Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπέρ της άρσης ασυλίας του Ηλ. Κασιδιάρη αποφάσισε η Ολομέλεια
  • [02] Συναντήσεις του Ευ. Βενιζέλου στο Βερολίνο
  • [03] Συνάντηση του Ιταλού πρωθυπουργού με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ
  • [04] Στην Πακιστανή έφηβη Μαλάλα Γιουσαφζάι και στον Ινδό ακτιβιστή Καϊλάς Σατιάρτι το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης
  • [05] Πέθανε ο ζωγράφος και λογοτέχνης Κώστας Λαχάς

  • [01] Υπέρ της άρσης ασυλίας του Ηλ. Κασιδιάρη αποφάσισε η Ολομέλεια

    Υπέρ της άρσης ασυλίας για τέσσερις βουλευτές αποφάσισε σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής.Για την υπόθεση της παρουσίασης προϊόντος παράνομης βιντεοσκόπησης, η Βουλή αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα της εισαγγελικής Αρχής για την άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη με ψήφους 219 υπέρ, 18 κατά και 1 «παρών».

    Για τους άσκοπους πυροβολισμούς στην κηδεία Νίκου Ντερτιλή, η Βουλή αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα της εισαγγελικής Αρχής για την άρση ασυλίας των Ηλία Παναγιώταρου, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και Ευστάθιου Μπούκουρα με 222 υπέρ, 13 κατά και 3 «παρών».

    [02] Συναντήσεις του Ευ. Βενιζέλου στο Βερολίνο

    Στο Βερολίνο, για συναντήσεις με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας και υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τον υπουργό Εξωτερικών Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάγερ και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Οι επαφές του κ. Βενιζέλου αρχίζουν αργότερα απόψε, με συνάντηση με τον κ. Σόιμπλε, της οποίας θα προηγηθούν κοινές δηλώσεις στον Τύπο. Αύριο ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον κ. Γκάμπριελ, ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να έχει συνάντηση με τον ομόλογό του κ. Σταϊνμάγερ. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου, στην ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνονται οι διμερείς σχέσεις, καθώς και θέματα ευρωπαϊκής και τρέχουσας διεθνούς πολιτικής. Της συνάντησης θα προηγηθούν δηλώσεις των δύο υπουργών στους εκπροσώπους του Τύπου.

    [03] Συνάντηση του Ιταλού πρωθυπουργού με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι συναντήθηκε σήμερα με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, το Παλάτσο Κίτζι.

    Όπως γράφει ο γράφει ο ιταλικός Τύπος, επικαλούμενος κυβερνητικές πηγές, η επικεφαλής του ΔΝΤ κατά την συνομιλία της με τον Ιταλό πρωθυπουργό στάθηκε ιδιαίτερα στην σημασία της οικονομικής ανάπτυξης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, ο Ματέο Ρέντσι, μιλώντας με στενούς του συνεργάτες μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, υπογράμμισε ότι «αφού και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - το οποίο δεν είναι, ακριβώς, μια τοπική οργάνωση του κομμουνιστικού κόμματος στην Ουάσιγκτον - ζητά από την Ευρώπη να επενδύσει στην ανάπτυξη, οι ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να αρχίσουν να θέτουν στον ίδιο τους τον εαυτό κάποια ερωτήματα».

    [04] Στην Πακιστανή έφηβη Μαλάλα Γιουσαφζάι και στον Ινδό ακτιβιστή Καϊλάς Σατιάρτι το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης

    Η Πακιστανή έφηβη Μαλάλα Γιουσαφζάι, η οποία είχε τραυματιστεί από πυρά των Ταλιμπάν διότι αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σχολείο, και ο Ινδός ακτιβιστής Καϊλάς Σατιάρτι έλαβαν σήμερα τα βραβεία Νόμπελ Ειρήνης τους, έπειτα από δύο ημέρες τιμητικών εκδηλώσεων για τις προσπάθειές τους όσον αφορά την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών.

    Η Μαλάλα έγινε σήμερα μακράν το νεότερο πρόσωπο στο οποίο έχει απονεμηθεί ποτέ το Νόμπελ. Η Πακιστανή έφηβη έχει επαινεθεί ευρύτατα για την παγκόσμια εκστρατεία που ξεκίνησε αφότου μέλη του κινήματος των Ταλιμπάν την πυροβόλησαν μέσα σε ένα σχολικό λεωφορείο το 2012. Ορισμένες οργανώσεις στη χώρα τους την κατηγορούν ότι αποτελεί μαριονέτα της Δύσης κι ότι παραβιάζει το συντηρητικό δόγμα του σουνιτικού ισλάμ που εφαρμόζεται στη χώρα της.

    Ο Σατιάρτι, ο οποίος πιστώνεται πως έσωσε περίπου 80.000 παιδιά που εργάζονταν υπό συνθήκες που παραπέμπουν σε δουλεία, μερικές φορές έπειτα από βίαιες συγκρούσεις, κράτησε χαμηλό προφίλ στο Όσλο, αφήνοντας τη Μαλάλα, που μόνιμα ήταν περικυκλωμένη από θαυμαστές και θαυμάστριες, να συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας.

    [05] Πέθανε ο ζωγράφος και λογοτέχνης Κώστας Λαχάς

    «Μου φτάνει που τα μικρά παιδιά, στα χρόνια του Κοχλία», με φώναζαν: «ο κ. Κοχλίας» μου φτάνει οτι, και στα χρόνια του Βελλίδειου Πολιτιστικού Κέντρου, άλλα παιδιά, με προσφωνούσαν «Ο κ. Βελλίδειος»...

    ...Κυρίες και κύριοι εδω τελειώνει ο «Πλούς ονείρου απο τον Εχέδωρο στον Θερμαικό».

    Ειναι η ακροτελεύτια παράγραφος του αυτοβιογραφικού κειμένου, που έγραψε και δημοσίευσε στο ομότιτλο βιβλίο του ο εικαστικός και λογοτέχνης Κώστας Λαχάς.

    Ο Κώστας Λαχάς , ο εμβληματικός εικαστικός και λογοτέχνης της Θεσσαλονίκης πέθανε και κηδεύτηκε χθες σε στενότατο οικογενειακό κύκλο, μετά απο πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

    Ο «πλούς ονείρου» του, που ξεκίνησε 78 χρόνια πρίν στις όχθες του Εχέδωρου, ολοκληρώθηκε χθες στις 4 το απόγευμα, στα κοιμητήρια της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 December 2014 - 15:30:23 UTC