Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατακρατούσαν 18χρονη και την εξέδιδαν
  • [02] Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης
  • [03] Β. Κικίλιας: Πράξαμε τα δέοντα
  • [04] ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν είναι ύποπτο για Έμπολα το περιστατικό στο πλοίο
  • [05] Επεισόδια στην πορεία της Θεσσαλονίκης
  • [06] Άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα, στον Ευαγγελισμό, στο Μέγαρο Μουσικής και στους Αμπελόκηπους

  • [01] Κατακρατούσαν 18χρονη και την εξέδιδαν

    Συνελήφθησαν δύο Έλληνες και μια Βουλγάρα που κατακρατούσαν μια 18χρονη από τη Βουλγαρία σε χωριό της Μονεμβασιάς και την εξέδιδαν έναντι αμοιβής.

    Συγκεκριμένα, σε χωριό του Δήμου Μονεμβασιάς, ένας Πακιστανός αγνώστων λοιπών στοιχείων, τραυμάτισε με μαχαίρι ένα 45χρονο Έλληνα. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Σπάρτης, προέκυψε ότι, ο 45χρονος, μαζί με έναν 33χρονο Έλληνα και μία 27χρονη Βουλγάρα, κατά το χρονικό διάστημα από τον περασμένο Αύγουστο έως και τα ξημερώματα της Κυριακής, κατακρατούσαν μία 18χρονη Βουλγάρα, παρακρατώντας τα έγγραφα παραμονής της στη χώρα και την εξέδιδαν σε τρίτους, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

    Σε βάρος του 45χρονου και του 33χρονου Έλληνα, καθώς και της 27χρονης Βουλγάρας που συνελήφθησαν, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ αναζητείται ο Πακιστανός.

    [02] Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης

    Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε γραμμή μέσης τάσης στην περιοχή του Φοίνικα, είχε σαν αποτέλεσμα να σημειωθούν διακοπές ηλεκτροδότησης στις περιοχές του Φοίνικα, του Μπαξέ, της Περαίας, της Αγίας Τριάδας και του Πλαγιαρίου. Συνεργείο της ΔΕΗ, βρέθηκε στην περιοχή, εντόπισε και επιδιόρθωσε τη βλάβη.

    [03] Β. Κικίλιας: Πράξαμε τα δέοντα

    Την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής επισκέφθηκε αργά το βράδυ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας μετά την λήξη όλων των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

    «Ήρθα να μιλήσω στους άνδρες και τις γυναίκες της αστυνομίας με την ευχή η ελληνική κοινωνία να είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα αρκετά ώριμη έτσι ώστε να μην χρειάζεται η Ελληνική Αστυνομία για να γιορτάζουμε την γιορτή του Πολυτεχνείου» δήλωσε ο υπουργός.

    Σε ερώτηση πως σχολιάζει τα αστυνομικά μέτρα στην φετινή επέτειο ο κ. Κικίλιας είπε: «Σε ότι έχει να κάνει με το τριήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων έχω να δηλώσω ότι από την πλευρά μας πράξαμε τα δέοντα. Θέλω να ελπίζω ότι οι παρασπονδίες ήταν πάρα πολύ μικρές και λίγες σε σχέση με την γενική εικόνα που είναι πολύ καλή».

    [04] ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν είναι ύποπτο για Έμπολα το περιστατικό στο πλοίο

    Στις 7 το απόγευμα έφθασε στο αγκυροβόλιο του κεντρικού λιμένα Πειραιά το φορτηγό πλοίο «ΜΑΓΔΑ Π» ελληνικής σημαίας, όπου ένα μέλος του πληρώματος είχε εκδηλώσει συμπτώματα υψηλού πυρετού, αιματουρία και πόνους στη μέση. Μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πιθανόν κρούσμα ιού έμπολα.

    Σύμφωνα πάντως με επίσημη ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ το συγκεκριμένο περιστατικό δεν εμπίπτει στον ορισμό ύποπτου κρούσματος για αιμορραγικό πυρετό Έμπολα.

    Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου στο πλοίο έχει μεταβεί ειδική ομάδα από το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και την υγειονομική υπηρεσία Πειραιά προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση του ασθενούς.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση του συγκεκριμένου ασθενούς.

    [05] Επεισόδια στην πορεία της Θεσσαλονίκης

    Επεισόδια ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και διαδηλωτές έγιναν στη διάρκεια της δεύτερης πορείας, για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, και λίγο πριν αυτή περάσει μπροστά από το Αμερικανικό προξενείο.

    Διαδηλωτές απαίτησαν την απομάκρυνση της Αστυνομίας από την πορεία και στο πεζοδρόμιο της Τσιμισκή, στο ύψος της Διαγωνίου άρχισαν διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης. Το αίτημα των διαδηλωτών δεν έγινε δεκτό και όταν αυτοί προσπάθησαν να δημιουργήσουν φράγμα με τα σώματα τους οι άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν με τις ασπίδες. Ακολούθησαν μικροσυγκρούσεις, στη διάρκεια των οποίων οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών κι έπιασαν ένα νεαρό άτομο, ενώ ορισμένοι από τους διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρά. Ακολούθησε ένταση με τους διαδηλωτές να ζητούν την απελευθέρωση του νεαρού και να φωνάζουν συνθήματα εναντίον των αστυνομικών.

    Την ίδια ώρα άλλοι διαδηλωτές προκάλεσαν ζημιές σε τζαμαρίες καταστημάτων στην Τσιμισκή και έβαλαν φωτιά σε κάδους με σκουπίδια που λαμπάδιασαν. Τις πυρκαγιές έσβησαν οχήματα της Πυροσβεστικής.

    Στην πρώτη πορεία, που ξεκίνησε από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, συμμετείχαν τα μπλοκ του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ.

    Η δεύτερη ξεκίνησε με αρκετή ώρα διαφορά και σε αυτή συμμετείχαν φοιτητές με το πανό του συντονιστικού γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων Σχολών, αντιεξουσιαστές, εκπαιδευτικοί, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του.

    [06] Άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα, στον Ευαγγελισμό, στο Μέγαρο Μουσικής και στους Αμπελόκηπους

    Άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα, τον Ευαγγελισμό, το Μέγαρο Μουσικής και τους Αμπελόκηπους που είχαν κλείσει λόγω της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

    Κλειστός παραμένει ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 November 2014 - 21:30:25 UTC