Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λήξαν θεωρείται το θέμα συνάντησης Σαμαρά - Τσίπρα
  • [02] Συνάντηση ΚΕΔΕ με Κ. Μητσοτάκη για το θέμα των προσλήψεων στους δήμους
  • [03] Σε ετοιμότητα οι Αρχές μετά τις πλημμύρες στον βόρειο Έβρο
  • [04] Στο Βουλή αύριο το σχέδιο του προϋπολογισμού
  • [05] Πανεπιστήμιο της Φλόριντα: τρεις τραυματίες από σφαίρες ενόπλου, ο οποίος σκοτώθηκε από την αστυνομία

  • [01] Λήξαν θεωρείται το θέμα συνάντησης Σαμαρά - Τσίπρα

    «Δεν υπάρχει κοινό σημείο ευρύτερης συνεννόησης. Για να μπορέσει να υπάρξει μίνιμουμ συνεννόησης, πρέπει στις συζητήσεις να πηγαίνουμε χωρίς όρους και προαπαιτούμενα» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη, σχετικά με την πρόταση για συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Αλ. Τσίπρα, χωρίς την παρουσία του Ευ. Βενιζέλου.

    «Βλέπουμε κορυφαίους του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Παππάς, να λένε ότι ο κ. Τσίπρας θα συναντήσει τον κ. Σαμαρά για να του ζητήσει την παραίτησή του. Δεν έχει καμία λογική η συνεννόηση και (η) συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Δεν πρόκειται να συναντηθούμε και να συνεννοηθούμε με ανθρώπους που στήνουν τον διχασμό και όλα αυτά είναι προφάσεις» δήλωσε από την πλευρά του ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

    Η αρνητική στάση του πρωθυπουργού σε σειρά ζητημάτων που έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την διεξαγωγή εκλογών και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, οδήγησαν, όπως ανέφεραν πηγές της Κουμουνδούρου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να θεωρήσει ως λήξαντα τον σχετικό, μέσω των ΜΜΕ, διάλογο με την κυβέρνηση. Κατά συνέπεια η αξιωματική αντιπολίτευση, σύμφωνα με τις ίδιες κομματικές πηγές, δεν θα επανέλθει, εκτός και αν προκληθεί στα περί συνάντησης με τον πρωθυπουργό, καθώς εκτιμάται ότι «η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Σαμαράς δείχνουν απόλυτα προσηλωμένοι στις σχέσεις τους με την Τρόικα και πλήρως αποκομμένοι από τον ελληνικό λαό» και επομένως δεν έχει νόημα κάθε περαιτέρω συζήτηση.

    [02] Συνάντηση ΚΕΔΕ με Κ. Μητσοτάκη για το θέμα των προσλήψεων στους δήμους

    Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα έχει σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη. Αναμένεται να συζητηθεί το θέμα του ανοίγματος των προσλήψεων -που διεκδικεί επισταμένως η ΚΕΔΕ- και ο επανακαθορισμός κριτηρίων. Σε ό,τι αφορά τον επανακαθορισμό κριτηρίων στον έλεγχο της μετατροπής συμβάσεων, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης σημείωσε: «Κανένας δεν συνομολογεί να απολυθεί κάποιος, που εργάζεται 10 χρόνια, με βάση επανακαθορισμό κριτηρίων. Όμως, δεν θα αρνηθώ να δώσω στοιχεία».

    Εν τω μεταξύ, οΓ. Πατούλης εμφανίστηκε χθες ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στις πολιτικές της ΕΥΔΑΠ, κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ, σε ό,τι αφορά την πρακτική της Εταιρείας να κατάσχει τους τραπεζικούς λογαριασμούς δήμων για χρέη προς την ίδια.

    Δήλωσεότι η ΚΕΔΕ θα ζητήσει, αντιπροσωπεία από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να συναντηθεί με το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ.

    [03] Σε ετοιμότητα οι Αρχές μετά τις πλημμύρες στον βόρειο Έβρο

    Σε ετοιμότητα παραμένουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά τις χθεσινοβραδινές πλημμύρες, που έπληξαν τις περιοχές του Κισσαρίου, του Αμορίου, των Λαβάρων, τον δήμο Διδυμοτείχου και το Σοφικό.

    Σπίτια, υπόγεια κατοικιών και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, τμήματα από το οδόστρωμα παρασύρθηκαν και αυτοκίνητα βρέθηκαν στο κέντρο της πλατείας ενός εκ των χωριών που επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα που προκλήθηκαν από την υπερχείλιση χειμάρρων, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

    Τρία ηλικιωμένα άτομα, στα Λάβαρα, το Αμόριο και το Κισσάριο, μεταφέρθηκαν με τη βοήθεια συγχωριανών τους έξω από τα σπίτια τους για να μην τους παρασύρουν τα νερά, ενώ η Πυροσβεστική επιχειρούσε με 15 οχήματα καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας για άντληση υδάτων από υπόγεια στις πληγείσες, από τις πλημμύρες, περιοχές.

    [04] Στο Βουλή αύριο το σχέδιο του προϋπολογισμού

    Κατατίθεται αύριο (Παρασκευή) στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, το σχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το έτος 2015, από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα παρουσιάσει τις κυριότερες προβλέψεις του προϋπολογισμού, ενώπιον εκπροσώπων του Τύπου, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

    [05] Πανεπιστήμιο της Φλόριντα: τρεις τραυματίες από σφαίρες ενόπλου, ο οποίος σκοτώθηκε από την αστυνομία

    Ανδρας άνοιξε πυρ λίγο μετά τα μεσάνυκτα στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία. Τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν όταν άνδρας άνοιξε πυρ υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες μπροστά από την Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου στην Φλόριντα στο Ταλαχάσι. Οταν οι αστυνομικοί που έσπευσαν επί τόπου τού ζήτησαν να πετάξει το όπλο του, εκείνος αρνήθηκε, τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν, εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι διεξάγεται έρευνα για τα αίτια του συμβάντος. Φοιτητές του Πανεπιστημίου, όπου φοιτούν περισσότερα από 40.000 άτομα, δήλωσαν ότι άκουσαν τουλάχιστον τέσσερις πυροβολισμούς.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 November 2014 - 11:30:34 UTC