Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολλανδία: «Καραντίνα σε φάρμα, λόγω εμφάνισης στελέχους του ιού της γρίπης των πτηνών
  • [02] Καλά στην υγεία του και εκτός νοσοκομείου ο Α. Λοβέρδος
  • [03] Κάμερον και Βαλς καταδίκασαν την εκτέλεση του Αμερικανού ομήρου

  • [01] Ολλανδία: «Καραντίνα σε φάρμα, λόγω εμφάνισης στελέχους του ιού της γρίπης των πτηνών

    Ολλανδία: "Εξαιρετικά παθογόνο" στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών--πιθανώς μεταδοτικό και στον άνθρωπο-- εμφανίστηκε σε φάρμα πουλερικών στα ανατολικά της Ολλανδίας και όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώραςεπεβλήθη προσωρινή καραντίνα.

    Σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση αναφέρει ότι το στέλεχος αυτό του ιού είναι μοιραίο για τα πτηνά αλλά και ικανό να μεταδοθεί στον άνθρωπο.

    Οι αρχές ανακοίνωσαν αργά χθες το βράδυ ότι θανάτωσαν 15.000 πουλερικά στο χωριό Χέκεντορπ και επέβαλαν καραντίνα σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από τη φάρμα.

    Προηγούμενες ανάλογες επιδημίες στην Ευρώπη και στην Ασία αποδείχτηκαν εξαιρετικά μεταδοτικές και σε κάποιες περιπτώσεις και για τον άνθρωπο.

    Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι πραγματοποιούν ελέγχους σε δύο ακόμη φάρμες πουλερικών σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από τη συγκεκριμένη φάρμα, ενώ η απαγόρευση της μεταφοράς πουλερικών ισχύει για 21 μέρες και περιλαμβάνει ακόμη αβγά, κοπριά και χρησιμοποιημένα άχυρα.

    [02] Καλά στην υγεία του και εκτός νοσοκομείου ο Α. Λοβέρδος

    Καλά στην υγεία του και εκτός νοσοκομείου, είναι ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Από τό περιβάλλον του, έγινε γνωστό ότι χθες εισήχθη αιφνιδίως σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, μετά τους ισχυρούς πόνους που αισθάνθηκε στην πλάτη και τη μέση. Οι γιατροί διέγνωσαν πέτρα στην ουροδόχο κύστη, και του συνέστησαν να πίνει πολύ νερό μέχρις ότου αντιμετωπίσει ριζικά το θέμα.

    Ο κ.Λοβέρδος που επιστρέφει το απόγευμα στην Αθήνα, συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και είχε μακρά συνομιλία μαζί του για θέματα που απασχολούν το Πατριαρχείο και την ομογένεια, αναφέρει σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Φανάρι.Ο κ. Λοβέρδος είχε επίσης συναντήσεις με παράγοντες της ομογένειας και θα επιστρέψει στην Αθήνα αργότερα σήμερα.

    [03] Κάμερον και Βαλς καταδίκασαν την εκτέλεση του Αμερικανού ομήρου

    "Τρομοκρατημένος" δήλωσε ο πρωθυπουργός Κάμερον από το βίντεο που αναρτήθηκε από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι εκτέλεσαν τον Αμερικανό όμηρο Πίτερ Κάσιγκ. Το Ισλαμικό Κράτος έδειξε για μία ακόμη φορά την αθλιότητά του. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του", δήλωσε μέσω Twitter ο Κάμερον, ο οποίος βρίσκεται στην Αυστραλία για τη σύνοδο της G20.

    Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς καταδίκασε σήμερα την εκτέλεση του Αμερικανού ομήρου Πίτερ Κάσιγκ από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, στη Συρία καθώς και τη δολοφονία τουλάχιστον 18 Σύρων στρατιωτών χαρακτηρίζοντας αμφότερες μία "νέα πράξη βαρβαρότητας".

    Σε ανακοίνωσή του ο Βαλς αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι "αυτή η πράξη ενισχύει την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να δράσει κατά του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 November 2014 - 13:30:36 UTC