Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης αναμένεται να συναντηθούν οι κτηνοτρόφοι
  • [02] «Ναι» στην αποφυλάκιση της Αρετής Τσοχατζοπούλου, αλλά «όχι» σε αυτήν της Βίκυς Σταμάτη, εισηγούνται οι εισαγγελείς
  • [03] Συναυλία για τα 25 χρόνια παρουσίας τους στην Ελλάδα, διοργανώνουν οι «Γιατροί του Κόσμου»
  • [04] Έκκληση ΟΟΣΑ προς ΕΚΤ για τη λήψη μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης
  • [05] «Η ΕΚΤ δεν έχει χρονοδιάγραμμα για τη λήψη νέων μέτρων»
  • [06] ΟΟΣΑ: Εξαγωγές, επενδύσεις και ανταγωνιστικότητα, στηρίζουν την ανάπτυξη της επομένης διετίας
  • [07] Πρωτογενές πλεόνασμα 2,654 δισ. ευρώ, το δεκάμηνο
  • [08] Συζητήσεις στην Τουρκία για την κατασκευή τρίτου πυρηνικού σταθμού ενέργειας
  • [09] Με αναφορές στον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, ξεκίνησε την ομιλία του ο Πάπας Φραγκίσκος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
  • [10] Η Εθνοφρουρά ενισχύει την αστυνομία στο Φέργκιουσον, που συνεχίζει να φλέγεται
  • [11] Τουλάχιστον 10 νεκροί από την κατάρρευση πολυώροφης πολυκατοικίας, στην Αίγυπτο
  • [12] Σε νοσοκομείο της Ρώμης ο Ιταλός γιατρός που προσβλήθηκε από τον Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε

  • [01] Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης αναμένεται να συναντηθούν οι κτηνοτρόφοι

    Mε δεκαπενταμελή αντιπροσωπεία κτηνοτροφικών ενώσεων αναμένεται να συναντηθεί σε λίγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης και η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι κτηνοτρόφοι πρόκειται να θέσουνσειρά ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο τους, όπως οι ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο από τον καταρροϊκό πυρετό, η εξισωτική αποζημίωση αλλά και τα βοσκοτόπια.

    Έξω από το υπουργείο, στην πλατεία Βάθη, βρίσκονται συγκεντρώμενοι περίπου 500 κτηνοτρόφοι με το κλίμα να είναι τεταμένο, καθώς νωρίτερα κατά την προσυγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην πλατεία Αττικής, επικράτησε ένταση όταν κτηνοτρόφοι επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο για να επιδόσουν ψήφισμά τους και απωθήθηκαν από την αστυνομία η οποία έκανε χρήση χημικών.

    [02] «Ναι» στην αποφυλάκιση της Αρετής Τσοχατζοπούλου, αλλά «όχι» σε αυτήν της Βίκυς Σταμάτη, εισηγούνται οι εισαγγελείς

    Υπέρ της αποφυλάκισης της Αρετής Τσοχατζοπούλου τάχθηκαν οι εισαγγελείς του πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάζονται σε δεύτερο βαθμό ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος και οι συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα. Οι εισαγγελείς Έδρας εισηγήθηκαν στο δικαστήριο να κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής, που υπέβαλε η κόρη του βασικού κατηγορούμενου. Αντίθετα για τη σύζυγο του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί ήταν αρνητικοί στην αντίστοιχη αίτηση που υπέβαλε προκειμένου να αποφυλακιστεί.

    Με την πρότασή τους στο δικαστήριο, οι εισαγγελείς κρίνουν ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει ήδη εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής της, ενώ τόνισαν πως έχει ήδη επιστρέψει στο Δημόσιο επίδικα ακίνητα. Επισήμαναν επίσης πως πρέπει να γίνει δεκτός ο λόγος που επικαλέστηκε η κατηγορουμένη για την έξοδό της από τη φυλακή, το πρόβλημα υγείας δηλαδή που αντιμετωπίζει το μικρότερο από τα τρία ανήλικα παιδιά της και ότι η κατάσταση του παιδιού καθιστά αναγκαία την παρουσία της μητέρας του. Αναγνωρίζουν επίσης, όπως είπαν, ότι τα τρία παιδιά τής κ. Τσοχατζοπούλου ζουν με μια οικιακή βοηθό και την ηλικιωμένη άρρωστη μητέρα της.

    Η κρίση των δύο εισαγγελέων για τη Βίκυ Σταμάτη είναι ότι τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που επικαλείται στην αίτησή της για αποφυλάκιση «αντιμετωπίζονται καλύτερα στο Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη εδώ και αρκετούς μήνες».

    Για το ανήλικο παιδί της κατηγορουμένης και του πρώην υπουργού, οι εισαγγελείς θεωρούν ότι έχει τη σωστή φροντίδα από τους γονείς και τον αδελφό της Βίκυς Σταμάτη.

    Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σε λίγη ώρα.

    [03] Συναυλία για τα 25 χρόνια παρουσίας τους στην Ελλάδα, διοργανώνουν οι «Γιατροί του Κόσμου»

    Οι «Γιατροί του Κόσμου» συμπληρώνουν 25 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και αποφάσισαν να γιορτάσουν με μία συναυλία αφιερωμένη στα χιλιάδες παιδιά που φροντίζουν κάθε χρόνο. Η συναυλία της ελληνικής αντιπροσωπείας των «Γιατρών του Κόσμου» διοργανώνεται για την οικονομική ενίσχυση της φροντίδας των μικρών ασθενών των ανοιχτών πολυιατρείων.

    Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 8 μμ, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

    Συμμετέχουν η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου μαζί με την «Orchestra Mobile», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θεόδωρου Ορφανίδη.

    [04] Έκκληση ΟΟΣΑ προς ΕΚΤ για τη λήψη μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης

    Η παγκόσμια οικονομία θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση στη διάρκεια της επομένης διετίας, αλλά η οικονομία της Ιαπωνίας να αναπτυχθεί με ρυθμό μικρότερο του έως τώρα προβλεπόμενου, ενώ η ευρωζώνη θα συνεχίσει να αντιπαλεύει την οικονομική στασιμότητα και τον αυξημένο κίνδυνο αποπληθωρισμού, εκτιμά ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), με έκθεση που δημοσιοποίησε.

    Σύμφωνα με την ίδια έκθεση θα υπάρξουν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των κρατών μελών του διεθνούς οργανισμών, τόσο σε όρους ανάπτυξης και νομισματικής πολιτικής, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε σαφείς διακυμάνσεις στις αγορές χρήματος και κεφαλαίου.

    Οι ΗΠΑ και η Βρετανία θα εμφανίσουν ισχυρότερη ανάπτυξη έναντι της ευρωζώνης και της Ιαπωνίας και μεταξύ των αναπτυσσομένων κρατών, η Ινδία, η Ινδονησία και η Νότιος Αφρική είναι εκείνες που θα ανακάμψουν σταδιακά και σταθερά.

    Η οικονομία της Ρωσίας αναμένεται να παρουσιάσει στασιμότητα στην διάρκεια του επομένου έτους ενώ η οικονομική δραστηριότητα της Κίνας θα υποχωρήσει ελαφρά την ίδια περίοδο, σημειώνει στην έκθεσή του, που εκδίδει ανά διετία, ο διεθνής Οργανισμός.

    Συνολικά, η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 3,3% εφέτος, 3,7% το 2015 και 3,9% το 2016, εκτιμά ο ΟΟΣΑ, επιβεβαιώνοντας εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν κατά την πρόσφατη σύνοδο των κρατών μελών της G-20 στην Αυστραλία.

    [05] «Η ΕΚΤ δεν έχει χρονοδιάγραμμα για τη λήψη νέων μέτρων»

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν θα αποφασίσει βιαστικά για την αύξηση της στήριξης που παρέχει και τα όποια μέτρα θα εξαρτηθούν από τα νεότερα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας, δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Μπενουά Κερέ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

    «Πρέπει να αντιληφθούμε πώς λειτουργούν αυτά που έχουμε ήδη αποφασίσει - δεν πρόκειται να σπεύσουμε να λάβουμε νέα απόφαση χωρίς τη γνώση αυτή», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης που είναι υπεύθυνος για τις παρεμβάσεις της ΕΚΤ στις αγορές, εν όψει της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας την επόμενη Πέμπτη.

    «Πρέπει να εξετάσουμε τα στοιχεία και να συζητήσουμε διεξοδικά όλες τις δυνατές επιλογές, ιδιαίτερα όσον αφορά την αγορά νέων στοιχείων ενεργητικού. Υπάρχει ομόφωνη συμφωνία του Διοικητικού Συμβουλίου ότι μπορεί να υπάρξουν καταστάσεις, όπου θα χρειαστεί να κάνουμε περισσότερα», πρόσθεσε.

    Οι εκτιμήσεις ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να αγοράσει κρατικά ομόλογα ώθησαν τις αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών τίτλων σε χαμηλά επίπεδα - ρεκόρ χθες, μετά τη δέσμευση του Προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι την Παρασκευή να αυξήσει τον πληθωρισμό «όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

    Αν και το επιτελείο της ΕΚΤ επεξεργάζεται τρόπους αύξησης της στήριξης στην οικονομία, παραμένει η αγωνία για το αν η αίσθηση του επείγοντος που έδωσε ο κ. Ντράγκι θα οδηγήσει στη λήψη μέτρων την ερχόμενη εβδομάδα, ακόμη και αν είναι απογοητευτικά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Νοεμβρίου που αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή.

    [06] ΟΟΣΑ: Εξαγωγές, επενδύσεις και ανταγωνιστικότητα, στηρίζουν την ανάπτυξη της επομένης διετίας

    Εξαγωγές, επενδύσεις και ανταγωνιστικότητα, είναι το τρίπτυχο που θα μπορέσει να στηρίξει την ανάπτυξη στην Ελλάδα κατά την ερχόμενη διετία, σύμφωνα με τις οικονομικές προβλέψεις του ΟΟΣΑ.

    Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα, «έπειτα από έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης στην Ελλάδα, η ανάπτυξη αναμένεται να είναι θετική το 2014 και να αποκτήσει μια επιπλέον δυναμική κατά τη διετία 2015- 2016. Η ανάκαμψη θα πρέπει να καθοδηγηθεί από τη δυναμική εξέλιξη των εξαγωγών, να ενισχυθεί από την επενδυτική δραστηριότητα και να υποστηριχθεί από τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας».

    Ο ΟΟΣΑ επισημαίνει ότι η οικονομική δραστηριότητα ενισχύθηκε το 2014, χάρις στον τουρισμό που ήταν σημαντικός, στη βελτίωση της εμπιστοσύνης και στη σταθεροποίηση της εγχώριας ζήτησης.

    Το ποσοστό ανεργίας, παρ' ότι παραμένει σε υψηλά επίπεδα το 2014, γύρω στο 26%, εντούτοις έχει μειωθεί από την πρόσφατη ιστορική κορυφή του και αναμένεται να σημειώσει σταδιακή μείωση για το 2016 φθάνοντας κοντά στο 24%.

    Διαβάστε επίσης:Έκκληση ΟΟΣΑ προς ΕΚΤ για τη λήψη μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης

    [07] Πρωτογενές πλεόνασμα 2,654 δισ. ευρώ, το δεκάμηνο

    Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,654 δισ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό κατά το δεκάμηνο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για το 10μηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2014, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 2,448 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 2,958 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013 και στόχου του σχεδίου προϋπολογισμού 2015 για έλλειμμα 1,567 δισ. ευρώ.

    Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 2,654 δισ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2,590 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2013 και στόχου του σχεδίου προϋπολογισμού 2015 για πρωτογενές πλεόνασμα 3,539 δισ. ευρώ.

    Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 41,319 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 1,278 δισ. ευρώ ή 3,0% έναντι του στόχου του σχεδίου προϋπολογισμού 2015.

    Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 37,807 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 666 εκατ. ευρώ ή 1,7% έναντι του στόχου του σχεδίου προϋπολογισμού 2015.

    Το σύνολο των φορολογικών εσόδων διαμορφώθηκε σε 35,702 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 562 εκατ. ευρώ ή κατά 1,5% έναντι του στόχου του σχεδίου προϋπολογισμού 2015.

    [08] Συζητήσεις στην Τουρκία για την κατασκευή τρίτου πυρηνικού σταθμού ενέργειας

    Η Τουρκία άρχισε αποκλειστικές προκαταρκτικές συνομιλίες με την εταιρεία Westinghouse Electric Company, η οποία έχει την έδρα της στις ΗΠΑ και αποτελεί τμήμα του ιαπωνικού ομίλου Toshiba, για την κατασκευή του τρίτου πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας της χώρας, ανακοίνωσε η Westinghouse.

    Οι συνομιλίες θα συνεχισθούν για έξι μήνες και θα διεξαχθούν από την κρατική τουρκική εταιρεία παραγωγής ενέργειας EUAS, δήλωσαν σήμερα τούρκοι αξιωματούχοι του ενεργειακού τομέα.

    Το σχέδιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη και την κατασκευή καθώς και την κάλυψη όλων των αναγκών του σταθμού στη διάρκεια της ζωής του, περιλαμβανομένων των πυρηνικών καυσίμων, της συντήρησης, των υπηρεσιών του σταθμού και της απόσυρσης των αντιδραστήρων, αναφέρει σε δήλωσή της η Westinghouse.

    Η Τουρκία έχει αυτή τη στιγμή προγράμματα για δύο πυρηνικούς σταθμούς, που αναμένεται να στοιχίσουν 20 δισεκ. και 22 δισεκ. δολάρια αντιστοίχως.

    [09] Με αναφορές στον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, ξεκίνησε την ομιλία του ο Πάπας Φραγκίσκος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

    Με αναφορές στον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε σήμερα από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, την Ευρωπαϊκή Ένωση να εργαστεί για την οικοδόμηση μιας Ευρώπης που «δεν ασχολείται μόνο με την οικονομία, αλλά κυρίως με την "ιερότητα του κάθε ανθρώπου γύρω από τις αιώνιες αξίες". «Η Ευρώπη χρειάζεται φροντίδα, να υπερασπίζεται και να προστατεύει τον κάθε άνθρωπο, κάθε άνδρα και γυναίκα» τόνισε ο ποντίφηκας μέσα σε θυελλώδη χειροκροτήματα.

    «Ένας από τους καλύτερους πίνακες του Ραφαήλ, που βρέθηκε στο Βατικανό, είναι η Σχολή της Αθήνας» σημείωσε ο προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας και πρόσθεσε: «Ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης είναι στο επίκεντρο. Ο Πλάτων δείχνει προς τον ουρανό, στον κόσμο των ιδεών. Ο Αριστοτέλης δείχνει προς τα έξω, προς αυτόν που παρακολουθεί τη σκηνή, προς τον κόσμο, την πραγματικότητα. Για μένα αυτή είναι η εικόνα και η ιστορία της Ευρώπης, που συνδέει τον ουρανό και τη γη. Οι λαοί της Ευρώπης ανέκαθεν ξεχώριζαν. Ο ουρανός είναι το άνοιγμα στον Θεό και η γη αναπαριστά την πρακτική και συγκεκριμένη ικανότητα της Ευρώπης να αντιμετωπίζει καταστάσεις και προβλήματα».

    Ο ποντίφηκας απηύθυνε έκκληση για την προώθηση πολιτικών, που ενισχύουν την απασχόληση, αλλά κυρίως την αποκατάσταση «της αξιοπρέπειας των εργαζομένων μέσω της διασφάλισης των κατάλληλων συνθηκών εργασίας». Αναρωτήθηκε μάλιστα «τι αξιοπρέπεια μπορεί να έχει ένας άνθρωπος που δεν έχει να φάει και δεν διαθέτει τα ουσιώδη προς το ζην; Και το χειρότερο, όταν δεν έχει δουλειά, που να του δίνει την αξιοπρέπεια;».

    Ο Πάπας αναφέρθηκε, επίσης, και στο θέμα των παράτυπων μεταναστών, που κατακλύζουν τις χώρες της νότιας Ευρώπης και απηύθυνε έκκληση να σταματήσει η μετατροπή της Μεσογείου σε «ένα τεράστιο νεκροταφείο».

    [10] Η Εθνοφρουρά ενισχύει την αστυνομία στο Φέργκιουσον, που συνεχίζει να φλέγεται

    Επιπλέον δυνάμεις της Εθνοφρουράς ενίσχυσαν τους αστυνομικούς στο Φέργκιουσον, οι οποίοι έχουν γίνει στόχοι πυρών ενώ κτίρια έχουν πυρποληθεί μετά την ανακοίνωση χθες βράδυ ότι δεν θα ασκηθούν διώξεις σε βάρος του λευκού αστυνομικού που το περασμένο καλοκαίρι σκότωσε έναν άοπλο νεαρό μαύρο, ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας αυτής της κομητείας στις βόρειες ΗΠΑ.

    Η αστυνομία αντιμετωπίζει μια έκρηξη βίας μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας. Οι αστυνομικοί δέχθηκαν πολλά πυρά, πέτρες και άλλα αντικείμενα, ενώ στις 02:30 (τοπική ώρα, 09:30 ώρα Ελλάδας) 12 κτίρια φλέγονταν, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της αστυνομίας της κομητείας του Σεντ Λούις Τζον Μπέλμαρ. Ο Μπέλμαρ πρόσθεσε πως σύμφωνα με δική του καταμέτρηση, 150 πυροβολισμοί ρίχθηκαν εναντίον των αστυνομικών. Όμως η αστυνομία δεν απάντησε και δεν υπήρξαν νεκροί.

    [11] Τουλάχιστον 10 νεκροί από την κατάρρευση πολυώροφης πολυκατοικίας, στην Αίγυπτο

    Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν, επτά τραυματίστηκαν και 15 έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια, μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στο Κάιρο, όπου πολλά πολυώροφα κτίρια έχουν ανεγερθεί κατά παράβαση των κανόνων δόμησης, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.

    Το οκταώροφο κτίριο κατέρρευσε ξαφνικά μέσα στη νύχτα στο φτωχό συνοικισμό Ματαρίγια του βορειο-ανατολικού Καΐρου.

    Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και υπάρχουν φόβοι ότι ο απολογισμός θα αυξηθεί, καθώς 15 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια.

    «Οι υπηρεσίες διάσωσης προσπαθούν να τους απεγκλωβίσουν» δήλωσε σήμερα ο στρατηγός Μάμντουχ Αμπντελκαντέρ, αρχηγός των υπηρεσιών αρωγής του Καΐρου.

    [12] Σε νοσοκομείο της Ρώμης ο Ιταλός γιατρός που προσβλήθηκε από τον Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε

    Ο Ιταλός γιατρός που προσβλήθηκε από τον ιό Εμπολα στη Σιέρα Λεόνε διακομίσθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στη Ρώμη σε νοσοκομείο ειδικευμένο για τις μολυσματικές νόσους, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε η RAI, η δημόσια ιταλική τηλεόραση.

    Ο γιατρός, που είναι ο πρώτος Ιταλός που προσβάλλεται από τον ιό Εμπολα, έφθασε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πράτικα ντι Μάρε, 30 χλμ. νοτίως της Ρώμης, σε φορείο ερμητικά κλειστό με στρατιωτικό αεροσκάφος που είχε ναυλωθεί για το σκοπό αυτό.

    Ο ασθενής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο που συνοδευόταν από αστυνομικές δυνάμεις μέχρι το Εθνικό Ινστιτούτο Μολυσματικών Ασθενειών Lazzaro Spallanzani, στη νοτιοδυτική Ρώμη, ένα από τα δύο νοσηλευτικά κέντρα στην Ιταλία που είναι κατάλληλα εξοπλισμένα για την εισαγωγή ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό Εμπολα.

    Ο γιατρός, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή για την προστασία της ιδιωτικής του ζωής και της οικογένειάς του, εργαζόταν στην ιταλική μη κυβερνητική οργάνωση Emergency σε κέντρο για ασθενείς με Εμπολα στη Σιέρα Λεόνε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 November 2014 - 11:30:35 UTC