Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση αντιπροσωπειών ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ
  • [02] Σ. Βούλτεψη: «Λεονταρισμοί Γενεύης και χαστούκι Φρανκφούρτης»
  • [03] Στον εισαγγελέα ο Γ. Σούκουρης
  • [04] Ευ. Μεϊμαράκης: Να υπάρξει συμφωνία για Πρόεδρο από την παρούσα Βουλή
  • [05] Το αίτημα του Νίκου Ρωμανού στηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας
  • [06] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της επίσκεψης του Αχμέτ Νταβούτογλου
  • [07] Να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ως τις 14 Δεκεμβρίου, ζητεί το Eurogroup Working Group
  • [08] Εναλλακτικά εγχειρήματα, μετά την αποτυχία του South Stream, προωθούν ΕΕ και ΗΠΑ

  • [01] Συνάντηση αντιπροσωπειών ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ

    Τη θέση της ΔΗΜΑΡ, όπως αποφασίστηκε στο πρόσφατο Συνέδριό της, ότι δεν θα συμβάλλει σε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, διατύπωσε, εκ νέου, ο γραμματέας του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε δηλώσεις, μετά τη συνάντηση στη Βουλή που είχαν αντιπροσωπείες της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των εκπροσώπων των δύο κομμάτων, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ κατέστησε σαφές ότι δεν αποδέχεται καμία συναινετική λύση και επιμένει στην άμεση διεξαγωγή εκλογών.

    Κατά τ΄άλλα οι δυο αντιπροσωπείες έκαναν ένα ακόμη βήμα για συνεργασία, καθώς, όπως είπε ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, «έγινε ένας ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος στη βάση συγκεκριμένης προγραμματικής ατζέντας. Συμφωνήσαμε σε αρκετά προγραμματικά σημεία με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση, με αδιαπραγμάτευτο τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας».

    Ο διάλογος των δυο κομμάτων θα συνεχιστεί χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο συνάντησης των κ. κ. Τσίπρα και Κουβέλη.

    [02] Σ. Βούλτεψη: «Λεονταρισμοί Γενεύης και χαστούκι Φρανκφούρτης»

    «Λεονταρισμοί Γενεύης και χαστούκι Φρανκφούρτης».

    Με αυτή τη φράση η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σχολίασε τις δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Γενεύη και τις δηλώσεις του Προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στη Φρανκφούρτη.

    Η εκπρόσωπος ανέφερε ότι από τη Γενεύη ο κ. Τσίπρας απείλησε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και εταίρους και από τη Φρανκφούρτη ο κ. Ντράγκι έστειλε το μήνυμα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τους ακραίους Ισπανούς συμμάχους του από το Podemos ότι αποκλείεται να χρηματοδοτηθούν κράτη από την ΕΚΤ, διότι κάτι τέτοιο θα απαιτούσε αλλαγή συνθηκών.

    Η κα Βούλτεψη πρόσθεσε πως στη Γενεύη ο κ. Τσίπρας απέδειξε πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να τορπιλίσει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για να μην φύγουμε ποτέ από το μνημόνιο και πως στη Φρανκφούρτη αποδείχθηκε πως όλα όσα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του εμφανίζουν ως «λύσεις» (ότι τάχατες η ΕΚΤ μπορεί να αναλάβει τα χρέη μας) είναι «άθλια ψέματα, με μοναδικό σκοπό την παραπλάνηση του ελληνικού λαού».

    [03] Στον εισαγγελέα ο Γ. Σούκουρης

    Με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης της κακουργηματικού βαθμού κατηγορίας, που αφορά δωροδοκία βουλευτή, καλείται σε κατάθεση την Δευτέρα από τον Εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο, ο Γιώργος Σούκουρης.

    Ο κ. Σούκουρης καλείται σε ανωμοτί κατάθεση, μετά τις καταγγελίες της βουλευτού των ΑΝΕΛ Σταυρούλας Ξουλίδου ότι της πρότεινε χρηματικό ποσό, προκειμένου να διαφοροποιηθεί από το κόμμα της και να ψηφίσει για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός που ερευνά τις καταγγελίες Ξουλίδου, φέρεται να σχημάτισε την άποψη πως από τα στοιχεία που του προσκόμισε σήμερα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος,κατά την κατάθεση του, προκύπτουν ενδείξεις για την εμπλοκή του κ. Σούκουρη που πρέπει να αξιολογηθούν.

    [04] Ευ. Μεϊμαράκης: Να υπάρξει συμφωνία για Πρόεδρο από την παρούσα Βουλή

    Την πρόταση να υπάρξει συμφωνία σ' ένα πρόσωπο για να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ακολούθως, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική, πολιτική και θεσμική συγκυρία της χώρας, να συζητηθεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, διατύπωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμάράκης, σε δηλώσεις του, μετά την συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια.

    Ταυτόχρονα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επισπευσθούν οι ψηφοφορίες στην Βουλή, εφόσον υπάρξει συμφωνία σε κοινή υποψηφιότητα.

    «Είμαστε σε μία περίοδο με αρκετή ομίχλη, τώρα που συζητείται ο προϋπολογισμός, ίσως πρώτη φορά που όλα αυτά τα ζητήματα είναι ανοιχτά και όλα μαζί απαιτούν ταυτόχρονα τη λύση. Και με την αβεβαιότητα που δημιουργείται σε ορισμένα ζητήματα, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην παρασυρθούμε σε ακραίες φωνές, λαϊκίστικες, που θα μας οδηγήσουν σε μια επικίνδυνη εσωστρέφεια, την ώρα που απαιτείται σύνεση, υπευθυνότητα, γιατί οι πολίτες έχουν υποστεί πολύ μεγάλες θυσίες» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι πρωθυπουργός διαπραγματεύεται πάρα πολύ σκληρά με μια τρόϊκα, η οποία, όπως είπε, «φαίνεται ότι πολιτικά δεν εκφράζει την Ευρώπη που όλοι θέλουμε και που πιστεύουμε και που αγωνιστήκαμε για να μπούμε».

    [05] Το αίτημα του Νίκου Ρωμανού στηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με σημερινή δήλωσή του, ζητά από την κυβέρνηση «να παρέμβει άμεσα και όχι να συμβάλει αντικειμενικά στην πυροδότηση της έντασης, καλλιεργώντας κλίμα αποσταθεροποίησης και ανασφάλειας», εκφράζοντας έτσι την πλήρη στήριξή του στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού για τις σπουδές του.

    Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του κόμματος, ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι σύσσωμος ο δημοκρατικός κόσμος, προσωπικότητες και φορείς στηρίζουν το αίτημα αυτό και προσθέτει ότι η απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού δεν αποτελεί υπόθεση απλώς δική του και των οικείων του, αλλά αφορά το σύνολο της κοινωνίας, σε μια περίοδο όπου η δημοκρατία και οι συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες πλήττονται συστηματικά για όλους και όλες.

    [06] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της επίσκεψης του Αχμέτ Νταβούτογλου

    Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν, αύριο Παρασκευή και το Σάββατο, σε ισχύ στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Οι ρυθμίσεις θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

    Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους, στις εξής οδούς και λεωφόρους:

    - Λεωφ. Βασ. Σοφίας σε όλο το μήκος της

    - Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου σε όλο το μήκος της

    - Λεωφ. Μεσογείων στο τμήμα της από Οδό Κατεχάκη έως τη Λεωφ. Βασ. Σοφίας

    - Οδό Μιχαλακοπούλου (ρεύμα καθόδου προς κέντρο)

    [07] Να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ως τις 14 Δεκεμβρίου, ζητεί το Eurogroup Working Group

    Την ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ως τις 14 Δεκεμβρίου, υπογράμμισε σήμερα η ομάδα εργασίας του Εurogroup Working Group (EWG) που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες.

    Συγκεκριμένα, πηγή του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε τα εξής:

    «Στη σημερινή συζήτηση στο EWG στις Βρυξέλλες αναγνωρίστηκε η περαιτέρω σύγκλιση των τελευταίων ημερών σε συζητήσεις με την Τρόικα και διατυπώθηκε η έντονη προτροπή του EWG να υπάρχει συμφωνία αξιολόγησης σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. Στόχος είναι να κινηθούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες στα κράτη-μέλη για την παροχή προληπτικής γραμμής πίστωσης στην Ελλάδα. Δεδομένων των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων, ίσως απαιτηθεί, μία βραχυχρόνια τεχνική παράταση».

    Τα θέματα αυτά θα απασχολήσουν το Eurogroup της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

    [08] Εναλλακτικά εγχειρήματα, μετά την αποτυχία του South Stream, προωθούν ΕΕ και ΗΠΑ

    «Η ΕΕ και οι ΗΠΑ προωθούν εναλλακτικά εγχειρήματα μετά την αποτυχία του South Stream»,επισημαίνεται σε σημερινό δημοσίευμα στη διαδικτυακή πύλη EurΑctiv, το οποίο αναφέρεται σε δηλώσεις αξιωματούχων, μετά το Συμβούλιο Ενέργειας ΕΕ - ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε χθες, στον απόηχο της ρωσικής ανακοίνωσης περί εγκατάλειψης του σχεδίου κατασκευής του αγωγού South Stream.

    «Ο South Stream δεν αποτελεί δείγμα διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών, είναι απλά μια εναλλακτική οδός. Προσπερνά την Ουκρανία, αλλά το αέριο είναι το ίδιο», δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

    Υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος πρόσθεσε: «Ο SouthStream δεν αποτελεί απαραίτητα εγχείρημα με σκοπό την ενεργειακή διαφοροποίηση στην περιοχή». Ο ίδιος αναφέρθηκε στο παράδειγμα αντίστοιχων ενεργειακών εγχειρημάτων στη Βαλτική ως πρότυπο που μπορεί να εφαρμοστεί και στη Νότια Ευρώπη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 December 2014 - 17:30:23 UTC