Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε, χωρίς δηλώσεις, η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου
  • [02] Παρουσιάστηκε ο «οδικός χάρτης» του νέου Δημοτικού
  • [03] Με βούλευμα του Αρείου Πάγου παραπέμπονται σε δίκη 14 πρόσωπα για την υπόθεση Βατοπεδίου
  • [04] Διορία ως το Μάρτιο του 2015 έδωσε η ΕΕ σε Γαλλία, Ιταλία και Βέλγιο, για να βελτιώσουν τους προϋπολογισμούς τους
  • [05] Ο αστυνομικός που σκότωσε τον νεαρό Αφροαμερικανό θα εγκαταλείψει την αστυνομία

  • [01] Ολοκληρώθηκε, χωρίς δηλώσεις, η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου

    Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών.

    Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν οι προτάσεις που διαμορφώνονται στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

    Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Βενιζέλος δεν έκανε δηλώσεις ενώ ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης όταν ρωτήθηκε, σε συνομιλία με δημοσιογράφους, αν ισχύουν οι πληροφορίες περί αύξησης του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ απάντησε ότι «πολλά γίνονται, πολλά γίνονται».

    [02] Παρουσιάστηκε ο «οδικός χάρτης» του νέου Δημοτικού

    Τον «οδικό χάρτη» του νέου Δημοτικού παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος κατά την εισήγησή του στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας. Η πρόταση του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνει τη δυνατότητα για τους εκπαιδευτικούς να συνδιαμορφώνουν σε ένα ποσοστό την ύλη, τη μείωση της διδακτέας ύλης, τσάντες που θα μένουν στην τάξη και απογεύματα που θα αφιερώνονται στην ξεκούραση και το παιχνίδι.

    «Η εικόνα ενός μικρού παιδιού που φεύγει για το σχολείο και γυρίζει από αυτό, με μια βαριά τσάντα και έχει άλλη τόση δουλειά να κάνει στο σπίτι, πρέπει να περάσει στο παρελθόν» ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Λοβέρδος. «Η επιβάρυνση των μαθητών με πολλά μαθήματα και η μεταφορά της δουλειάς και των εργασιών των μαθητών του Δημοτικού στο σπίτι θα κοπούν» ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας.

    Μεταξύ άλλων, η πρόταση του υπουργείου Παιδείας που παρουσιάστηκε και θα τεθεί σε διαβούλευση αφορά:

    - Την καθιέρωση σύγχρονων μεθόδων βιωματικής μάθησης και διαδραστικής διδασκαλίας που προτρέπουν σε ενεργητική συμμετοχή (διαθεματική προσέγγιση διδακτικών αντικειμένων, ερευνητική δράση, διδασκαλία σε ομάδες).

    - Τον εξορθολογισμό των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών.

    - Την ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης, της κριτικής ικανότητας, της επεξεργασίας βιωμάτων, συναισθημάτων και αξιών και την αξιοποίησή τους στη διαχείριση προβλημάτων και την εξεύρεση λύσεων.

    - Την πιστοποίηση στην ξένη γλώσσα και στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων σπουδών στο Γυμνάσιο.

    [03] Με βούλευμα του Αρείου Πάγου παραπέμπονται σε δίκη 14 πρόσωπα για την υπόθεση Βατοπεδίου

    Σε δίκη παραπέμπονται, οριστικά, τα 14 εμπλεκόμενα πρόσωπα στην πολύκροτη υπόθεση του Βατοπεδίου, με το υπ' αριθμ. 1221/2014 βούλευμα του Αρείου Πάγου.

    Αναλυτικότερα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Μποροδήμος κατά του βουλεύματος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη τα 14 άτομα.

    Ο κ. Μποροδήμος υποστήριζε ότι το επίμαχο παραπεμπτικό βούλευμα έχει αντιφάσεις, ελλείψεις και λογικά σφάλματα. Της αναίρεσης του κ. Μποροδήμου είχε προηγηθεί σχετική αίτηση του ηγούμενου Εφραίμ (κατά κόσμον Βασίλης Κουτσός) του μοναχού Αρσένιου και του δικηγορικού γραφείου Δημήτρη Πελέκη.

    Κατόπιν αυτών ισχύει το 2000/2013 βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τα 14 εμπλεκόμενα άτομα.

    Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα δικαστούν ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η Αικατερίνη Πελέκη και οι δικηγόροι Διονύσιος και Δημήτριος Πελέκης. Επίσης, έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), καθηγητής Πέτρος Παπαγεωργίου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Κωνσταντίνος Γκράτσιος και ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του τότε υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς και η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη. Παράλληλα, έχουν παραπεμφθεί ο τέως αντιπρόεδρος ΝΣΚ Γρηγόρης Κρόμπας, ο τέως σύμβουλος Χριστόδουλος Μπότσιος, καθώς και τα μέλη του Στέφανος Δέτσης και Ιωάννης Διονυσόπουλος.

    Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, στα εν λόγω 14 άτομα αποδίδει κατά περίπτωση κατηγορίες ηθικού ή φυσικού αυτουργού σε πράξεις απιστίας και ψευδείς βεβαιώσεις, σχετικά με τις ανταλλαγές ακινήτων και συγκεκριμένα της λίμνης Βιστωνίδας και παρόχθιες εκτάσεις με άλλα ακίνητα - φιλέτα του Ελληνικού Δημοσίου.

    Κατά το επίμαχο βούλευμα του 2013 οι ενέργειες και οι πράξεις των 14 έπληξαν τα συμφέροντα του Δημοσίου.

    Σημειώνεται ότι το εν λόγω βούλευμα απάλλαξε τον τέως διευθυντή του γραφείου του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, Ιωάννη Αγγέλου.

    [04] Διορία ως το Μάρτιο του 2015 έδωσε η ΕΕ σε Γαλλία, Ιταλία και Βέλγιο, για να βελτιώσουν τους προϋπολογισμούς τους

    Διορία ως το Μάρτιο του 2015 έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Γαλλία, την Ιταλία και το Βέλγιο προκειμένου να μειώσουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα και να επιταχύνουν την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις εκτιμήσεις της για τα σχέδια των προϋπολογισμών του 2015 των χωρών - μελών της ευρωζώνης (πλην της Ελλάδας και της Κύπρου που βρίσκονται σε πρόγραμμα προσαρμογής).

    Η Επιτροπή έκρινε ότι οι προϋπολογισμοί πέντε κρατών μελών (Γερμανία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Σλοβακία) συνάδουν με τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας, ενώ οι προϋπολογισμοί τεσσάρων κρατών-μελών (Εσθονία, Λετονία, Σλοβενία και Φιλανδία) είναι «σε γενικές γραμμές συμβατοί» με τους κανόνες του Συμφώνου.

    Ωστόσο, η Επιτροπή εκτιμά ότι επτά κράτη-μέλη (Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Μάλτα, Αυστρία και Πορτογαλία) διατρέχουν «κίνδυνο μη συμμόρφωσης με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης» και ζητά από τις χώρες αυτές να λάβουν τα αναγκαία μέτρα που θα διασφαλίσουν ότι οι προϋπολογισμοί τους το 2015 θα είναι συμβατοί με τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

    [05] Ο αστυνομικός που σκότωσε τον νεαρό Αφροαμερικανό θα εγκαταλείψει την αστυνομία

    Ο λευκός αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον, ο οποίος στις αρχές Αυγούστου σκότωσε τον νεαρό Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον του Μιζούρι (κεντρικές ΗΠΑ) προκαλώντας ένα μεγάλο κίνημα διαδηλώσεων, θα εγκαταλείψει την αστυνομία, δήλωσε ο συνήγορός του.

    Ο Ντάρεν Ουίλσον βρίσκεται σε συζητήσεις με την αστυνομία του Φέργκιουσον όσον αφορά τις προϋποθέσεις για την αποχώρησή του, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του, ο Νιλ Μπραντρέιγκερ.

    Ο θάνατος του Μάικλ Μπράουν, στις 9 Αυγούστου, έκανε να ξεσπάσουν ταραχές σ' αυτή τη μικρή πόλη στα προάστια του Σεντ Λούις, οι περισσότεροι κάτοικοι της οποίας είναι μαύροι, αλλά σχεδόν όλοι οι αστυνομικοί είναι λευκοί. Ο Μάικλ Μπράουν δεν ήταν οπλισμένος όταν σκοτώθηκε με πολλές σφαίρες από τον αστυνομικό.

    Η απόφαση ενός σώματος ενόρκων στις αρχές της εβδομάδας να μην ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Ντάρεν Ουίλσον, ο οποίος υποστηρίζει ότι ενήργησε ευρισκόμενος σε νόμιμη άμυνα, αναζωπύρωσε τις εντάσεις και οδήγησε σε νέες ταραχές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 November 2014 - 15:30:21 UTC