Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε κατάσταση εκλογικού συναγερμού ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση
  • [03] Αντ. Σαμαράς: Οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές
  • [04] Αγνοείται ο άνδρας που παρασύρθηκε από τα νερά του Γαλλικού ποταμού
  • [05] «Όλα εξαρτώνται από την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος»
  • [06] Οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν βυζαντινό χειρόγραφο στην Ελλάδα

  • [01] Σε κατάσταση εκλογικού συναγερμού ο ΣΥΡΙΖΑ

    Έντονη και πολυεπίπεδη συζήτηση για το πολιτικό σκηνικό που διαμόρφωσε η επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε στην σημερινή, πολύωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να θέτει το κόμμα σε πολιτική και οργανωτική ετοιμότητα καθώς εκτιμά ότι η βουλή δεν θα εκλέξει Πρόεδρο και η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

    Κατά συνέπεια, ο ΣΥΡΙΖΑ, τίθεται σε κατάσταση κοινοβουλευτικού και εκλογικού συναγερμού και ετοιμάζεται και για να προσελκύσει ανεξάρτητους βουλευτές ώστε να καταψηφίσουν τον κ. Σταύρο Δήμα και για την προεκλογική εκστρατεία, σε περίπτωση που ο κ. Δήμας δεν εκλεγεί, όπως θεωρεί βέβαιο η αξιωματική αντιπολίτευση.

    Ο κ. Τσίπρας στην εισήγησή του υπογράμμισε ότι η χώρα εισέρχεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που θα κορυφωθεί στις 29 Δεκεμβρίου με την τελευταία ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι είναι βέβαιο ότι θα ασκηθούν πιέσεις προς βουλευτές στο μεσοδιάστημα μεταξύ των ψηφοφοριών. Κομματικά στελέχη σημείωναν ότι είναι πιθανό να δούμε εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα στις δύο πρώτες ψηφοφορίες και άλλο αποτέλεσμα την τρίτη ψηφοφορία. Σε κάθε περίπτωση, η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι οι 180 ψήφοι, δεν θα συγκεντρωθούν.

    [02] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 4,8 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου και 5,3 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων δείχνει δημοσκόπηση της Alco, η οποία θα δημοσιευτεί αύριο, Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου, στην εφημερίδα «Ποντίκι».

    Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28% και η ΝΔ 23,2%. Τρίτη εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 5,4% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 4,7%, το ΚΚΕ και το Ποτάμι με (από) 4,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,3%. 'Αλλο κόμμα επιλέγει το 5,3% του δείγματος. Λευκό 3,4%. Αποχή 6,2%. Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 11,9% του δείγματος.

    Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31% και η ΝΔ 25,7%. Τρίτη εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,2%, το ΚΚΕ και το Ποτάμι με (από) 4,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,6%. 'Αλλο κόμμα 5,9%, ενώ η κατηγορία αναποφάσιστοι συγκεντρώνει το 13% του δείγματος.

    [03] Αντ. Σαμαράς: Οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές

    Οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές και θα τιμωρήσουν εκείνον που προσπαθεί να τις επιβάλλει, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση της ΕΣΕΕ και πρόσθεσε ότι είναι η ώρα της ευθύνης των βουλευτών.

    Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση για την στάση της στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας: «Προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της χώρας με απειλή για πρόωρες εκλογές, με όχημα την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, παραβιάζοντας το πνεύμα του Συντάγματος. Επί μήνες τώρα ορισμένοι δημιουργούν σύννεφα πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας στο εξωτερικό. Αυτά τα σύννεφα διαλύουμε σήμερα φέρνοντας την προεδρική εκλογή ενάμισι μήνα νωρίτερα για να μπει η Ελλάδα στην επόμενη ημέρα. Δεν είχαμε δικαίωμα να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Η Κομισιόν χαρακτήρισε δημοκρατική απόφαση την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Ήταν και μία πράξη ευθύνης. Δεν μπορούμε μετά από μία πορεία μέσα από θυσίες να αφήσουμε την χώρα να βουλιάξει στην αβεβαιότητα. Το τοπίο πρέπει να ξεκαθαρίσει αμέσως, τώρα είναι ώρα ευθύνης για τους βουλευτές, να δουν τί έγινε να μετρήσουν τις συνέπειες να πάρουν τις αποφάσεις τους. Οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές οι αγορές δεν θέλουν εκλογές, τα χρηματιστήρια πέφτουν γιατί φοβούνται τα σχέδια της αντιπολίτευσης. Η αλήθεια έχει φανεί και η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε μία ανάσα από την ομαλότητα και την ανάπτυξη. Η αντιπολίτευση είναι οπαδός της ανελεύθερης οικονομίας και του κρατισμού και απειλεί να φέρει την χώρα στην προηγούμενη κατάσταση του κινδύνου εξόδου από το ευρώ. Ελέχθησαν ψέματα ακόμη και ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού βουλευτών για να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παράλληλα στιγματίζουν όσους θέλουν να ψηφίσουν. Η ιδεολογική τρομοκρατία δεν θα περάσει. Τώρα διαδίδουν ότι δεν θα είναι υποψήφιος ο Σταύρος Δήμας μέχρι το τέλος. Ο Σταύρος Δήμας θα είναι υποψήφιος για τρεις ψηφοφορίες. Ο κόσμος θα τιμωρήσει εκείνον που εκβιάζει πρόωρες εκλογές. Τώρα γινόμαστε μία φυσιολογική χώρα και αποκτούμε ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης.

    Ο λαϊκισμός διέλυσε τον τόπο και ο κρατισμός διέλυσε την οικονομία, τώρα η Ελλάδα μπαίνει χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού στην επόμενη ημέρα. Κάποιοι δίνουν την έσχατη μάχη για να το εμποδίσουν και να μας γυρίσουν στο χρεοκοπημένο παρελθόν. Είναι η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης για όλους. Αυτό που διακυβεύεται αυτές τις ημέρες είναι η ομαλότητα και η ανάπτυξη. Η αλήθεια και η δημοκρατική ευθύνη να νικήσουν και η Ελλάδα θα προχωρήσει με βήματα γοργά με βήματα ανάπτυξης».

    [04] Αγνοείται ο άνδρας που παρασύρθηκε από τα νερά του Γαλλικού ποταμού

    Σε αναζήτηση του άνδρα, που νωρίτερα εντοπίστηκε από διερχόμενο, μέσα στον Γαλλικό ποταμό, στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες των Αρχών που έχουν σπεύσει στην περιοχή.

    Άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής ψάχνουν την περιοχή, ενώ έχουν σπεύσει και διασώστες του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών αν χρειαστεί.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πώς ο άνδρας βρέθηκε στον ποταμό, που έχει «φουσκώσει» από τις βροχοπτώσεις.

    [05] «Όλα εξαρτώνται από την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος»

    Από την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος εξαρτώνται όλα τα επόμενα βήματα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και πρόσθεσε ότι το Eurogroup έχει δηλώσει διατεθειμένο, σε μια επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, να διαθέσει προληπτική πιστωτική γραμμή.

    «Αυτό όμως είναι ένα βήμα μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει αυτόν τον δρόμο και οι μέχρι τώρα επιτυχίες είναι ενθαρρυντικές για όλους ώστε να συνεχίσουμε αυτόν τον δρόμο» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και έκανε λόγο για μεγάλα βήματα προόδου που πέτυχε η Ελλάδα. Τόνισε δε ότι ο δρόμος της αλληλεγγύης και των μεταρρυθμίσεων ήταν επώδυνος, αλλά ο σωστός.

    Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο ζήτημα της πολιτικής σταθερότητας, εξηγώντας ότι η απόφαση για επιτάχυνση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ελήφθη προκειμένου να αποσαφηνιστεί η πολιτική κατάσταση και, σε περίπτωση επιτυχούς έκβασης, η κυβέρνηση να μπορεί να εργαστεί απρόσκοπτη προκειμένου να επιτύχει την απογείωση της ελληνικής οικονομίας.

    [06] Οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν βυζαντινό χειρόγραφο στην Ελλάδα

    Το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Duke, πρόκειται «να παραδώσει άμεσα» στην αμερικανική κυβέρνηση και αυτή με τη σειρά της στην ελληνική, ένα βυζαντινό χειρόγραφο του 10ου αι., που έχει στην κατοχή του, και το οποίο προέρχεται από την Αγιορείτικη Μονή Διονυσίου.

    Η είδηση γνωστοποιήθηκε με αφορμή την επίσκεψη στην Ουάσιγκτον της γενικής γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, η οποία μετά την επίσκεψή της στην αμερικανική πρωτεύουσα θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στα εγκαίνια της έκθεσης: «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στο Μέγα Αλέξανδρο», στο Μόντρεαλ.

    Η κ. Μενδώνη, επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον στις 8 και 9 Δεκεμβρίου «για σειρά επαφών με έγκριτα αμερικανικά πολιτιστικά ιδρύματα, στο πλαίσιο τακτικών συνομιλιών της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού, για την προετοιμασία σημαντικών ελληνικών εκθέσεων στην αμερικανική πρωτεύουσα», όπως αναφέρθηκε σχετικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 December 2014 - 19:30:26 UTC