Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Μετάβαση σε άλλη φάση
  • [02] Αντιπαράθεση στη Βουλή για τα «κόκκινα» δάνεια
  • [03] Μηχανική βλάβη στο Blue Horizon
  • [04] Δόθηκαν στην κυκλοφορία τα Τέμπη
  • [05] Στηρίζουν Γιούνκερ οι επικεφαλής των μεγαλύτερων πολιτικών ομάδων της ευρωβουλής
  • [06] Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Ο φιλικός κύκλος του Γκρέκο στο Τολέδο»

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Μετάβαση σε άλλη φάση

    «Υπάρχει μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και συνεργασίας που μαζί με τους βουλευτές που τη στηρίζουν αγωνίζεται για να ολοκληρωθεί μια σύνθετη διπλή διαπραγμάτευση αφενός για την έξοδο από το μνημόνιο και την επιτήρηση της τρόικας και αφετέρου για τη μετάβαση σε μια άλλη φάση, ουσιαστικής ισοτιμίας στην ΕΕ χωρίς μνημόνιο, τρόικα, ταπεινωτικές διαδικασίες, αλλά με τη στήριξη των εταίρων που είναι αναγκαία στην μεγάλη παγκόσμια διαμάχη κρατών-αγορών».

    Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε εκδήλωση για τη δραστηριοποίηση και τη συμμετοχή στην πορεία προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, συμμετείχαν επιστημονικά κυρίως, στελέχη του ΠΑΣΟΚ από όλους του κοινωνικούς χώρους και τομείς και κυρίως της δημόσιας διοίκησης, καθώς επίσης και κυβερνητικά στελέχη του κόμματος.

    Ο κ. Βενιζέλος περιγράφοντας τη νέα φάση της χώρας για την οποία μίλησε, τόνισε ότι πρόκειται για μια περίοδο μετά το πρόγραμμα, χωρίς νέο πρόγραμμα., άρα και χωρίς νέο δάνειο, με τη στήριξη όμως των εταίρων μας. Πρόκειται, συνέχισε, για μια κατάσταση που βεβαίως πρέπει να συνοδεύεται από εγγυήσεις δημοσιονομικής σταθερότητας, οι οποίες πρέπει να συνδέονται με ένα δικό μας εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων στο οποίο πιστεύει η κοινωνία. Είπε ακόμα ότι «προφανώς όταν είσαι ευρωπαϊκή χώρα έχεις υποχρεώσεις πολυμερούς εποπτείας».

    [02] Αντιπαράθεση στη Βουλή για τα «κόκκινα» δάνεια

    Η αντιπαράθεση για τις κυβερνητικές τροπολογίες που αφορούν τα "κόκκινα" δάνεια των επιχειρήσεων και την μερική μισθολογική αποκατάσταση των ενστόλων και των δικαστικών, κυριάρχησε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη σημερινή, δεύτερη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για την αμοιβαία αναγνώριση των ποινικών αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ανέφερε στη ομιλία του πως "εκεί που κάποιοι βλέπουν επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης σε βάρος των πολιτών, 180.000 επιχειρήσεις αναμένεται να λάβουν μία ανάσα - και εκεί που οι ίδιοι άνθρωποι βλέπουν συνομωσίες, 350.000 συνανθρώπων μας θα διατηρήσουν τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας".

    "Παραδίδετε «γη και ύδωρ» στους τραπεζίτες, αφού τους αναγνωρίζετε τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζουν ποια επιχείρηση θα επιβιώσει και ποια θα πεταχθεί στον Καιάδα" ανέφερε σχετικά η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ η Μαρίνα Χρυσοβελώνη (ΑΝΕΛ) έκανε λόγο για "τροπολογία του κυρίου Δένδια, γραμμένη όπως διαφαίνεται, από τους τραπεζίτες".

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σε παρέμβασή του πρότεινε να ακολουθηθεί το μοντέλο της Ιρλανδίας, όπου - όπως τόνισε - η επιλογή της βιωσιμότητας επαφίεται σε μία Αρχή ανεξάρτητη από τις τράπεζες.

    Σε υπεράσπιση της τροπολογίας προέβη ο Παναγιώτης Ρήγας (ΠΑΣΟΚ): "Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας. Εκτός από την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδας υπάρχει και η εποπτεία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, υπάρχει και η εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υπάρχει πλέον και ο Κώδικας Δεοντολογίας, ο οποίος προβλέπει τον τρόπο, τα βήματα και τα κριτήρια με τα οποία χορηγείται ή ρυθμίζεται ένα δάνειο. Επομένως, δεν είναι αληθές αυτό που λένε κάποιοι αόριστα, ότι οι τράπεζες κρίνουν κατά απόλυτο υποκειμενικό τρόπο τις περιπτώσεις".

    "Αυτός είναι ο καπιταλισμός!" διατράνωσε από πλευράς ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος. "Τι θέλετε; Να χρηματοδοτηθούν οι μη βιώσιμες επιχειρήσεις; Να πάρουμε θαλασσοδάνεια και να χρειαστεί να τα πληρώσει ο ελληνικός λαός;"

    "Ή είστε με το σύστημα και πρέπει ακριβώς να πείτε τα πράγματα ως έχουν, ή διαφορετικά να πείτε στον κόσμο, ότι θα δίνουμε τζάμπα ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους και στους επιχειρηματίες" ανέφερε ο κος Καραθανασόπουλος απευθυνόμενος στους "απολογητές του καπιταλισμού".

    [03] Μηχανική βλάβη στο Blue Horizon

    Στο λιμάνι του Πειραιά επιστρέφει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Horizon, λόγω μηχανικής βλάβης στη δεξιά κύρια μηχανή.

    Το πλοίο που είχε προορισμό το Ηράκλειο στην Κρήτη, είχε αναχωρήσει στις 9.10 από τον Πειραιά με 475 επιβάτες.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν το Blue Horizon θα εκτελέσει το δρομολόγιο μετά την αποκατάσταση της βλάβης η αν οι επιβάτες θα προωθηθούν με άλλο πλοίο στον προορισμό τους και με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

    [04] Δόθηκαν στην κυκλοφορία τα Τέμπη

    Στην κυκλοφορία παραδόθηκε η κοιλάδα των Τεμπών στις 8 το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση των τριήμερων εργασιών βραχοπροστασίας που έγιναν στην περιοχή από ειδικά συνεργεία.

    Όπως είναι γνωστό, στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου που διεξάγει η εταιρία «Αιγαίου ΑΕ», για την καλύτερη ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, υλοποιείται το πρόγραμμα τακτικής συντήρησης των συστημάτων βραχοπροστασίας που έχουν εγκατασταθεί στα Τέμπη και προβλέπει δύο ελέγχους τον χρόνο, οι οποίοι πραγματοποιούνται από την εξειδικευμένη Ελβετική εταιρεία GEOTEST κάθε άνοιξη και φθινόπωρο. Τη Δευτέρα οι εργάτες αποκόλλησαν έναν μεγάλο βράχο, την Τρίτη μικρότερες πέτρες και σήμερα οι εργασίες επικεντρώθηκαν στην συντήρηση και εγκατάσταση των προστατευτικών φρακτών και διχτύων και τέλος στην αποκατάσταση του οδοστρώματος.

    [05] Στηρίζουν Γιούνκερ οι επικεφαλής των μεγαλύτερων πολιτικών ομάδων της ευρωβουλής

    Την πλήρη στήριξή τους στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασαν σήμερα οι εκπρόσωποι των βασικών πολιτικών ομάδων της ευρωβουλής, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια του Ε.Κ. για το σκάνδαλο της φοροαποφυγής που ξέσπασε πρόσφατα στο Λουξεμβούργο.Μιλώντας ενώπιον των ευρωβουλευτών, ο Ζ. Κ. Γιούνκερ τόνισε ότι φορολογικές συμφωνίες με τις επιχειρήσεις (Tax Ruling) εφαρμόζονται σε 22 κράτη-μέλη.

    Ο εκπρόσωπος του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη της πολιτικής του ομάδας προς την Επιτροπή και τον πρόεδρο Γιούνκερ, λέγοντας ότι το φαινόμενο της φοροαποφυγής των επιχειρήσεων δεν είναι καινούριο και δεν παρουσιάζεται μόνο στο Λουξεμβούργο, αλλά και σε άλλες χώρες. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών Τζάνι Πιτέλα ο οποίος τόνισε ότι «το χειρότερο είναι πως οι πολυεθνικές εταιρείες που στην πλειοψηφία τους δεν πληρώνουν φόρους, το κάνουν χωρίς να παραβιάζουν κανένα ευρωπαϊκό νόμο. Θα πρέπει να αλλάξει αυτή η νομοθεσία και αυτό το φαινόμενο θα πρέπει να ξεριζωθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των Φιλελευθέρων, Γκι Φέρχοφστατ ζήτησε να επισπευσθεί η έρευνα της Επιτροπής σχετικά με τις φοροαπαλλαγές των επιχειρήσεων στα κράτη-μέλη, ώστε ως το τέλος του έτους να παρουσιάσει τα αποτελέσματά της.

    Το αντιευρωπαϊκό Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), καθώς και οι ευρωβουλευτές του Εθνικού Μετώπου της Μαρί Λεπέν ζήτησαν την παραίτηση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.Η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά (GUE) που κατέχει 52 έδρες στην ευρωβουλή επιχειρεί να συγκεντρώσει τις 76 υπογραφές ευρωβουλευτών που χρειάζονται προκειμένου να κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον του Προέδρου της Επιτροπής.

    Διαβάστε επίσης;

    Ζ.Κλ. Γιούνκερ: Δεν είμαι ο αρχιτέκτονας του φορολογικού συστήματος του Λουξεμβούργου, αλλά αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη

    [06] Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Ο φιλικός κύκλος του Γκρέκο στο Τολέδο»

    Η πρώτη από τις τρεις εκθέσεις του «Έτους Γκρέκο» στην Αθήνα εγκαινιάστηκε απόψε στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Κουμπάρη, παρουσία της βασίλισσας της Ισπανίας Σοφίας.

    Η έκθεση «ο φιλικός κύκλος του Γκρέκο στο Τολέδο» ανασυστήνει τον περίγυρο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου στο Τολέδο, όπου ο μεγάλος ζωγράφος έζησε επί τριάντα επτά χρόνια, αναζητά τους ελάχιστους ανθρώπους που τον υποστήριξαν ακολουθώντας τα ίχνη τους μέσα από έγγραφα που προέρχονται από ισπανικά ιδρύματα, σπάνια βιβλία, χαρακτικά και λιγότερο από πίνακες του Γκρέκο.

    Δύο προσωπογραφίες φίλων και θαυμαστών του έργου του, τις οποίες φιλοτέχνησε ο μεγάλος ζωγράφος, μεταφέρθηκαν από το Πράδο ειδικά για την έκθεση. Η μία απεικονίζει τον γιατρό Ροντρίγκο ντε λα Φουέντε και η άλλη τον διαπρεπή νομικό, Χερώνυμο ντε Θεβάγιος.

    «Ο Γκρέκο ήταν από τους μεγάλους πορτρετίστες του 17ου αιώνα και είμαστε περήφανοι γι? αυτόν. Έζησε, δημιούργησε και πέτυχε σ? ένα περιβάλλον δύσκολο γι? αυτόν. Στον περίγυρό του ήταν και Έλληνες οι οποίοι βρέθηκαν στη μακρινή ιβηρική χερσόνησο για να συγκεντρώσουν επίσημα τα λύτρα που απαιτούσαν οι Οθωμανοί προκειμένου να ελευθερώσουν μέλη της οικογένειάς τους. Προσπαθήσαμε με την έκθεση να τιμήσουμε αυτούς τους Έλληνες, όπως και τους Τολεδανούς, που στάθηκαν πραγματικοί συνομιλητές του Γκρέκο» είπε χαιρετίζοντας ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, Νίκος Χατζηνικολάου, βασικός επιμελητής της έκθεσης, απευθυνόμενος στη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, τον Άγγελο Δεληβοριά, την Αιμιλία Γερουλάνου και τους προσκεκλημένους των αποψινών εγκαινίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 November 2014 - 21:30:28 UTC