Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με το σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί», ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον ελληνικό λαό να πάρει μέρος στην απεργία της Πέμπτης
  • [02] Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος
  • [03] Υπέρ της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, τάχθηκε ο Ανδ. Παπαμιμίκος
  • [04] Βρέθηκε Καλάσνικοφ στη Νέα Φιλαδέλφεια
  • [05] Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς την Πέμπτη, ημέρα της απεργίας
  • [06] Εγκρίθηκε o φιλικός διακανονισμός μεταξύ ΟΛΠ-ΣΕΠ (COSCO)
  • [07] Γκ. Χαρδούβελης: Ήλθαμε να κλείσουμε το βιβλίο
  • [08] Στα 71,5 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα
  • [09] Σε εξέλιξη η συνάντηση με την τρόικα
  • [10] «Δώδεκα παρά δώδεκα», του Ευγένιου Τριβιζά, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
  • [11] Στην Κτηνιατρική κλινική του ΑΠΘ μεταφέρθηκε το τραυματισμένο αρκουδάκι

  • [01] Με το σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί», ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον ελληνικό λαό να πάρει μέρος στην απεργία της Πέμπτης

    Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον ελληνικό λαό να πάρει μαζικά και μαχητικά μέρος στην πανελλαδική απεργία της 27ης Νοεμβρίου και με το σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί», τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι «η καταστροφική πολιτική αυτής της κυβέρνησης δεν θα σταματήσει, αν δεν την σταματήσουμε». Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα μιλούσε για έξοδο από το μνημόνιο, προσπαθώντας να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, προετοιμάζεται για νέα σκληρά μέτρα».

    Στην Ελλάδα, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, με το 44% του πληθυσμού (σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας) να βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας, με 1,3 εκατομμύρια ανέργους οι οποίοι είναι χωρίς δουλειά για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους και με τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού να ζει με το άγχος για το αύριο, η κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης- φιάσκο με την τρόικα σχεδιάζει: - Να δώσει τη χαριστική βολή στα εναπομείναντα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με νέες μειώσεις στις συντάξεις που θα οδηγήσουν στην ουσιαστική εξαθλίωση των συνταξιούχων. - Να ισοπεδώσει τη δημόσια παιδεία και να διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας. - Να καταργήσει επί της ουσίας το δικαίωμα στην απεργία και στη συνδικαλιστική δράση. - Να συνεχίσει ανενόχλητη τις απολύσεις στο Δημόσιο και να απελευθερώσει τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

    [02] Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

    Γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια παρέθεσε στην Τράπεζα της Ελλάδος ο διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε από τον διοικητή της ΤτΕ για την πορεία της οικονομίας καθώς και για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με την τρόικα. Επίσης, συζητήθηκε η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών μετά τα αποτελέσματα των stress tests, καθώς και οι δυνατότητές τους να προσφέρουν χρηματοδότηση, προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη.

    [03] Υπέρ της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, τάχθηκε ο Ανδ. Παπαμιμίκος

    Υπέρ της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, τάχθηκε ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.

    «Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πού είναι το κακό να μην υπάρχει μία διάταξη όπου θα προβλέπεται (ότι) για να μπορέσει να κηρυχθεί μία απεργία να απαιτείται η συναίνεση του "50+1" των μελών ενός συνδικάτου και όχι μόνο μιας μικρής μειοψηφίας, που συμμετέχει σήμερα στις συνελεύσεις συνδικάτων. Αυτό βλέπουμε σε αρκετές επιχειρήσεις, αυτό βλέπουμε στα Πανεπιστήμια. Πού είναι το παράλογο; Υπάρχει σήμερα κάποιος που να διαφωνεί ότι στην Ελλάδα κάναμε για πολλά χρόνια κατάχρηση του δικαιώματος αυτού;», ανέφερε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

    Στην ερώτηση αν είναι θετικά διακείμενος στη συγκεκριμένη διάταξη, του "50+1", κάτι με το οποίο φέρεται να είναι αντίθετο το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπαμιμίκος απάντησε:

    «Θεωρώ ότι κάθε λογικός Έλληνας θα το έβλεπε θετικά. Όπως, επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να συζητάμε για τις συνδικαλιστικές άδειες. Με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αυτοχρηματοδότησης των συνδικάτων θεωρώ ότι θα έπρεπε να δούμε μία αναπροσαρμογή των συνδικαλιστικών αδειών».

    [04] Βρέθηκε Καλάσνικοφ στη Νέα Φιλαδέλφεια

    Καλάσνικοφ βρέθηκε το μεσημέρι κάτω από το μπαλκόνι υπερυψωμένου ισογείου διαμερίσματος, στην οδό Φλέμινγκ 39 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το πολεμικό όπλο βρέθηκε από περίοικο ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία.

    Το όπλο μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, όπου εξετάζεται για να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική ενέργεια.

    Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θεωρούν πιθανότερο ότι το Καλάσνικοφ έχει σχέση με την προχθεσινή καταδίωξη δύο ατόμων με μοτοσικλέτα στη Νέα Ιωνία, κατά την οποία οι δράστες πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών.

    Πάντως, απάντηση στα ερωτήματα θα δώσουν οι βαλλιστικές εξετάσεις.

    [05] Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς την Πέμπτη, ημέρα της απεργίας

    Στην 24ωρη γενική απεργία της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου, θα συμμετέχουν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς με στάσεις εργασίας, προκειμένου όπως αναφέρουν σε σχετικές ανακοινώσεις τους, να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι και να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

    Ωστόσο, ακινητοποιημένα όλη την ημέρα θα είναι τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος (αναμένονται ακυρώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των τρένων από αύριο τα μεσάνυχτα).

    Ειδικότερα, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το μετρό θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 10 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα ως τη λήξη της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι στο τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

    Τέλος, δεν θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από την έναρξη βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

    Την Πέμπτη εξάλλου, προβλήματα θα δημιουργηθούν και στις πτήσεις, αφού 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

    [06] Εγκρίθηκε o φιλικός διακανονισμός μεταξύ ΟΛΠ-ΣΕΠ (COSCO)

    Παρά τις αντιδράσεις εκπροσώπων των εργαζομένων, εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ ΑΕ το νέο αναθεωρημένο σχέδιο φιλικού διακανονισμού, μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ (COSCO), το τελικό κείμενο του οποίου αναμένεται να αποσταλεί στο υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

    Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν ζητήσει την αναβολή της γενικής συνέλευσης των μετόχων του Οργανισμού.

    Στην τοποθέτησή τους υποστήριξαν ότι από τη στιγμή που το σχέδιο του φιλικού διακανονισμού τροποποιήθηκε, παρά το γεγονός ότι είχαν τεθεί δύο βασικοί όροι από το Ελεγκτικό Συνέδριο, θα πρέπει να κριθεί εκ νέου από το ίδιο όργανο, κάτι που, ωστόσο, δεν έγινε δεκτό από τη διοίκηση.

    Η γενική συνέλευση, που εκπροσωπούνταν από το 82,62% των μετόχων του Οργανισμού, πραγματοποιήθηκε τελικά σε παρακείμενη αίθουσα εκδηλώσεων, καθώς προκλήθηκε μικροένταση από τα προεδρεία των συνδικαλιστικών συλλόγων των εργαζομένων.

    [07] Γκ. Χαρδούβελης: Ήλθαμε να κλείσουμε το βιβλίο

    «Ήλθαμε να κλείσουμε το βιβλίο» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, λίγο πριν την έναρξη των συζητήσεων με την τρόικα στο Παρίσι.

    «Έχουμε έλθει για να συνεχίσουμε τη συζήτηση, κάνουμε πρόοδο και συνεχίζουμε» πρόσθεσε. Ο υπουργός επισήμανε ότι η συνάντηση γίνεται σε έναν «ελληνικό χώρο» που είναι το κτίριο της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ.

    «Είναι ένας τρόπος για να συναντήσουμε εδώ όλες τις πλευρές», πρόσθεσε, «και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει σύγκλιση. Τα θέματα είναι διάφορα, σκοπός είναι να συνεχισθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας παράλληλα με δημοσιονομική εξυγίανση και όλες τις δομικές μεταρρυθμίσεις».

    Ο κ. Χαρδούβελης απέφυγε να απαντήσει σε ερώτημα σχετικά με το δημοσιονομικό κενό.

    [08] Στα 71,5 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα

    Αυξήθηκαν κατά 1,22 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς το Δημόσιο τον Οκτώβριο με αποτέλεσμα το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον σε 71,5 δισ. ευρώ.

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με τα οποία το δεκάμηνο Ιανουάριος - Οκτώβριος 2014 το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών σημείωσαν αύξηση 10,906 δισ. ευρώ.

    Στο δεκάμηνο μέσω ρυθμίσεων ή κατασχέσεων, οι φορολογικές αρχές εισέπραξαν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 1,601 δισ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις παλαιών ληξιπρόθεσμων - που δημιουργήθηκαν ως 31.12.2013 - ανήλθαν σε 1,417 δισ. ευρώ.

    [09] Σε εξέλιξη η συνάντηση με την τρόικα

    Στο κτίριο της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ, γνωστό ως «Βίλα Σαίντ» που ευρίσκεται στο 16ο διαμέρισμα των Παρισίων, διεξάγονταιοι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική αντιπροσωπεία και τους εκπροσώπους της τρόικας.

    Οι συζητήσειςπου βρίσκονται σε εξέλιξη,υπολογίζεται ότι θα κρατήσουν έως πολύ αργά το βράδυ.

    Αύριο Τετάρτη η έναρξη των συζητήσεων προβλέπεται από τις 8 το πρωί, με στόχο την ολοκλήρωσή τους μέσα στην ημέρα. Παρ' όλα αυτά δεν αποκλείεται να συνεχισθούν και την Πέμπτη εφόσον κριθεί απαραίτητο.

    Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, με επικεφαλής τον υπουργό οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, έφθασε στο Παρίσι με το κυβερνητικό αεροπλάνο.

    Στην ομάδα συμμετέχουν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας Τάσος Αναστασάτος, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννης Βρούτσης και ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Κυριάκος Μητσοτάκης. Από το γραφείο του πρωθυπουργού συμμετέχουν οι σύμβουλοι Χρύσανθος Λαζάριδης και Σταύρος Παπασταύρου, από δε το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Πρωτόπαππας.

    [10] «Δώδεκα παρά δώδεκα», του Ευγένιου Τριβιζά, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

    Δημιουργός πλασμάτων παράδοξων και χωρών φανταστικών, ο Ευγένιος Τριβιζάς, χάρη στη μαεστρία του πάνω στη φαντασία, τη σάτιρα, τις μεταπλάσεις και το παιχνίδι της γλώσσας, έχει εξασφαλίσει ξεχωριστή θέση τόσο στη σύγχρονη ελληνική και στη διεθνή παιδική λογοτεχνία όσο και στις καρδιές των μικρών αναγνωστών.

    Οι τελευταίοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το νέο έργο που έγραψε ο αγαπημένος «ποιητής παραμυθιών» για τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, το οποίο σκηνοθετεί ο Φωκάς Ευαγγελινός.

    Το ονειρόδραμα «Δώδεκα παρά Δώδεκα» θα «τυλίξει με τα μάγια του» τη σκηνή της αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, όπου θα κάνει πανελλήνια πρεμιέρα και θα ανέβει για 15 παραστάσεις από τις 18 έως τις 30 Δεκεμβρίου, αποτελώντας την κεντρική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του οργανισμού. Τις μελωδίες του έργου συνέθεσε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

    Στο πρωτοχρονιάτικο μουσικόραμα του Ευγ. Τριβιζά, ο παλιός και ο νέος χρόνος θα συναντηθούν για λίγο, δεν θα είναι, όμως, μόνοι. Μαζί τους θα είναι και... δεινόσαυροι, Ρωμαίοι εκατόνταρχοι, ηγεμόνες, κατάδικοι φυλακών, Βεδουίνοι, πιγκουίνοι, αρλεκίνοι καθώς και ένας λευκός μονόκερως! Όλα αυτά διαδραματίζονται μια βραδιά Πρωτοχρονιάς στο μυθικό προθάλαμο του χωροχρόνου. Δώδεκα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, η κοσμική σύγκρουση μεταξύ μέλλοντος και παρελθόντος κορυφώνεται με συναρπαστικό τρόπο σε μια ονειρική πανδαισία ήχων και χρωμάτων.

    [11] Στην Κτηνιατρική κλινική του ΑΠΘ μεταφέρθηκε το τραυματισμένο αρκουδάκι

    Πυροβολημένο στο πρόσωπο και με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που μπορεί να προήλθαν από το ωστικό κύμα, νοσηλεύεται στην Κτηνιατρική Κλινική του ΑΠΘ, το αρκουδάκι που βρέθηκε χθες τραυματισμένο στο Μέτσοβο.

    «Το ζώο μεταφέρθηκε αρχικά στον Σταθμό περίθαλψης του «Αρκτούρου», στον Αετό Φλώρινας και στη συνέχεια, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του για εξετάσεις στην Θεσσαλονίκη» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επιστημονικός συντονιστής του «Αρκτούρου», Αλέξανδρος Καραμανλίδης.

    Το αρκουδάκι, ηλικίας περίπου 2 χρονών, υπεβλήθη σε εξετάσεις και δεν χρειάστηκε να χειρουργηθεί αλλά παραμένει στην Κτηνιατρική Κλινική μέχρι οι αρμόδιοι να κρίνουν ότι μπορεί να μεταφερθεί και πάλι, για αποθεραπεία, στον Αετό.

    Σημειώνεται ότι το ζωάκι ονομάστηκε «Γιώργος» προς τιμή του πρόσφατα αποβιώσαντα γηραιού «Γιώργου», στο καταφύγιο του «Αρκτούρου», στο Νυμφαίο.

    Με αφορμή πάντως αυτό το περιστατικό, ο «Αρκτούρος» επισημαίνει ότι είναι η μοναδική αρμόδια οργάνωση για την περίθαλψη αρκούδων στην Ελλάδα, κάνοντας έκκληση για άμεση ειδοποίηση σε περιστατικά τραυματισμού ζώων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 November 2014 - 15:30:26 UTC