Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκρηξη σε λέσχη μοτοσικλέτας, στο Κορωπί
  • [02] Σεισμός 4,1 βαθμών, δυτικά της Κέρκυρας
  • [03] «Οι ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν ότι ο αλ-Μπαγκντάντι σκοτώθηκε ή τραυματίσθηκε»
  • [04] Οκτώ γυναίκες πέθαναν σε κέντρο στειρώσεων, στην Ινδία
  • [05] Κατοικία κάηκε από τη λάβα ηφαιστείου, στη Χαβάη
  • [06] Καταδίκη του πλοιάρχου του Sewol σε κάθειρξη 36 ετών, για αμέλεια
  • [07] Ντ. Κάμερον: Δεν επιθυμούμε την επανάληψη ενός Ψυχρού Πολέμου με τη Ρωσία

  • [01] Έκρηξη σε λέσχη μοτοσικλέτας, στο Κορωπί

    Έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 02.45 σε λέσχη μοτοσικλέτας στην περιοχή Σκάρπιζα στο Κορωπί. Τη στιγμή της έκρηξης δεν υπήρχαν άνθρωποι στη λέσχη, ενώ προκλήθηκαν αρκετές υλικές ζημιές. Στο σημείο έχει μεταβεί κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

    [02] Σεισμός 4,1 βαθμών, δυτικά της Κέρκυρας

    Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στον θαλάσσιο χώρο δυτικά της Κέρκυρας. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στους κατοίκους της Κέρκυρας χωρίς όμως να προξενήσει υλικές ζημιές ή τραυματισμούς.

    [03] «Οι ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν ότι ο αλ-Μπαγκντάντι σκοτώθηκε ή τραυματίσθηκε»

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν ότι ο ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι σκοτώθηκε ή τραυματίθσηκε στο Ιράκ κατά την αεροπορική επιδρομή κοντά στη Φαλούτζα, δήλωσε ο αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας αρμόδιος Στρατηγικών Επικοινωνιών Μπεν Ρόουντς στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου κορυφής του Apec (Οικονομική Συνεργασία Ασίας-Ειρηνικού) στο Πεκίνο.

    Αντιφατικές φήμες κυκλοφόρησαν για την τύχη του αλ-Μπαγκντάντι μετά τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές τη νύκτα της Παρασκευής εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

    [04] Οκτώ γυναίκες πέθαναν σε κέντρο στειρώσεων, στην Ινδία

    Οκτώ γυναίκες πέθαναν και δεκάδες νοσηλεύονται, πολλές από τις οποίες σε σοβαρή κατάσταση, σε ιατρικό κέντρο της Ινδίας κατά τη διάρκεια εφαρμογής κυβερνητικού προγράμματος μαζικών στειρώσεων, ανακοίνωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος. «Οκτώ γυναίκες έχουν πεθάνει από χθες και 64 νοσηλεύονται» δήλωσε ο Σονμάνι Μπόραχ, εκπρόσωπος της κυβέρνησης του κρατιδίου Τσατίσγκαρ.

    Περί τις 80 γυναίκες χειρουργήθηκαν το Σάββατο σε κέντρο που οργανώθηκε από την τοπική κυβέρνηση σε χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Ραϊπούρ και άρχισαν να αισθάνονται άσχημα μετά την εγχείριση, είπε ο εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι οι γυναίκες εμφάνισαν χαμηλή πίεση, εμετούς και άλλα συμπτώματα που εντάθηκαν και επεκτάθηκαν χθες μεταξύ του πλήθους των γυναικών που είχαν χειρουργηθεί στο πλαίσιο σχεδίου οικογενειακού προγραμματισμού. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Indian Express, όλες χειρουργήθηκαν σε διάστημα πέντε ωρών περίπου από έναν χειρουργό και τον βοηθό του.

    Επιχειρήσεις μαζικής στείρωσης οργανώνονται συστηματικά στα ινδικά κρατίδια, οι κυβερνήσεις των οποίων προσφέρουν δώρα, από αυτοκίνητα μέχρι οικιακές ηλεκτρικές συσκευές στα ζευγάρια που δέχονται να στειρωθούν.

    [05] Κατοικία κάηκε από τη λάβα ηφαιστείου, στη Χαβάη

    Πυρκαγιά προκλήθηκε σε κατοικία στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης εξαιτίας της λάβας που εκρέει από το ηφαίστειο Κιλόεα, με αποτέλεσμα το σπίτι να καεί συθέμελα, δήλωσαν την Τρίτη αξιωματούχοι Πολιτικής Άμυνας της πολιτείας αυτής. Η κατοικία είχε εγκαταλειφθεί πριν από λίγες ημέρες από τους ενοίκους και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Το ηφαίστειο άρχισε να εκρέει λάβα στα τέλη του Ιουνίου και έκτοτε πολλές κατοικημένες περιοχές έχουν εκκενωθεί.

    Αξιωματούχοι Πολιτικής Άμυνας της Χαβάης δήλωσαν ότι δεν απειλήθηκαν άμεσα άλλα κτίσματα.

    [06] Καταδίκη του πλοιάρχου του Sewol σε κάθειρξη 36 ετών, για αμέλεια

    Δικαστήριο της Νότιας Κορέας έκρινε τον πλοίαρχο του οχηματαγωγού Sewol, που βυθίστηκε τον Απρίλιο παρασύροντας στον θάνατο 300 επιβάτες, ένοχο για αμέλεια και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 36 ετών. Το δικαστήριο έκρινε ωστόσο τον αρχιμηχανικό του πλοίου ένοχο για ανθρωποκτονία, επειδή δεν συνέδραμε δύο τραυματισμένα μέλη του πληρώματος, και τον καταδίκασε σε κάθειρξη 30 ετών. Ο πλοίαρχος Λι Ζουν-Σακ, για τον οποίο ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την επιβολή της θανατικής ποινής, είχε κατηγορηθεί για εγκατάλειψη των 476 επιβατών του Sewol στην τύχη τους.

    [07] Ντ. Κάμερον: Δεν επιθυμούμε την επανάληψη ενός Ψυχρού Πολέμου με τη Ρωσία

    Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε τη Δευτέρα ότι κανείς δεν επιθυμεί την επανάληψη ενός Ψυχρού Πολέμου με τη Ρωσία, ωστόσο επεσήμανε ότι είναι έτοιμος να υποστηρίξει αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Μόσχας εάν η κυβέρνηση συνεχίσει με τις πράξεις της να συμβάλει στην αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας. Απευθυνόμενος σε ακροατήριο στο Λονδίνο, ο Κάμερον δήλωσε ότι οι ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν σημαντική απειλή και για την υπόλοιπη Ευρώπη, ωστόσο τόνισε ότι δεν είναι πολύ αργά να αποφευχθεί ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος.

    Ο πρώην ηγέτης της Ρωσίας, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι η εντάσεις μεταξύ Ανατολής και Δύσης σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία απειλούν να οδηγήσουν τον κόσμο σε ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο. «Δεν είναι ένα αποτέλεσμα που πιστεύουμε ότι είναι αδύνατο να αποφευχθεί και δεν είναι κάτι που επιδιώκουμε», δήλωσε ο Κάμερον. «Σκοπεύω να το καταστήσω αυτό σαφές στον πρόεδρο Πούτιν στο Μπρισμπέιν αυτό το Σαββατοκύριακο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 November 2014 - 7:30:24 UTC