Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία με την τρόικα
  • [02] Εκ νέου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το ζήτημα των αντισταθμιστικών ενισχύσεων του ΕΛΓΑ
  • [03] Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξει στο Taxis η εφαρμογή για την ένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων
  • [04] Γερμανία: Συλλήψεις υπόπτων υποστηρικτών των τζιχαντιστών

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία με την τρόικα

    «Μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία με την τρόικα... Είναι συμφωνία εξόδου», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. «Η διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι η τελευταία, και γι' αυτό είναι η πιο δύσκολη» ανέφερε, σύμφωνα με το skai.gr. «Υπάρχει στην έξοδο εθνικό σχέδιο... Kατ' ουδένα τρόπο δεν θα επιτρέπει επιπλέον χρέη και ελλείμματα» δήλωσε για τη μετά μνημόνιο εποχή και πρόσθεσε ότι στη διαπραγμάτευση με την τρόικα «δεν πάμε σε νέα δημοσιονομικά μέτρα». Η κ. Βούλτεψη επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι «θέλει να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει τον ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή που θέλει να δείχνει συστημικό πρόσωπο, μαζεύει υπογραφές ο κ. Παπαδημούλης για να κάνει πρόταση μομφής στον Γιούνκερ που έχει φερθεί φιλικά στην Ελλάδα. Μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέλει να τού μιλήσει για να δεχθεί το σχέδιό του».

    [02] Εκ νέου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το ζήτημα των αντισταθμιστικών ενισχύσεων του ΕΛΓΑ

    Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εισήχθη εκ νέου, με ελληνική αίτηση αναίρεσης παλαιότερων αποφάσεων της ΕΕ, το ζήτημα των αντισταθμιστικών ενισχύσεων που χορήγησε ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) κατά τα έτη 2008 και 2009.

    Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ (ΓΔΕΕ) η Ελλάδα επικαλείται τους παρακάτω λόγους αναίρεσης: - Εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή από το ΓΔΕΕ της έννοιας του κρατικού πόρου που καταλογίζεται στο Δημόσιο. - Η απόφαση του ΓΔΕΕ έχει εκδοθεί κατά παράβαση ουσιώδους τύπου της διαδικασίας. - Δεν έλαβε υπόψη του τις δεδομένες εξαιρετικές συνθήκες υπό τις οποίες, κατά τον κρίσιμο χρόνο, βρισκόταν και εξακολουθεί να βρίσκεται η ελληνική οικονομία. - Δεν εξέτασε της αιτίαση της Ελλάδας ότι η απόφαση της Επιτροπής είναι υπερβολική.

    [03] Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξει στο Taxis η εφαρμογή για την ένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων

    Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξει από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων η ηλεκτρονική πύλη για τη ένταξη των φορολογουμένων στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις οφειλές στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, δήλωσε σήμερα η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου από το βήμα εκδήλωσης σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, που διοργανώθηκε στο ΕΒΕΑ.

    Η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο γενικότερα, σε 100 δόσεις εκτιμάται από τους επιχειρηματίες ότι χρήζει ορισμένων βελτιώσεων προκειμένου να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

    [04] Γερμανία: Συλλήψεις υπόπτων υποστηρικτών των τζιχαντιστών

    Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε πολλούς υπόπτους υποστηρικτές ένοπλων οργανώσεων, περιλαμβανομένου του Ισλαμικού Κράτους, και πραγματοποίησε εφόδους σε πολλά σπίτια στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης κατά εξτρεμιστών, ανακοίνωσαν σήμερα ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

    Στην επιχείρηση συμμετείχαν περίπου 240 αστυνομικοί που είχαν στόχο δίκτυο, το οποίο θεωρείται ότι υποστηρίζει τους τζιχαντιστές στη Συρία.

    Ένας 58χρονος Πακιστανός, ο Μίρζα Ταμούρ Μπ., συνελήφθη ως ύποπτος ότι φυγάδευσε δύο τζιχαντιστές από τη Γερμανία στη Συρία, ενώ ένας Γερμανός 31 ετών, ο Κάις Μπ.Ο, τέθηκε υπό κράτηση ως ύποπτος για τη στρατολόγηση τριών μαχητών, τους οποίους στη συνέχεια βοήθησε να μεταβούν στη Συρία, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Οι δύο συλληφθέντες πιστεύεται ότι ενίσχυσαν με περισσότερα από 3.000 ευρώ το Ισλαμικό Κράτος και άλλες ακραίες οργανώσεις.

    Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι πολλοί άλλοι άνδρες συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για μικρότερα αδικήματα, μεταξύ των οποίων για ληστεία σε εκκλησίες και σχολεία προκειμένου να ενισχύσουν οικονομικά τους τζιχαντιστές.

    Όπως συμβαίνει με άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης, η Γερμανία επιχειρεί να αναστείλει την ριζοσπαστικοποίηση νεαρών μουσουλμάνων, κάποιοι εκ των οποίων επιθυμούν να ενταχθούν στις τάξεις των τζιχαντιστών στη Συρία ή στο Ιράκ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 November 2014 - 11:30:23 UTC