Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλειστοί από το μεσημέρι πέντε κεντρικοί σταθμοί του μετρό
  • [02] Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου
  • [03] Ανοικτή η εφαρμογή για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
  • [04] Ο Βλ. Πούτιν δηλώνει πεπεισμένος ότι μπορεί να βρεθεί λύση στην κρίση της Ουκρανίας
  • [05] Κρούσματα της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκαν και στη Βρετανία
  • [06] Τουλάχιστον 12 νεκροί από επίθεση γυναίκας καμικάζι, στη Νιγηρία
  • [07] Η Κολομβία ματαίωσε τις συνομιλίες με τους αντάρτες των FARC μετά την απαγωγή στρατηγού
  • [08] Ο Μπ. Ομπάμα επιβεβαίωσε τη δολοφονία του Πίτερ Κάσιγκ από το Ισλαμικό Κράτος
  • [09] Ισχυρός σεισμός 6,7 βαθμών, στα ανοικτά των ακτών της Νέας Ζηλανδίας

  • [01] Κλειστοί από το μεσημέρι πέντε κεντρικοί σταθμοί του μετρό

    Κλειστοί θα είναι από τις 2 το μεσημέρι οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός», «Μέγαρο Μουσικής» και «Αμπελόκηποι», ενώ ο σταθμός του μετρό στο «Πανεπιστήμιο» θα κλείσει από τις 12 το μεσημέρι. Οι παραπάνω σταθμοί κλείνουν με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας λόγω των εκδηλώσεων για την 41η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Επίσης, με απόφαση του Οργανισμού «Συγκοινωνίες Αθηνών», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς έως τα ξημερώματα της Τρίτης.

    [02] Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

    Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου, με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Σε επιφυλακή έχουν τεθεί 7.000 αστυνομικοί, ενώ εντείνονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο. «Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι μία από τις στιγμές της ελληνικής ιστορίας που αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία στην πορεία του χρόνου. Γιατί όλο και περισσότερο χρειαζόμαστε παραδείγματα που δείχνουν ότι η κοινωνική απελευθέρωση κατακτιέται με αγώνες, ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από το πάθος για ελευθερία και δημοκρατία, ότι η καθεστωτική βία και ο αυταρχισμός χρειάζονται αθητικότητα και ανοχή για να επιβληθούν», τονίζει σε μήνυμα του για την 41η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

    Στη σημασία διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης γύρω από το Πολυτεχνείο αναφέρονται στα μηνύματα τους τα πολιτικά κόμματα.

    Σημειώνεται πως θα κλείσουν σήμερα οι δρόμοι στην περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας και τους κάθετους δρόμους αυτών.

    Διαβάστε επίσης:

    Κλειστοί από το μεσημέρι πέντε κεντρικοί σταθμοί του μετρό

    [03] Ανοικτή η εφαρμογή για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

    Ξεκίνησε το Σάββατο η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα μετά το άνοιγμα της ιστοσελίδας www.energo-eke.gr, του υπουργείου Εργασίας, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους. Το «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα» περιλαμβάνει επίδομα το οποίο ανέρχεται σε 200 ευρώ το μήνα για ένα άτομο και 300 ευρώ για ζευγάρι. Το ποσό αυξάνεται κατά 100 ευρώ το μήνα για κάθε ενήλικο και 50 ευρώ το μήνα για κάθε ανήλικο τέκνο.

    Περιλαμβάνει επίσης κοινωνικές υπηρεσίες, όπως η παροχή βιβλιαρίου ανασφάλιστου, το επίδομα θέρμανσης, το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, πρόσβαση σε κοινωνικό παντοπωλείο καθώς επίσης και προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης με τελικό στόχο την επανένταξη στην εργασία. Ακόμη, στους ωφελούμενους παρέχεται πλέγμα κοινωνικών υπηρεσιών, όπως είναι το επίδομα θέρμανσης, το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, βιβλιάριο ανασφάλιστου, προγράμματα κοινωνικού παντοπωλείου κ.ά., όπως και δράσεις ένταξης και επανένταξης στην εργασία. Ο θεσμός θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 13 δήμους της χώρας για το επόμενο εξάμηνο και αναμένεται να ενταχθούν περί τα 20.000 άτομα, ενώ στην πλήρη ανάπτυξή του προγράμματος, θα περιλάβει, σύμφωνα με το σχεδιασμό, περίπου 700.000 άτομα.

    [04] Ο Βλ. Πούτιν δηλώνει πεπεισμένος ότι μπορεί να βρεθεί λύση στην κρίση της Ουκρανίας

    Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στη γερμανική τηλεόραση ARD δήλωσε πεπεισμένος ότι είναι δυνατό να βρεθεί ένας τρόπος για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, αλλά πρόσθεσε ότι ανησυχεί για την απειλή της εθνοκάθαρσης. «Μπορεί κανείς να βρει διέξοδο από αυτή την κατάσταση; Ναι, είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχει ένας τρόπος,» δήλωσε ο Πούτιν επικρίνοντας την κυβέρνηση της Ουκρανίας για τη χρήση βίας, αντί του διαλόγου. «Θα το πω αυτό ξεκάθαρα:.. Είμαστε πολύ ανήσυχοι από το γεγονός ότι θα μπορούσε να προκύψει η επιθυμία εθνοκάθαρσης. Φοβόμαστε μήπως στραφούν προς το νεοναζισμό Υπάρχουν άνθρωποι με σβάστικες στα μανίκια τους και μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων με SS σύμβολα στα κράνη ... Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο φοβόμαστε ότι υπάρχει μια μετατόπιση προς αυτή την κατεύθυνση. Θα ήταν μια καταστροφή για τους πολίτες της Ουκρανίας» ανέφερε.

    Ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε ότι η προσάρτηση της Κριμαίας ήταν νόμιμη βάσει του διεθνούς δικαίου και των δημοκρατικών θεσμών καθότι τόσο το περιφερειακό κοινοβούλιο όσο και οι πολίτες ψήφισαν στο δημοψήφισμα υπέρ της προσάρτησης. Είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα αναπτύχθηκαν για να αποτρέψουν την αιματοχυσία και πρόσθεσε ότι έμεινε έκπληκτος από την αντίδραση στη Δύση. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος μίλησε σχεδόν εξ ολοκλήρου στα ρωσικά εξέφρασε την πίστη του ότι η Ουκρανία έχει ένα λαμπρό μέλλον, παρά το γεγονός ότι χρειάζεται ένα πλαίσιο, έτσι ώστε όλες οι μειονότητες να νιώθουν σαν στο σπίτι τους. Δήλωσε επίσης ότι ο ίδιος και η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εργάζονται για να ηρεμήσει η κατάσταση στην Ουκρανία. «Είναι προς το συμφέρον μας ... και θα αναζητήσουμε μια κοινή λύση και ένα κοινό πολιτικό πλαίσιο», είπε. «Είμαστε έτοιμοι για αυτό, αλλά θα λειτουργήσει μόνο από κοινού».

    [05] Κρούσματα της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκαν και στη Βρετανία

    Και η Βρετανία ανέφερε την Κυριακή νέα κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε ένα αγρόκτημα με πάπιες στο βόρειο τμήμα της χώρας, αλλά όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία ήταν «πολύ χαμηλός». Ήδη εφαρμόστηκε ζώνη αποκλεισμού γύρω από το αγρόκτημα και άρχισε η σφαγή των πουλερικών όπως σημείωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων. «Έχουμε επιβεβαιώσει ένα κρούσμα της γρίπης των πτηνών σε αγρόκτημα με πάπιες στο Γιορκσάιρ» είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι πολύ χαμηλός και ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την τροφική αλυσίδα». Ο Βρετανός αξιωματούχος δεν διευκρίνισε όμως ποιο στέλεχος της νόσου έχει εντοπιστεί σε αυτό το αγρόκτημα στο Γιορκσάιρ.

    Το στέλεχος Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών έχει προκαλέσει από την εμφάνισή του το 2003.περισσότερους από 400 θανάτους κυρίως στη νοτιοανατολική Ασία. Ένα νέο στέλεχος, το H7N9, έχει σκοτώσει περισσότερους από 170 ανθρώπους από την εμφάνισή του το 2013. Τον Σεπτέμβριο, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, εξέδωσε προειδοποίηση κατά της νέας γρίπης τύπου Α (H5N6). Στις αρχές Νοεμβρίου, ένα επιπλέον στέλεχος της γρίπης των πτηνών, το H5N8, αναφέρθηκε σε ένα αγρόκτημα με γαλοπούλες στη βόρεια Γερμανία, για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Την Κυριακή, η Ολλανδία ξεκίνησε μια προσωρινή απαγόρευση μεταφοράς πουλερικών αφότου εμφανίστηκε το στέλεχος H5N8 σε ένα κέντρο αναπαραγωγής πουλερικών.

    [06] Τουλάχιστον 12 νεκροί από επίθεση γυναίκας καμικάζι, στη Νιγηρία

    Γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε σε αγορά κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών στην πόλη Αζάρε στη βορειοανατολική Νιγηρία σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 ανθρώπους. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, αλλά ο τρόπος της επίθεσης παραπέμπει στην οργάνωση Μπόκο Χαράμ. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, η γυναίκα συνοδευόταν από δύο άνδρες και πυροδότησε τα εκρηκτικά που ήταν κρυμμένα κάτω από το φόρεμά της.

    Η επίθεση είναι η τρίτη που σημειώνεται στην πόλη σε διάστημα λίγων εβδομάδων. Την περασμένη εβδομάδα, έκρηξη βόμβας προκάλεσε τον θάνατο πολλών ανθρώπων σε ουρά ATM τράπεζας της πόλης, ενώ, στις 23 Οκτωβρίου, βόμβα η οποία εξερράγη σε σταθμό λεωφορείων σκότωσε τουλάχιστον 5 ανθρώπους.

    [07] Η Κολομβία ματαίωσε τις συνομιλίες με τους αντάρτες των FARC μετά την απαγωγή στρατηγού

    Ο Κολομβιανός Πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος ματαίωσε τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους μαρξιστές αντάρτες των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) αργά χθες το βράδυ έπειτα από την απαγωγή ενός στρατηγού βυθίζοντας έτσι σε κρίση τις προσπάθειες της χώρας για τον τερματισμό των συγκρούσεων που μετρούν 50 χρόνια. Ο στρατηγός Ρούμπεν Ντάριο Αλζάτε, ο οποίος ηγείται μιας ειδικής δύναμης του στρατού στην επαρχία Τσόκο, απήχθη χθες το μεσημέρι.Μαζί του απήχθησαν ένας ακόμη αξιωματικός και ένας δικηγόρος που επίσης επέβαιναν στο πλοιάριο, ενώ ο οδηγός του κατάφερε να δραπετεύσει και να ειδοποιήσει τις αρχές.

    Ο Πρόεδρος είχε προειδοποιήσει δημοσίως την οργάνωση ότι θέτει σε κίνδυνο την ειρηνευτική διαδικασία έπειτα από την απαγωγή δύο στρατιωτών την περασμένη εβδομάδα και τις συνεχιζόμενες επιθέσεις με στόχο υποδομές της χώρας. Η κυβέρνηση της Κολομβίας από τον Νοέμβριο του 2012 βρίσκεται σε διαδικασία ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στην Κούβα με τους αντάρτες FARC. Στις αρχές του 2012, οι αντάρτες δεσμεύτηκαν να σταματήσουν τις απαγωγών αμάχων, διατηρώντας όμως το δικαίωμα να συλλαμβάνουν αστυνομικούς και στρατιωτικούς θεωρώντας τους αιχμαλώτους πολέμου.

    [08] Ο Μπ. Ομπάμα επιβεβαίωσε τη δολοφονία του Πίτερ Κάσιγκ από το Ισλαμικό Κράτος

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επιβεβαίωσε τον θάνατο του Αμερικανού ομήρου Πίτερ Κάσιγκ, ο οποίος αποκεφαλίστηκε από το Ισλαμικό Κράτος, χαρακτηρίζοντας τη δολοφονία αυτή «απόλυτο κακό». «Σήμερα προσφέρουμε τις προσευχές και τα συλλυπητήριά μας στους γονείς και την οικογένια του Αμπντούλ Ραχμάν Κάσιγκ, γνωστού και ως Πίτερ» αναφέρει ο Μπαράκ Ομπάμα σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε μέσα από το αεροπλάνο Air Force One, καταγγέλλοντας «μία πράξη του απόλυτου κακού» από μία τρομοκρατική οργάνωση που ο κόσμος δικαίως θεωρεί απάνθρωπη».

    «Την ώρα που η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος σκοτώνει αθώους, ανάμεσά τους και μουσουλμάνους, σπέρνει τον θάνατο και την καταστροφή, ο Αμπντούλ Ραχμάν προσέφερε ανθρωπιστικό έργο για να σώσει ζωές Σύρων, τραυματισμένων και κατεστραμένων από τον πόλεμο στη Συρία». Οι ενέργειες της οργάνωσης «δεν εκπροσωπούν καμία πίστη, και φυσικά όχι τη μουσουλμανική πίστη που ο Αμπντούλ Ραχμάν είχε ασπασθεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    [09] Ισχυρός σεισμός 6,7 βαθμών, στα ανοικτά των ακτών της Νέας Ζηλανδίας

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,7 βαθμών σημειώθηκε σε υποθαλάσσιο χώρο στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Νέας Ζηλανδίας όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS). Ο σεισμός, που σημειώθηκε στις 10:33 τοπική ώρα (00:33 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας) είχε το επίκεντρό του στη θάλασσα σε απόσταση περίπου 200 χιλιόμετρα από την πόλη Γκίσμπορν που βρίσκεται στο βόρειο νησί της Νέας Ζηλανδίας. Το εστιακό του βάθος εντοπίστηκε στα 35 χιλιόμετρα. Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για πιθανή εκδήλωση τσουνάμι.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 November 2014 - 7:30:25 UTC