Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Μελάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Δεν έχω αποφασίσει ακόμη, εάν θα μιλήσω στο συνέδριο
  • [02] Σ. Βούλτεψη: Δουλειά μας είναι να επαληθεύσουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε
  • [03] Ξεπέρασαν τις 7.000 οι αιτήσεις για το ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, την πρώτη εβδομάδα
  • [04] «Ιδιαίτερα επικίνδυνος» ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Μικρολίμανο
  • [05] Βλ. Πούτιν: Η Ρωσία δεν είναι απομονωμένη από τη διεθνή κοινότητα

  • [01] Π. Μελάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Δεν έχω αποφασίσει ακόμη, εάν θα μιλήσω στο συνέδριο

    Συνεχίζονται οι εργασίες του δευτέρου συνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τοποθετήσεις συνέδρων. Ο βουλευτής του κόμματος, Παναγιώτης Μελάς, πάντως, δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα μιλήσει τελικά στο συνέδριο.

    Αυτό προκύπτει από συζήτηση που είχε το ΑΠΕ-ΜΠΕ με τον βουλευτή Πειραιώς, ο οποίος απέφυγε να ξεκαθαρίσει το εάν θα τοποθετηθεί ή όχι, στο συνέδριο.

    Όπως είπε ο κ. Μελάς, θα φύγει από τον χώρο του συνεδρίου, προκειμένου να απευθύνει ομιλία ιατρικού περιεχομένου, ως προσκεκλημένος του Πανεπιστημίου Πειραιώς και στη συνέχεια θα σκεφθεί και θα αποφασίσει το εάν θα τοποθετηθεί, ενώ είπε ότι εμμένει στις απόψεις του.

    Πάντως πριν απο λίγο, ο βουλευτής του κόμματος Παύλος Χαϊκάλης, στη σύντομη τοποθέτησή του, άσκησε σκληρή κριτική σε όσους αποστασιοποιούνται απο τις αποφάςεις του κόμματος, λέγοντας: «Ο κόσμος μάς έκανε βουλευτές, ψηφίζοντας τους Ανεξάρτητους Έλληνες».

    «Το συμφέρον του ελληνικού λαού είναι η ιδρυτική μας διακήρυξη και δεν αμφισβητείται από κανέναν» είπε ο κ. Χαϊκάλης, παραπέμποντας σαφώς στις δηλώσεις Μελά, ο οποίος είχε πει ότι θα σταθμίσει την απόφασή του για τον ΠτΔ με βάση το συμφέρον του ελληνικού λαού.

    Τέλος, ο κ. Χαικάλης απευθυνόμενος στον Πάνο Καμμένο τον χαρακτήρισε «εθνικό κεφάλαιο που δεν ψήφισε ποτέ κανένα μνημόνιο».

    [02] Σ. Βούλτεψη: Δουλειά μας είναι να επαληθεύσουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε

    «Έχουμε πει από την αρχή ότι αυτή είναι η τελευταία διαπραγμάτευση, η τελευταία αξιολόγηση και επομένως ήταν αναμενόμενο και το γνωρίζαμε και το αντιλαμβάνονται όλοι ότι θα ήταν και η πιο δύσκολη. Διότι, πλέον δεν πάμε σε ένα αναγκαστικό δάνειο, πάμε σε αυτό που ονομάζουμε πιστοληπτική γραμμή, δηλαδή γραμμή στήριξης με πίστωση. Δουλειά μας είναι να επαληθεύσουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

    Σε ερώτηση εάν ο πρωθυπουργός κάνει πολιτική διαπραγμάτευση, η κ. Βούλτεψη απάντησε: «Ακούστε με. Αυτή τη στιγμή διαπραγματευόμαστε με την τρόικα. Στοιχεία της διαπραγμάτευσης δεν μπορούμε να δώσουμε. Να είστε βέβαιοι, όμως, και ο ελληνικός λαός, ότι γίνεται ό,τι το καλύτερο». Επίσης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση έχει ως επιδίωξη να τελειώσει η διαπραγμάτευση έως το τέλος του έτους. «Έμείς έχουμε έναν σκοπό: Να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση εγκαίρως. Ωστόσο, δεν πρόκειται και δεν θέλουμε να θέσουμε σε κίνδυνο αυτό το οποίο αναφέρεται στον προϋπολογισμό του 2015 και αυτό επιδιώκουμε, που είναι η ανάπτυξη. Εάν, λοιπόν, δεν γίνουν τα πράγματα όπως τα αντιλαμβανόμαστε και τα πιστεύουμε και πιστοποιούνται και από τους Διεθνείς Οίκους Αξιολόγησης, υπάρχει κίνδυνος να τεθεί το στοίχημά μας, της ανάπτυξης, σε κίνδυνο. Εμείς, λοιπόν, που διαπραγματευόμαστε θέλουμε συμφωνία και την επιδιώκουμε μέσα στα χρονικά όρια που έχουν τεθεί, δηλαδή στο τέλος του χρόνου να έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία. Αλλά, δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την ανάπτυξη. Περάσαμε πάρα πολλά για να έχουμε αυτή τη στιγμή οικονομικά στοιχεία θετικά από όλες τις πλευρές και θα ήταν πάρα πολύ λάθος να πάμε πίσω».

    [03] Ξεπέρασαν τις 7.000 οι αιτήσεις για το ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, την πρώτη εβδομάδα

    Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και μέσα στο πλαίσιο του αρχικού σχεδιασμού συνεχίζονται οι υποβολές αιτήσεων των ενδιαφερομένων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.energo-eke.gr, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

    «Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε το προηγούμενο Σάββατο και έως το τέλος της Παρασκευής, συμπληρώθηκαν ηλεκτρονικά 7.017 αιτήσεις» αναφέρει ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «η σχετική διαδικασία προχωρεί ομαλά και χωρίς προβλήματα».

    Από το σύνολο των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, 5.189 υποβλήθηκαν οριστικά και 1.828 παραμένουν σε κατάσταση προσωρινής αποθήκευσης στο σύστημα. Έπειτα από τον έλεγχο της πρώτης ομάδας των κριτηρίων, κρίθηκαν αποδεκτές 3.836 αιτήσεις, οι οποίες αφορούν 6.527 δικαιούχους.

    Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, τα έως τώρα αποτελέσματα δείχνουν, ότι ο αριθμός των δικαιούχων την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της εφαρμογής αγγίζει το 5%-6% του πληθυσμού των 13 δήμων, οι οποίοι έχουν επιλεγεί για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος.

    Το ποσοστό αυτό βρίσκεται κοντά σ΄εκείνο που έχει υπολογιστεί, κατά τον σχεδιασμό του προγράμματος. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, από την χορήγηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος αναμένεται να ωφεληθούν ποσοστό 7% του πληθυσμού, το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 700.000 άτομα.

    Ο αριθμός αυτός δεν αποτελεί όριο, αφού όλες οι αιτήσεις δικαιούχων που πληρούν τα κριτήρια, που θέτει ο νόμος, θα ικανοποιηθούν, όπως διαβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας, τονίζοντας ότι έχουν διασφαλισθεί οι σχετικές πιστώσεις.

    «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έχει γίνει από τη μεταπολίτευση έως σήμερα και από τα πιο εξελιγμένα συστήματα στην Ευρώπη» αναφέρει ο κ. Βρούτσης, σημειώνοντας ότι «στόχος του προγράμματος είναι η κοινωνική και εργασιακή επανένταξη».

    [04] «Ιδιαίτερα επικίνδυνος» ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Μικρολίμανο

    Σε πλήρη εξέλιξη και προς πάσα κατεύθυνση, είναι οι έρευνες της ασφάλειας Αττικής για τον εντοπισμό του άνδρα, ο οποίος τα ξημερώματα του Σαββάτου άνοιξε πυρ με «καλάσνικοφ» σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο, τραυματίζοντας περισσότερα από 10 άτομα.

    Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής εννέα με τραύματα στα χέρια και τα πόδια, ενώ άλλοι έξι αναχώρησαν από τα νοσοκομεία, αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες.

    Οι έρευνες εστιάζονται στο κέντρο της Αττικής, αλλά και εκτός Αθηνών.

    Η αστυνομία έχει ήδη στ διάθεσή της φωτογραφία του δράστη και βίντεο από το σημείο της «τυφλής» αιματηρής επίθεσης.

    Αυτό που εξετάζουν ανώτεροι αστυνομικοί της Ασφάλειας είναι αν θα πρέπει να δοθεί η φωτογραφία του δράστη στη δημοσιότητα με εισαγγελική παραγγελία, καθώς σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, πρόκειται για Αλβανό υπήκοο περίπου 30 ετών, ιδιαίτερα επικίνδυνο, που -όπως αναφέρεται- δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να σκοτώσει.

    Μάλιστα ο δράστης της επίθεσης φέρεται να εμπλέκεται ήδη σε άλλα τρία ένοπλα αιματηρά περιστατικά στο παρελθόν με έναν νεκρό, αλλά και σε υποθέσεις της νύχτας.

    Τα αίτια της επίθεσης στο νυχτερινό μαγαζί δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί. Σύμφωνα πάντως με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, ο δράστης φέρεται να είχε συνομιλία με τα μέλη κάποιας παρέας στο νυχτερινό κατάστημα, να έφυγε και στη συνέχεια να επέστρεψε με το πυροβόλο όπλο, «γαζώντας» με σφαίρες τους θαμώνες.

    Οι ίδιες μαρτυρίες τόνισαν επίσης ότι το μένος του δράστη ήταν τέτοιο, που παρά τις φωνές και τον πανικό που επικρατούσε εκείνη την ώρα στο κατάστημα, ο δράστης φώναζε «απόψε θα πεθάνετε όλοι».

    [05] Βλ. Πούτιν: Η Ρωσία δεν είναι απομονωμένη από τη διεθνή κοινότητα

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα δεν είναι και δεν θα είναι απομονωμένη από τη διεθνή σκηνή, ενώ υποβάθμισε και τον κίνδυνο να υπάρξουν «καταστροφικές συνέπειες» για τη ρωσική οικονομία από τις δυτικές κυρώσεις σε συνδυασμό με την πτώση της τιμής του πετρελαίου και του ρουβλιού.

    «Κατανοούμε τις σοβαρές επιπτώσεις που θα έχει για εμάς ένα Σίδηρο Παραπέτασμα», δήλωσε ο Πούτιν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα.

    «Δεν θα ακολουθήσουμε αυτό τον δρόμο σε καμία περίπτωση και κανείς δεν θα χτίσει ένα τείχος γύρω μας. Αυτό είναι αδύνατο!», υπογράμμισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 November 2014 - 11:30:32 UTC