Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλοίωση ηλεκτρονικής καρτέλας φοιτητή
  • [02] ΕΚΠΑ: Ενέργειες τέτοιας έμπνευσης και επιπέδου μόνον ζημία μπορούν να προξενήσουν
  • [03] Άνοιξε η εφαρμογή για τη ρύθμιση οφειλών σε 100 δόσεις
  • [04] Τρεις οι υποψήφιοι για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια
  • [05] «Περαιτέρω κυρώσεις εναντίον του Ιράν θα ήταν αντιπαραγωγικές»

  • [01] Αλλοίωση ηλεκτρονικής καρτέλας φοιτητή

    Περιστατικό αλλοίωσης της ηλεκτρονικής καρτέλας φοιτητή του πανεπιστημίου καταγγέλλει με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης.

    Όπως επισήμανε, η αλλοίωση έγινε με φυσική παρουσία. Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι την 1η Οκτωβρίου, από τη 1.30 έως τις 3.40 τα ξημερώματα, κάποιος έθεσε σε λειτουργία υπολογιστή του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και άλλαξε τα στοιχεία στην ηλεκτρονική καρτέλα φοιτητή στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Δεν εντοπίστηκαν ίχνη διάρρηξης.

    Το περιστατικό έπεσε στην αντίληψη του κ. Ζαπράνη στα μέσα Οκτωβρίου, ενώ το Κέντρο Υπολογιστών και Δικτύων του πανεπιστημίου Μακεδονίας συνέταξε αναφορά. Ειδικός από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημέρωσε το πανεπιστήμιο για τα μέτρα που πρέπει να λάβει. Ο φάκελος της υπόθεσης εστάλη στον εισαγγελέα.

    [02] ΕΚΠΑ: Ενέργειες τέτοιας έμπνευσης και επιπέδου μόνον ζημία μπορούν να προξενήσουν

    Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν το επεισόδιο που έλαβε χώρα σήμερα στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ όπου φοιτητές άδειασαν δύο σακούλες με απορρίμματα στο γραφείο του πρύτανη εξέδωσαν οι πρυτανικές αρχές του ιδρύματος.

    «Το σημερινό θλιβερό και καταδικαστέο, ελπίζουμε από όλους, συμβάν επιβεβαιώνει την ανάγκη να συνεχίσουμε, πάντοτε με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και τους Νόμους, να εργαζόμαστε για όλα εκείνα τα αυτονόητα που σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται το Πανεπιστήμιό μας. Ενέργειες τέτοιας έμπνευσης και επιπέδου μόνον ζημία μπορούν να προξενήσουν και στο Πανεπιστήμιο συνολικά και στα οποιαδήποτε λογικά αιτήματα όλων των ανθρώπων του Πανεπιστημίου» αναφέρουν οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου Αθηνών.

    [03] Άνοιξε η εφαρμογή για τη ρύθμιση οφειλών σε 100 δόσεις

    Άνοιξε η εφαρμογή στο TAXISnet για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων σε ως 100 δόσεις.

    Οι φορολογούμενοι πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων στη διεύθυνση (www.gsis.gr).

    Στη συνέχεια στην ενότητα «εφαρμογές taxisnet» , θα πρέπει να επιλέξουν το σημείο «αίτηση ρύθμισης οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014». Όταν θα εμφανισθεί στην οθόνη το σημείο «Υποβολή Αίτησης» κάνοντας κλικ στην επιλογή «Υποβολή νέας» θα εμφανισθεί η καρτέλα με τις βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές που μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση.

    Στη συνέχεια ο φορολογούμενος θα κάνει την επιλογή των δόσεων της ρύθμισης. Τέλος θα υποβάλει υπεύθυνη δήλωση ότι έχει υποβάλει όλες τις προβλεπόμενες φορολογικές δηλώσεις.

    [04] Τρεις οι υποψήφιοι για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

    Στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού περνούν και οι τρεις υποψήφιοι για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, ενώ αύριο θα γίνει η διαδικασία αξιολόγησης των οικονομικών προσφορών.

    Ειδικότερα, το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε, σύμφωνα με την εισήγηση των συμβούλων του, ότι οι φάκελοι Α των υποβληθεισών προσφορών που κατέθεσαν τα επενδυτικά σχήματα CASA (Corporation America S.A.)- METKA Α.Ε., FRAPORT AG- SLENTEL Ltd και VINCI Airports S.A.S.- ΑΚΤOR Παραχωρήσεις Α.Ε., για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας (ομάδες Α και Β) είναι πλήρεις σύμφωνα με τους όρους των προκηρύξεων.

    Ως επόμενο βήμα προς την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει αύριο στο άνοιγμα των φακέλων των οικονομικών προσφορών των τριών επενδυτικών σχημάτων, καθώς και της αποτίμησης του ανεξάρτητου αποτιμητή. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η διαδικασία αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών γίνεται σύμφωνα με τα πιο αυστηρά διεθνή πρότυπα και με διασφαλίσεις πλήρους διαφάνειας και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών, λαμβάνοντας υπόψη, όπως προβλέπεται, και τη γνώμη του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων.

    [05] «Περαιτέρω κυρώσεις εναντίον του Ιράν θα ήταν αντιπαραγωγικές»

    O Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στο Ιράν προκειμένου να απαντήσει στις ανησυχίες σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα και επισήμανε ότι το να επιβληθούν νέες κυρώσεις στους Ιρανούς θα ήταν αντιπαραγωγικό.

    Ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ έκανε τις δηλώσεις αυτές αφότου το Ιράν και η ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία και Γερμανία) ανακοίνωσαν ότι οι συνομιλίες θα παραταθούν για 7 επιπλέον μήνες, έως το καλοκαίρι του 2015, με στόχο να αρθεί το αδιέξοδο σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 November 2014 - 21:30:24 UTC