Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καρ. Παπούλιας: Είμαστε γείτονες και θα παραμείνουμε γείτονες και γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε καλοί γείτονες
  • [02] Πάνω από το όριο συναγερμού παραμένει η στάθμη του ποταμού Έβρου
  • [03] Σε κάθε Ελληνίδα μάνα αναλογούν πάνω από δύο παιδιά

  • [01] Καρ. Παπούλιας: Είμαστε γείτονες και θα παραμείνουμε γείτονες και γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε καλοί γείτονες

    «Χαιρετίζω την τρίτη σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Ελλάδας - Τουρκίας και αυτές οι συναντήσεις συμβάλλουν στην ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, τον οποίο δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο κ. Παπούλιας τόνισε, επίσης, στον Τούρκο πρωθυπουργό ότι «ενισχύουν τις αρχές της καλής γειτονίας και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις μας. Είμαστε γείτονες και θα παραμείνουμε γείτονες και γι αυτό θα πρέπει να είμαστε καλοί γείτονες».

    Ο κ. Νταβούτογλου απάντησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι έχει απολύτως δίκιο, ότι «μπορούν να αλλάξουν τα πάντα, αλλά η γεωγραφική τοποθεσία δεν μπορεί να αλλάξει. Κι ευτυχώς είμαστε γείτονες, καθώς υπάρχουν λίγα παραδείγματα γειτόνων με κοινά πολιτισμικά χαρακτηριστικά και καλές σχέσεις. Σας είχα καλέσει στην Τουρκία ως υπουργός Εξωτερικών και τώρα, ως πρωθυπουργός, σας προσκαλώ και πάλι να την επισκεφθείτε».

    Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

    [02] Πάνω από το όριο συναγερμού παραμένει η στάθμη του ποταμού Έβρου

    Πάνω από το όριο συναγερμού παραμένει η στάθμη του ποταμού Έβρου στο Πύθιο (στα 6,35 μέτρα, με το όριο συναγερμού στα 5,70 μέτρα), γεγονός που κινητοποιεί το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και των Δήμων, που παραμένει σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσει τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα που μπορεί να προκληθούν από τον μεγάλο όγκο υδάτων που εισέρχονται στην κοίτη του ποταμού από τη Βουλγαρία.

    "Η επαγρύπνηση (των αρμόδιων υπηρεσιών) είναι ακόμη μεγαλύτερη για το ενδεχόμενο πρόκλησης και νέων προβλημάτων εξαιτίας των βροχοπτώσεων που αναμένονται το Σαββατοκύριακο" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

    Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, σε σημεία (Δίκαια, Δίλογος, Σάκκος) υπάρχει υπερπήδηση του υπερβλητού αναχώματος (σ.σ. τα πρώτα στα οποία εκτονώνεται ο υδάτινος όγκος), αλλά εκτιμάται ότι δεν υπάρχει, προς το παρόν, κίνδυνος για τους πολίτες.

    [03] Σε κάθε Ελληνίδα μάνα αναλογούν πάνω από δύο παιδιά

    Τα 2,15 παιδιά είναι ο μέσος αριθμός παιδιών που αναλογεί ανά γυναίκα στην Ελλάδα που έχει γεννήσει, σύμφωνα με τα στατιστικά αποτελέσματα για τη γονιμότητα από την απογραφή του 2011 της ΕΛΣΤΑΤ.

    Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, ο αριθμός των γυναικών της χώρας ηλικίας 10 ετών και άνω, ανήλθε σε 5.000.444 γυναίκες, από τις οποίες οι 1.710.051 (ποσοστό 34,2%) δεν έχουν γεννήσει παιδί. Η μέση ηλικία των γυναικών κατά τη γέννηση του πρώτου παιδιού τους είναι τα 25,5 έτη.

    Για γυναίκες 20 ετών και άνω, στην ηλικιακή ομάδα 20- 29 ετών υπερτερεί το ποσοστό των γυναικών που δεν έχουν γεννήσει παιδί (80%), ενώ στην ηλικιακή ομάδα 30- 39 ετών το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται στο 34,4%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 December 2014 - 15:30:24 UTC