Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Καμπάνα» 12 μηνών για τον γιατρό με το «φακελάκι»
  • [02] Ολιγόλεπτες διακοπές συνεδριάσεων, μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, αποφάσισε η Ένωση Διοικητικών Δικαστών
  • [03] Παρατείνεται για 10 ημέρες η αποχή των δικηγόρων
  • [04] Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης
  • [05] Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας οι αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων

  • [01] «Καμπάνα» 12 μηνών για τον γιατρό με το «φακελάκι»

    Ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με 3ετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης στον οφθαλμίατρο που συνελήφθη από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., κατηγορούμενος ότι ζήτησε και έλαβε «φακελάκι» 300 ευρώ, προκειμένου να επισπεύσει χειρουργική επέμβαση 66χρονου ασθενούς. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, ύστερα από καταγγελία που έκανε στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδος ο γιος του 66χρονου. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ο 51 ετών προϊστάμενός της οφθαλμολογικής κλινικής του νοσοκομείου Κατερίνης αξίωσε 300 ευρώ για να κάνει εγχείρηση καταρράκτη στον πατέρα του, παρακάμπτοντας -όπως αναφέρεται στη δικογραφία- τις διαδικασίες εξέτασης-εισαγωγής και τη λίστα αναμονής για τις επεμβάσεις στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

    Από τις Εσωτερικές Υποθέσεις στήθηκε επιχείρηση και σε προγραμματισμένο ραντεβού, που έγινε το πρωί της περασμένης Τετάρτης, στο γραφείο του γιατρού στο νοσοκομείο, εμφανίστηκε ο γιος του ασθενούς με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 300 ευρώ τα οποία και παρέδωσε στον οφθαλμίατρο. Ακολούθως, επενέβησαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τον γιατρό. Ο τελευταίος, απολογούμενος, αρνήθηκε ότι ζήτησε το «φακελάκι», υποστηρίζοντας ότι ο καταγγέλλων άφησε τα χρήματα στο γραφείο του για να τον ευχαριστήσει.

    [02] Ολιγόλεπτες διακοπές συνεδριάσεων, μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, αποφάσισε η Ένωση Διοικητικών Δικαστών

    Ολιγόλεπτη διακοπή των συνεδριάσεων σε όλα τα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας από την ερχόμενη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου μέχρι την 19η Δεκεμβρίου 2014, αποφάσισαν σήμερα σε έκτακτη γενική συνέλευση τα μέλη της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για: 1) την κατάσταση στο χώρο της Δικαιοσύνης, 2) τον περιορισμό των δικαιωμάτων των πολιτών να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη, 3) το νομοσχέδιο για τον Κώδικά Πολιτικής Δικονομίας, 4) την μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων, όπως είναι αυτές του μισθοδικείου με τις οποίες δικαιώθηκαν οι δικαστές για τις μειώσεις των αποδοχών τους, κ.λπ.

    Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών σε ψήφισμά της επισημαίνει ότι έχουν υπόψη τους την «κυβερνητική πρόθεση άμεσης ψήφισης νομοσχεδίου, με το οποίο θεσπίζεται γενικευμένο σύστημα υποχρεωτικών εξωδιοικητικών και εξωδικαστικών ενδικοφανών διαδικασιών επίλυσης διοικητικών διαφορών, μέσω αμφίβολου αμεροληψίας, χρονοβόρας, δαπανηρής και αναποτελεσματικής για τον Έλληνα πολίτη διαδικασίας, που αποτρέπει την προσφυγή του στο δημόσιο αγαθό της Δικαιοσύνης» και υπογραμμίζουν:

    Η «αποσυμφόρηση των δικαστηρίων από υποθέσεις, μέσω του περιορισμού του δικαιώματος δικαστικής προστασίας και της λόγω αυξημένου κόστους και άλλων πρακτικών αποτροπής των πολιτών να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη, σε συνδυασμό με τις τραγικές ελλείψεις δικαστικών υπαλλήλων και εν γένει υποστηρικτικών δομών των δικαστηρίων και δικαστών», «δεν αποτελούν καλούς οιωνούς για το μέλλον της Δικαιοσύνης και την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων».

    [03] Παρατείνεται για 10 ημέρες η αποχή των δικηγόρων

    Η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδος, που συνήλθε σήμερα, εκτάκτως, στην Αθήνα, αποφάσισε δεκαήμερη παράταση της αποχής των δικηγόρων, από την ερχόμενη Τρίτη 25 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου 2014.

    Οι δικηγόροι αντιδρούν στο περιεχόμενο των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

    Επίσης, αποφασίστηκε η διεξαγωγή πανελλαδικού δημοψηφίσματος, στις 2 και 3 Δεκεμβρίου, στους 63 δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, για αποδοχή ή όχι του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, καθώς και για τον καθορισμό των αντιδράσεων των δικηγόρων, με τη μορφή ερωτηματολογίου.

    Στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα συνυπολογισθεί στην τελική απόφαση, που θα ληθφεί από την Ολομέλεια, στις 5 Δεκεμβρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Ολιγόλεπτες διακοπές συνεδριάσεων, μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, αποφάσισε η Ένωση Διοικητικών Δικαστών

    [04] Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης

    Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης έναντι της τρόικας για τις αλλαγές στο Δημόσιο και ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, για το ζήτημα του νέου ενιαίου μισθολογίου, συζητούνται σε σύσκεψη, αυτήν την ώρα στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη. Ανάλογη σύσκεψη για το μισθολόγιο του Δημοσίου, είχε πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, υπό τον υπουργό αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

    Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, είναι πιθανόν να μην πραγματοποιηθεί απόψε τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τους επικεφαλής της τρόικας, καθώς, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, «περιμένουμε απαντήσεις από την τρόικα για να συνεχίσουμε».

    [05] Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας οι αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων

    Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση, για την υπαγωγή τους στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Αυτό δήλωσε σήμερα η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια του Athens Law Forum On Taxation. Σύμφωνα με πληροφορίες ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι η ειδική εφαρμογή του TAXIS για τις ρυθμίσεις θα ανοίξει την ερχόμενη Τρίτη.

    Υπενθυμίζεται ότι υπεγράφη σήμερα, η απόφαση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

    Διαβάστε επίσης:

    Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για τις 100 δόσεις


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 November 2014 - 17:30:24 UTC