Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον νότιο Έβρο μετατοπίζεται το έντονο πρόβλημα των πλημμυρικών φαινόμενων
  • [02] Σε ισχύ το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα
  • [03] Τις 40.000 έφθασαν οι ρυθμίσεις στα ασφαλιστικά ταμεία
  • [04] Τουρκία: Συλλήψεις υποστηρικτών του ιεροκήρυκα Γκιουλέν και έρευνες σε 13 πόλεις
  • [05] Χάκερ έκλεψαν το σενάριο της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ

  • [01] Στον νότιο Έβρο μετατοπίζεται το έντονο πρόβλημα των πλημμυρικών φαινόμενων

    Στον νότιο Έβρο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φερών επικεντρώνεται πλέον η προσοχή και το ενδιαφέρον των οργάνων της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, καθώς περισσότερα από 2000 κυβικά νερού το δευτερόλεπτο εισέρχονται μέσα στο ποτάμι ακολουθώντας την καθοδική του πορεία προς το νότο και το Δέλτα του Έβρου.

    Όπως τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς «η κατάσταση στο Ορμένιο έχει σταθεροποιηθεί σ' ένα μεγάλο βαθμό ωστόσο πάντα βρισκόμαστε σ' επιφυλακή». Το τελευταίο 24ωρο πάντως σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινόμενων στο νότιο Έβρο όπου εκβάλει το ποτάμι. Το πρόβλημα της υπερχείλισης του ποταμού στην πορεία του προς το νότο είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει τα επόμενα 24ωρα περιοχές όπως τα Λαγυνά, ο Πόρος και οι Φέρες.

    [02] Σε ισχύ το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα

    Ξεκίνησε χθες Σάββατο, 13/12, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων. Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων είναι:

    Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014, 09.00 - 18.00 και το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014, 09.00 - 20.00.

    Κυριακή 14 και 21 Δεκεμβρίου 2014, 11.00 - 18.00 και την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου κλειστά (με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε προχθες στη Βουλή προβλέοεται λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και στις 28 Δεκεμβρίου).

    Δευτέρα έως Παρασκευή 15 - 19 Δεκεμβρίου, Δευτέρα 22, Τρίτη 23 και Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014, 09.00 - 21.00

    Τετάρτη 24 και 31 Δεκεμβρίου 2014, 09.00 - 18.00

    Πέμπτη 25 και Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014 είναι αργία καθωλς και την Πέμπτη 1η Ιανουαρίου 2015.

    Tην Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά λόγω της εργασίας της Κυριακής 21.12.2014.

    Για την λειτουργία της Κυριακής 14.12.2014 θα δοθεί εκ περιτροπής στο προσωπικό μια ημέρα αναπληρωματικής ανάπαυσης.

    [03] Τις 40.000 έφθασαν οι ρυθμίσεις στα ασφαλιστικά ταμεία

    Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η ένταξη των οφειλετών των ασφαλιστικών ταμείων στη ρύθμιση των 100 δόσεων αν και, σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα, ο κύριος όγκος των οφειλετών δεν έχει ακόμη ενταχθεί. Με δήλωσή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, χαρακτηρίζει «δυναμική» την πορεία της ρύθμισης και καλεί τους οφειλέτες να σπεύσουν να ενταχθούν έως το τέλος του έτους, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη ρύθμιση τόσο ευνοϊκή για τους οφειλέτες.

    «Τα έως τώρα στοιχεία, επιβεβαιώνουν ότι η ρύθμιση έχει αποτελέσματα και επιβεβαιώνεται η δυναμική της πορεία καθώς, έως σήμερα έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση 40.000 πολίτες και έχουν ρυθμιστεί οφειλές περίπου 750.000.000 ευρώ» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, προσθέτοντας παράλληλα ότι, «υπάρχουν μεγάλα περιθώρια, καθώς χιλιάδες οφειλετών δεν έχουν ακόμη ενταχθεί». «Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι, ότι η ένταξη στη συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί μονόδρομο, γιατί είναι βέβαιο, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε άλλη ούτε τόσο ευνοϊκή ρύθμιση. Το καλύτερο για τους οφειλέτες, είναι να σπεύσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση, έως το τέλος του έτους» τόνισε με έμφαση ο κ. Βρούτσης.

    [04] Τουρκία: Συλλήψεις υποστηρικτών του ιεροκήρυκα Γκιουλέν και έρευνες σε 13 πόλεις

    Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα αρκετούς υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ και αντιπάλου του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια μιας σειράς ερευνών που διεξήχθησαν, μεταξύ άλλων και στα γραφεία της εφημερίδας Ζαμάν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία διεξήγαγε σήμερα το πρωί επιχειρήσεις σε 13 τουρκικές πόλεις, ανάμεσά τους και η Κωνσταντινούπολη, συλλαμβάνοντας συνολικά τουλάχιστον 14 ανθρώπους.

    Ο πρόεδρος του τηλεοπτικού δικτύου Samanyolu TV, ένας τηλεοπτικός παραγωγός, ένας διευθυντής και συντάκτες είναι μεταξύ των συλληφθέντων. Άλλα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας αναφέρουν ότι έχουν εκδοθεί 32 εντάλματα σύλληψης, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber μετέδωσε ότι 23 πρόσωπα έχουν ήδη συλληφθεί στις επιχειρήσεις της αστυνομίας σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και δύο πρώην διοικητές της αστυνομίας. Λίγο νωρίτερα ο ο διευθυντής της Ζαμάν Εκρέμ Ντουνανλί απευθύνθηκε στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της εφημερίδας, ο οποίος μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση, ζητώντας από την αστυνομία να τον συλλάβει. «Ο ελεύθερος Τύπος δεν μπορεί να φιμωθεί», του απαντούσε το πλήθος.

    Ο διευθυντής της αγγλόφωνης έκδοσης Today's Zaman Μπουλέντ Κενές δήλωσε στο Ρόιτερς ότι η αστυνομία τους έδειξε στοιχεία τα οποία αναφέρουν την κατηγορία «της σύστασης συμμορίας με στόχο την κατάληψη της κυριαρχίας του κράτους».

    [05] Χάκερ έκλεψαν το σενάριο της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ

    Πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ με τίτλο Spectre εμφανίστηκαν κάποιοι πρώιμοι ηλεκτρονικοί κατάσκοποι (χάκερ) οι οποίοι όπως έγινε γνωστό έκλεψαν το σενάριο της ταινίας, καθώς κατάφεραν να διεισδύσουν στους υπολογιστές του στούντιο της Sony Pictures. Όπως πληροφορήθηκαν οι παραγωγοί των ταινιών του Τζέιμς Μποντ οι χάκερ κατάφεραν στις 24 Νοεμβρίου να απενεργοποιήσουν το δίκτυο υπολογιστών της Sony και να κλέψουν μεταξύ άλλου υλικού και μια εκδοχή του σεναρίου της ταινίας σε μια από τις πιο σοβαρές κυβερνοεπιθέσεις κατά εταιρείας στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών.

    «Η Eon Productions ανησυχεί ότι οι αυτοί που θα προμηθευτούν το σενάριο από τους χάκερ μπορεί να επιδιώξουν τη δημοσίευση του περιεχομένου» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία παραγωγής προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι το σενάριο προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας που ισχύουν στη Μεγάλη Βρετανία. Η νέα συνέχεια των ταινιών του Τζέιμς Μποντ με τίτλο Spectre και πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Κρέγκ ως 007 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου του 2015.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 December 2014 - 11:30:29 UTC