Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίκειται συνάντηση Βενιζέλου- Τσίπρα για τα εθνικά θέματα
  • [02] Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καλείται η Digea
  • [03] Απερρίφθη η προσφυγή του Τζ. Ασάνζ να ακυρωθεί το ένταλμα σύλληψής του

  • [01] Επίκειται συνάντηση Βενιζέλου- Τσίπρα για τα εθνικά θέματα

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος προανήγγειλε ουσιαστικά συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα το επόμενο διάστημα για να τον ενημερώσει για τα εθνικά θέματα, συνάντηση που προσδιόρισε για μετά την επίσκεψή του στην Άγκυρα και ενόψει του Συμβουλίου Συνεργασίας με την Τουρκία στην Αθήνα.

    Μιλώντας σε συνεδρίαση της συντονιστικής Γραμματείας της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής για το συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, ο κ. Βενιζέλος αφού ανέφερε ότι δημιούργησε νευρικότητα χτεσινό δημοσίευμα που «δεν αφορούσε την πραγματικότητα, γιατί ποτέ δεν υπήρχε σχεδιασμός να κληθεί απ' τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης από κοινού, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», πρόσθεσε: «Ευτυχώς μου διαμηνύθηκε ότι ο κ. Τσίπρας ανταποκρίνεται στην πρόσκληση να έρθει να ενημερωθεί για τα εθνικά θέματα μετά το ταξίδι μου στην Άγκυρα και ενόψει του Συμβουλίου Συνεργασίας με την Τουρκία στην Αθήνα».

    [02] Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καλείται η Digea

    Εκπροσώπους της Digea, τη διοίκηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων καλεί σε ακρόαση η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Με απόφαση που ελήφθη σήμερα από την Επιτροπή Θεσμών σε ακρόαση καλείται επίσης και ο πρώην πρόεδρος και πρώην αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ, ο δεύτερος για καταγγελίες που έχει διατυπώσει στο παρελθόν.

    Στο επίκεντρο της ακρόασης αναμένεται να βρεθούν οι όροι της σύμβασης που καλούνται να προσυπογράψουν οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί προκειμένου να τους εκχωρήσει η Digea πρόσβαση στο ψηφιακό φάσμα. Την απόφαση να ορίσει ειδική συνεδρίαση για το όλο θέμα έλαβε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, έπειτα από την ακρόαση Επιτροπής Τηλεοπτικών Σταθμών της Κεντρικής Μακεδονίας που κατήγγειλαν στην Επιτροπή Θεσμών ότι η σύμβαση είναι «λεόντειος» και η προθεσμία που δόθηκε στους περιφερειακούς σταθμούς (σ.σ. λήγει αύριο) για να την υπογράψουν είναι ασφυκτική. Κατήγγειλαν επίσης ότι με τον ψηφιακό χάρτη της Digea αποκλείονται πολλοί τηλεθεατές στην περιοχή της Μακεδονίας από τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν περιφερειακούς σταθμούς.

    Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής απέρριψε αίτημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, Ζωής Κωνσταντοπούλου, Θανάση Πετράκου και Παναγιώτη Λαφαζάνη να κληθεί σε ακρόαση ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ, Γιώργος Αντωνόπουλος, μετά τη δημοσιοποίηση επιστολής του σύμφωνα με την οποία ο Τάκης Μπαλτάκος συμμετείχε σε προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού με τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ενέργειας Energa και Hellas Power. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να κληθεί και ο Τάκης Μπαλτάκος σε ακρόαση αλλά και πρόεδρος του ΛΑΓΗΕ, Τάσος Γκαρής.

    [03] Απερρίφθη η προσφυγή του Τζ. Ασάνζ να ακυρωθεί το ένταλμα σύλληψής του

    Σουηδικό εφετείο απέρριψε σήμερα την προσφυγή του ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, να ανακληθεί το ένταλμα σύλληψής του, τονίζοντας ότι πρέπει να ανακριθεί για τις κατηγορίες περί σεξουαλικής επίθεσης και βιασμού που τον βαρύνουν παρότι ο ίδιος τις αρνείται.

    Σουηδοί εισαγγελείς είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης του Ασάνζ το 2010, όταν δύο γυναίκες κατήγγειλαν πως είχαν δεχθεί σεξουαλική επίθεση από εκείνον.

    Ο 43χρονος Ασάνζ βρίσκεται αποκλεισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο από τον Ιούνιο του 2012 για να αποφύγει την εκτέλεση της απόφασης της βρετανικής δικαιοσύνης να εκδοθεί στη Σουηδία.

    Ο Αυστραλός υπήκοος εξηγεί πως φοβάται ότι εάν η Βρετανία προχωρήσει στην έκδοσή του στη Σουηδία, κατόπιν θα μπορούσε να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου ενδέχεται να δικαστεί για τη μεγαλύτερη διαρροή απορρήτων και εμπιστευτικών εγγράφων στην ιστορία της χώρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 November 2014 - 15:30:26 UTC