάζουν δήθεν ευκαιρίες ενοικίασης κατοικιών, από ιδιώτη σε ιδιώτη, στο εξωτερικό και την Ελλάδα. Πρόκειται για «ηλεκτρονικό ψάρεμα» (phishing), με σκοπό να πείσουν τους ανυποψίαστους ενοικιαστές να καταβάλουν χρήματα ως προκαταβολή και σε κάποιες περιπτώσεις να αποστείλουν προσωπικά τους στοιχεία και οικονομικά δεδομένα.

    Οι χρήστες του διαδικτύου προτρέπονται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να μην αποστέλλουν προσωπικά ή οικονομικά στοιχεία τους σε άγνωστα άτομα, καθώς και να επιβεβαιώνουν τη φυσική ύπαρξη των προς ενοικίαση κατοικιών. Προκειμένου να είναι «πειστικές» οι αγγελίες αυτές, συχνά γίνεται αναφορά για μεσολάβηση γνωστής επιχειρηματικής διαδικτυακής πλατφόρμας ενοικίασης σπιτιών ή μεσολάβηση επιχειρηματικών ιστοτόπων, που παρέχουν αυτή τη δυνατότητα, ενώ η επικοινωνία με τους υποτιθέμενους αγγελιοδότες, «επιδιώκεται» να πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω e-mail.

    [04] Νέα σελίδα για την Τράπεζα Κύπρου με την επιστροφή της μετοχής της στο ΧΑΚ και στο ΧΑ

    Νέα σελίδα ανοίγει σήμερα για την Τράπεζα Κύπρου, καθώς η μετοχή της επιστρέφει, μετά τον Μάρτιο του 2013, στο Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), σε παράλληλη διαπραγμάτευση με το Χρηματιστήριο Αθηνών. Η τιμή εισαγωγής της μετοχής έχει καθοριστεί στα 24 σεντ, όσο ήταν και η τελευταία πράξη που διενεργήθηκε στους τίτλους της Τράπεζας Κύπρου, προτού ανασταλεί η διαπραγμάτευσή της.

    Οι μετοχές, οι οποίες έχουν ονομαστική αξία 0,10 ευρώ, θα τυγχάνουν διαπραγμάτευσης στην κύρια αγορά του ΧΑΚ με νέο κωδικό ISIN CY0104810110, με κωδικούς διαπραγμάτευσης ΤΡΚΥ/BOCY. Το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας ανέρχεται σε 8.922.377.345 μετοχές. Η μετοχή θα συμπεριληφθεί στους Χρηματιστηριακούς Δείκτες του ΧΑΚ, εφόσον πραγματοποιήσει συνεχή διαπραγμάτευση επί τουλάχιστον 10 εργάσιμες ημέρες, ενώ τα όρια ημερήσιας διακύμανσης της τιμής των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου δεν θα ισχύσουν κατά τις πρώτες τρεις ημέρες διαπραγμάτευσης. Σημαντικό μέρος του μετοχικού της κεφαλαίου ανήκει στους «κουρεμένους» καταθέτες της και στους νέους μετόχους που συμμετείχαν σε πρόσφατη έκδοση κεφαλαίου και το 9,6% στην τέως Λαϊκή Τράπεζα.

    [05] Τουλάχιστον 20 σπουδαστές νεκροί από επίθεση κομάντος Ταλιμπάν σε στρατιωτική σχολή, στο Πακιστάν

    Κομάντος Ταλιμπάν πραγματοποίησαν επίθεση σήμερα το πρωί σε σχολείο όπου φοιτούν παιδιά στρατιωτικών και κρατούν ομήρους 500 σπουδαστές και δασκάλους, στην Πεσαβάρ του βορειοδυτικού Πακιστάν. Τουλάχιστον 20 είναι οι νεκροί και 40 οι τραυματίες, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές. Ελικόπτερα πραγματοποίησαν επίθεση πάνω από τις εγκαταστάσεις, ενώ αυτοκινητοπομπή ασθενοφόρων μεταφέρει τραυματισμένα παιδιά στο νοσοκομείο. Το νοσοκομείο Lady Reading στην Πεσαβάρ ανακοίνωσε ότι στις εγκαταστάσεις του έχουν μεταφερθεί οι σοροί πέντε σπουδαστών και ότι δίνει τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες, ανάμεσά τους δύο άνδρες εκπαιδευτικοί. «Πολλοί τραυματίες είναι στο χειρουργείο, είναι σε κρίσιμη κατάσταση, υποβάλλονται σε θεραπεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ετζάζ Χαν.

    Ένας δάσκαλος είπε ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν στόχο το σχολείο, την ώρα που διεξάγονταν εξετάσεις. «Μισή ώρα μετά την επίθεση, ο στρατός ήρθε και σφράγισε το σχολείο», δήλωσε ο δάσκαλος σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι έξω από το πολιορκημένο σχολείο. «Βρισκόμασταν στην αίθουσα των εξετάσεων, όταν πραγματοποιήθηκε η επίθεση. Τώρα οι άνδρες του στρατού εκκαθαρίζουν τις τάξεις μία προς μία».

    [06] Έρχεται, τον Ιούνιο, ο Βρετανός περφόμερ Robbie Williams

    Στη σκηνή εκρηκτικός, στη ζωή εκκεντρικός, είναι όμως ο διάσημος Βρετανός τραγουδιστής Robbie Williams, ο οποίος έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για να εμφανιστεί σε μια μοναδική συναυλία στο TerraVibe Park και το Rockwave Festival -που φέτος κλείνει τα 20 του χρόνια-, το Σάββατο 20 Ιουνίου.

    Οι συστάσεις για τον Robbie Williams είναι μάλλον περιττές καθώς έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής, ενώ ο τελευταίος του δίσκος «Swings Both Ways» σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση των charts σε δεκάδες χώρες. Τραγούδια του όπως τα «Feel», «Angels», «Come Undone», «Let me Entertain You», «Μe and My Monkey», «She's the One» είναι μόνο μερικά από αυτά που έχουν τραγουδήσει εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως και παραμένουν ως αγαπημένα του κοινού. Έξι από τους δίσκους του Robbie φιγουράρουν στη λίστα με τα πιο δημοφιλή albums του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ κρατά το ρεκόρ με τα περισσότερα εισιτήρια που έχουν πωληθεί σε μια μέρα: 1.6 εκατομμύρια το 2006.

    Τα πρώτα εισιτήρια για τη συναυλία στο Rockwave Festival διαμορφώνονται ως εξής: γενικής εισόδου: 48 ευρώ. Μετά την εξάντληση τους η τιμή των εισιτηρίων γενικής εισόδου θα διαμορφωθεί στα 54 ευρώ, ενώ στην τελική φάση της προπώλησης η τιμή των εισιτηρίων γενικής εισόδου θα διαμορφωθεί στα 60 ευρώ. Τα εισιτήρια ( Pitch A) κοστίζουν 80 ευρώ και τα vip εισιτήρια κοστίζουν 98 ευρώ. Η προπώληση ξεκινά σήμερα Τρίτη 16 Δεκέμβριου.

    [07] Ηλεκτρονικά παιχνίδια για τα «μυστικά» της Αμφίπολης

    Ένα τριήμερο αφιερωμένο στην Αμφίπολη και την τεχνολογία διοργανώθηκε από την εταιρεία Corallia στον χώρο gi-Cluster στο Μαρούσι, από την Παρασκευή 12 έως και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα, το gi-Cluster Game Jam 2014 συγκέντρωσε 70 προγραμματιστές, σχεδιαστές εικόνας αλλά και μηχανικούς ήχου, οι οποίοι διαγωνίστηκαν δημιουργώντας ηλεκτρονικά παιχνίδια με θέμα την Αμφίπολη. Το gi-Cluster Game Jam 2014 ήταν το τρίτο κατά σειρά Hellenic Game Jam.

    Όπως ανακοινώθηκε, η αποστολή των συμμετεχόντων ήταν να ολοκληρώσουν σε περίπου 50 ώρες ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι με θέμα την «Αμφίπολη». Οι διαγωνιζόμενοι συνεργάστηκαν σε δυναμικές ομάδες. Νικητήριες ομάδες του gi-Cluster Game Jam 2014 αναδείχθηκαν η «The Pixelators» που κατατάχθηκε πρώτη και έλαβε έπαθλο 3.000 ευρώ, η «Macabre Entertainment» που κατατάχθηκε δεύτερη και έλαβε έπαθλο 2.000 ευρώ και η «Synelixis» που κατατάχθηκε τρίτη και έλαβε έπαθλο 1.000 ευρώ.

    [08] Ο Ανρί «κρέμασε τα παπούτσια του»

    Μετά από 20 χρόνια επαγγελματικής καριέρας, ο Τιερί Ανρί πήρε την μεγάλη απόφαση... Ο Γάλλος επιθετικός, που εκτός της εντυπωσιακής του πορείας στα ευρωπαϊκά γήπεδα, αγωνίσθηκε 123 φορές με τους «τρικολόρ», ανακοίνωσε ότι «κρεμάει τα παπούτσια» του. «Αποφάσισα να εγκαταλείψω το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μετά από 20 χρόνια μέσα στα γήπεδα. Ηταν ένα απίστευτο ταξίδι», ανέφερε σε μήνυμα του σε ιστοσελίδα κοινωνική δικτύωσης ο «Τιτί», που δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τους φιλάθλους της Αρσεναλ, της Μονακό, της Γιουβέντους και της Μπαρτσελόνα.

    Ο Ανρί θα εργασθεί ως σχολιαστής στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό «Sky Sports».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 December 2014 - 9:30:23 UTC