Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ακυρώθηκε η εκλογή του πρύτανη του ΑΠΘ Περικλή Μήτκα
  • [02] Κλείνει στις 5.30 το απόγευμα ο σταθμός μετρό "Σύνταγμα"
  • [03] «Τον Ιανουάριο στην Αθήνα η αποστολή του ΔΝΤ»
  • [04] Νέα «βουτιά» 7,35% στο χρηματιστήριο
  • [05] «Αν αποτύχουμε εμείς, θα έρθει η Τρόικα», διεμήνυσε ο Ρέντσι μιλώντας σε συνεργάτες του
  • [06] Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ στο Μέγαρο Μουσικής στις 19 Ιανουαρίου

  • [01] Ακυρώθηκε η εκλογή του πρύτανη του ΑΠΘ Περικλή Μήτκα

    Το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος, η αντιπρόεδρος Αικατερίνη Συγγούνα και εισηγητής ο πάρεδρος Ιωάννης Παπαγιάννης) με την υπ΄ αριθμ. 4474/2104 απόφασή του, ακύρωσε -για τυπικούς λόγους- την εκλογή και τον διορισμό του Περικλή Μήτκα ως πρύτανη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και διέταξε να διεξαχθούν νέες εκλογές για την ανάδειξη νέου πρύτανη.

    Συγκεκριμένα στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο καθηγητής Ανδρέας Γιαννακουδάκης και ζητούσε να ακυρωθεί η από 20.5.2014 απόφαση του συμβουλίου του ιδρύματος του ΑΠΘ, με την οποία επελέγησαν ως υποψήφιοι για την εκλογή στο αξίωμα του πρύτανη στο ΑΠΘ οι καθηγητές Σ. Λογοθέτης, Π. Μήτκας και Ι. Παπαδογιάννης και παραλείφθηκε ο ίδιος να επιλεγεί.

    Η αίτηση του κ. Γιαννακουδάκη έγινε δεκτή από την 7μελή σύνθεση του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά πλειοψηφία, ακυρώνοντας από την από 31.7.2014 απόφαση του υπουργού Παιδείας με την οποία διορίστηκε πρύτανης στο ΑΠΘ ο κ. Μήτκας.

    [02] Κλείνει στις 5.30 το απόγευμα ο σταθμός μετρό "Σύνταγμα"

    Κλειστός θα είναι από τις 17.30 ο σταθμός του μετρό στο "Σύνταγμα", με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά, αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάση.

    Για τις 18:00 η «Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Ν. Ρωμανό» καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ομόνοια στους Ν. Ρωμανό, και τους απεργούς πείνας Α. Μπουρζούκο, Γ. Μιχαηλίδη, Δ. Πολίτη και Η. Καραντουμάν.

    Ο σταθμός θα ανοίξει κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ.

    [03] «Τον Ιανουάριο στην Αθήνα η αποστολή του ΔΝΤ»

    Μέσα στον Ιανουάριο θα επιστρέψει η «διαπραγματευτική αποστολή» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα και στόχος είναι η «επιτυχής ολοκλήρωση» της 6ης αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Γουίλιαμ Μάρεϊ, κατά την συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ταμείου, στην Ουάσιγκτον.

    Τόνισε συγκεκριμένα:

    «Περιμένουμε ότι θα επιστρέψουμε με τη διαπραγματευτική αποστολή τον Ιανουάριο. Πρόθεσή μας είναι να επιστρέψουμε στην Αθήνα τον Ιανουάριο».

    Απαντώντας σε αρκετές ερωτήσεις για την Ελλάδα, ο κ. Μάρεϊ δεν θέλησε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τις πολιτικές εξελίξεις, επανέλαβε ότι το ΔΝΤ συνεργάζεται με τις ελληνικές Αρχές για την «επιτυχή ολοκλήρωση» της 6ης αξιολόγησης και ότι στην Αθήνα βρίσκονται τεχνικά κλιμάκια.

    Σε ερώτημα που αφορούσε τη «μετεξέλιξη» της σχέσης της Ελλάδας με το ΔΝΤ, ο κ. Μάρεϊ ανέφερε ότι «διαισθανόμαστε πως οι ελληνικές αρχές προτίθενται να ζητήσουν το υφιστάμενο πρόγραμμα να καταστεί προληπτική γραμμή», προσθέτοντας ότι οι αρχές (της Ελλάδας) δεν έχουν υποβάλει «επίσημο αίτημα» και ότι αυτό που προκύπτει από τις επαφές με Έλληνες αξιωματούχους είναι πως μετά την ολοκλήρωση της 6ης αξιολόγησης η Ελλάδα θα υποβάλει σχετικό αίτημα.

    [04] Νέα «βουτιά» 7,35% στο χρηματιστήριο

    Νέα δραματική πτώση κατέγραψε η χρηματιστηριακή αγορά και βυθίστηκε σε νέα χαμηλά έτους, εν μέσω επιδείνωσης του κλίματος και στην αγορά των ομολόγων με την απόδοση του 10ετούς να σημειώνει νέο άλμα πάνω από το 9%.

    Οι ανησυχίες που τροφοδοτούν οι εγχώριες πολιτικές εξελίξεις αυξάνονται παγκοσμίως και οι επενδυτές αποτιμούν το ρίσκο της χώρας προχωρώντας σε νέο «ξεπούλημα» των ελληνικών μετοχών.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 827,98 μονάδες σημειώνοντας πτώση 65,73 μονάδων ή σε ποσοστό 7,35%. Είναι τα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τον Ιούλιο του 2013, ενώ ενδοσυνεδριακά υποχώρησε έως τις 819,60 μονάδες, όταν σημείωνε πτώση έως και 8,29%.

    [05] «Αν αποτύχουμε εμείς, θα έρθει η Τρόικα», διεμήνυσε ο Ρέντσι μιλώντας σε συνεργάτες του

    «Αν αποτύχουμε εμείς, αν αποτύχει η κυβέρνησή μου, θα έρθει η Τρόικα», φέρεται να είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε στενούς του συνεργάτες, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.

    Την δήλωση αυτή αποκαλύπτουν δημοσιεύματα στην εφημερίδα Λα Στάμπα (Τορίνο) και μέσα ενημέρωσης του ομίλου της οικογένειας Μπερλουσκόνι.

    Η αντίδραση του Ιταλού πρωθυπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες, οφείλεται στην στάση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης των Δημοκρατικών, η οποία συντάχθηκε, στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, με την Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι και το Κίνημα Πέντε Αστέρων, στηρίζοντας τροπολογία με την οποία ζητείται η κατάργηση της ιδιότητας των ισόβιων γερουσιαστών.

    Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό κανάλι Rainews, ο Ιταλός πρωθυπουργός προειδοποίησε εναντίον των προσπαθειών των «εσωκομματικών του αντιπάλων να τον φοβίσουν, αδιαφορώντας για όσα είπε χθες ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ». Ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής άφησε χθες ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την Ιταλία, η επιβολή έκτακτων οικονομικών μέτρων τον Μάρτιο του 2015.

    [06] Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ στο Μέγαρο Μουσικής στις 19 Ιανουαρίου

    Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, αυτή η χαρισματική και αμφιλεγόμενη περσόνα, θα βρεθεί για μία μοναδική βραδιά στην Αθήνα, τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Εκεί, ο Γάλλος ηθοποιός και παραγωγός ταινιών θα δώσει μία ερμηνεία ζωής με την απαγγελία αποσπασμάτων από τις «Εξομολογήσεις» του Αγίου Αυγουστίνου, ο οποίος σαν ένα «alter ego» του γνωστού ηθοποιού, έζησε έκλυτο βίο μέχρι που ανακάλυψε το φως στην πίστη και μεταμορφώθηκε σε έναν από τους πιο ενάρετους ανθρώπους και μεγαλύτερους φιλόσοφους στην ιστορία.

    Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Ζ. Ντεπαρντιέ «αυτή η ερμηνεία δεν είναι απλώς ένας ρόλος, είναι περισσότερο ένας στοχασμός, μία ιεροτελεστία, μία πράξη ανιδιοτέλειας, μία στιγμή μοναξιάς με τον εαυτό του. Ίσως ακόμα και η δική του προσωπική "εξομολόγηση"».

    Από τους πιο παραγωγικούς ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου, ο Ντεπαρντιέ μετρά στο βιογραφικό του περίπου 170 ταινίες από το 1967. Έχει κερδίσει δύο φορές το βραβείο Cesar καλύτερου ηθοποιού, καθώς και Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ηθοποιού στην ταινία «Πράσινη Κάρτα». Η ερμηνεία του ως «Συρανό Ντε Μπερζεράκ» στην ομώνυμη ταινία τού χάρισε υποψηφιότητα για τα βραβεία Όσκαρ. Πολυτάλαντος και υποκριτικός χαμαιλέοντας έχει αποδώσει εξαιρετικά τόσο κωμικούς ρόλους, με πιο διάσημο εκείνο του «Οβελίξ», όσο και δραματικούς, όπως η ερμηνεία του ως «Γιάννη Αγιάννη» στους «Άθλιους» του Β. Ουγκό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 December 2014 - 17:30:24 UTC