Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Τα κόμματα να δείξουν πνεύμα συναίνεσης
  • [02] Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες στον δήμο Αιγιαλείας
  • [03] Χιλιάδες μπαλόνια στον ουρανό του Βερολίνου, την 25η επέτειο της πτώσης του Τείχους
  • [04] Νικητής ο Ρόσμπεργκ στο γκραν πρι Βραζιλίας

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: Τα κόμματα να δείξουν πνεύμα συναίνεσης

    Έκκληση προς τους πολίτες «που τόσα χρόνια προσπαθούν να αλλάξουν την χώρα, να μπουν στο Ποτάμι», αλλά και προς τα κόμματα της Βουλής «να δείξουν πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας και να εκλέξουν Πρόεδρο που να μπορεί να εκπροσωπήσει τη δύναμη της χώρας» απηύθυνε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των εκλεγμένων στελεχών του Ποταμιού.

    Για άλλη μια φορά ο επικεφαλής του Ποταμιού επισήμανε τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν σήμερα για να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο, τη στιγμή που «στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ο σώζων εαυτόν σωθήτω και οι μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα έχουν εγκαταλειφθεί» ενώ «στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα πράγματα είναι χαοτικά».

    Βασική προϋπόθεση για την νέα πολιτική, όπως είπε, «είναι οι θεσμοί και όχι τα λεφτά», καθώς το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι «νοσεί η δημοκρατία, δηλαδή «η δικαιοσύνη, η αξιοκρατία, ο σεβασμός της διαφορετικής άποψης, η κοινωνική μέριμνα».

    Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε την ανάγκη άρσης των προνομίων και της ασυλίας των κομμάτων και των πολιτικών. Χωρίς λεφτά, όπως είπε, μπορεί και πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος «για ένα αναλογικότερο, δικαιότερο και αντιπροσωπευτικότερο σύστημα» και να μπει «νέο αίμα στη Βουλή, και όχι υπάλληλοι συμφερόντων και συντεχνιών».

    [02] Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες στον δήμο Αιγιαλείας

    Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο όλα τα σχολεία του δήμου Αιγιαλείας, αφού όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, οι έλεγχοι που έγιναν στα κτίρια έδειξαν ότι δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα, από τη σεισμική δόνηση των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

    Όμως δεν θα λειτουργήσουν δύο παιδικοί σταθμοί, διότι οι ζημιές που έχουν υποστεί τα κτίρια δεν επιτρέπουν, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Δημήτρη Φιλιππάτο, την παραμονή παιδιών μέσα σε αυτά.

    Όσον αφορά τους πρώτους ελέγχους που έχουν γίνει σε πολυκατοικίες, αλλά και σε μονοκατοικίες, ο δήμαρχος Αιγιαλείας δήλωσε ότι έχουν καταγραφεί ζημιές σε τοιχοποιίες διαμερισμάτων και διαδρόμων, οι οποίες όμως δεν δημιουργούν πρόβλημα στην στατικότητα των κτιρίων. Όμως, όπως πρόσθεσε, η αποκατάσταση αυτών των ζημιών απαιτεί χρήματα.

    Στο μεταξύ στο Αίγιο βρίσκονται ήδη κλιμάκια της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων, τα οποία μαζί με μηχανικούς του τομέα αποκατάστασης σεισμοπλήκτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε κτίρια και θα αξιολογήσουν τις ζημιές.Επίσης, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Δημήτρης Φιλιππάτος, στο δήμο Αιγιαλείας έχουν υποβληθεί περισσότερα από 360 αιτήματα πολιτών για ελέγχους σε κτίρια.

    [03] Χιλιάδες μπαλόνια στον ουρανό του Βερολίνου, την 25η επέτειο της πτώσης του Τείχους

    Χιλιάδες μπαλόνια άρχισαν να υψώνονται απόψε στον ουρανό του Βερολίνου, υπό τους ήχους της Ωδής στη Χαρά του Μπετόβεν, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 25ης επετείου από την πτώση του Τείχους, μεταδίδουν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Πολλές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πύλη του Βρανδεμβούργου και σε όλο το κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας για να δουν να υψώνονται τα περίπου 7.000 μπαλόνια που είχαν τοποθετηθεί σε ένα τμήμα μήκους 15 χλμ. του Τείχους που χώριζε το Βερολίνο από το 1961 ως την 9η Νοεμβρίου 1989.

    [04] Νικητής ο Ρόσμπεργκ στο γκραν πρι Βραζιλίας

    Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes, Νίκο Ρόσμπεργκ, αναδείχτηκε νικητής του γκραν πρι της Βραζιλίας, στην πίστα «Ιντερλάγκος». Δεύτερος τερμάτισε ο Βρετανός ομόσταυλός του, Λιούις Χάμιλτον που προηγείται στη βαθμολογία με 17 βαθμούς του Ρόσμπεργκ και όλα θα κριθούν στο τελευταίο γκραν πρι της χρονιάς στο πρωτάθλημα οδηγών της Φόρμουλα Ένα, στο Αμπου Ντάμπι.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 November 2014 - 19:30:23 UTC