Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Αναλλοίωτη παραμένει η αρχή της συναντίληψης
  • [02] Επτακόσια εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της απασχόλησης
  • [03] Εργαζόμενοι πέταξαν αυγά σε αυτοκίνητα συμβούλων του Ιταλού πρωθυπουργού
  • [04] Φιορεντίνα-ΠΑΟΚ 0-0 στο ημίχρονο
  • [05] Αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός, ελπίζει ο Αστέρας

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Αναλλοίωτη παραμένει η αρχή της συναντίληψης

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, διαβεβαίωσε ότι «η αρχή της συναντίληψης και η αρχή του συντονισμού Αθηνών και Λευκωσίας ήταν και παραμένει αναλλοίωτη, σταθερός πυλώνας και παντός καιρού».

    Ο πρωθυπουργός, ο οποίος μιλούσε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας , Νίκος Αναστασιάδης, τόνισε ότι στηρίζει την απόφαση του Κυπρίου Προέδρου να αναστείλει τη συμμετοχή του στις συνομιλίες.

    Στηρίζουμε, ανέφερε χαρακτηριστικά, την απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη να αναστείλει τη συμμετοχή του στις δικοινοτικές συνομιλίες, έως ότου συντρέξουν κατάλληλες προϋποθέσεις.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η Τουρκία επέλεξε πολιτική, που «δεν έχει καμία σχέση με το διεθνές δίκαιο». Παρακολουθούμε, ανέφερε, με σύνεση και νηφαλιότητα την κατάσταση και εξέφρασε την ελπίδα η τουρκική πλευρά να εργαστεί προκειμένου να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των συνομιλιών.

    Στην προσφώνηση του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η χρονική στιγμή που η Τουρκία επεχείρησε να ακολουθήσει πρακτική κλιμάκωσης της έντασης. Η Τουρκία, είπε, επιλέγει αυτή την ώρα να δυναμιτίσει την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη, που «Κύπρος και Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες εργάζονται για να οικοδομήσουν στην εύφλεκτη περιοχή μας».

    [02] Επτακόσια εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της απασχόλησης

    Στοχευμένες δράσεις που θα φθάσουν τα 700 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους, υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης.

    Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του νωρίτερα σήμερα, σε συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων.

    Ο κ. Πλακιωτάκης, αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις που έχουν επιλεγεί, με στόχο, όπως ανέφερε, να προσφέρουν εξειδίκευση, ώστε να καταστήσουν τους ανέργους ανταγωνιστικούς σ' ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον.

    Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, τα προγράμματα αυτά σχεδιάζονται πλέον, με γνώμονα όχι την προνοιακή πολιτική, αλλά την κατάρτιση κυρίως σε τομείς αιχμής της εθνικής οικονομίας, στους οποίους οι άνεργοι εφόσον είναι εφοδιασμένοι με τις αναγκαίες δεξιότητες μπορούν να απορροφηθούν, υπογραμμίζοντας ότι ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό ανέργων, το οποίο υπερβαίνει το 20%, απορροφάται από τις επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποίησε την πρακτική του εκπαίδευση.

    [03] Εργαζόμενοι πέταξαν αυγά σε αυτοκίνητα συμβούλων του Ιταλού πρωθυπουργού

    Σε αποδοκιμασίες, προπηλακισμούς και ρίψη αυγών κατά των αυτοκινήτων που μετέφεραν συμβούλους του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι προχώρησαν εργαζόμενοι της βιομηχανίας Alcatel του Βιμερκάτε, κοντά στο Μιλάνο, την οποία επισκέφθηκε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

    Η Αλκατέλ θα προχωρήσει 587 απολύσεις και οι εργάτες, στην πλειοψηφία τους εγγεγραμμένοι στο κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil, κατηγόρησαν τον Ρέντσι ότι «συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα και να συναντά τους επιχειρηματίες, υιοθετώντας τις απόψεις τους».

    Στην πραγματικότητα, ο στόχος της διαμαρτυρίας και τις ρίψης αυγών ήταν ο ίδιος ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος, όμως, εισήλθε στην παραγωγική μονάδα της Αλκατέλ από μια πλαϊνή, μικρή είσοδο.

    Ένα από τα συνθήματα που φώναξαν με μεγαλύτερη ένταση οι συγκεντρωμένοι εργάτες ήταν buffone, «μασκαρά». Τελικώς, ο Ρέντσι δήλωσε διατεθειμένος να συναντήσει αντιπροσωπεία των εργαζομένων της βιομηχανίας.

    [04] Φιορεντίνα-ΠΑΟΚ 0-0 στο ημίχρονο

    [05] Αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός, ελπίζει ο Αστέρας

    Η έλλειψη ποιότητας σε όλες τις γραμμές που έχει ο Παναθηναϊκός, έφερε τον αποκλεισμό του από την 4η κιόλας αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ (5ος όμιλος). Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με 3-2 από την Αϊντχόφεν στο «Απόστολος Νικολαΐδης», αν και προηγήθηκαν δύο φορές, με τους Ατζαγκούν (11΄) και Πέτριτς (43΄). Οι Ολλανδοί «απάντησαν» με τους Ντεπάι (27΄), Ντε Γιονγκ (65΄) και Βαϊνάλντουμ στο 78΄.

    Έχασε αλλά δεν... χάθηκε ο Αστέρας Τρίπολης, που ηττήθηκε στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας με 1-2 από την ανώτερη Τότεναμ (90΄ πέναλτι Μπαράλες - 36΄ πέναλτι Τάουνσεντ, 42΄ Κέιν) αλλά διατηρεί ακόμη ελπίδες πρόκρισης στη «φάση των 32» του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς στους δύο αγώνες που τού απομένουν στον 3ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ θα υποδεχθεί την Μπεσίκτας και θα φιλοξενηθεί στο Βελιγράδι από την «αδιάφορη» Παρτιζάν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 November 2014 - 21:30:23 UTC