Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημ. Σταμάτης: Ο Αλ. Τσίπρας προσπαθεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις, που προκάλεσαν οι επικίνδυνες δηλώσεις του για «ζουρνάδες και χορούς»
  • [02] Πώς θα γίνει η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας την Τετάρτη
  • [03] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Π. Μοσκοβισί
  • [04] «Επικίνδυνο για τη χώρα» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο Αλ. Τσίπρας
  • [05] Ευ. Βενιζέλος: Υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια για να βρεθεί συναινετική λύση στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας
  • [06] Κ. Σκρέκας: Η μάχη για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη συνεχίζεται σκληρά
  • [07] Κυρ. Μητσοτάκης: Το έργο της κυβέρνησης συνεχίζεται κανονικά
  • [08] Στήριξη από την Πολιτεία ζητάει το ΕΚΠΑ
  • [09] Σε γαλακτοκομικά και αλκοολούχα ποτά θα εμφανιστεί τις επόμενες ημέρες το Ελληνικό Σήμα
  • [10] Έφοδος της αστυνομίας στο καφέ όπου ένοπλος κρατάει ομήρους στο Σίδνεϊ
  • [11] Ένας Ιρανός, γνωστός στην αστυνομία, φέρεται να είναι ο ένοπλος που κρατάει ομήρους στο Σίδνεϊ
  • [12] Τρεις συλλήψεις στη διάρκεια της επιχείρησης της βελγικής αστυνομίας στο διαμέρισμα όπου κρατείται τουλάχιστον ένας όμηρος
  • [13] Η κλήρωση της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ

  • [01] Δημ. Σταμάτης: Ο Αλ. Τσίπρας προσπαθεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις, που προκάλεσαν οι επικίνδυνες δηλώσεις του για «ζουρνάδες και χορούς»

    «Επικίνδυνο και υπόλογο που επιμένει να σύρει τη χώρα σε εκλογές, περιφρονώντας ακόμα και τη βούληση του ελληνικού λαού» χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσιπρα ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.

    Σε δήλωσή του ο κ. Σταμάτης επισημαίνει πως ο κ. Τσίπρας «προσπαθεί να αμβλύνει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσαν οι χθεσινές αμετροεπείς και επικίνδυνες δηλώσεις του για "ζουρνάδες και χορούς" και φθάνει στο σημείο να κατηγορεί τον κ. Σαμαρά ως? επικίνδυνο».

    [02] Πώς θα γίνει η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας την Τετάρτη

    Το άρθρο 140 του Κανονισμού της Βουλής περιγράφει τα βήματα που θα γίνουν στις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αρχής γενομένης την προσεχή Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα. Ο Κανονισμός προβλέπει πως αν βουλευτής δεν επιθυμεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ ορισμένου προσώπου, τότε δηλώνει «παρών». Έτσι, εφόσον μοναδικός προτεινόμενος είναι ο Σταύρος Δήμας, το αποτέλεσμα που θα ανακοινωθεί θα είναι οι ψήφοι των βουλευτών που θα ψηφίσουν Σταύρο Δήμα και οι υπόλοιποι θα λογίζονται ως «παρών». Με βάση ανάλογη διαδικασία στο παρελθόν, κάθε βουλευτής που θα ακούει το όνομά του θα σηκώνεται όρθιος και θα εκφράζει την προτίμησή του.

    Της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας δεν προηγείται συζήτηση. Η Βουλή ψηφίζει ύστερα από προτάσεις που μπορούν να γίνουν μόνο από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες. Δικαίωμα πρότασης έχει και η κατά την έννοια του άρθρου 16 παρ. 5 Ομάδα των ανεξαρτήτων, υποψήφιος της οποίας θεωρείται όποιος συγκεντρώσει τις περισσότερες υποδείξεις των μελών της. Άλλες υποψηφιότητες δεν ανακοινώνονται στη Βουλή.

    «Η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας διεξάγεται πάντοτε με ονομαστική κλήση», όπως ορίζει το άρθρο 140 του Κανονισμού της Βουλής. «Ο Πρόεδρος καλεί ένα βουλευτή από τη Συμπολίτευση και έναν από την Αντιπολίτευση για να εκφωνήσουν τον κατάλογο των βουλευτών και να καταμετρήσουν τις ψήφους. Κάθε βουλευτής μετά την ονομαστική κλήση του αναφέρει το όνομα της προτίμησής του, ενώ οι ψηφολέκτες σημειώνουν, ο καθένας χωριστά, την ψήφο του κάθε βουλευτή. Βουλευτές που δεν επιθυμούν να εκφράσουν την προτίμησή τους υπέρ ορισμένου προσώπου δηλώνουν παρών. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται αιτιολόγηση της ψήφου», αναφέρει ο Κανονισμός της Βουλής.

    Μετά το πέρας της ονομαστικής ψηφοφορίας, συντάσσεται πρακτικό στο οποίο καταχωρίζονται τα ονόματα των παρόντων και των απόντων βουλευτών, η ψήφος καθενός κατά τα ανωτέρω, καθώς και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Το πρακτικό της ψηφοφορίας θα υπογραφεί από τους ψηφολέκτες, τον πρόεδρο και τους γραμματείς της Βουλής και θα καταχωρηθεί στα Πρακτικά.

    Σημειώνεται ότι έντονο είναι το ενδιαφέρον κάλυψης των ψηφοφοριών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας που έχουν επιδείξει πολλά ξένα τηλεοπτικά μέσα και ειδησεογραφικά πρακτορεία με επιστολές τους προς το Γραφείο Τύπου της Βουλής, με τις οποίες ζητούν έγκριση διαπιστεύσεων.

    [03] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Π. Μοσκοβισί

    Σε εξέλιξη είναι, στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Ευρωπαίο επίτροπο για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, που έφτασε σήμερα στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας την πρώτη του επίσκεψη σε κράτος της ΕΕ από την ανάληψη των καθηκόντων του. Στη συνάντηση είναι παρών και ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ευρωπαίου αξιωματούχου, μετά τη συνάντηση με τα στελέχη της κυβέρνησης θα συνομιλήσει με εκπροσώπους κοινωνικών και παραγωγικών φορέων και θα ακολουθήσει συνάντησή του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη.

    Αύριο, Τρίτη, ο κ. Μοσκοβισί θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας Κ. Σκρέκα και Ι. Βρούτση, ενώ θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Ι. Στουρνάρα.

    Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην Αθήνα.

    [04] «Επικίνδυνο για τη χώρα» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο Αλ. Τσίπρας

    «Επικίνδυνο για τη χώρα» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε έκτακτη σύσκεψη στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας και του Επικοινωνιακού Επιτελείου.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «ο Σαμαράς είναι ικανός ακόμα και να σκηνοθετήσει bankrun, με τεχνητή φυγή κεφαλαίων, φίλα προσκείμενών του επιχειρηματιών, προκειμένου να κάνει πειστικό το επιχείρημα του φόβου» και τόνισε: «Έχουν, όμως, γνώσιν οι φύλακες. Όσοι το επιχειρούν θα λογοδοτήσουν».

    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «όσες μεθοδεύσεις και αν επιχειρήσουν δεν θα τα καταφέρουν». «Θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ και θα τις χρεωθούν», είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε, επίσης, ότι κυβέρνηση και τρόικα, αφού συμφώνησαν σε όλα τα νέα σκληρά μέτρα, τώρα από κοινού μεθοδεύουν τον εκφοβισμό των βουλευτών για να ξεπεράσουν το εμπόδιο της προεδρικής εκλογής.

    «Ο Αλ. Τσίπρας προσπαθεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις, που προκάλεσαν οι επικίνδυνες δηλώσεις του για "ζουρνάδες και χορούς", και φθάνει στο σημείο να κατηγορεί τον κ. Σαμαρά ως επικίνδυνο», σχολιάζει ο Δ. Σταμάτης τη δήλωση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

    [05] Ευ. Βενιζέλος: Υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια για να βρεθεί συναινετική λύση στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

    Υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια για να βρεθεί μεταξύ των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου συναινετική λύση στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, επισήμανε με δήλωσή του από τις Βρυξέλλες, όπου εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Συμβούλιο των Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

    [06] Κ. Σκρέκας: Η μάχη για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη συνεχίζεται σκληρά

    «Η μάχη της κυβέρνησης για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη, να μειώσουμε τις τιμές και να μειώσουμε την ανεργία συνεχίζεται σκληρά», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έπειτα από σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    Σχετικά με την προεδρική εκλογή, ο κ. Σκρέκας δήλωσε πολύ αισιόδοξος ότι «οι βουλευτές θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα βάλουν τον τόπο σε περιπέτεια».

    Ερωτηθείς για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας απάντησε πως δεν ήταν θέμα που συζητήθηκε και διαβεβαίωσε ότι «η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει» καθώς υπάρχει κώδικας δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδας.

    [07] Κυρ. Μητσοτάκης: Το έργο της κυβέρνησης συνεχίζεται κανονικά

    «Δεν σχολιάζω δηλώσεις για τα πανηγύρια», απάντησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα από την Κρήτη ότι θα παίζει λύρα και οι αγορές θα χορεύουν.

    Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έπειτα από σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, για τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο.

    «Το έργο της κυβέρνησης συνεχίζεται κανονικά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος για την προεδρική εκλογή είπε ότι πιστεύει πως οι βουλευτές θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα εκλέξουν Πρόεδρο.

    [08] Στήριξη από την Πολιτεία ζητάει το ΕΚΠΑ

    Αντιμέτωπο με το φάσμα της χρεοκοπίας βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς κινδυνεύει να μην λειτουργήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2015 εάν δεν ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος και δεν υπάρξει στήριξη από την Πολιτεία σε θεσμικό επίπεδο.

    Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θόδωρος Φορτσάκης σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, το Ίδρυμα δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει ακόμη και σε συμβατικές υποχρεώσεις, όπως είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και της θέρμανσης.

    Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών ζήτησε να επιστρέψουν όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος που μπήκαν το καλοκαίρι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ενώ πρότεινε ως λύση να μεταταχθούν στο πανεπιστήμιο Αθηνών οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που μπήκαν επίσης σε διαθεσιμότητα. Επίσης ζήτησε να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση που να δώσει στο Ίδρυμα τη δυνατότητα να προσλαμβάνει τους δικούς του φύλακες και τις δικές του καθαρίστριες.

    Ο κ. Φορτσάκης, οι αναπληρωτές πρυτάνεις, οι κοσμήτορες, οι πρόεδροι των σχολών του πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητές, διοικητικοί υπάλληλοι, φοιτητές, πιάστηκαν σήμερα «χέρι χέρι» σε μια «ανθρώπινη αλυσίδα» γύρω από το κτίριο των Προπυλαίων, σε μια συμβολική κίνηση που στόχο είχε να δείξει ότι το πανεπιστήμιο κινδυνεύει και η Πολιτεία οφείλει να το στηρίξει.

    [09] Σε γαλακτοκομικά και αλκοολούχα ποτά θα εμφανιστεί τις επόμενες ημέρες το Ελληνικό Σήμα

    Το «Ελληνικό Σήμα» θα αρχίσουν να βλέπουν οι καταναλωτές τις επόμενες μέρες στις συσκευασίες γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων καθώς και στα αλκοολούχα προϊόντα.

    Όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, το σήμα ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών ταυτοποιεί την ελληνική προστιθέμενη αξία και σκοπός του είναι η εδραίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα προϊόντα που δηλώνονται ελληνικά και η αποφυγή παραπλάνησης τους, η προστασία των συμφερόντων των παραγωγών από απομιμήσεις και αθέμιτο ανταγωνισμό καθώς και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς των ελληνικών επιχειρήσεων.

    Σημειώνεται ότι, το Σήμα αποτελεί μια δωρεάν προσφορά της Ένωσης Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας στο πλαίσιο της συμβολής και του κλάδου της διαφήμισης για τη διαμόρφωση ενός ισχυρού σήματος για τα ελληνικά προϊόντα και τις υπηρεσίες, όπως ανέφεραν στελέχη της ένωσης που μετείχαν στη συνέντευξη.

    [10] Έφοδος της αστυνομίας στο καφέ όπου ένοπλος κρατάει ομήρους στο Σίδνεϊ

    Η αστυνομία εξαπέλυσε έφοδο στο καφέ του Σίδνεϊ όπου ένας ένοπλος κρατάει ομήρους, μεταδίδει η αυστραλιανή τηλεόραση.

    [11] Ένας Ιρανός, γνωστός στην αστυνομία, φέρεται να είναι ο ένοπλος που κρατάει ομήρους στο Σίδνεϊ

    Μια πηγή η οποία πρόσκειται στην αστυνομία της Αυστραλίας ανέφερε ότι ένας Ιρανός μετανάστης --ο οποίος έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση και είναι γνωστός στις αρχές διότι έχει στείλει απειλητικές επιστολές στις οικογένειες Αυστραλών στρατιωτών οι οποίοι έχουν σκοτωθεί στο εξωτερικό-- είναι ο ένοπλος ο οποίος κρατάει άγνωστο αριθμό ομήρων σε ένα καφέ στο Σίδνεϊ.

    Ο Μαν Χαρόν Μονίς, Ιρανός μετανάστης και αυτοαποκαλούμενος σεΐχης, παραμένει μέσα στο καφέ περίπου 15 ώρες αφότου ξεκίνησε η ομηρία.

    «Δεν υπάρχει επιχειρησιακός λόγος το όνομά του αυτό να αποκρύβεται από εμάς τώρα», ανέφερε η αστυνομική πηγή αυτή.

    [12] Τρεις συλλήψεις στη διάρκεια της επιχείρησης της βελγικής αστυνομίας στο διαμέρισμα όπου κρατείται τουλάχιστον ένας όμηρος

    Τρεις άνδρες που φέρονται να συμμετείχαν στην ομηρία που βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα στη Γάνδη, στο βορειοδυτικό Βέλγιο, έχουν συλληφθεί, όμως η επιχείρηση της αστυνομίας συνεχίζεται, μετέδωσαν βελγικά μέσα ενημέρωσης.

    Οι τρεις ύποπτοι, που παραδόθηκαν χωρίς να προβάλουν αντίσταση, «απομακρύνθηκαν με τα χέρια ψηλά» από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, μετέδωσε το φλαμανδικό τηλεοπτικό δικτύου VRT.

    «Η επιχείρηση συνεχίζεται» και η κατάσταση «δεν είναι ξεκάθαρη», σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία προσθέτει ότι περίπου είκοσι βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα λίγο πριν τις 13:00 (15:00 ώρα Ελλάδας).

    Η τύχη του τέταρτου δράστη δεν είναι ακόμη γνωστή.

    Σύμφωνα με γείτονες, τους οποίους επικαλείται το VRT, στο διαμέρισμα, που βρίσκεται σε κεντρική συνοικία της Γάνδης, ζούσαν «έμποροι ναρκωτικών».

    [13] Η κλήρωση της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ

    Το ζευγάρι της Μάντσεστερ Σίτι με την Μπαρτσελόνα δεσπόζει μεταξύ αυτών που προέκυψαν από τη σημερινή κλήρωση για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και πέρυσι στη φάση των «16», όπου οι «μπλαουγκράνα» πήραν το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς. Επίσης, θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» Γιουβέντους και Ντόρτμουντ, σε μια επανάληψη του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ για το 1997, αλλά και η Παρί Σεν Ζερμέν με την Τσέλσι, με τους Γάλλους να ψάχνουν «εκδίκηση» για τον περσινό αποκλεισμό τους από τους «μπλε» στα προημιτελικά.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 December 2014 - 15:30:26 UTC