Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 21 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει τη χώρα από κάθε κίνδυνο
  • [02] Σπ. Λυκούδης: Η παρούσα Βουλή οφείλει και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας
  • [03] Πάνω από το όριο συναγερμού η στάθμη του ποταμού Έβρου - Σε αυξημένη ετοιμότητα οι Αρχές
  • [04] Γκ. Χαρδούβελης: Κίνδυνος GREXIT αν επικρατήσουν ακραίες αντιευρωπαϊκές φωνές
  • [05] Σημαία του ΙΚ ζήτησε ο ένοπλος που κρατεί ομήρους στο Σίδνεϊ και κάνει λόγο για τέσσερις βόμβες
  • [06] Μένης Κουμανταρέας: Ανοίγοντας τον δρόμο για τις νεότερες γενιές
  • [07] Η κακή ποιότητα του ανδρικού σπέρματος είναι δείκτης και για άλλα προβλήματα υγείας

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει τη χώρα από κάθε κίνδυνο

    «Η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει τη χώρα από κάθε κίνδυνο» τόνισε σε γραπτή διευκρινιστική δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος για όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Όπως σημειώνει η κα Βούλτεψη, στην εκπομπή του «Μέγκα» αναφέρθηκε στα μηνύματα και δημοσιεύματα από το εξωτερικό, στην έκθεση του διεθνούς οίκου Moody's περί «αρνητικού πιστωτικού γεγονότος», καθώς και στις υποβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους χωρών όπως η Γαλλία και η Φινλανδία.

    «Είναι προφανές ότι ουδέποτε υιοθέτησα κάτι τέτοιο, καθώς η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει τη χώρα από κάθε κίνδυνο» υπογραμμίζει η κα Βούλτεψη.

    Ωστόσο, συνεχίζει «είναι απορίας άξιο πώς μια αναφορά σε ένα γεγονός, μπορεί τελικά να διαστρεβλώνεται και να εμφανίζεται ως ... «δήλωση», κάτι το οποίο δεν συνέβη. Εκτός και αν κάποιοι θεωρούν πως οι αναφορές των διεθνών οίκων είναι περισσότερο επικίνδυνες από δηλώσεις για μονομερή διαγραφή του χρέους, μη καταβολή των τοκοχρεολυσίων και «σκληρές διαπραγματεύσεις» από «σκληρά καρύδια», υπό τους ήχους νταουλιών, ζουρνάδων και λυρών».

    Κατά τα λοιπά, προσθέτει η κα Βούλτεψη «στην εκπομπή ακούστηκαν πολύ σημαντικότερα θέματα, τα οποία και θα αποστείλω.

    Μεταξύ αυτών και το γεγονός ότι επιστρέφεται στον κ. Τσίπρα η προειδοποίησή του ότι θα αναζητηθούν «ευθύνες, όχι μόνο πολιτικές», καθώς η αμφισβήτηση της θέσης της Ελλάδας στην ΕΕ αποτελεί αιτία πολέμου και επομένως, αν συμβεί αυτό, οι ευθύνες θα αναζητηθούν από τον κ. Τσίπρα».-

    [02] Σπ. Λυκούδης: Η παρούσα Βουλή οφείλει και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας

    «Η παρούσα Βουλή οφείλει και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης, καθιστώντας σαφές ότι θα ψηφίσει θετικά και στις τρεις ψηφοφορίες. «Δεν είναι σημερινή μου απόφαση επειδή άναψε η συζήτηση και πλησιάζουμε στη διαδικασία εκλογής Προέδρου» σημειώνει ο κ. Λυκούδης και προσθέτει: «Πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος και για γενικότερους λόγους σεβασμού στην συνταγματική επιταγή που απαιτεί ευρείες συναινέσεις, αλλά και γιατί δεν πιστεύω ότι αποτελούν λύση για τη χώρα οι πρόωρες εκλογές. ¶ρα βαδίζω προς την κάλπη για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απολύτως συνεπής σε κάτι που λέω εδώ και μήνες. Επειδή λοιπόν θεωρώ ότι πρέπει να εκλεγεί τώρα Πρόεδρος Δημοκρατίας δεν βρίσκω το λόγο γιατί να το κάνω στην τρίτη ψηφοφορία και να μην το κάνω στην πρώτη και στη δεύτερη».

    Ο κ. Λυκούδης εκτιμά ότι «σήμερα, δεν υπάρχει τέτοια πλειοψηφία 180 βουλευτών. Δεν ξέρω πώς θα διαμορφωθεί μέχρι την τρίτη ψηφοφορία. Ακούω π.χ. πολλούς συναδέλφους να μου λένε ότι «θα ψηφίσω οπωσδήποτε για Πρόεδρο στη γ' ψηφοφορία των 180, που είναι και η κρίσιμη». Σήμερα το κλίμα δεν ευνοεί τέτοια προσέγγιση, αλλά δεν ξέρω». Ερωτηθείς για την υποψηφιότητα του κ. Σταύρου Δήμα, ο Σπύρος Λυκούδης σημειώνει: «Είχα πει ότι θα προτιμούσα ένα πρόσωπο του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, της ευρύτερης κεντροαριστεράς. Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Έλεγα επίσης ανέκαθεν ότι το πρόσωπο που θα προταθεί αρκεί να έχει όλα τα στοιχεία που συγκροτούν μια σοβαρή υποψηφιότητα για τη σοβαρότητα του θεσμού. Η πρόταση για τον κ. Σταύρο Δήμα δεν αναιρεί όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία είχα θέσει από την αρχή για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας».

    Ο κ. Λυκούδης υπογραμμίζει ότι ανήκει «σε αυτούς τους Έλληνες πολίτες που δεν πιστεύουν ότι σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές η εναλλακτική πολιτική κυβερνητική λύση και το εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση είναι πειστικό όταν έρχεται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχω τη γνώμη ότι μπορεί να υπάρξουν καλύτερες και διεξοδικότερες πολιτικές εξόδου από την κρίση. Η παρούσα κυβέρνηση δεν τα καταφέρνει, αλλά έχω και την εντύπωση ότι η διεκδίκηση της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένο ότι δηλώνει πως έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση, δεν είναι πειστική. Γι' αυτό πιστεύω στην ανάγκη μιας ευρύτερης συναίνεσης και μιας εθνικής προσπάθειας συνολικής και από τη συμπολίτευση και από την αντιπολίτευση».

    [03] Πάνω από το όριο συναγερμού η στάθμη του ποταμού Έβρου - Σε αυξημένη ετοιμότητα οι Αρχές

    Η στάθμη του ποταμού Έβρου βρίσκεται πάνω από το όριο συναγερμού, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς. Στο Πέταλο, η στάθμη του Έβρου βρίσκεται ένα μέτρο και δέκα εκατοστά πάνω από το όριο συναγερμού (στα 7,10 μέτρα) και στο Πύθιο στα 6,16 μέτρα (με όριο συναγερμού τα 5,70 μέτρα). «Κάναμε τεχνητές παρεμβάσεις για να εκτονώσουμε το φαινόμενο, για να μην απειληθεί το χωριό Πόρος που βρίσκεται κοντά στην κοίτη του ποταμού και να μην χρειαστεί να εκκενωθεί» επεσήμανε ο κ. Πέτροβιτς.

    Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένουν, για δέκατη συνεχόμενη ημέρα, οι Αρχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στο νότιο τμήμα του νομού Έβρου, όπου εκβάλει το ποτάμι, καθώς περισσότερα από 2160 κυβικά νερού το δευτερόλεπτο εισέρχονται σ' αυτό, ακολουθώντας την καθοδική του πορεία προς το νότο και το Δέλτα του Έβρου. Πρόκειται για παροχές αντίστοιχες με αυτές που καταγράφηκαν το 1984 και θεωρείται φαινόμενο 30ετίας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, συπληρώνοντας ότι η προσοχή των υπηρεσιών είναι στραμμένη στο νότιο τμήμα του νομού. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, έχουν πλημμυρίσει περίπου 110.000 στρέμματα στο σύνολο του νομού Έβρου, από το Ορμένιο μέχρι τις Φέρες.

    [04] Γκ. Χαρδούβελης: Κίνδυνος GREXIT αν επικρατήσουν ακραίες αντιευρωπαϊκές φωνές

    «Το σενάριο εκλογής Προέδρου τον Δεκέμβριο θα σημάνει την αντιστροφή του κλίματος της τελευταίας εβδομάδας στις αγορές και την οικονομία με την αποκατάσταση της σταθερότητας. Η αστάθεια όπως είπα υπήρξε η βασική αιτία για την επιδείνωση του κλίματος στο Χρηματιστήριο και για την αύξηση των περιθωρίων επιτοκίων (σπρεντ). Επομένως εύλογα περιμένει κανείς, εφόσον εξομαλυνθεί το κλίμα, τις αντίθετες εξελίξεις, με μείωση των περιθωρίων επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων με συνακόλουθη μείωση των επιτοκίων δανεισμού των ιδιωτών και των επιχειρήσεων και αναβάθμιση της χώρας από τους αξιολογικούς οίκους» αναφέρει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική» ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης,

    Στην ερώτηση για το ποιο είναι αυτό το πρόβλημα χρηματοδότησης της οικονομίας επισήμανε ότι «θυμίζω ότι δεν έκλεισε η διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Αν επιλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας τον Δεκέμβριο, η διαπραγμάτευση αναμένεται να κλείσει τέλη Ιανουαρίου και να ξεκινήσουν να εισρέουν στα κρατικά ταμεία πόροι έως 7 δισ. ευρώ από τον Φεβρουάριο. Εάν, όμως, δεν υπάρχει κυβέρνηση για να κλείσει τη διαπραγμάτευση, θα υπάρχει σημαντικό χρηματοδοτικό έλλειμμα. Πολλώ δε μάλλον αν προκύψει κυβέρνηση η οποία επιλέξει τη ρήξη με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Το έλλειμμα αυτό είναι διαχειρίσιμο έως τον Φεβρουάριο, αλλά όχι τόσο εύκολα στη συνέχεια διότι από τον Μάρτιο οι ανάγκες διογκώνονταις».

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση με αφορμή και διάφορα δημοσιεύματα από το εξωτερικό, εάν πιστεύει ότι υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος του GREXIT ο κ.Χαρδούβελης αναφέρει: «Η ανησυχία μου πηγάζει από τον ρόλο μου ως εγγυητή της ομαλής χρηματοδότησης του κράτους και της σταθερότητας της οικονομίας. Πρέπει να εξετάζω κάθε αρνητικό σενάριο, όσο απίθανο και αν φαίνεται. Και σε μια εκλογική διαμάχη, πολλά ατυχήματα θα μπορούσαν να συμβούν και καλό είναι να προνοήσουμε ώστε να αποφευχθούν. Το GREXIT δεν υπάρχει πλέον στις κεραίες των Ευρωπαίων εταίρων μας με τη συχνότητα και την ένταση που υπήρχε το 2011 και 2012. Τουλάχιστον στους υπουργούς οικονομικών του Eurogroup, που εγώ γνωρίζω και που τελικά θα πάρουν την απόφαση. Ούτε υπάρχει στις κεραίες της πλειονότητας του δικού μας πολιτικού συστήματος. Συζητείται, όμως, ακόμα από πολλούς, κυρίως στην Ελλάδα. Επίσης, εξακολουθεί να τιμολογείται στα ελληνικά περιθώρια επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων. Οι αγορές κάηκαν μια φορά επενδύοντας σε ελληνικά ομόλογα και θα χρειαστεί χρόνος να τις πείσουμε για την νέα αξιοπιστία μας. Και σίγουρα, οι συζητήσεις για ενδεχόμενες μονομερείς ενέργειες από τη δική μας πλευρά δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Ένας λόγος που δεν βλέπω το GREXIT ως πιθανό σενάριο - παρά το γεγονός ότι υπάρχει στην τιμολόγηση των αγορών - είναι ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό όπλο από αυτούς που έχουν σηκώσει τη σημαία εναντίον των εταίρων και δανειστών μας, εάν και εφόσον βρεθούν σε θέση να διαπραγματεύονται. Κι αυτό διότι σε σχέση με το 2012, οι υπόλοιπες χώρες έχουν πλέον οχυρωθεί απέναντι στο ενδεχόμενο της δικής μας αποχώρησης από το ευρώ. Αυτό φάνηκε και από την έλλειψη ισχυρής αντίδρασης των υπόλοιπων ευρωπαϊκών περιθωρίων επιτοκίου (σπρεντ) την προηγούμενη βδομάδα. Αν λοιπόν, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό όπλο, η λογική λέει ότι δεν θα ακολουθηθούν και τυχοδιωκτικές πολιτικές που ρισκάρουν το GREXIT από πλευράς μας, διότι οι μόνοι που μπορεί να πληγούν είμαστε αποκλειστικά εμείς. Βέβαια το GREXIT θα μπορούσε να υποκινηθεί από την Ευρώπη στην περίπτωση που στην Ελλάδα επικρατήσουν ακραίες αντιευρωπαϊκές φωνές».

    [05] Σημαία του ΙΚ ζήτησε ο ένοπλος που κρατεί ομήρους στο Σίδνεϊ και κάνει λόγο για τέσσερις βόμβες

    Ο ένοπλος που κρατεί ομήρους σε ένα καφέ του Σίδνεϊ ζήτησε μια σημαία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και υποστηρίζει πως τέσσερις βόμβες έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Κανάλι 10. Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές. Το Κανάλι 10 εξήγησε πως μίλησε «απ' ευθείας» με δύο από τα πρόσωπα που κρατούνται στο εσωτερικό του καφέ, το οποίο βρίσκεται στη Μάρτιν Πλέις, μια πεζοδρομημένη πλατεία στην επιχειρηματική συνοικία του Σίδνεϊ. «Επιβεβαιώνουν δύο απαιτήσεις του δράστη», ανέφερε το δίκτυο στο λογαριασμό του στο Twitter. «Θέλει να του φέρουν στο καφέ τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους. Η δεύτερη απαίτησή του είναι να μιλήσει στον πρωθυπουργό». Τα δύο πρόσωπα, δύο γυναίκες, «λένε πως υπάρχουν τέσσερις βόμβες, δύο στο Lindt Cafe και δύο άλλες αλλού στην επιχειρηματική συνοικία του Σίδνεϊ», πρόσθεσε το τηλεοπτικό δίκτυο.

    Εκατοντάδες ένοπλοι αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει το Lindt Chocolat Cafe, όπου όμηροι κρατούν σ' ένα παράθυρο μια μαύρη σημαία με εν μέρει ορατή μια αραβική επιγραφή. Φαίνεται πως πρόκειται για τη σαχάντα, τη μουσουλμανική ομολογία της πίστης: «Δεν υπάρχει Θεός παρά μόνο ο Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο Προφήτης Του». Πέντε πρόσωπα έχουν καταφέρει να βγουν από το κατάστημα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν διέφυγαν ή αν απελευθερώθηκαν.

    [06] Μένης Κουμανταρέας: Ανοίγοντας τον δρόμο για τις νεότερες γενιές

    Από το πρώτο κιόλας βιβλίο του, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο Μένης Κουμανταρέας θα ανοίξει έναν διαφορετικό δρόμο για την ελληνική πεζογραφία: είναι ένας δρόμος τον οποίο θα ακολουθήσουν και θα διευρύνουν οι νεότερες γενιές της μεταπολίτευσης, όταν θα μπουν με τη σειρά τους στον λογοτεχνικό στίβο κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1980 και του 1990.

    Ο Κουμανταρέας θα γράψει μέχρι το αδόκητο τέλος του πολλά ακόμα βιβλία (το τελευταίο του, αυτοβιογραφικό, μυθιστόρημα κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό με τίτλο «Ο θησαυρός του χρόνου»), αλλά το λογοτεχνικό παράδειγμα θα προλάβει να το αναποδογυρίσει με την παραγωγή της νιότης και της πρώτης του ωριμότητας. Ο ίδιος και η γενιά του έμαθαν στους επόμενους να μην τρομάζουν μπροστά στο καθημερινό βίωμα. Και τους έμαθαν ακόμα πώς να δίνουν σε αυτό το βίωμα μια προοπτική που να μην του επιτρέπει να μονάσει και να ιδιωτεύσει.

    [07] Η κακή ποιότητα του ανδρικού σπέρματος είναι δείκτης και για άλλα προβλήματα υγείας

    Οι άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας λόγω της κακής ποιότητας του σπέρματός τους, έχουν αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης και άλλων προβλημάτων υγείας, όπως υπέρτασης, δερματολογικών προβλημάτων και ενδοκρινολογικών διαταραχών, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Όσο περισσότερα ελαττώματα έχει το σπέρμα ενός άνδρα, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα εμφάνισης κι άλλων προβλημάτων υγείας. Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή ουρολογίας Μάικλ ¶ϊζενμπεργκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Fertility and Sterility» (Γονιμότητα και Στειρότητα), μελέτησαν τα ιατρικά αρχεία σχεδόν 9.400 ανδρών ηλικίας 30 έως 50 ετών, που είχαν προβλήματα γονιμότητας και είχαν δώσει δείγματα σπέρματος.

    Η ποιότητα του σπέρματος είναι συνάρτηση διαφόρων παραγόντων, όπως ο όγκος του, ο αριθμός, το σχήμα και η κινητικότητα των σπερματοζωαρίων. Περίπου το 15% των ζευγαριών έχουν δυσκολίες να πιάσουν παιδί και στις μισές περίπου από αυτές τις περιπτώσεις το πρόβλημα έγκειται στο ανδρικό σπέρμα. Μια παλαιότερη έρευνα του ¶ϊζενμπεργκ είχε δείξει ότι οι μη γόνιμοι άνδρες έχουν υψηλότερα ποσοστά πρόωρης θνησιμότητας για καρδιαγγειακούς και άλλους λόγους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 December 2014 - 9:30:30 UTC