Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-12-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
  • [02] Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά απέρριψε το αίτημα του Νίκου Ρωμανού
  • [03] Εισαγγελέας για τις τιμές του πετρελαίου που δεν πέφτουν
  • [04] Στις 17 Μαρτίου η διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών στο Ισραήλ

  • [01] Νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

    Ταλαιπωρία περιμένει τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ καθώς από τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου έχουν προχωρήσει σε επίσχεση υπηρεσιών οι ιδιωτικές κλινικές, ενώ επίσχεση ξεκινούν και από τις 8 έως και τις 12 Δεκεμβρίου, οι συμβεβλημένοι γιατροί και τα διαγνωστικά εργαστήρια. Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν με επισκέπτονται τους παρόχους υγείας του οργανισμού, αλλά θα πρέπει να ζητούν απόδειξη παροχής υπηρεσιών, απαραίτητη για να πάρουν πίσω τα χρήματα τους αργότερα. Αρχικά, θα πληρώνουν τα χρήματα από την τσέπη τους και στη συνέχεια θα πρέπει να διεκδικήσουν αποζημίωση για το αντίστοιχο ποσό από τον ΕΟΠΥΥ.

    Οι ιδιώτες πάροχοι υγείας ζητούν από τον ΕΟΠΥΥ να τους εξοφλήσει άμεσα τα οφειλόμενα χρήματα και να επανέλθει το κρατικό τιμολόγιο και η αξία της ιατρικής επίσκεψης να είναι στα 20 ευρώ. Επίσης, ζητούν την αύξηση της δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο 15% του συνολικού προϋπολογισμού και να αποσυρθεί η νέα σύμβαση εργασίας, προκείμενου να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση.

    [02] Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά απέρριψε το αίτημα του Νίκου Ρωμανού

    Δεν έγινε δεκτό από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά το αίτημα του Νίκου Ρωμανού, να του επιτραπεί να παρακολουθήσει τις σπουδές του στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στα ΤΕΙ της Αθήνας. Ο Νίκος Ρωμανός που είναι κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού -και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς»- κάνει απεργία πείνας για 23η μέρα σήμερα διαμαρτυρόμενος γιατί δεν του παραχωρείται αδεια να παρακολουθήσει τις σπουδές του.

    [03] Εισαγγελέας για τις τιμές του πετρελαίου που δεν πέφτουν

    Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν καταγγελίες για τις τιμές στα πετρελαιοειδή, που παραμένουν υψηλές. Με εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίου διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για τις υψηλές τιμές πώλησης στην αγορά των πετρελαιοειδών, παρά την πτώση διεθνώς της τιμής του πετρελαίου.

    Η έρευνα ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δημήτρη Γκύζη με εντολή να διαπιστώσει αν στην υπόθεση προκύπτει η τέλεση του αδικήματος της αισχροκέρδειας ή άλλων πλημμελημάτων.

    [04] Στις 17 Μαρτίου η διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών στο Ισραήλ

    Οι επικεφαλής των παρατάξεων του ισραηλινού κοινοβουλίου αποφάσισαν σήμερα τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 17 Μαρτίου, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο. Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές τις οποίες προκάλεσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ο οποίος απέπεμψε τους δύο κεντρώους υπουργούς του, θα διεξαχθούν στις 17 Μαρτίου, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου Εράν Σιντίς. "Επειτα από διαβουλεύσεις μεταξύ των διαφόρων κομμάτων, αποφασίστηκε να διεξαχθούν εκλογές στις 17 Μαρτίου", δήλωσε ο εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι η ημερομηνία αυτή θα αναφέρεται στο νομοσχέδιο για τη διάλυση της Κνεσέτ, το οποίο θα αρχίσει να εξετάζεται εντός της ημέρας. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου προκήρυξε χθες βράδυ πρόωρες εκλογές εξηγώντας ότι δεν μπορεί πλέον να "κυβερνά τη χώρα" λόγω των επικρίσεων των κεντρώων στελεχών της κυβέρνησής του κατά της πολιτικής του. Ανακοίνωσε την αποπομπή του υπουργού Οικονομικών Γιαΐρ Λαπίντ, προσωπικότητας της κεντροδεξιάς και της υπουργού Δικαιοσύνης Τζίπι Λίβνι, της κεντροαριστεράς.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 December 2014 - 11:30:28 UTC