Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τους γονείς του Ν. Ρωμανού θα δεχθεί ο πρωθυπουργός
  • [02] Εμπρηστικές επιθέσεις σε Άγιο Δημήτριο και Καλλιθέα
  • [03] Ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την πείνα στη Βρετανία
  • [04] Στη Ν. Υόρκη, για πρώτη φορά, ο πρίγκιπας της Βρετανίας, Ούιλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ
  • [05] Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι Φιλιππινέζοι, καθώς εξασθένισε η ένταση του τυφώνα Χαγκοπίτ
  • [06] Σήμερα η νεκροψία του Μένη Κουμανταρέα
  • [07] Νέο λογισμικό επιτρέπει σε ανθρώπους με αχρωματοψία να δουν κανονικά τηλεόραση

  • [01] Τους γονείς του Ν. Ρωμανού θα δεχθεί ο πρωθυπουργός

    Τους γονείς του Νίκου Ρωμανού, θα δεχθεί στις 11 το πρωί, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο γραφείο του. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα των γονέων του Νίκου Ρωμανού το οποίο μετέφερε, επικοινωνώντας με το γραφείο του πρωθυπουργού, ο δικηγόρος της οικογένειας Ρωμανού. Ο ίδιος ο Νίκος Ρωμανός, δηλώνει αντίθετος με τη συνάντηση, αν και κατανοεί -όπως δηλώνει- την αγωνία των δικών του.

    [02] Εμπρηστικές επιθέσεις σε Άγιο Δημήτριο και Καλλιθέα

    Δύο εμπρηστικές επιθέσεις σε Μηχανήματα Αυτόματης Ανάληψης τραπεζών, πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η μία επίθεση σημειώθηκε σε υποκατάστημα τράπεζας στον 'Αγιο Δημήτριο και η δεύτερη στην Καλλιθέα. Και τα δύο ATM κάηκαν ολοσχερώς. Παράλληλα, άγνωστοι πυρπόλησαν τρία οχήματα στον 'Αγιο Δημήτριο. Δύο από τα οχήματα ανήκαν σε ιδιωτική εταιρεία μεταφορών.

    [03] Ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την πείνα στη Βρετανία

    Ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι απηύθυνε σήμερα πιεστική έκκληση προς τη βρετανική κυβέρνηση ζητώντας της να κάνει περισσότερα στον τομέα της επισιτιστικής αρωγής, μετά τη δημοσιοποίηση μιας ανησυχητικής έκθεσης για την κατάσταση στη χώρα. Ο Τζάστιν Ουέλμπι παρενέβη έπειτα από πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν από ομάδα βουλευτών, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ιλιγγιώδη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που επισκέπτονται τα κέντρα διανομής επισιτιστικής αρωγής.

    Σύμφωνα με το Τράσελ Τραστ, μία από τις σημαντικότερες ενώσεις διαχείρισης τραπεζών τροφίμων, ο αριθμός των ανθρώπων που ζητούν βοήθεια σε τρόφιμα αυξήθηκε από 128.697 το 2011/2012 σε 913.138 το 2013/2014. Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα «Μέιλ ον Σάντεϊ», ο Ουέλμπι συγκρίνει την κατάσταση των προσφύγων σε έναν καταυλισμό στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό με την κατάσταση μιας οικογένειας την οποία συνάντησε σε μια τράπεζα τροφίμων της Βρετανίας. «Πιστεύω πως η κατάστασή της προκαλεί μεγαλύτερο σοκ», υπογράμμισε ο πνευματικός ηγέτης των ανά τον κόσμο 80 εκατομμυρίων Αγγλικανών, αναφερόμενος στην περίπτωση της βρετανικής οικογένειας. «Ήταν λιγότερο σοβαρή, όμως βρίσκονταν εδώ», πρόσθεσε.

    [04] Στη Ν. Υόρκη, για πρώτη φορά, ο πρίγκιπας της Βρετανίας, Ούιλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ

    Τη Νέα Υόρκη επισκέπτονται για πρώτη φορά ο πρίγκιπας της Βρετανίας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην αμερικανική πολιτεία, ο πρίγκιπας αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ενώ θα συμμετάσχει και σε μια διάσκεψη στην Ουάσινγκτον με θέμα το λαθρεμπόριο ελεφαντοστού και το παράνομο κυνήγι ζώων. Αύριο το ζεύγος αναμένεται να επισκεφθεί το μνημείο που έχει στηθεί στη μνήμη της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ θα συναντηθεί και με την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον και την κόρη της Τσέλσι.

    [05] Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι Φιλιππινέζοι, καθώς εξασθένισε η ένταση του τυφώνα Χαγκοπίτ

    Εκατοντάδες χιλιάδες Φιλιπινέζοι άρχισαν να επιστρέφουν στις εστίες τους καθώς η ένταση του τυφώνα Χαγκοπίτ που σάρωσε το κεντρικό τμήμα της χώρας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εξασθένισε. Τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του Χαγκοπίτ, ενώ πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να αναζητήσουν καταφύγιο σε σχολεία, εκκλησίες και δημόσια κτίρια. Εκατοντάδες σπίτια στο κεντρικό τμήμα της χώρας ισοπεδώθηκαν.

    «Είμαστε ευτυχείς που έχουμε μάθει το μάθημά μας από τις εμπειρίες του παρελθόντος. Αυτό αποτελεί καλό σημάδι», δήλωσε ο Γκέντολιν Πανγκ, γενικός γραμματέας του Ερυθρού Σταυρού των Φιλιππίνων. Η Ντίλια Μονλεόν, δήμαρχος της πόλης Τζιπάπαντ, που βρίσκεται στην ανατολική Σαμάρ, δήλωσε ότι η αυξημένη στάθμη των υδάτων εξαιτίας των πλημμύρων, δεν επιτρέπει στους κατοίκους να επιστρέψουν στις εστίες τους. «Το πρόβλημά μας είναι το ηλεκτρικό ρεύμα και τα τρόφιμα καθώς υπάρχει απαγορευτικό για τα πλοία», δήλωσε. Ο Χαγκοπίτ κινείται δυτικά με ταχύτητα 10 χιλιομέτρων την ώρα και κατευθύνεται προς την επαρχία Μιντόρο με ανέμους που πνέουν έως 120 χιλιόμετρα την ώρα και ριπές που φτάνουν τα 150 χλμ.

    [06] Σήμερα η νεκροψία του Μένη Κουμανταρέα

    Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νεκροψία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, που βρέθηκε δολοφονημένος στο σπίτι του στην Κυψέλη, επί της οδού Ζακύνθου, για να εξακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου του. Ο συγγραφέας έφερε τραύματα στο κεφάλι, ενώ το διαμέρισμα είχε σημάδια έρευνας. Πάντως φαίνεται ότι ο ίδιος άνοιξε την πόρτα στον δράστη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρέθηκαν σημάδια παραβίασης.Η κηδεία του συγγραφέα θα γίνει αύριο, Τρίτη.

    [07] Νέο λογισμικό επιτρέπει σε ανθρώπους με αχρωματοψία να δουν κανονικά τηλεόραση

    Βρετανοί ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα τεχνολογία που επιτρέπει σε άτομα με αχρωματοψία, δηλαδή με αδυναμία να διακρίνουν σωστά τα χρώματα, να παρακολουθήσουν τηλεόραση καλύτερα από κάθε άλλη φορά στη ζωή τους. Το νέο σύστημα, με την ονομασία Eyetec, επιτρέπει στον θεατή με αχρωματοψία να διακρίνει καλά μεταξύ του κόκκινου και του πράσινου. Οι ερευνητές της Σχολής Επιστήμης των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας (East Anglia) στο Νόργουιτς, με επικεφαλής τον καθηγητή Γκράχαμ Φίνλεϊσον, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», δημιούργησαν την εταιρεία Spectral Edge για να προωθήσουν εμπορικά το προϊόν τους.

    Από αχρωματοψία πάσχουν περίπου 250 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι δεν μπορούν να δουν τις εικόνες (και στην τηλεόραση) με την ίδια καθαρότητα που τις βλέπουν όσοι έχουν φυσιολογική όραση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 December 2014 - 7:30:23 UTC