Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Σχολικών Φυλάκων Ελλάδας συναντήθηκε ο Δ. Κουτσούμπας
  • [02] Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας - Αιγύπτου - Κύπρου, στο Κάιρο
  • [03] ΔΗΜΑΡ: Η κυβέρνηση «να αποκρούσει κάθε ιδέα απόσυρσης του μέτρου των 100 δόσεων»
  • [04] Ζημιές σε κτίρια του Αιγίου, μετά τον χθεσινό σεισμό
  • [05] Τζ. Κέρι: Δεν υπάρχει καμία σύνδεση των συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν με άλλα θέματα στη Μ. Ανατολή
  • [06] Φιλιππίνες: Ένα χρόνο μετά το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν, η χώρα τιμά τους νεκρούς

  • [01] Με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Σχολικών Φυλάκων Ελλάδας συναντήθηκε ο Δ. Κουτσούμπας

    Με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Σχολικών Φυλάκων Ελλάδας συναντήθηκε σήμερα ο γγ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, στον Περισσό. Κατά τη συνάντηση, όπως ανακοινώθηκε, «οι εκπρόσωποι των Σχολικών Φυλάκων ενημέρωσαν τον Δ. Κουτσούμπα για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά την απόφαση της κυβέρνησης να απολύσει μέσα σε μια νύχτα, περισσότερους από 2200 εργαζόμενους. Σήμερα αρκετοί από αυτούς διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους με δικαστικά μέσα, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν επιστρέψει με ασφαλιστικά μέτρα, αγωγές κλπ. Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εκκρεμότητα το σοβαρό ζήτημα της απόδοσης των ενσήμων τους για την περίοδο 2001-2007 που η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει ως συντάξιμο χρόνο, γιατί οι σχολικοί φύλακες εργάζονταν με ευθύνη της, με διάφορες σχέσεις εργασίας (μαθητεία κλπ). Ο Σύλλογος των Σχολικών Φυλάκων διεκδικεί την απόδοση όλων των ενσήμων για όλη την περίοδο που εργάζοντα».

    Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ίδια ανακοίνωση, «ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του κόμματος στο δίκαιο αγώνα τους και τους ενημέρωσε για τις θέσεις του κόμματος. Πιο συγκεκριμένα το ΚΚΕ με παρεμβάσεις του μέσα και έξω από τη Βουλή θα διεκδικήσει την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων σχολικών φυλακών καθώς οι εργαζόμενοι αυτοί επιτελούν λειτούργημα τόσο στα σχολεία όσο και στις γειτονιές, ενώ είναι αντίθετο στην προοπτική οι θέσεις αυτές να καλύπτονται από ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης όπως ήδη έχουν κάνει ορισμένοι δήμοι, ή με ΚΟΙΝΣΕΠ που ανοίγουν το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση».

    [02] Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας - Αιγύπτου - Κύπρου, στο Κάιρο

    Σε εξέλιξη είναι κοινή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Προέδρου της Αιγύπτου Αλ Σίσι και του Προέδρου της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδη, σχετικά με τα αποτελέσματα της τριμερούς συνόδου κορυφής Ελλάδας - Αιγύπτου - Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κάιρο. Οπως έγινε γνωστό η σύνοδος επικεντρώθηκε στην περαιτέρω ανάπτυξη των γεωποπολιτικών και οικονομικών σχέσεων των τριών χωρών σε μία σειρά τομείς πέραν της ενέργειας.

    Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν στο ταξίδι του ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη και οι σύμβουλοί του κ.κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης και Δημήτρης Πτωχός. Στο πλαίσιο της παραμονής του στο Κάιρο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της ελληνικής παροικίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο αιγυπτιακός Τύπος για τη σημερινή τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου

    [03] ΔΗΜΑΡ: Η κυβέρνηση «να αποκρούσει κάθε ιδέα απόσυρσης του μέτρου των 100 δόσεων»

    Ανακοίνωση με την οποία καλεί την κυβέρνηση «να αποκρούσει κάθε ιδέα απόσυρσης του μέτρου των 100 δόσεων για τις οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία», εξέδωσε η ΔΗΜΑΡ. Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ: «ο νέος γύρος απαιτήσεων της τρόικας αποκαλύπτει πόσο απέχει από την πραγματικότητα η υπεραισιοδοξία που καλλιεργείται για το "τέλος του μνημονίου". Η κυβέρνηση οφείλει να αποκρούσει κάθε ιδέα απόσυρσης του μέτρου των 100 δόσεων για τις οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθιστώντας απολύτως σαφές στους δανειστές ότι τόσο η φοροδοτική ικανότητα, όσο και η οικονομική δυνατότητα των Ελλήνων πολιτών έχει εξαντληθεί».

    Δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή», υπό τον τίτλο «Βέτο της τρόικας στη ρύθμιση οφειλών» υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι, «θέμα απόσυρσης των ρυθμίσεων για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία έθεσε, και μάλιστα γραπτώς, η τρόικα στην κυβέρνηση, διότι εκτιμά ότι το δημοσιονομικό κόστος είναι υψηλό και δεν μπορεί να καλυφθεί με άλλα μέτρα».

    [04] Ζημιές σε κτίρια του Αιγίου, μετά τον χθεσινό σεισμό

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι κτιρίων, τόσο στην πόλη του Αιγίου, όσο και στα δημοτικά διαμερίσματα, προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές από τον σεισμό των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 7.15 χθες το απόγευμα με επίκεντρο τον δυτικό Κορινθιακό κόλπο, πέντε χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αιγίου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί ζημιές σε 11 κτίρια, οι οποίες εστιάζονται στην τοιχοποιία και όχι στον φέροντα οργανισμό. Ανάλογες ζημιές έχουν επίσης καταγραφεί σε δύο βιομηχανίες και στο εργοστάσιο της ΕΒΟ.

    Όπως πρόσθεσε, δεν έχει καταγραφεί καμία ζημιά, τόσο στα δίκτυα υποδομής, όσο και στον βιολογικό καθαρισμό. Ακόμη, ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ότι από νωρίς σήμερα το πρωί έξι κλιμάκια μηχανικών ελέγχουν σχολεία, παιδικούς σταθμούς και όλα τα δημόσια κτίρια, ώστε να υπάρχει πλήρης καταγραφή μέχρι την Δεύτερα το πρωί. Πάντως όπως υπογράμμισε δεν υπάρχουν σημαντικές ζημιές, τονίζοντας παράλληλα ότι η πόλη έχει ξαναβρεί πλήρως τους κανονικούς ρυθμούς της ύστερα την αναστάτωση που προκλήθηκε, αμέσως μετά την σεισμική δόνηση. Όσον αφορά την εξέλιξη του φαινομένου, ο Θανάσης Παναγόπουλος υπογράμμισε πως όπως τον ενημέρωσε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται μέχρι τώρα ομαλά.

    [05] Τζ. Κέρι: Δεν υπάρχει καμία σύνδεση των συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν με άλλα θέματα στη Μ. Ανατολή

    Ο Aμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση των συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν με άλλα θέματα στη Μέση Ανατολή. Οι ΗΠΑ έχουν ήδη απορρίψει πρόταση Iρανών αξιωματούχων, σύμφωνα με την οποία η Τεχεράνη θα μπορούσε να συνεργαστεί στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα μια ευελιξία σε ό,τι αφορά το πυρηνικό της πρόγραμμα.

    «Καμία συζήτηση, καμία συμφωνία, καμία ανταλλαγή, τίποτα, δεν έχει δημιουργήσει κανενός είδους συμφωνία σε σχέση με οτιδήποτε από όσα διακυβεύονται στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Κέρι στους δημοσιογράφους στο Πεκίνο. «Δεν υπάρχει καμία απολύτως σύνδεση των συνομιλιών για τα πυρηνικά του Ιράν με οποιοδήποτε άλλο θέμα, και αυτό θέλω να το καταστήσω απολύτως σαφές. Οι διαπραγματεύσεις για το ιρανικό πυρηνικό διεξάγονται αποκλειστικά για το θέμα αυτό».Ο Κέρι αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει στείλει επιστολή στον ανώτατο πνευματικό ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ στην οποία αναφέρεται στην καταπολέμηση της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

    Η Wall Street Journal έγραψε την Πέμπτη ότι ο Ομπάμα έστειλε επιστολή στην ηγέτη του Ιράν τον περασμένο μήνα στην οποία ανέφερε τα κοινά συμφέροντα των δύο χωρών όσον αφορά την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

    [06] Φιλιππίνες: Ένα χρόνο μετά το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν, η χώρα τιμά τους νεκρούς

    Ένα χρόνο μετά το πέρασμα του σούπερ τυφώνα Χαϊγιάν που σκόρπισε τον θάνατο και την καταστροφή στα νησιά των Φιλιππίνων, οι επιζήσαντες άρχισαν από νωρίς σήμερα να συγκεντρώνονται κατά δεκάδες χιλιάδες γύρω από τους μαζικούς τάφους όπου συγγενείς και φίλοι τους τάφηκαν βιαστικά. Οι καμπάνες στις εκκλησίες χτύπησαν ταυτόχρονα, ο κόσμος άναψε κεριά στους τάφους και τήρησε ενός λεπτού σιγή όταν άρχιζε η ημέρα στην ανατολική πόλη Τακλομπάν, τη χειρότερο πληγείσα περιοχή από τον τυφώνα. Χιλιάδες επιζήσαντες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην οποία πρωτοστατούσαν οι αποκαλούμενοι «περιπατητές μέσα στη λάσπη», καθώς είχαν καλυφθεί ολόκληροι με λάσπη για να τονίσουν τα δεινά που περνούν, για να καταγγείλουν την εγκατάλειψή τους από την κυβέρνηση, την οποία κάλεσαν να κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τον κόσμο από μελλοντικές καταστροφές. Ολονυχτία τελέστηκε σε στάδιο της πόλης που είχε χρησιμοποιηθεί ως κέντρο υποδοχής επί μήνες μετά το πέρασμα του Χαϊγιάν.

    Η καταστροφή της 8ης Νοεμβρίου του 2013 στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 7.350 ανθρώπους. Ο Χαϊγιάν σχηματίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό και σάρωσε νησιά των κεντρικών Φιλιππίνων με τους ισχυρότερους ανέμους που έχει καταγραφεί ποτέ στην ξηρά, άνω των 300 χλμ. την ώρα, προκαλώντας γιγάντια παλιρροϊκά κύματα που έσκαζαν στην ακτή, ισοπεδώνοντας τουλάχιστον ένα εκατομμύριο σπίτια, καταστρέφοντας βασικές υποδομές και γκρεμίζοντας εμπορικά κέντρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 November 2014 - 11:30:28 UTC