Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ.Στουρνάρας: «Να κλείσει άμεσα η συμφωνία με την τρόικα»
  • [02] Μεγαλοπρέπεια και συγκίνηση στο Φανάρι
  • [03] Συρία: Τουλάχιστον 50 τζιχανιστές νεκροί στο Κομπάνι, το τελευταίο 24ωρο
  • [04] Στο Φανάρι ο Πάπας

  • [01] Γ.Στουρνάρας: «Να κλείσει άμεσα η συμφωνία με την τρόικα»

    Υπέρ μιας συμφωνίας με την τρόικα, άμεσα τάσσεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, με συνέντευξή του στην "Καθημερινή" της Κυριακής. «Είναι προς το συμφέρον, τόσο της ελληνικής πλευράς όσο και της τρόικας να υπάρξει συμβιβασμός αμέσως, με βάση τα υπαρκτά δεδομένα και την κοινή λογική. Δεν πρέπει για κανένα λόγο να ανακοπεί η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας» τονίζει ο κ. Στουρνάρας και προσθέτει: «Όλοι, και η τρόικα και η ελληνική πλευρά, πρέπει να δείξουμε ρεαλισμό και ευελιξία, προκειμένου να κλείσει αμέσως η συμφωνία».

    Σημειώνει ότι, οι πιστωτές πρέπει να τιμήσουν τη δέσμευση που είχαν αναλάβει για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, ενώ επιμένει ότι δεν χρειάζονται οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, αλλά μεταρρυθμίσεις και κατάργηση ειδικών φορολογικών καθεστώτων, όταν αυτά δεν δικαιολογούνται από κοινωνικούς και αναπτυξιακούς λόγους.

    Απαντώντας στην κριτική που δέχεται για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Στουρνάρας, υποστηρίζει ότι είναι ένας αποτελεσματικός και κοινωνικά δίκαιος φόρος, ενώ σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, τονίζει ότι θα πρέπει να προχωρήσουν στην αποτελεσματική διαχείριση των προβληματικών δανείων, ώστε να απελευθερωθεί ρευστότητα για τη χρηματοδότηση της οικονομίας. Τέλος, ο διοικητής της ΤτΕ, εκτιμά ότι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, επέδρασε αρνητικά στην προσπάθεια εξόδου της Ελλάδας από το Μνημόνιο.

    [02] Μεγαλοπρέπεια και συγκίνηση στο Φανάρι

    Με μεγαλοπρέπεια αλλά και συγκίνηση έγινε στο Φανάρι η πανηγυρική Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία για τη Θρονική εορτή του Αγίου Ανδρέα, παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου και της συνοδείας του.Στη λειτουργία παρέστη, επίσης, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, από το παραθρόνιο.

    Στον ναό παραβρέθηκαν, επίσης, οι 'Αρχοντες του Πατριαρχείου απ' όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ομάδες πιστών από τις χριστιανικές κοινότητες της Πόλης, εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και μεγάλη καθολική αντιπροσωπεία, η οποία συνόδευε τον Πάπα στην επίσκεψή του στην Τουρκία.

    Στο τέλος της λειτουργίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πάπας αντήλλαξαν τα καθιερωμένα μηνύματα, που ανταλλάσσουν μετά την άρση του Σχίσματος των Εκκλησιών στη δεκαετία του '60. Από τον εξώστη του Πατριαρχικού Οίκου, οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες θα χαιρετίσουν τους πιστούς.Αργότερα, οι δύο Προκαθήμενοι θα έχουν συνάντηση στον Πατριαρχικό Οίκο όπου θα συνυπογράψουν μία κοινή διακήρυξη για τη συνάντηση τους, διακήρυξη που θα θέτει την κατεύθυνση της πορείας που θα ακολουθήσουν οι δύο Εκκλησίες, της Ανατολής και της Δύσης.

    [03] Συρία: Τουλάχιστον 50 τζιχανιστές νεκροί στο Κομπάνι, το τελευταίο 24ωρο

    Τουλάχιστον 50 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στο Κομπάνι, την κουρδική πόλη της Συρίας στα σύνορα με την Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είναι ένας από τους βαρύτερους απολογισμούς στις τάξεις των μαχητών της εξτρεμιστικής οργάνωσης που επί τρεις μήνες προσπαθεί να πάρει το Κομπάνι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

    Ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός κατά του ΙΚ έπληξε τη νύχτα βάσεις της οργάνωσης στη βορειοανατολική Συρία πραγματοποιώντας τουλάχιστον 30 αεροπορικές επιδρομές. "Στόχος των επιθέσεων ήταν κυρίως βάσεις του ΙΚ στην περιοχή αλ Φοροσίγια στα βόρεια προάστια της επαρχίας Ράκα", σύμφωνα με τον Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντή του Παρατηρητηρίου.

    Όσον αφορά τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την κουρδική πολιτοφυλακή που προασπίζει την πόλη, 11 μαχητές της σκοτώθηκαν όπως και ένας αντάρτης που είχε προσχωρήσει στις κουρδικές δυνάμεις.

    [04] Στο Φανάρι ο Πάπας

    Με την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για τη θρονική εορτή του Αγίου Ανδρέα, ιδρυτή της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης κορυφώνεται σήμερα η επίσκεψη του προκαθήμενου της Καθολικής Εκκλησίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

    Στην πανηγυρική Πατριαρχική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και συμμετείχαν τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. Θα ακολουθήσουν ομιλίες των δύο Προκαθημένων και στη συνέχεια θα ευλογήσουν τους πιστούς από τον εξώστη του Πατριαρχείου. Αμέσως μετά στην Αίθουσα του Θρόνου ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα υπογράψουν κοινή Διακήρυξη, ανάλογη με εκείνη που υπέγραψαν στην πρόσφατη συνάντησή τους στα Ιεροσόλυμα.

    Στο Φανάρι βρίσκεται και ο επιχειρηματίας Θ.Αγγελόπουλος, προσκεκλημένος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 30 November 2014 - 11:30:28 UTC