Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε πουθενά, απλώς θέλουμε ενιαία αντιμετώπιση όλων των θεμάτων»
  • [02] Τις επόμενες ημέρες η ανάρτηση των πινάκων διάθεσης των δημοτικών αστυνομικών από το ΑΣΕΠ
  • [03] Ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις καταλήψεις, προτείνει το ΕΚΠΑ
  • [04] Β. Κικίλιας: Η πολιτεία οφείλει να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και πλήρη ετοιμότητα
  • [05] Β. Πούτιν: Οι ΗΠΑ θέλουν να «καθυποτάξουν» τη Ρωσία
  • [06] Ο Ερντογάν επιμένει ότι οι μουσουλμάνοι... ανακάλυψαν την Αμερική
  • [07] Ο Μπ. Ομπάμα καταδίκασε την «τρομοκρατική επίθεση» στην Ιερουσαλήμ

  • [01] «Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε πουθενά, απλώς θέλουμε ενιαία αντιμετώπιση όλων των θεμάτων»

    Η διαπραγμάτευση είναι πολύπλοκη, σύνθετη, εξυπηρετεί δύο στόχους ταυτόχρονα: κλείνουμε το τρέχον πρόγραμμα και διαμορφώνουμε τη νέα σελίδα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στην οποία μετείχε και ο υπουργός των Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

    Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι οι εταίροι, παρότι δέχονται ότι τα οικονομικά αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, είναι δύσπιστοι και πιεστικοί λόγω του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος. 'Αρα, πρόσθεσε, η εσωτερική κατάσταση, "που, δυστυχώς, είναι στείρα, αντιπαραγωγική, δυσκολεύει τη διαπραγμάτευση". Από την άλλη μεριά, συμπλήρωσε, η κάθε μια από τις δύο πλευρές που διαπραγματεύονται, δηλαδή, η Ελλάδα και οι εταίροι της, έχει προτεραιότητες προφανείς και θεμιτές. Η Ελλάδα, είπε, έχει εθνικούς στόχους, οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν τη δική τους επιδίωξη, η Ευρωζώνη να μην ξανακυλήσει σε κρίση και υπάρχει και το ΔΝΤ που διεκδικεί το ρόλο του και θέλει αυτός ο ρόλος του να επεκτείνεται και σε περιοχές, όπως η Ευρωζώνη, που δεν είναι καταστατικός σκοπός του Ταμείου, που φτιάχτηκε για τις υπό ανάπτυξη χώρες και τον Τρίτο Κόσμο.

    «Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο, πολύ σκληρό, πολύ συγκεκριμένο και πρέπει να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις ενός αρραγούς εσωτερικού μετώπου», τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος. Υπογράμμισε δε ότι το μήνυμα αυτό είναι πολύ καθαρό: "ο λαός πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια και η αντιπολίτευση πρέπει να αρθεί στο επίπεδο υπευθυνότητας και ωριμότητας, που απαιτούν οι συνθήκες".

    Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι δεν υπάρχει ζήτημα τρόικας μόνο, ότι δεν είναι μια συνηθισμένη διαδικασία, μια από τις αναθεωρήσεις του μνημονίου που κάνει η τρόικα, αλλά ότι "τώρα είναι η τελική φάση, είναι η έξοδος από το μνημόνιο και δεν διαπραγματευόμαστε με την τρόικα μόνο για τα δικά της θέματα, γίνεται και μια παράλληλη διαπραγμάτευση για τη νέα φάση". Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να κάνει πίσω η κυβέρνηση σε θέματα όπως τα εργασιακά, το λοκ άουτ, ο συνδικαλιστικός νόμος, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι "δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε πουθενά, απλώς θέλουμε να υπάρχει μια ενιαία αντιμετώπιση όλων των θεμάτων και να μη γίνεται αποσπασματική προσέγγιση". "Μα δεν είναι ο συνδικαλιστικός νόμος το ζήτημα", συνέχισε, "το ζήτημα είναι η συνολική αντίληψη που έχουμε για τις μεταρρυθμίσεις και την πρόοδο της χώρας". Υπάρχουν, είπε, μεταρρυθμίσεις που η χώρα τις χρειάζεται, υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που η κοινωνία τις θέλει και τις στηρίζει και υπάρχουν οι υποψίες του κάθε πολίτη ότι μπορεί αν του ζητηθούν ξανά θυσίες. "Του λέμε ότι δεν θα του ζητήσουμε ξανά θυσίες, ότι δεν θα υπάρξουν μέτρα λιτότητας, μέτρα δημοσιονομικά, αλλά σίγουρα πρέπει η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα να στηρίξει τώρα και στο μέλλον αλλαγές που είναι χρήσιμες και αναγκαίες για την απασχόληση, τις επενδύσεις, την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα" σημείωσε.

    [02] Τις επόμενες ημέρες η ανάρτηση των πινάκων διάθεσης των δημοτικών αστυνομικών από το ΑΣΕΠ

    Εντός των επόμενων ημερών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ οι νέοι οριστικοί πίνακες διάθεσης του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας (υπ. αριθ. 5/2013 Ανακοίνωση), στο πλαίσιο της διαδικασίας της κινητικότητας.

    Όπως επισημαίνεται από την ανεξάρτητη αρχή, η μικρή καθυστέρηση στην ανάρτηση των πινάκων διάθεσης οφείλεται στην αναμενόμενη νέα συγκρότηση του Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου του υπουργείου Οικονομικών.

    [03] Ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις καταλήψεις, προτείνει το ΕΚΠΑ

    Με ηλεκτρονική ψηφοφορία, προτείνουν οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου Αθηνών, να λαμβάνονται οι αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων για μείζονα θέματα όπως είναι οι καταλήψεις.

    «Υπό συνθήκες δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι ανεκτή ούτε η βίαιη κατάληψη των πανεπιστημιακών χώρων (και ο σταθερός κίνδυνος φθορών τους όπως επανειλημμένα συνέβη στο παρελθόν) ούτε βέβαια η παραχάραξη της δημοκρατίας με διάφορους τρόπους, αλλά ακριβώς στο πνεύμα του Πολυτεχνείου του 1973, αποτελεί επιτακτικό αίτημα απλής λογικής η αποκατάστασή της» αναφέρεται σε ανακοίνωση της πρυτανείας του Ιδρύματος με τίτλο «Μνήμη και τιμή Πολυτεχνείου, 2014», που εκδόθηκε σήμερα, και προστίθεται.

    «Από την πλευρά τους οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ θα εισηγηθούν προς τις επί μέρους Σχολές την περιοδική διεξαγωγή ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων κατά Τμήματα, ώστε να δοθεί επί τέλους η δυνατότητα στην πλειοψηφία των φοιτητών/-τριών να αποφασίζουν όλοι απ' ευθείας ως προς την εκάστοτε διακοπή των μαθημάτων που ορισμένοι προτείνουν κι επιτήδεια επιβάλλουν. Πρέπει να δοθεί στη δημοκρατική πλειοψηφία η σύγχρονη δυνατότητα να μιλήσει και να χειρισθεί τις τύχες της αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της. Η έξοδος από το τέλμα μη δημοκρατικών πρακτικών δεν είναι ο δρόμος της οποιασδήποτε βίας εντός των πανεπιστημιακών χώρων αλλά μόνον η απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων μιας δημοκρατικής πολιτείας. Είναι καθήκον όλων μας να τη στηρίξουμε, με στοργή και τόλμη. Αλλιώς η φάρσα μπορεί να εξελιχθεί κι αυτή σε δράμα, μοιραίων κι άβουλων αντάμα».

    [04] Β. Κικίλιας: Η πολιτεία οφείλει να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και πλήρη ετοιμότητα

    Μεγάλη άσκηση, προκειμένου να δοκιμαστεί η ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων τυχόν ισχυρού σεισμού, καθώς και ο συντονισμός των συναρμόδιων υπηρεσιών, αποφασίστηκε σήμερα, σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τη διπλή σεισμική δόνηση εντάσεως 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και τη δραστηριότητα που ακολούθησε στον Ευβοϊκό Κόλπο.

    «Η πολιτεία οφείλει να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και πλήρη ετοιμότητα» δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο υπουργός κ. Κικίλιας, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους πολίτες καθώς το υπουργείο δεν έχει καμία αναφορά από τους σεισμολόγους για αναμενόμενο μεγαλύτερο σεισμό.

    «Σήμερα αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσουμε μία σύσκεψη με στόχο τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με τη σεισμική δραστηριότητα, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα εξετάσαμε, σε μία αντίστοιχη σύσκεψη, την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα, δήλωσε ο κ. Κικίλιας και τόνισε:

    «Επισημαίνω -κατανοώντας πλήρως την πιθανή δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων- ότι αντίστοιχες συσκέψεις θα γίνονται στο εξής, προκειμένου να έχουμε τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα προς όφελος του Έλληνα πολίτη και να εφαρμόσουμε στην πράξη μία νέα φιλοσοφία για τον ρόλο και τον χαρακτήρα της Δημόσιας Διοίκησης.

    [05] Β. Πούτιν: Οι ΗΠΑ θέλουν να «καθυποτάξουν» τη Ρωσία

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ότι επιδιώκει να «καθυποτάξει» τη χώρα του και διεμήνυσε στην Ουάσινγκτον ότι δεν θα καταφέρει ποτέ κάτι τέτοιο.

    «Εκείνοι (οι ΗΠΑ) δεν θέλουν να μας ταπεινώσουν, θέλουν να μας καθυποτάξουν, να επιλύσουν τα προβλήματά τους σε βάρος μας», υποστήριξε ο Πούτιν σε συνάντηση με υποστηρικτές του, οι οποίοι τον επευφήμησαν όταν έκανε αυτή την τοποθέτηση.

    Αλλά «κανείς στην ιστορία δεν το κατάφερε αυτό σε ό,τι αφορά τη Ρωσία, και κανείς δεν θα το κάνει» πρόσθεσε ο Πούτιν.

    [06] Ο Ερντογάν επιμένει ότι οι μουσουλμάνοι... ανακάλυψαν την Αμερική

    O Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπερασπίστηκε με πείσμα σήμερα τη θεωρία του σχετικά με την ανακάλυψη της αμερικανικής ηπείρου από τους μουσουλμάνους τον 12ο αιώνα, δηλώνοντας, παρά τις επικρίσεις που έχουν ήδη εκφράσει ορισμένοι μουσουλμάνοι, ότι θα εισαγάγει τη διδασκαλία της θεωρίας αυτής στα σχολεία.

    «Σχετικά με αυτό το ζήτημα μία μεγάλη ευθύνη έχει επωμιστεί ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Ανώτατης Εκπαίδευσης» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στην Άγκυρα.

    «Εάν η ιστορία των επιστημών είχε γραφτεί με αντικειμενικότητα, θα έδειχνε ότι η συμβολή των μουσουλμάνων γεωγράφων στην επιστήμη είναι πολύ πιο σημαντική απ' όσο γνωρίζαμε» προσέθεσε ο Ερντογάν.

    Το Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος είχε πυροδοτήσει μία αντιπαράθεση υποστηρίζοντας, με μεγάλη βεβαιότητα, ότι η αμερικανική ήπειρος ανακαλύφθηκε από τους μουσουλμάνους τον 12ο αιώνα και όχι από τον Χριστόφορο Κολόμβο δύο αιώνες αργότερα.

    «Οι επαφές ανάμεσα στη Λατινική Αμερική και το Ισλάμ χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα. Οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική το 1178, όχι ο Χριστόφορος Κολόμβος», είχε διαβεβαιώσει ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του που είχε μεταδοθεί από την τηλεόραση.

    [07] Ο Μπ. Ομπάμα καταδίκασε την «τρομοκρατική επίθεση» στην Ιερουσαλήμ

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε σήμερα την επίθεση που διέπραξαν δύο Παλαιστίνιοι σε μια συναγωγή στη Δυτική Ιερουσαλήμ από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο Ισραηλινοί, ενώ κάλεσε τους Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους ηγέτες να αποκλιμακώσουν την ένταση και να επιζητήσουν την ειρήνη.

    «Καταδικάζω έντονα τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση εναντίον πιστών σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ» ανέφερε ο Ομπάμα σε ανακοίνωσή του. «Δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοιες ενέργειες εναντίον αθώων πολιτών» πρόσθεσε.

    «Αυτή την ευαίσθητη περίοδο στην Ιερουσαλήμ είναι ακόμη πιο σημαντικό για τους Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους ηγέτες αλλά και τους απλούς πολίτες να συνεργαστούν από κοινού για να αποκλιμακωθεί η ένταση, να απορρίψουν τη βία και να αναζητήσουν τον δρόμο που οδηγεί στην ειρήνη» υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 November 2014 - 17:30:24 UTC