Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Κικίλιας: Κανένας δεν θα διαταράξει τις σχέσεις μας με το Ισραήλ
  • [02] Πρόταση Μεβ. Τσαβούσογλου για επίσκεψη στον Ν. Αναστασιάδη με Ευ. Βενιζέλο
  • [03] «Το ελληνικό Δημόσιο πρέπει να αναπτύξει ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ σε συνεργασία και με διεθνείς επιχειρήσεις»
  • [04] Εκκενώνονται σπίτια στο Ορμένιο
  • [05] Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε πυλωτή πολυκατοικίας, στο Αγρίνιο
  • [06] Η ταινία «Birdman» προηγείται στην κούρσα για τις Χρυσές Σφαίρες, με 7 υποψηφιότητες

  • [01] Β. Κικίλιας: Κανένας δεν θα διαταράξει τις σχέσεις μας με το Ισραήλ

    «Κανείς δεν μπορεί να διαταράξει τις σχέσεις μας με το Ισραήλ» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, προσερχόμενος στην Πρεσβεία του Ισραήλ, όπου έχει συνάντηση με την πρεσνευτή Ιρίτ Μπεν-Άμπα μετά την επίθεση αγνώστων, με καλάσνικοφ, τα ξημερώματα. Ο υπουργός αναφέρθηκε στις γεωστρατηγικές σχέσεις των δύο χωρών και σημείωσε ότι η Ελλάδα παραμένει μία χώρα ασφαλής.

    Απευθυνόμενος σε αυτούς, που όπως είπε, κλιμακώνουν τις προσπάθειες τους να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα σε μία κρίσιμη στιγμή, τόνισε: «Πρέπει να γνωρίζουν ότι θα έχουν το συντεταγμένο κράτος απέναντί τους». Σε ερώτηση για το πώς είναι δυνατόν να πραγματοποιείται επίθεση σε μία από τις καλύτερα φυλασσόμενες πρεσβείες της Αθήνας, ο κ. Κικίλιας απάντησε πως «οι αστυνομικοί κάνουν με σοβαρότητα και σεβασμό τη δουλειά τους» και επανέλαβε ότι η ελληνική κοινωνία στέκεται απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα. «Να αφήσουμε τις διευθύνσεις της ΕΛΑΣ να κάνουν τη δουλειά τους και λίαν συντόμως θα έχουμε πράγματα να πούμε. Η ελληνική πολιτεία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της, διότι η μάχη για να υπάρχει σταθερότητα και ανάπτυξη είναι επίπονη και διαρκής και επιβάλλει από όλους μας σοβαρότητα και επαγρύπνηση. Είναι αδιαπραγμάτευτο το ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μία ασφαλής χώρα» κατέληξε ο υπουργός.

    Τέλος, η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διασφαλίσει την προστασία όλων των διπλωματικών Αρχών, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία καταδικάζεται η επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία.

    [02] Πρόταση Μεβ. Τσαβούσογλου για επίσκεψη στον Ν. Αναστασιάδη με Ευ. Βενιζέλο

    Πρόταση να επισκεφθούν μαζί τον Νίκο Αναστασιάδη, όταν επιστρέψει στην Κύπρο, μετά την ανάρρωσή του από την Αμερική, διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος τη χαρακτήρισε «πολύ καλή ιδέα», στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν, στο περιθώριο της Συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών του ΟΣΕΠ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου) στη Θεσσαλονίκη.

    Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τα βήματα αποκλιμάκωσης που πρέπει να γίνουν ως προς το Κυπριακό και ο κ. Βενιζέλος έθεσε το ζήτημα της απομάκρυνσης του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός» από την περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ, επισημαίνοντας ότι η παρουσία του αποτελεί βάναυση παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, μια εβδομάδα μετά την πραγματοποίηση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, στην Αθήνα, και η παρουσία του κ. Τσαβούτογλου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στη Θεσσαλονίκη δείχνει τη διάθεση που υπάρχει από την πλευρά της Άγκυρας. Οι δύο υπουργοί σχολίασαν και τη θετική ανταπόκριση που βρήκε η ελληνοτουρκική συνάντηση στην Αθήνα στα δημοσιεύματα του Τύπου στην Ελλάδα και την Τουρκία.

    Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον κ. Τσαβούσογλου για το ταξίδι του στη Γερμανία και τη συνάντηση με τον κ. Σόιμπλε. Με τον Τούρκο ομόλογο του συζήτησαν για τις περιφερειακές εξελίξεις και το πρόβλημα των τζιχαντιστών. Οι εργασίες της Συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΟΣΕΠ ολοκληρώνονται το μεσημέρι. Ο κ. Τσαβούσογλου έχει εκφράσει την επιθυμία να επισκεφθεί το Γεντί Κουλέ, για να δει την πόλη της Θεσσαλονίκης από ψηλά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει αεροπορικώς για την Αλεξανδρούπολη και από εκεί θα μεταβεί στην Κομοτηνή, όπου θα έχει επαφές με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας.

    [03] «Το ελληνικό Δημόσιο πρέπει να αναπτύξει ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ σε συνεργασία και με διεθνείς επιχειρήσεις»

    «Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της ενέργειας θα ξεκινούσε από τα πραγματικά συμφέροντα του λαού και του τόπου» σημειώνει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, υπεύθυνη για την εξωτερική πολιτική στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Προσθέτει: «Είμαστε ανοιχτοί σε ό,τι έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από άποψη οικονομική, περιβαλλοντική, από την άποψη της ανάπτυξης και των εσόδων σε μια Ελλάδα με κατεστραμμένη την πραγματική της οικονομία».

    Η βουλευτής αναφέρει ότι «μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το πρώτο που θα κάνει, θα είναι να τερματίσει την ιστορία των ιδιωτικοποιήσεων, διότι τίποτε από όλα αυτά δεν μπορείς να κάνεις αν δεν έχεις υπό δημόσιο έλεγχο τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ». Συμπληρώνει: «Σε συζήτηση που είχαμε με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Γκαϊντάρ Αλίεφ, του εξηγήσαμε την άποψή μας ότι τα δίκτυα πρέπει να είναι υπό κρατικό έλεγχο, γι αυτό καταψηφίσαμε στη Βουλή και είμαστε ενάντια στην πώληση της ΔΕΣΦΑ στη Socar. Μας είπε ότι έχει την ίδια άποψη, ότι τα δίκτυα πρέπει να είναι υπό κρατικό έλεγχο, γι αυτό και η Socar είναι κρατική στο Αζερμπαϊτζάν. Η ΔΕΠΑ θα τεθεί σίγουρα υπό κρατικό έλεγχο. Για τη ΔΕΣΦΑ θα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις σε μια τέτοια κατεύθυνση, αν είναι δυνατόν σε συνεργασία με το Αζερμπαϊτζάν. Το ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να τις αναπτύξει σε συνεργασία και με διεθνείς επιχειρήσεις».

    [04] Εκκενώνονται σπίτια στο Ορμένιο

    Την άμεση εκκένωση των σπιτιών που βρίσκονται κοντά στην κοίτη του ποταμού Έβρου στον οικισμό του Ορμενίου αποφάσισε το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, μετά τη ρήξη του αναχώματος, σήμερα το πρωί, από τη μεγάλη πίεση των υδάτων του ποταμού Έβρου.Η εκκένωση των σπιτιών που βρίσκονται πλησίον του ποταμού κρίθηκε αναγκαία, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, καθώς είναι άγνωστες οι διαστάσεις που θα λάβει το πλημμυρικό φαινόμενο μετά την εξέλιξη με τη ρήξη του αναχώματος.

    [05] Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε πυλωτή πολυκατοικίας, στο Αγρίνιο

    Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, ο οποίος αποτελείτο από δύο γκαζάκια και εύφλεκτο υγρό, σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, στην πυλωτή πολυκατοικίας στο Αγρίνιο, όπου διαμένει ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας. Ειδικότερα, άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν τον μηχανισμό μπροστά από το αυτοκίνητο ταξιάρχου Φώτη Τσόλκα, ο οποίος υπηρετεί στην Πάτρα, ως βοηθός του γενικού αστυνομικού διευθυντή Δυτικής Ελλάδας.

    Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο στην πυλωτή και από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στο ΙΧ του αξιωματικού, αλλά και αναστάτωση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του παλαιού δημοτικού νοσοκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη στιγμή της έκρηξης ο αξιωματικός της Αστυνομίας δεν βρισκόταν στο σπίτι του, αλλά ήταν εκεί μέλη της οικογένειάς του. Αμέσως μετά την έκρηξη, έφθασαν στο σημείο αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου, οι οποίοι συνέλεξαν στοιχεία από την περιοχή. Παράλληλα, μέσα από μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, οι αστυνομικοί προσπαθούν να συγκεντρώσουν περισσότερα στοιχεία, στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών.

    [06] Η ταινία «Birdman» προηγείται στην κούρσα για τις Χρυσές Σφαίρες, με 7 υποψηφιότητες

    Η ταινία «Birdman» (O Άνθρωπος Πουλί) του Μεξικανού σκηνοθέτη Αλεχάντρο Ινιάριτου προηγείται στην κούρσα των υποψηφιοτήτων για τις Χρυσές Σφαίρες, καθώς έχει συγκεντρώσει 7 υποψηφιότητες, ενώ ακολουθούν το Boyhood και το The Imitation Game, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ. Το Birdman είναι υποψήφιο στις κατηγορίες «καλύτερης κωμικής ταινίας», «καλύτερου κωμικού ηθοποιού» για τον πρωταγωνιστή της, τον Μάικλ Κίτον, καλύτερης ηθοποιού και ηθοποιού δευτέρου ανδρικού ρόλου (για την Έμμα Στόουν και τον Έντουαρντ Νόρτον αντίστοιχα). Η νέα ταινία του σκηνοθέτη των φιλμ Βαβέλ και Χαμένες Αγάπες, που πραγματεύεται την ιστορία ενός παλιού ηθοποιού που πρωταγωνιστούσε σε ταινίες με υπερήρωες ο οποίος επιστρέφει στα πλατό και θέλει να κερδίσει και πάλι τη δόξα στο θέατρο, έχει ήδη συγκεντρώσει το μεγαλύτερο αριθμό υποψηφιοτήτων στα Sag Awards, τα βραβεία που απονέμει το συνδικάτο των ηθοποιών του Χόλιγουντ.

    Μία συμπαραγωγή Γαλλίας- Γερμανίας- Ισραήλ, η ταινία «Gett: η δίκη της Βιβιάν Ανσάλεμ» διαγωνίζεται στην κατηγορία καλύτερης ξένης ταινίας ανακοίνωσαν οι ηθοποιοί Κέιτ Μπεκινσέιλ και Πέτερ Κράους κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στο ξενοδοχείο Χίλτον του Μπέβερλι Χιλς. Στις τηλεοπτικές σειρές το Fargo έχει συγκεντρώσει τις περισσότερες υποψηφιότητες (5) ενώ την ακολουθεί η σειρά «True Detective».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 December 2014 - 9:30:23 UTC