Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργία πείνας ξεκινάει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιω. Μιχελογιαννάκης
  • [02] Αχ. Νταβούτογλου: Να λυθεί το Κυπριακό, για να αυξηθεί η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Η παρούσα Βουλή δεν θα εκλέξει Πρόεδρο
  • [04] Νεκρός εντοπίστηκε ο 77χρονος στη Νέα Σάντα Κιλκίς
  • [05] Χωρίς αλλαγή θέσεων, το απαντητικό email στην τρόικα
  • [06] Ο ΟΗΕ αναλαμβάνει δράση για την προστασία χωρών από τους κερδοσκόπους
  • [07] Φοροαπαλλαγές για ενεργειακές επενδύσεις σε κτίρια προβλέπει τροπολογία του ΥΠΕΚΑ
  • [08] Οι τζιχαντιστές έθεσαν υπό τον έλεγχό τους, στρατηγικής σημασίας αεροδρόμιο στην ανατολική Συρία
  • [09] Η Ουκρανία κατέβαλε στη Gazprom την προκαταβολή για το φυσικό αέριο
  • [10] Μικρή αναδρομική έκθεση του ζωγράφου Δήμου Σκουλάκη, από τις 15 Ιανουαρίου 2015

  • [01] Απεργία πείνας ξεκινάει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιω. Μιχελογιαννάκης

    Την απόφασή του να προχωρήσει σε απεργία πείνας μαζί με τους Σύρους πρόσφυγες στο Σύνταγμα, κάνει γνωστή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

    Ο βουλευτής καταγγέλλει, με δήλωσή του, τις προβλέψεις του προϋπολογισμού και τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση στην τρόικα και προσθέτει ότι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η κυβέρνηση συζητάει ενισχυτική πιστωτική γραμμή που προϋποθέτει άλλο ένα μνημόνιο, το μνημόνιο συνεννόησης το οποίο είναι πέρα από τα παραπάνω.

    «Μέσα σ΄αυτό το έγκλημα η Πολιτεία αφήνει ασχολίαστη τη δήλωση Νταβούτογλου για συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της Κύπρου το οποίο σημαίνει ξεπούλημα και μάλιστα το προφυλάσσουν με απαγόρευση διαδηλώσεων. Αδυνατώ ως Έλληνας πολίτης και όχι ως βουλευτής, να καταλάβω και να συναινέσω στα παραπάνω. Αποφάσισα λοιπόν για τους παραπάνω λόγους, αλλά και για να ενεργοποιήσω τον κόσμο να κάνει σύνθημα «ΣΠΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ», να ξεκινήσω απεργία πείνας με τους Σύρους», δηλώνει ο βουλευτής.

    [02] Αχ. Νταβούτογλου: Να λυθεί το Κυπριακό, για να αυξηθεί η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας

    Την ανάγκη δημιουργίας σχέσεων αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έπειτα το 3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας.

    Στην δήλωσή του ανέφερε: «Κάναμε μία ευρύτατη ανασκόπηση του έργου που έχει γίνει τα τέσσερα χρόνια. Έχουν υπογραφεί 47 κείμενα συνεργασίας και συμφωνήσαμε να εργαστούμε για την υλοποίηση των συμφωνιών. Η υλοποίηση απαιτεί έλεγχο που κάναμε σήμερα. Στόχος είναι η προώθηση της συνεργασίας σε τομείς χαμηλής πολιτικής που όμως αγγίζουν την καθημερινότητα των πολιτών. Στις διμερείς σχέσεις υπάρχουν ζητήματα που έχουμε σημαντικές διαφωνίες. Το αναγνωρίζουμε και δημιουργούμε σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού με πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου και προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας. Για το Κυπριακό η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες του γγ του ΟΗΕ για δίκαιη και βιώσιμη λύση μέσω δικοινοτικών διαπραγματεύσεων. Κατανοούμε την απόφαση του κ. Αναστασιάδη να διακόψει τις συνομιλίες μέχρι να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Πιστεύω ότι θα λυθεί σύντομα το πρόβλημα για να επανεκκινήσουν οι διμερείς διαπραγματεύσεις. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Είναι χρήσιμο ο γείτονάς μας να ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια εκπληρώνοντας βέβαια τα προαπαιτούμενα. Ας είναι σίγουρη η Τουρκία ότι με την ένταξη θα πετύχει τεράστια οφέλη».

    Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο επιχειρηματικό φόρουμ που γινόταν παράλληλα, λέγοντας ότι σημαντικοί επιχειρηματίες είχαν τη δυνατότητα να προωθήσουν την μεταξύ τους συνεργασία συμβάλλοντας στην προσέγγιση των δύο χωρών που είναι επ΄ωφελεία της οικονομίας. «Σταθερότητα, εμπιστοσύνη και ασφάλεια δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη και στην ευημερία των δύο χωρών, αυτά προωθούμε και διαφυλάσσουμε, γι αυτά δουλεύουμε» έκλεισε ο πρωθυπουργός.

    Εξάλλου, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε: «Όταν είχαμε στην Αθήνα ξεκινήσει την πρώτη σύνοδο αυτό είχε δημιουργήσει εντύπωση. Είναι όμως εξαιρετικός ο απόηχος που έχουν αυτά τα κοινά υπουργικά συμβούλια τα οποία θα συνεχίσουμε. Έχει εγκατασταθεί ένα κλίμα κατανόησης που μας επιτρέπει να συνεργαζόμαστε. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες συνεργασίας. Μιλήσαμε για τις μεταφορές και είδαμε πόσο αλληλοσυμπληρωματικοί είμαστε. Επίσης οι αερομεταφορές και οι χερσαίες μεταφορές είναι τομείς που συμπληρωνόμαστε. Είμαστε η πύλη προς την Ασία και η Ελλάδα είναι η πύλη προς την Ευρώπη. Ελπίζουμε ότι θα λυθεί το κυπριακό για να αυξηθεί η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας». Ο κ. Νταβούτογλου αναφέρθηκε στο θέμα των γλυπτών του Παρθενώνα λέγοντας: «Στηρίζουμε την Ελλάδα για την προσπάθεια επιστροφής του θεού Ιλισσού στο Μουσείο της Ακρόπολης». Ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, για να συνεχιστούν οι συνομιλίες των δύο κοινοτήτων και πρόσθεσε: «Προσέγγιση των δύο πλευρών θα συμβάλει στην ανάπτυξη ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου». Ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τη στήριξη που προσφέρει στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, ενώ αναφέρθηκε στις μειονότητες λέγοντας ότι οι μειονοτικοί πολίτες είναι γέφυρες μεταξύ των δύο χωρών.

    [03] Αλ. Τσίπρας: Η παρούσα Βουλή δεν θα εκλέξει Πρόεδρο

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες βράδυ στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Νομικής σχολής του Βελιγραδίου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η παρούσα Βουλή δεν θα εκλέξει πρόεδρο και η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές. Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ακροατή, δήλωσε ότι είναι απίθανο να βρεθεί ο αριθμός των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. «Αυτήν τη στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δε συναινεί με την πολιτική της λιτότητας που εδώ και τέσσερα χρόνια έχει καταστρέψει τη χώρα. Το πιθανότερο είναι να αποτύχει η εκλογή Προέδρου και να οδηγηθούμε σε εθνικές εκλογές» τόνισε ο κ. Τσίπρας. Εκτίμησε δε ότι «οι εκλογές αυτές θα οδηγήσουν σε μία ανατροπή στην Ευρώπη δίνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ την απόλυτη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή». «Αυτό θα είναι μια μεγάλη, σημαντική εξέλιξη θα είναι ένας σεισμός που θα ταράξει όλη την Ευρώπη και θα δημιουργήσει ανάλογη δυναμική και στις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου» επισήμανε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Είμαι βέβαιος ότι αυτό τον σεισμό θα τον αισθανθείτε και εδώ στο Βελιγράδι». Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καθοριστικής σημασίας για την πολιτική της Ευρώπης και καθοριστικής σημασίας για την ενταξιακή πορεία της Σερβίας και των δυτικών Βαλκανίων».

    Σε άλλη ερώτηση ακροατή για τις τουρκικές προκλήσεις και την αμυντική ικανότητα της Ελλάδας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι επιστρέφοντας, σήμερα το μεσημέρι, από το Βελιγράδι στην Αθήνα θα συναντηθεί, στο αεροδρόμιο, με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

    Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας επισημαίνοντας ότι η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη περίοδο. «Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στέλνοντας το ερευνητικό "Μπαρμπαρός" και πολεμικά πλοία εντός της ΑΟΖ της Κύπρου» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Πρέπει να πείσουμε τους γείτονές μας τους Τούρκους, όπως και εσείς τους γείτονές σας τους Αλβανούς, ότι με τις προκλήσεις και την παραβίαση του διεθνούς δικαίου, δεν μπορεί να υπάρξει κανένα θετικό αποτέλεσμα». Αναφερόμενος στην αποτρεπτική ικανότητα της Ελλάδας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια απώλεσε μεγάλος μέρος της οικονομικής της δυναμικής αλλά την γεωπολιτική της δυναμική και την αμυντική της ικανότητα τη διατηρεί στο ακέραιο». Συμπλήρωσε επίσης ότι η αποτρεπτική ικανότητα κάποιας χώρας έχει να κάνει όχι μόνο με τα όπλα αλλά και το ηθικό, το πάθος και την αποφασιστικότητα που δεν λείπουν από τον ελληνικό λαό.

    Στην ομιλία του στη Νομική σχολή του Βελιγραδίου ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στους κίνδυνους που ελλοχεύουν από τους αυξανόμενους εθνικισμούς στα Βαλκάνια. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Αλβανία, τη Βοσνία και την ΠΓΔΜ για την πολιτική ηγεσία της οποίας είπε ότι «συντηρεί μία στείρα άρνηση για ουσιαστικές προσπάθειες επίλυσης του ζητήματος του ονόματος».

    [04] Νεκρός εντοπίστηκε ο 77χρονος στη Νέα Σάντα Κιλκίς

    Νεκρός εντοπίστηκε ο 77χρονος στη Νέα Σάντα Κιλκίς, για τον οποίο στήθηκε επιχείρηση από την Πυροσβεστική, όταν το τρακτέρ το οποίο οδηγούσε παρασύρθηκε από χείμαρρο, στην προσπάθειά του να διασχίσει παραπόταμο του Γαλλικού ποταμού.

    Όπως έγινε γνωστό, ο άτυχος ηλικιωμένος εγκλωβίστηκε μέσα στο κουβούκλιο του αγροτικού οχήματος.

    Η Πυροσβεστική επιστράτευσε ερπυστριοφόρο όχημα που «σήκωσε» μέσα από τα νερά το αναποδογυρισμένο τρακτέρ, εντοπίζοντας νεκρό στο εσωτερικό του οχήματος τον 77χρονο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος άνδρας πήγαινε να ταΐσει τα ζώα του.

    [05] Χωρίς αλλαγή θέσεων, το απαντητικό email στην τρόικα

    Απεστάλη από το υπουργείο Οικονομικών στους επικεφαλής της τρόικας, το νέο απαντητικό email στις θέσεις των δανειστών, οι οποίοι φέρονται να εμμένουν στη λήψη πρόσθετων μέτρων. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, η ελληνική πλευρά δεν έχει αλλάξει τις θέσεις της και στο email υπάρχουν απλώς ορισμένες διευκρινίσεις που στοιχειοθετούν περαιτέρω τις θέσεις αυτές.

    [06] Ο ΟΗΕ αναλαμβάνει δράση για την προστασία χωρών από τους κερδοσκόπους

    Μια επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ υιοθέτησε χθες Παρασκευή μια απόφαση που προβλέπει τη δημιουργία μιας επιτροπής αρμόδιας για τον καθορισμό «ενός πολύπλευρου νομικού πλαισίου που θα εφαρμόζεται στις διαδικασίες αναδιάρθρωσης του χρέους χωρών».

    Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια της απόφασης που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση κατά την τελευταία σύσκεψή της σε πλήρη σύνθεση τον Σεπτέμβριο και έχει στόχο να περιορίζει τα προβλήματα όπως αυτά που αντιμετωπίζει η Αργεντινή με τα κερδοσκοπικά ταμεία.

    Στόχος είναι, όπως αναφέρει η απόφαση «να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα, η σταθερότητα και η προβλεψιμότητα του διεθνούς χρηματοοικονομικού συστήματος και να επιτευχθεί μια βιώσιμη, ισομερής και καταμερισμένη οικονομική ανάπτυξη που θα λαμβάνει υπόψη την κατάσταση και τις προτεραιότητες κάθε χώρας».

    Η «ειδική επιτροπή» θα είναι ανοικτή σε όλες τις χώρες μέλη του ΟΗΕ και θα πραγματοποιήσει τουλάχιστον τρεις τριήμερες συνεδριάσεις τον Ιανουάριο, τον Μάιο και τον Ιούνιο-Ιούλιο του 2015 στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη. Η μη δεσμευτική απόφαση ζητεί από τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης να διασφαλίσει ότι η επιτροπή θα ολοκληρώσει το έργο της «το συντομότερο δυνατόν». Η επιτροπή θα πρέπει «να υποβάλει μια πρόταση προς εξέταση» κατά τη διάρκεια της επόμενης συνεδρίασής της Γενικής Συνέλευσης σε πλήρη σύνθεση, τον Σεπτέμβριο του 2015. Η απόφαση καλεί τους διεθνείς χρηματοοικονομικούς θεσμούς, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα, όπως και τον ιδιωτικό τομέα να συμμετάσχουν στις εργασίες της επιτροπής. Το κείμενο, που υποβλήθηκε από τη Βολιβία, υιοθετήθηκε με 128 ψήφους υπέρ και 16 κατά. Μεταξύ των χωρών που το καταψήφισαν ήταν οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Αυστραλία και πολλές χώρες τα Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    [07] Φοροαπαλλαγές για ενεργειακές επενδύσεις σε κτίρια προβλέπει τροπολογία του ΥΠΕΚΑ

    Την επαναφορά των φοροαπαλλαγών για ενεργειακές επενδύσεις σε κτίρια προβλέπει τροπολογία που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και βρίσκεται υπό συζήτηση με το υπουργείο Οικονομικών και την τρόικα.

    Η τροπολογία προβλέπει ότι ποσό ίσο με το 10% της δαπάνης για ενεργειακές επενδύσεις, με ανώτατο όριο δαπάνης τα 15.000 ευρώ, θα αφαιρείται από τον φόρο. Δηλαδή η μέγιστη έκπτωση θα είναι 1500 ευρώ. Η πρόταση προβλέπει ότι οι επενδύσεις που θα είναι «επιλέξιμες» για απαλλαγή αφορούν:

    α) Την αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου για την εγκατάσταση τηλεθέρμανσης ή για νέα εγκατάσταση τηλεθέρμανσης ή συστήματος που κάνει χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και για παρεμβάσεις στο υφιστάμενο σύστημα που αφορούν σε σύστημα αντιστάθμισης στον καυστήρα/ λέβητα σε συνδυασμό με αυτονομία θέρμανσης και μόνωση σωληνώσεων.

    β) Την αλλαγή εγκατάστασης κεντρικού κλιματισμού χρήσης καυσίμου από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο ή για νέα εγκατάσταση φυσικού αερίου.

    γ) Την αγορά και εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών και για την εγκατάσταση κεντρικού κλιματισμού με χρήση ηλιακής ενέργειας.

    δ) Την αγορά και εγκατάσταση αποκεντρωμένων συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που βασίζονται σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (φωτοβολταϊκά, μικρές ανεμογεννήτριες) και συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και ψύξης- θέρμανσης με χρήση φυσικού αερίου ή ανανεώσιμων πηγών.

    ε) Τη θερμομόνωση σε υφιστάμενα κτίρια με τοποθέτηση διπλών θερμομονωτικών υαλοπινάκων και θερμομονωτικών πλαισίων/ κουφωμάτων (στα οποία συμπεριλαμβάνονται εξωτερικά καλύμματα, παντζούρια και ρολά) και τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος ή/ και στην οροφή (δώμα ή στέγη).

    στ) Τη δαπάνη για τη διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης από αρμόδιο επιθεωρητή.

    [08] Οι τζιχαντιστές έθεσαν υπό τον έλεγχό τους, στρατηγικής σημασίας αεροδρόμιο στην ανατολική Συρία

    Το Ισλαμικό Κράτος έθεσε σήμερα τα ξημερώματα υπό τον έλεγχό του ένα μεγάλο μέρος του στρατιωτικού αεροδρομίου της πόλης Ντέιρ αλ Ζορ στην ανατολική Συρία, όπου οι μάχες συνεχίζονται, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    «Το ΙΚ εξαπέλυσε μια επίθεση τα ξημερώματα εισβάλοντας σε κάποια σημεία του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ντέιρ αλ Ζορ. Σφοδρές μάχες μαίνονται μεταξύ των τζιχαντιστών και των κυβερνητικών δυνάμεων που βρίσκονται στο αεροδρόμιο αυτό», διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

    Η επίθεση του ΙΚ ξεκίνησε με μια επίθεση αυτοκτονίας στην κεντρική είσοδο του αεροδρομίου και με σφοδρούς βομβαρδισμούς των θέσεων του στρατού, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Παράλληλα οι τζιχαντιστές κατέλαβαν τη βάση μιας μονάδας του στρατού που βρίσκεται σε έναν γειτονικό λόφο, νοτιοανατολικά του αεροδρομίου, πρόσθεσε ο ίδιος.

    Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ντέιρ αλ Ζορ θεωρείται η μοναδική οδός ανεφοδιασμού για τις κυβερνητικές δυνάμεις στην ανατολική Συρία.

    [09] Η Ουκρανία κατέβαλε στη Gazprom την προκαταβολή για το φυσικό αέριο

    Η ρωσική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε μια προκαταβολή ύψους 378,22 εκατομμυρίων δολαρίων από την Ουκρανία για την αγορά φυσικού αερίου, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την επανάληψη των παράδοσεων αερίου στο Κίεβο για πρώτη φορά από τον Ιούνιο, δήλωσε ο εκπρόσωπός της Σεργκέι Κουπριάνοφ. Η ουκρανική εταιρεία Naftogaz είχε ανακοινώσει την πληρωμή της προκαταβολής ήδη από τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο.

    [10] Μικρή αναδρομική έκθεση του ζωγράφου Δήμου Σκουλάκη, από τις 15 Ιανουαρίου 2015

    Μικρή αναδρομική έκθεση του διακεκριμένου ζωγράφου Δήμου Σκουλάκη θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 7 Φεβρουαρίου 2015, στην Αίθουσα Τέχνης ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ (Ηροδότου 5 Κολωνάκι), έκθεση της οποίας χορηγός επικοινωνίας είναι το ΑΠΕ -ΜΠΕ.

    Η έκθεση περιλαμβάνει περί τα 15 έργα, από το 1960 έως τις μέρες μας -ανάμεσα τους και μερικά καινούργια, τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά- καταγράφοντας όλες τις πτυχές της ζωγραφικής του. Πολιτική ζωγραφική, πορτρέτα, αφιέρωμα στον Τσαρούχη, Διαδρομή στον Υπόγειο, Ο τζόγος και ο μύθος των μορφών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 December 2014 - 11:30:24 UTC