Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση με γκαζάκια στο δημαρχείο Καισαριανής - Μολότοφ σε γραφεία συνδέσμου του Ολυμπιακού
  • [02] Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν μικρό τζετ συνετρίβη σε σπίτι, στις ΗΠΑ
  • [03] Διάλυση της Βουλής και προκήρυξη πρόωρων εκλογών στο Ισραήλ
  • [04] Η ομάδα GOP ανέλαβε την ευθύνη για τη διαδικτυακή επίθεση στη Sony
  • [05] Αναγκαστική προσγείωση για τρία αεροσκάφη της Qantas
  • [06] Εξιτήριο παίρνει ο Πελέ

  • [01] Επίθεση με γκαζάκια στο δημαρχείο Καισαριανής - Μολότοφ σε γραφεία συνδέσμου του Ολυμπιακού

    Με γκαζάκια στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου Καισαριανής επιτέθηκαν άγνωστοι κατά τη διάρκεια της νύχτας. Από την επίθεση, που πραγματοποιήθηκε περίπου στις 01:20 τα ξημερώματα, προκλήθηκαν μικρές υλικές φθορές. Στο μεταξύ, περίπου 20 μοτοσικλετιστές πέρασαν από τα γραφεία συνδέσμου του Ολυμπιακού χθες στις 19: 00 και επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ. Πρόκειται για το Σύνδεσμο που βρίσκεται επί της Θηβών και Λ. Αθηνών.

    [02] Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν μικρό τζετ συνετρίβη σε σπίτι, στις ΗΠΑ

    Ένα ιδιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη τη Δευτέρα σε μια γειτονιά στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι 3 επιβαίνοντες, δήλωσε αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Κατά τη συντριβή του το τζετ τύπου Phenom 100 έπεσε πάνω σε ένα σπίτι περίπου 1,5 χιλιόμετρα μακριά από τον διάδρομο προσγείωσης στο Γκάιδερσμπεργκ της κομητείας Μοντογκόμερι, προάστιο της Ουάσινγκτον, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος Πιτ Πίρινγκερ.

    Εκτός από τους 3 επιβάτες τραγικό θάνατο βρήκαν μία γυναίκα και τα δύο της παιδιά όταν το αεροσκάφος προσέκρουσε πάνω στο σπίτι τους, δήλωσε ο ίδιος. Εξαιτίας της συντριβής ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να καταστραφούν 2 ακόμα σπίτια, ενώ 3 ακόμα υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσε ότι το τζετ βρισκόταν σε πορεία προσγείωσης, ενώ σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της συντριβής.

    [03] Διάλυση της Βουλής και προκήρυξη πρόωρων εκλογών στο Ισραήλ

    Οι Ισραηλινοί βουλευτές ψήφισαν τη Δευτέρα υπέρ της διάλυσης της βουλής, ανοίγοντας τον δρόμο για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 17 Μαρτίου. Με ψήφους 93 υπέρ και 0 κατά το κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, μετά την αποπομπή από την κυβέρνηση στις 2 Δεκεμβρίου των υπουργών Οικονομικών Γιαΐρ Λαπίντ και Δικαιοσύνης Τζίπι Λίβνι από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

    Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Νετανιάχου θα επανεκλεγεί πρωθυπουργός, καθώς πολλοί Ισραηλινοί υποστηρίζουν τη σκληρή στάση που κρατά στη σύρραξη με τους Παλαιστίνιους και άλλα θέματα ασφαλείας.Αν και το κόμμα του, το Λικούντ, αναμένεται να κερδίσει τις περισσότερες έδρες, ο Νετανιάχου θα χρειαστεί να συμμαχήσει με άλλα κόμματα για να σχηματίσει κυβέρνηση πλειοψηφίας.

    [04] Η ομάδα GOP ανέλαβε την ευθύνη για τη διαδικτυακή επίθεση στη Sony

    Η ομάδα που φέρεται πως είναι υπεύθυνη για τη διαδικτυακή επίθεση στο δίκτυο της Sony Pictures Entertainment, ζήτησε από την εταιρεία να ακυρώσει την προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «The Interview» (Η συνέντευξη), μία κωμωδία στην οποία εκτυλίσσεται ένα σχέδιο για τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Στη επιστολή που ανάρτησε τη Δευτέρα η ομάδα σε ιστοσελίδα διαμοιρασμού αρχείων, ζητά από τη Sony να «σταματήσει άμεσα την προβολή της ταινίας που προβάλει την τρομοκρατία, η οποία μπορεί να κλυδωνίσει την ειρήνη και να προκαλέσει πόλεμο». Την επιστολή υπογράφει η ομάδα GOP, ή αλλιώς Guardians of Peace (Φρουροί της Ειρήνης). Η ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για τη διαδικτυακή επίθεση στη Sony, που ξεκίνησε στις 24 Νοεμβρίου.

    Η Πιονγκγιάνγκ έχει καταγγείλει την ταινία και την έχει χαρακτηρίσει ως «απροκάλυπτο χορηγό της τρομοκρατίας, καθώς και πράξη πολέμου», σε επιστολή που έχει αποστείλει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Mουν. Ερευνητές προσκείμενοι στην υπόθεση δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η Βόρεια Κορέα αποτελεί τον νούμερο ένα ύποπτο, ωστόσο αξιωματούχος της Πιονγκγιάνγκ διέψευσε ότι η χώρα του εμπλέκεται στην επίθεση.

    [05] Αναγκαστική προσγείωση για τρία αεροσκάφη της Qantas

    Τρία αεροσκάφη της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας Qantas υποχρεώθηκαν να κάνουν αναγκαστικές προσγειώσεις μέσα σε ένα 24ωρο για τελείως διαφορετικούς λόγους. Τα προβλήματα ξεκίνησαν τη Δευτέρα όταν ένα αεροσκάφος τύπου Α380 που θα έκανε την πτήση Σίδνεϊ-Ντάλας προσγειώθηκε λόγω προβλήματος στο air condition. Ένα άλλο αεροσκάφος Α380 που το αντικατέστησε υποχρεώθηκε να επιστρέψει στη βάση του «για την άνεση των επιβατών» μετά από πτήση τεσσάρων ωρών όταν παρουσιάστηκαν μια σειρά προβλημάτων στις τουαλέτες, τα καθίσματα και στο σύστημα ψυχαγωγίας. Στην τρίτη περίπτωση, αεροσκάφος που έκανε την πτήση Πέρθη-Καράρα υποχρεώθηκε να επιστρέψει στη βάση του λόγω έντονης δυσοσμίας.

    «Αυτά συμβαίνουν συνεχώς. Δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο» σχολίασε ο γενικός διευθυντής της Qantas, 'Αλαν Τζόις. Ορισμένοι συνδικαλιστές αποδίδουν τα προβλήματα όμως στη μείωση του προσωπικού της εταιρείας και στο γεγονός ότι η συντήρηση των αεροσκαφών γίνεται σε μεγάλο βαθμό στο εξωτερικό. Πάντως οι μετοχές της Qantas παρουσίασαν αύξηση 14%, τη Δευτέρα, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι φέτος αναμένει να παρουσιάσει κέρδη 300 έως 350 εκατ. δολάρια κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες έναντι παθητικού 252 εκατ.δολαρίων που παρουσίασε πέρσι.Ο κ. Τζόις είπε ότι η εταιρεία θα διαθέσει τα κέρδη για την αποπληρωμή των χρεών της αντί να πληρώσει μέρισμα ή να παραγγείλει νέα αεροσκάφη.

    [06] Εξιτήριο παίρνει ο Πελέ

    Εξιτήριο από το νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» του Σάο Πάολο, θα πάρει εντός της ημέρας ο Πελέ. Μετά από αρκετές ημέρες νοσηλείας, λόγω ουρολοίμωξης, το «μαύρο διαμάντι» αναμένεται να συνεχίσει την θεραπευτική αγωγή στο σπίτι του, καθώς οι θεράποντες ιατροί, έκριναν ότι δεν συντρέχουν λόγοι παραμονής του στο νοσοκομείο. «Ο ασθενής Εντσον Αράντες Ντο Νασιμέντο βρίσκεται σε πολύ καλή κλινική κατάσταση, χωρίς να παρατηρούνται λοιμώξεις. Εξ΄αιτίας της αποθεραπείας του, η ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί, έκρινε και αποφάσισε να του δοθεί εξιτήριο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του νοσοκομείου.

    Υπενθυμίζεται, ότι ο 74χρονος Πελέ, εισήχθη προ δύο εβδομάδων στο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» με συμπτώματα ουρολοίμωξης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 December 2014 - 7:35:22 UTC