Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η διαπραγμάτευση θα είναι συνολικότερη και θα αφορά το χρέος και την εγκατάλειψη του τρέχοντος προγράμματος»
  • [02] Ανδρέας Παπαμιμίκος: Αν πάμε σε εκλογές, τελειώνει η συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ
  • [03] Σε επιφυλακή οι Αρχές για νέες πλημμύρες στον Έβρο
  • [04] Σιρίν Εμπαντί: Τα βιβλία και όχι οι βόμβες θα εξαλείψουν το Ισλαμικό Κράτος
  • [05] Το συναυλιακό ημερολόγιο του Δεκεμβρίου, στην Αθήνα

  • [01] «Η διαπραγμάτευση θα είναι συνολικότερη και θα αφορά το χρέος και την εγκατάλειψη του τρέχοντος προγράμματος»

    Μη ρεαλιστικό χαρακτηρίζει ο Γιώργος Σταθάκης το ενδεχόμενο της άμεσης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, αν γίνουν εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την κυβέρνηση. Ο υπεύθυνος Αναπτυξιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέντευξή του στην «Αγορά», εξηγεί ότι ο χρόνος που απομένει είναι πολύ μικρός και εκτιμά ότι «η διαπραγμάτευση θα είναι συνολικότερη και θα αφορά το χρέος και την εγκατάλειψη του τρέχοντος προγράμματος».

    Ειδικότερα, εκτιμά ότι «το ποσοστό του χρέους που μπορεί να κριθεί από τα διεθνή standards επαχθές είναι πολύ μικρό, κάτω του 5%. Παρ' ότι, λοιπόν, θα κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να απομειώσουμε το χρέος, δεν μπορούμε να θεωρήσουμε το ζήτημα αυτό σημαντικό για τη στρατηγική μας». Αναφορικά με το πρόσφατη οικονομική παρουσίαση που έκαναν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο City του Λονδίνου, στην οποία συμμετείχε, επεσήμανε ότι «η παρουσίαση του κλίματος που επικρατούσε στο Λονδίνο με όρους «φόβου» δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα. Η διεθνής επενδυτική κοινότητα αντιλαμβάνεται ότι επίκειται πολιτική αλλαγή, τουλάχιστον στην Ελλάδα και την Ισπανία, και προσαρμόζεται σε αυτήν την προοπτική. Προφανώς, οι αγορές δεν είναι κάτι ενιαίο, οπότε δεν έχουν όλοι οι επενδυτές την ίδια άποψη. Εκτιμούμε ότι η προοπτική μιας σταθερής κυβέρνησης με ορίζοντα τετραετίας θα έχει θετικό αντίκτυπο στις αγορές».

    [02] Ανδρέας Παπαμιμίκος: Αν πάμε σε εκλογές, τελειώνει η συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ

    Σαφείς αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ παίρνει ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά». Συγκεκριμένα, ο κ.Παπαμιμίκος τονίζει ότι δεν υπάρχει ταύτιση με τον κυβερνητικό εταίρο. «Αν πάμε σε εκλογές, τελειώνει η συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ», σημειώνει ο γραμματέας της ΝΔ. Παράλληλα, εκτιμά πως ο Σταύρος Δήμας θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά σημειώνει πως η Ν.Δ. είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. «Επισπεύδουμε την προεδρική εκλογή γιατί η τρόικα σκλήρυνε τη στάση της εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας που προκαλούσε η αντιπολίτευση. Και όπως γνωρίζετε καλά, η χώρα χρειάζεται αυτή τη στιγμή, όσο ποτέ άλλοτε, σταθερότητα και αυξημένη διαπραγματευτική ισχύ» προσθετει..

    Σε περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Ν.Δ. είναι έτοιμη για εκλογές; «Πιστεύουμε ότι δεν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές. Δεν τις θέλουν οι πολίτες και δεν τις χρειάζεται η χώρα. Από την πλευρά μας, πάντα είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο».

    [03] Σε επιφυλακή οι Αρχές για νέες πλημμύρες στον Έβρο

    Σε επιφυλακή παραμένουν, για όγδοη συνεχόμενη ημέρα, οι Αρχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ), έπειτα από το σπάσιμο αναχώματος στο χωριό Ορμένιο, γεγονός που οδήγησε, χθες, στην προληπτική εκκένωση ορισμένων σπιτιών του οικισμού που βρίσκονται κοντά στην κοίτη του ποταμού Έβρου, αλλά και εξαιτίας του ύψους της στάθμης των υδάτων του ποταμού, που παραμένει πάνω από τα 6 μέτρα.

    Με το πρώτο φως της ημέρας, οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, της Πολιτικής Προστασίας και άλλων εμπλεκόμενων και αρμόδιων φορέων, που παρέμειναν χθες το βράδυ στο Ορμένιο, συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Το δεύτερο ανάχωμα που κατασκευάστηκε μέσα στο Ορμένιο «κράτησε και το νερό δεν πέρασε (στο χωριό)» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης 'Εβρου Δημήτρης Πέτροβιτς. Στο Ορμένιο πλημμύρισαν τρία υπόγεια σπιτιών και ορισμένες αποθήκες, πρόσθεσε ο κ. Πέτροβιτς, που παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη του φαινομένου.

    [04] Σιρίν Εμπαντί: Τα βιβλία και όχι οι βόμβες θα εξαλείψουν το Ισλαμικό Κράτος

    Σύμφωνα με την Ιρανή Σιρίν Εμπαντί, που βραβεύθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 2003, ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους πρέπει να ρίχνει βιβλία και όχι βόμβες για να το εξαλείψει. Πρώην δικαστής, η οποία έγινε υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979 και είναι αυτοεξόριστη από το 2009, η Εμπαντί βρίσκεται το Σαββατοκύριακο αυτό στη Ρώμη για την 14η σύνοδο των βραβευθέντων με Νόμπελ Ειρήνης.

    Σε συνέντευξή της στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ιρανή δήλωσε πεπεισμένη ότι η λύση στο πρόβλημα των τζιχαντιστών δεν είναι στρατιωτική. «Κοιτάξτε όλα τα χρόνια και όλα τα λεφτά που σπαταλήθηκαν στον πόλεμο κατά των Ταλιμπάν. Τους εξαλείψαμε; Δυστυχώς, όχι», εξήγησε. «Το ΙΚ είναι σαν ένα παρακλάδι των Ταλιμπάν. Δεν είναι απλώς μια τρομοκρατική οργάνωση, είναι επίσης μια ιδεολογία, πρέπει να την καταπολεμήσουμε στις ρίζες της. Αν καταστρέψουμε αυτές τις ρίζες, δεν θα εξαπλωθεί», υπογράμμισε η 67χρονη Εμπαντί. «Κατά τη γνώμη μου οι ρίζες της είναι ο αναλφαβητισμός και η έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης», πρόσθεσε. «Αντί να ρίχνουμε βόμβες, θα έπρεπε να τους ρίχνουμε βιβλία και να χτίζουμε σχολεία: τότε ο φονταμενταλισμός θα εξαλειφθεί».

    [05] Το συναυλιακό ημερολόγιο του Δεκεμβρίου, στην Αθήνα

    Γνώριμα και αγαπημένα πρόσωπα, πολλές νέες ενδιαφέρουσες και ιδιαίτερες προτάσεις, ανακαλύπτει κανείς ξεφυλλίζοντας το συναυλιακό ημερολόγιο του Δεκεμβρίου. Μία ανάσα πριν την αλλαγή του χρόνου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, με μία διευρυμένη μουσική γκάμα. Ανάμεσα σε τζαζ, ροκ, φανκ και ποπ καλείται να διαλέξει το κοινό, καθώς και φέτος πολλοί ήταν οι καλλιτέχνες που επέλεξαν την χώρα μας για τις εμφανίσεις τους.

    Το ΑΠΕ- ΜΠΕ συγκέντρωσε τις σημαντικότερες και τις παρουσιάζει:

    13 Δεκεμβρίου

    «Ane Brun Songs & Rarities Solo Acoustic Tour» στο Gazarte

    Η βραβευμένη Νορβηγίδα τραγουδοποιός 'Αννα Μπρουν έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να γιορτάσει τα 10 χρόνια ανεξάρτητης και δημιουργικής της πορείας με δύο συλλογές -«Songs 2003-2013», «Rarities»- και μία σόλο ευρωπαϊκή περιοδεία, την πρώτη της μετά το 2005, στο πλαίσιο της οποίας συμπεριλαμβάνεται και η Αθήνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 December 2014 - 9:30:22 UTC