Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την στήριξή του στην κοινότητα «18 Άνω», εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας
  • [02] Ν. Δένδιας: Η εθνική ενότητα είναι επιβεβλημένη σήμερα περισσότερο από ποτέ
  • [03] Ο ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα τρόικας - 100 δόσεων: Όμηρος της μέχρι τώρα στρατηγικής της η κυβέρνηση
  • [04] «Όχι» στις πρόωρες κάλπες - «ναι» στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview
  • [05] Γ. Μαυραγάνης: Μειώσεις φορολογικών συντελεστών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων
  • [06] Φ. Μογκερίνι: Χρειάζεται ένα παλαιστινιακό κράτος
  • [07] Εργοτέλης και Βέροια έμειναν στο «Χ»

  • [01] Την στήριξή του στην κοινότητα «18 Άνω», εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας

    Κοινότητα που αποτελεί έμπνευση και δίνει όραμα και αγώνα ζωής σε συνανθρώπους μας, νέα παιδιά που παλεύουν, αγωνίζονται για να ξανακερδίσουν την αξιοπρέπειά τους, χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την κοινότητα «18 'Ανω» κατά την σημερινή επίσκεψή του στο σχολείο της μονάδας .

    Η τοξικοεξάρτηση δεν αποτελεί ανίατη ασθένεια και οι τοξικοεξαρτημένοι δεν είναι άτομα με ειδικές ανάγκες, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι αυτοί , έχουν ανάγκη τη στήριξη της πολιτείας, προκειμένου να επανενταχθούν.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η εκπαιδευτική διαδικασία που τους παρέχεται είναι το χρήσιμο εκείνο εργαλείο για την επανασύνδεση, είναι το εργαλείο για την ένταξή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι και για την πρόληψη της υποτροπής. Χαρακτήρισε «ντροπή για τη χώρα μας, για τον πολιτισμό μας, να μην βρίσκονται ελάχιστα κονδύλια, όπως αυτό των 6 χιλιάδων ευρώ το χρόνο και να είναι, ακόμα και σήμερα, κλειστό το σχολείο για τους θεραπευόμενους της κοινότητας «18 'Ανω».

    [02] Ν. Δένδιας: Η εθνική ενότητα είναι επιβεβλημένη σήμερα περισσότερο από ποτέ

    Τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ τίμησε η Πολεμική μας Αεροπορία κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας, στο Τατόι, παρουσία του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Νίκου Δένδια.

    «Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, είναι επιβεβλημένη η εθνική ενότητα, πέρα και πάνω από κάθε μικροκομματική λογική και σκοπιμότητα», επισήμανε μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του, - μετά τη δοξολογία- ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Δένδιας, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή «η ομοψυχία με την οποία λειτουργούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, να παραδειγματίσει».

    [03] Ο ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα τρόικας - 100 δόσεων: Όμηρος της μέχρι τώρα στρατηγικής της η κυβέρνηση

    «Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει την είσοδο της χώρας στη μετά μνημόνιο εποχή, η τρόικα τον προσγειώνει μέσω e-mail απαγορεύοντάς του να έχει γνώμη για το κρίσιμο θέμα των ρυθμίσεων στο δημόσιο. Η κυβέρνηση όμηρος της μέχρι τώρα στρατηγικής της εισπράττει τα αποτελέσματα των επιλογών της», σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει με την στάση της τρόικας στο θέμα των 100 δόσεων.

    Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη καταθέσει από το βήμα της ΔΕΘ τη δικιά του πρόταση για το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων χρεών η οποία, σε αντίθεση με ό,τι υποστηρίζει η κυβέρνηση, λαμβάνει υπόψη της το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των οφειλετών. Για τον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν μπαίνει υπό διαπραγμάτευση με παράγοντες και κέντρα εκτός χώρας».

    [04] «Όχι» στις πρόωρες κάλπες - «ναι» στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview

    «Όχι» στις πρόωρες κάλπες και «ναι» στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας «για το συμφέρον της χώρας» είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Interview, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Βεργίνα TV και δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος. Σύμφωνα με την έρευνα, το 57% των ερωτηθέντων πιστεύει πως θα είναι καλύτερο για τη χώρα εάν εκλεγεί πρόεδρος της <Δημοκρατίας, ενώ το σενάριο της πρόωρης κάλπης υποστηρίζει το 37%.

    Στην ίδια δημοσκόπηση ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες στην καταλληλότητα πρωθυπουργού (39% έναντι 32%) που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ η διαφορά διευρύνεται στην ερώτηση "ποιος από τους δυο είναι καταλληλότερος να διαχειριστεί θέματα της οικονομίας;" με τον πρωθυπουργό να συγκεντρώνει 39% και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ 30%. Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά καταγράφεται στο 2,9% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, ΝΔ 25,9%, ΣΥΡΙΖΑ 28,8%, το Ποτάμι 5%, ΠΑΣΟΚ 5,1%, ΚΚΕ 4,5%, ΑΝΕΛ 3%, Χρυσή Αυγή 3,5% και ΔΗΜΑΡ 1,3%.

    [05] Γ. Μαυραγάνης: Μειώσεις φορολογικών συντελεστών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων

    «Από τα εισοδήματα του 2015 ελπίζω να περάσουμε στην εποχή χωρίς τεκμήρια» δηλώνει ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης στη Real news.

    O κ. Μαυραγάνης προαναγγέλλει μειώσεις φορολογικών συντελεστών εισοδήματος φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων λέγοντας «ο νέος φορολογικός χάρτης περιλαμβάνει μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων, έτσι ώστε ο ανώτατος συντελεστής του 42% να μειωθεί στο 32%. Προβλέπεται ακόμη μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος των επιχειρήσεων».

    Αναφέρει ακόμη πως «σύντομα στοχεύουμε να προχωρήσουμε στη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Ο στόχος είναι ο ΕΝΦΙΑ σταδιακά να αποφέρει έσοδα κάτω από το 1% του ΑΕΠ, από το 1,43% σήμερα».

    [06] Φ. Μογκερίνι: Χρειάζεται ένα παλαιστινιακό κράτος

    Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι τάχθηκε σήμερα υπέρ της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού Κράτους, κατά τη διάρκεια της πρώτης της επίσκεψης στη Γάζα, όπου η ίδια επισήμανε ότι ο κόσμος «δεν μπορεί να αντέξει» ένα νέο πόλεμο έπειτα από εκείνον που συγκλόνισε την περιοχή το καλοκαίρι.

    «Χρειάζεται ένα παλαιστινιακό Κράτος, αυτός είναι ο στόχος και αυτήν την θέση συμμεριζόμαστε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε η Μογκερίνι κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στη Γάζα, ενώ υποστήριξε ότι «ο κόσμος δεν θα αντέξει έναν τέταρτο πόλεμο» έπειτα από τις 3 επιθέσεις που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ τα τελευταία 6 χρόνια.

    Η επίσκεψη της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας πραγματοποιείται σε μία περίοδο όπου Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί αστυνομικοί συγκρούονται κάθε νύχτα στους δρόμους της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Nωρίτερα σήμερα ένας νεαρός Άραβας Ισραηλινός έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά στο βόρειο Ισραήλ κατά τη διάρκεια σύλληψης ενός συγγενή του, ένα γεγονός που πυροδότησε νέες εντάσεις και ενισχύει τους φόβους για μία ενδεχόμενη επέκταση των επεισοδίων βίας στις αραβικές πόλεις του Ισραήλ.

    [07] Εργοτέλης και Βέροια έμειναν στο «Χ»

    Ισόπαλη 2-2 έληξε η εναρκτήρια αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα ανάμεσα στον Εργοτέλη και τη Βέροια, που διεξήχθη στο Παγκρήτιο στάδιο του Ηρακλείου. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές (13΄ Χαλκιαδάκης, 38΄ Γιουσούφ) αλλά δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν το προβάδισμα ως το τέλος και να πανηγυρίσουν την πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη τους, καθώς η μακεδονική ομάδα ισοφάρισε αρχικά με τον Καλτσά στο 17΄ και στη συνέχεια με πέναλτι του Μπεν, στο 61ο λεπτό.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 November 2014 - 15:30:23 UTC