Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοινή επιτροπή ΚΕΔΕ-υπουργείου Εσωτερικών θα επεξεργαστεί νόμο που θα αντιμετωπίζει προβλήματα της Αυτοδιοίκησης
  • [02] Για τα προβλήματα των δικηγόρων ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [03] Εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων ο ΕΝΦΙΑ
  • [04] Αυξήθηκε η εξάρτηση των τραπεζών από την ΕΚΤ τον Οκτώβριο
  • [05] Πτώση 2,30% στο χρηματιστήριο
  • [06] Σε επέμβαση καρδιάς θα υποβληθεί ο Ν. Αναστασιάδης
  • [07] Το ρομπότ Philae προσεδαφίστηκε στον κομήτη Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο

  • [01] Κοινή επιτροπή ΚΕΔΕ-υπουργείου Εσωτερικών θα επεξεργαστεί νόμο που θα αντιμετωπίζει προβλήματα της Αυτοδιοίκησης

    Τη συγκρότηση κοινής Επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και το υπουργείο Εσωτερικών, η οποία θα επεξεργασθεί ενιαίο νομοθέτημα που θα προσπαθήσει να επιλύσει μια σειρά προβλήματα που επισημάνθηκαν, σήμερα, στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος.

    Ο υπουργός, που παραβρέθηκε στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Θεόφιλο Λεονταρίδη και τον υφυπουργό Γιώργο Ντόλιο, ανέφερε ότι στη συνεδρίαση αναφέρθηκαν θέματα που η επίλυσή τους θα ήταν θετική για τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα οποία θα μπορούσαν να επιλυθούν σε ένα ενιαίο νομοθέτημα.

    Σημείωσε, επίσης, ότι αν και η Αυτοδιοίκηση το 2010 είχε τη δική της αρνητική συμβολή στο χρέος με 1,5 δισεκ. ευρώ, που αντιστοιχούσε στο 1,3% του ΑΕΠ, σήμερα είναι πλεονασματική.

    [02] Για τα προβλήματα των δικηγόρων ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια είχε σήμερα το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Βασίλης Αλεξανδρής για τα προβλήματα του δικηγορικού κόσμου.Αναλυτικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που απασχολούν το δικηγορικό σώμα και για τα κρίσιμα προβλήματα των δικηγόρων.

    Ο κ. Αλεξανδρής, μεταξύ των άλλων, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα σοβαρά ασφαλιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα μεγάλο μέρος του δικηγορικού σώματος. Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα του φόρου επιτηδεύματος, αλλά και στην υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση των δικηγόρων με τη φορολόγηση τους από το πρώτο ευρώ.

    Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΔΣΑ αναφέρθηκε στις ενστάσεις του δικηγορικού και του νομικού κόσμου σε συγκεκριμένες διατάξεις του υπό κατάθεση νομοσχεδίου για τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

    [03] Εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων ο ΕΝΦΙΑ

    Μόνο η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ που είναι ληξιπρόθεσμη ( αν δεν έχει πληρωθεί) θα μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση των 72 έως 100 δόσεων, ενώ οι υπόλοιπες δόσεις ως μη ληξιπρόθεσμες ή θα πληρωθούν κανονικά ή θα μπουν στην πάγια ρύθμιση των 12 ως 24 δόσεων.

    Αυτό διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με το οποίο, ούτως ή άλλως, η συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων δεν θα μπορούσε να υπαχθεί στις 100 δόσεις της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών λόγω του ελάχιστου ποσού κάθε δόσης που είναι 50 ευρώ.

    Μάλιστα εντός των επομένων ημερών αναμένεται κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη αλλαγή στον νόμο που να δικαιολογεί την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τις 100 δόσεις

    Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή σε ό,τι αφορά τον αριθμό των δόσεων καταβολής τω ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο ( από 72 ως 100 δόσεις). Υπενθυμίζεται ότι η Τρόικα είχε προβάλει αντιρρήσεις σχετικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμων υποστηρίζοντας ότι θα οδηγούσε σε απώλεια εσόδων για το Δημόσιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξει στο Taxis η εφαρμογή για την ένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων

    [04] Αυξήθηκε η εξάρτηση των τραπεζών από την ΕΚΤ τον Οκτώβριο

    Aυξήθηκε ελαφρώς η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την ρευστότητα που παρέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον Οκτώβριο. Οpως προκύπτει από τη μηνιαία λογιστική κατάσταση της Τραπέζης της Ελλάδος τον Οκτώβριο η συνολική ρευστότητα που είχαν αντλήσει οι ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ έφθασε τα 43,9 δισ. ευρώ από 42,6 δισ. ευρω το Σεπτέμβριο.

    Σημειώνεται ότι πλέον έχει πρακτικά μηδενιστεί η χρηματοδότηση των πιστωτικών ιδρυμάτων από τον μηχανισμό έκτακτης ανάγκης (ELΑ).

    [05] Πτώση 2,30% στο χρηματιστήριο

    Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρέθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση, με την αγορά να υποχωρεί κάτω από τη στήριξη των 880 μονάδων, κινούμενη σε πτωτική τροχιά για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση.

    Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι μετοχές των τραπεζών, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί πάνω από 5% και τη μετοχή της Εθνικής να καταγράφει νέα ιστορικά χαμηλά, ενώ μικρή στήριξη στην αγορά έδωσαν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ, του ΟΠΑΠ και της Coca Gola HBC.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 872,31 μονάδες σημειώνοντας ισχυρή πτώση 2,30%.

    Και στη σημερινή συνεδρίαση η ενδοσυνεδριακή ανοδική αντίδραση έως τις 899,07 μονάδες (+0,70%), ήταν ιδιαίτερα βραχύβια, με την αγορά να κλείνει τελικά στα χαμηλά της ημέρας.

    [06] Σε επέμβαση καρδιάς θα υποβληθεί ο Ν. Αναστασιάδης

    Σε χειρουργική επέμβαση στη μιτροειδή βαλβίδα της καρδιάς θα υποβληθεί ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Η ανάγκη για την χειρουργική επέμβαση διαπιστώθηκε μετά από εξετάσεις ρουτίνας.

    Η επέμβαση θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, προστίθεται στην δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

    [07] Το ρομπότ Philae προσεδαφίστηκε στον κομήτη Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο

    Το ευρωπαϊκό ρομπότ Philae (Φίλαι) προσεδαφίστηκε σήμερα το απόγευμα σε έναν κομήτη, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των διαστημικών πτήσεων, ανακοίνωση η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA).

    "Βρισκόμαστε πάνω στον κομήτη" 67P/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο, "είμαστε πολύ χαρούμενοι", ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ESA.

    Η αποστολή του μικρού ρομπότ είναι να συλλέξει δείγματα με την ελπίδα ότι αυτά θα δώσουν στους επιστήμονες πληροφορίες για την προέλευση του ηλιακού συστήματος και την εμφάνιση της ζωής στη Γη.

    To Philae αποκολλήθηκε από το διαστημικό σκάφος Rosetta νωρίτερα σήμερα και μετά από κάθοδο επτά ωρών η ESA επιβεβαίωσε ότι προσεδαφίστηκε στην επιφάνεια του κομήτη λίγα λεπτά μετά τις 18:00 (ώρα Ελλάδας).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 November 2014 - 17:30:28 UTC