Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Μ. Νίμιτς κάλεσε τους αντιπροσώπους Ελλάδας και ΠΓΔΜ για νέες συναντήσεις στον ΟΗΕ στις 12 Νοεμβρίου
  • [02] Ν. Αναστασιάδης: Κύπρος και Ελλάδα σε συνεχή συντονισμό για τον τερματισμό των απαράδεκτων τουρκικών ενεργειών
  • [03] Π. Καμμένος: «Κόλαφος για την κυβέρνηση» η απάντηση Λ. Ρακιντζή
  • [04] Ευ. Βενιζέλος: Σκληρή διαπραγμάτευση για να μπούμε στην επόμενη φάση, χωρίς Μνημόνιο
  • [05] Σ. Βούλτεψη: Τον Μάρτιο έχουμε προεδρική εκλογή, δεν έχουμε εθνικές εκλογές
  • [06] Δύο ακόμη άτομα στην ανακρίτρια για τον θάνατο του φιλάθλου του Εθνικού
  • [07] Αρχίζει άμεσα τα δρομολόγιά του το πλοίο «Πρέβελης» που ήταν ακινητοποιημένο στη Ρόδο
  • [08] Επτά στα δέκα νοικοκυριά της χώρας είχαν το 2014 πρόσβαση στο διαδίκτυο
  • [09] Την παράταση της θητείας της Task Force στην Ελλάδα έως τον Ιούνιο του 2015, ανακοίνωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
  • [10] Εκπρόσωπος Γ. Ντάισελμπλουμ στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: «Αναληθή» τα δημοσιεύματα περί συνέχισης του προγράμματος
  • [11] Γκ. Χαρδούβελης: Μέχρι τέλος του έτους συμφωνία με τους εταίρους
  • [12] Συνελήφθη 16χρονη Ολλανδέζα που σχεδίαζε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος
  • [13] Τρεις νεκροί σε συγκρούσεις στο Ντονέτσκ
  • [14] Αιωνόβιες βελανιδιές κινδυνεύουν να γίνουν καυσόξυλα

  • [01] Ο Μ. Νίμιτς κάλεσε τους αντιπροσώπους Ελλάδας και ΠΓΔΜ για νέες συναντήσεις στον ΟΗΕ στις 12 Νοεμβρίου

    Νέες συναντήσεις στη Νέα Υόρκη για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων θα έχει με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ ο προσωπικός απεσταλμένος του γγ των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, στις συνομιλίες των δύο χωρών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ, ο κ. Νίμιτς κάλεσε τους αντιπροσώπους των δυο χωρών, πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη της Ελλάδας και πρέσβη Βάσκο Ναουμόφσκι της ΠΓΔΜ, να τον συναντήσουν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στις 12 Νοεμβρίου 2014. Όπως σημειώνεται, οι δύο πλευρές έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρέσβης Νίμιτς θα συναντηθεί με τους δύο αντιπροσώπους χωριστά και, στη συνέχεια, από κοινού, «με σκοπό τη συνέχιση των συνομιλιών, στο πλαίσιο της διαμεσολάβησης του ΟΗΕ, με στόχο την εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης για το θέμα του ονόματος».

    [02] Ν. Αναστασιάδης: Κύπρος και Ελλάδα σε συνεχή συντονισμό για τον τερματισμό των απαράδεκτων τουρκικών ενεργειών

    «Ιδιαιτέρως σημαντικό γεγονός», χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος φθάνει αύριο το απόγευμα στην Κύπρο. Σε αποκλειστική δήλωση στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης, αφού αναφέρεται στους αδελφικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και λαών και τη στενότατη συνεργασία και συντονισμό μεταξύ των δύο κυβερνήσεων σε όλους τους τομείς και κυρίως στο εθνικό θέμα, τονίζει: «Σ' αυτήν τη συγκυρία, η επίσκεψη του φίλου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα μας δώσει την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις σε μια σειρά από μείζονος σημασίας ζητήματα, με κυρίαρχο θέμα τις απαράδεκτες τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας». Η Κύπρος και η Ελλάδα, δηλώνει ο Κύπριος Πρόεδρος, «βρίσκονται σε συνεχή συντονισμό, με στόχο τον τερματισμό των απαράδεκτων τουρκικών ενεργειών».

    Ο Νίκος Αναστασιάδης χαρακτηρίζει «πολύ σημαντική κίνηση» την πρόσφατη συμφωνία, που υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών για την Έρευνα και τη Διάσωση, που ενώνει το FIR Λευκωσίας με το FIR Αθηνών και τους θαλάσσιους χώρους που αντιστοιχούν στα δύο αυτά FIR. Η στενή συνεργασία και o συντονισμός μεταξύ των δύο χωρών, σημειώνει, αντανακλάται και μέσα από τις συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα ανταλλάξει απόψεις και με την πολιτική ηγεσία του τόπου, ενώ θα χαιρετίσει την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

    «Mε την ευκαιρία θα ήθελα να εκφράσω για άλλη μια φορά τη βαθειά εκτίμηση και τις ευγνώμονες ευχαριστίες τόσο εμού και της κυβέρνησης όσο και του κυπριακού λαού προς την ελληνική κυβέρνηση, την πολιτική ηγεσία και τον ελληνικό λαό για τη συνεχή συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς την Κυπριακή Δημοκρατία», αναφέρει στη δήλωσή του ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης.

    Επίσης, σημειώνει ότι με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα ανταλλάξουν «περαιτέρω απόψεις για την πολύ σημαντική τριμερή Σύνοδο Κορυφής στην Αίγυπτο», η οποία θα ακολουθήσει της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κύπρο.

    Για την τριμερή Σύνοδο Κορυφής στο Κάιρο, το προσεχές Σάββατο, ο κ. Αναστασιάδης επισημαίνει ότι είναι η πρώτη, αυτού του επιπέδου, συνάντηση κι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία για την περιφερειακή σταθερότητα.

    [03] Π. Καμμένος: «Κόλαφος για την κυβέρνηση» η απάντηση Λ. Ρακιντζή

    «Κόλαφο για την κυβέρνηση», χαρακτηρίζει με δήλωσή του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος την απάντηση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λεωνίδα Ρακιντζή σε ερώτησή του στη Βουλή, σχετικά με περιπτώσεις ελέγχου στη δημόσια διοίκηση.

    Ο κ. Καμμένος ζήτησε, επίσης, την «άμεση αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου».

    «Η κυβέρνηση ζήτησε ονόματα και φωτογραφικές διατάξεις. Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής. Η απάντησή του -καταρχήν με 14 περιπτώσεις- αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αφήνει έκθετο προσωπικά τον πρωθυπουργό» είπε ο κ. Καμμένος.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, η απάντηση του κ. Ρακιντζή «αποδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι το μόνο που ενδιαφέρει τη συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ είναι η εφαρμογή των εντολών των δανειστών, καθώς απαλλάσσουν τους τραπεζίτες και την Τράπεζα της Ελλάδος από κάθε ευθύνη στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, την ώρα που ασφαλιστικά ταμεία και μικροομολογιούχοι καταστράφηκαν από το κούρεμα των ομολόγων».

    Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κάνει λόγο για «παραβιάσεις ακόμη και του Συντάγματος, ψήφιση φωτογραφικών διατάξεων, πολλές από τις οποίες με ισχύ λίγων ημερών, ώστε να προλάβουν να ευνοηθούν υμέτεροι» και υποστηρίζει ότι «ο τοίχος προστασίας, όπως αναφέρει εύστοχα ο επιθεωρητής, "χτίζεται" για να καταλυθεί κάθε έννοια κράτους δικαίου, καθώς παύουν ποινικές διώξεις, απαλλάσσονται υπεύθυνοι για αστικές και ποινικές υποθέσεις, νομιμοποιούνται "δωράκια" και δίνεται άφεση αμαρτιών για παρανομίες σε διοικήσεις εταιρειών που ιδιωτικοποιούνται».

    [04] Ευ. Βενιζέλος: Σκληρή διαπραγμάτευση για να μπούμε στην επόμενη φάση, χωρίς Μνημόνιο

    Διεξοδική συζήτηση ενόψει του αυριανού Eurogroup είχαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι η αυριανή συνεδρίαση στις Βρυξέλλες έχει καθοριστική σημασία για τη σκληρή και πολύ λεπτή διαπραγμάτευση, «προκειμένου να ολοκληρώσουμε αυτή τη φάση και να περάσουμε στην νέα φάση μετά το Μνημόνιο, μετά την τρόικα, με όλες τις διασφαλίσεις των υφιστάμενων ευρωπαϊκών μηχανισμών που επιτρέπουν η χώρα να αναπνεύσει, να κινηθεί ως ισοδύναμη στην ευρωπαϊκή και διεθνή οικονομία και να μην κινδυνεύει από κανένα τέχνασμα των αγορών σε βάρος της».

    Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ, ο κ. Βενιζέλος παρέπεμψε στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ και ανέφερε ότι ο κ. Χαρδούβελης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής του Eurogroup, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν αναφέρθηκε σε παράταση του υφισταμένου προγράμματος, αλλά στην νέα φάση που θα μπει η χώρα μετά το τρέχον πρόγραμμα. «Άρα πρόκειται για μια "παρεξήγηση" που δημιουργήθηκε επικοινωνιακά, ενώ αυτό που είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ είναι τελείως διαφορετικό, είναι αυτό που λέμε εμείς, είναι αυτό για το οποίο θα γίνει συζήτηση στο Eurogroup», πρόσθεσε. «Πρέπει να είμαστε πολύ ψύχραιμοι, πάρα πολύ ακριβείς, να μην υπονομεύουμε τις προσπάθειες μας με μια νευρική εσωτερική συζήτηση», που, όπως είπε, δυστυχώς δίνει πρόσχημα στους κερδοσκόπους των αγορών εις βάρος της χώρας.

    Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι οι ελληνικές θέσεις για επιμέρους ειδικά θέματα που αφορούν την τρέχουσα αναθεώρηση της τρόικας έχουν σταλεί και ότι άλλωστε η ολοκλήρωση αυτής της τελευταίας αναθεώρησης της τρόικας είναι η πρώτη φάση προς τη νέα φάση.

    Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι η τρόικα θα επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό και συμπλήρωσε ότι, άλλωστε, οι συζητήσεις και οι διαβουλεύσεις δεν γίνονται αναγκαστικά με φυσική παρουσία της τρόικας στην Αθήνα, αλλά και με άλλους τρόπους. Αναφορικά με την προληπτική γραμμή, είπε ότι πάντα τη θέλαμε και ότι και ο ίδιος στις ομιλίες του αναφέρεται στους υφιστάμενους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς.

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι στην προληπτική γραμμή είναι ευρωπαϊκά χρήματα και ότι μάλιστα δεν είναι καν ευρωπαϊκά χρήματα, «γιατί το γεγονός ότι έχουμε αδιάθετο υπόλοιπο από το ΤΧΣ είναι πολύ σημαντικό επιχείρημα διπλής χρήσης: Βελτιώνει τα δεδομένα του χρέους -και θα γίνουν πολλές άλλες παραμετρικές βελτιώσεις, δηλαδή "κουρέματα" στην πραγματικότητα- αλλά ταυτόχρονα έχουμε και όλη την υποστήριξη εάν υπάρξει οποιαδήποτε πρόβλημα να απαντηθεί αμέσως».

    Ερωτηθείς εάν επαρκεί ο χρόνος έως τη Σύνοδο του Δεκεμβρίου για να έχουμε εξέλιξη για την επόμενη φάση και για το χρέος, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «προφανώς», για να τονίσει παράλληλα πως, όμως, «υπάρχει μια δυσκολία, η έλλειψη συναίνεσης, η μικρότητα, ο κομματισμός, οι υστεροβουλίες». Στο ίδιο πλαίσιο είπε ότι το κλίμα στη χώρα δεν είναι το καλύτερο για μια διαπραγμάτευση εθνικού χαρακτήρα, «αλλά εις πείσμα όσων αγωνίζονται να παρεμποδίσουν και να υπονομεύσουν τη χώρα, έχουμε εντολή και θεσμική ευθύνη και στόχος μας είναι αυτό να κλείσει πριν από το τελευταίο Eurogroup του 2014 στις 8 Δεκεμβρίου». Ερωτηθείς σχετικά, διευκρίνισε ότι το «πακέτο» είναι το πακέτο της νέας φάσης και το οποίο «αφορά στις σχέσεις μας με όλους τους εταίρους και τη βιωσιμότητα του χρέους την οποία το ίδιο του Eurogroup έχει δεσμευτεί να επιβεβαιώσει».

    Σχετικά με το εάν υπάρχει ανάγκη να συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών έστω και για τα εθνικά θέματα, ο κ. Βενιζέλος με αφορμή τις επικείμενες επισκέψεις στη Λευκωσία και το Κάιρο τόνισε ότι έχουν οικοδομηθεί πολιτικές με βάθος και συστηματικό τρόπο, «αλλά δεν υπάρχει κάποιος εθνικός κίνδυνος, δεν υπάρχει κάποια απόφαση για εθνικό θέμα που να καλούμαστε να λάβουμε».

    Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «η Τουρκία πρέπει να πάψει την προσβολή του διεθνούς δικαίου και να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

    [05] Σ. Βούλτεψη: Τον Μάρτιο έχουμε προεδρική εκλογή, δεν έχουμε εθνικές εκλογές

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει την ανάγκη για εθνική συνεννόηση, που όλοι αντιλαμβάνονται στη χώρα εκτός από ό,τι φαίνεται, από τον κ. Τσίπρα και τις συνιστώσες του» σημειώνει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υφυπουργός Τύπου και κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη και προσθέτει: «Δεν πρόκειται να υπάρξει τέτοια λογική συναίνεσης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ για να αντιμετωπίσει τα δικά του εσωκομματικά προβλήματα, προσπαθεί να μεταφέρει το δικό του πρόβλημα σε όλη τη χώρα και σε όλον τον λαό. Θέλουν εκλογές και υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να αλλάξει ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές και επομένως αυτό δεν μπορεί να αλλάξει ούτε μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό».

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνει μάλιστα ότι από τις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ «έχει υπονομευτεί» η σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. «Δεν υπάρχει κάποιο σημείο που να μπορούν να συναντηθούν οι πολιτικές δυνάμεις, αφού υπάρχει προαπαιτούμενο και πηγαίνουν εκ των προτέρων με αυτή τη λογική» λέει.

    Ερωτηθείσα για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, η κ. Βούλτεψη τονίζει: «Τον Μάρτιο έχουμε προεδρική εκλογή, δεν έχουμε εθνικές εκλογές. Οι Έλληνες βουλευτές με απόλυτο συναίσθημα ευθύνης θα αναδείξουν Πρόεδρο Δημοκρατίας, ώστε να συνεχιστεί αυτή η πορεία της χώρας και με το καλό, το 2016 να γίνουν οι εκλογές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα».

    Η κ. Βούλτεψη χαρακτηρίζει συνηθισμένη τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή με την τρόικα.

    Σχετικά με τη δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα περί των αδιάθετων κεφαλαίων 11,5 δισ. Του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η κυβερνητική εκπρόσωπος τονίζει: «Βρισκόμαστε σε διαπραγμάτευση γύρω από όλα τα θέματα και επομένως και γύρω από αυτό».

    [06] Δύο ακόμη άτομα στην ανακρίτρια για τον θάνατο του φιλάθλου του Εθνικού

    Δύο ακόμη άτομα έχουν πάρει κλήση από την ανακρίτρια για να απολογηθούν, καθώς φέρονται να εμπλέκονται στα επεισόδια που οδήγησαν στον θάνατο του φιλάθλου του Εθνικού Κώστα Κατσούλη, έπειτα από συμπλοκή στο γήπεδο του Ηροδότου, στη Νέα Αλικαρνασσό, στο Ηράκλειο.

    Πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 26 και 34 ετών, οι οποίοι φέρονται να έχουν κατονομαστεί από άλλους συλληφθέντες ως συμμετέχοντες στα επεισόδια που έγιναν στο γήπεδο του Ηροδότου.

    Οι ίδιοι παραδέχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι εκείνη την ημέρα βρίσκονταν στο γήπεδο, αρνούνται όμως τη συμμετοχή τους στα επεισόδια.

    Και οι δύο, σήμερα, πήραν προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη.

    [07] Αρχίζει άμεσα τα δρομολόγιά του το πλοίο «Πρέβελης» που ήταν ακινητοποιημένο στη Ρόδο

    Εντός της ημέρας θα αναχωρήσει από το λιμάνι της Ρόδου, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Πρέβελης» που ήταν για τέσσερις ημέρες ακινητοποιημένο, λόγω της μη χορήγησης της απαιτούμενης οικονομικής έγκρισης μίσθωσης του δρομολογίου, από τα δύο συναρμόδια υπουργεία, Ναυτιλίας και Οικονομικών.

    Σύμφωνα με στελέχη της «Αιγαίον Πέλαγος», θυγατρικής της ΑΝΕΚ στην οποία ανήκει το πλοίο, ο σχετικός κωδικός για την εκταμίευση των χρημάτων από το υπουργείο Οικονομικών, άνοιξε και αναμένεται να μπει στον λογαριασμό της εταιρείας το ποσό της επιδότησης της μίσθωσης του δρομολογίου. Ήδη η εταιρεία έχει λάβει προφορική εντολή για αναχώρηση του «Πρέβελης».

    Το πλοίο εκτελεί το δρομολόγιο από τη Ρόδο προς Χάλκη- Διαφάνι- Κάρπαθο- Κάσο- Σητεία- Ηράκλειο- Ανάφη- Σαντορίνη- Μήλο- Πειραιά.

    [08] Επτά στα δέκα νοικοκυριά της χώρας είχαν το 2014 πρόσβαση στο διαδίκτυο

    Περίπου επτά στα 10 νοικοκυριά της χώρας (ποσοστό 65,6%) είχαν το 2014 πρόσβαση στο διαδίκτυο από την κατοικία τους, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 16,5% σε σχέση με το 2013. Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στην Κεντρική Ελλάδα και στα νησιά Αιγαίου και την Κρήτη κατά 53,2% και 39,3% αντίστοιχα.

    Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την έρευνα χρήσης τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας της ΕΛΣΤΑΤ για τα νοικοκυριά το 2014, σύμφωνα, επίσης, με την οποία:

    - Περίπου 7 στα 10 νοικοκυριά (64,7%) χρησιμοποιούν ευρυζωνική σύνδεση για το διαδίκτυο στην κατοικία τους, ενώ η συντριπτική πλειονότητα (98,6%) των νοικοκυριών που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από την κατοικία τους χρησιμοποιεί ευρυζωνική σύνδεση.

    - Το 58,4% όσων χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο το α΄ τρί?ηνο του 2014 συνδέθηκαν στο διαδίκτυο, εκτός της κατοικίας και του χώρου εργασίας τους, ?ε χρήση κινητού τηλεφώνου ή smartphone, φορητού υπολογιστή (laptop, notebook, netbook ή tablet) ή άλλης φορητής συσκευής (PDA, MP3 player, e-book reader, φορητή κονσόλα παιχνιδιών κλπ), παρουσιάζοντας αύξηση 30,7%, σε σχέση ?ε το α' τρί?ηνο του 2013.

    - Η online ανάγνωση ειδήσεων σε ιστοσελίδες, εφημερίδες, περιοδικά είναι στην κορυφή της λίστας των διαδικτυακών δραστηριοτήτων και πραγματοποιείται από το 84,9% των χρηστών του διαδικτύου, καταγράφοντας αύξηση 10% σε σχέση ?ε το 2013. Η αναζήτηση πληροφοριών για προϊόντα και υπηρεσίες είναι η δεύτερη περισσότερο πραγματοποιούμενη δραστηριότητα από το 82,3% των χρηστών, καταγράφοντας μικρή μείωση 1% σε σχέση ?ε το 2013.

    [09] Την παράταση της θητείας της Task Force στην Ελλάδα έως τον Ιούνιο του 2015, ανακοίνωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

    Την παράταση της θητείας της ειδικής Ομάδας Δράσης (Task Force) για την Ελλάδα έως τον Ιούνιο του 2015, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά την πρώτη συνεδρίαση της νέας Επιτροπής.

    Στην παρθενική εμφάνισή του ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου, με την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε ότι το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις 18 και 19 Δεκεμβρίου, θα αποφασίσει για το επενδυτικό «πακέτο» των 300 δισ. ευρώ που έχει στόχο την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

    Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο επίτροπος για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων Χ. Στυλιανίδης, θα μεταβεί το διάστημα 12- 16 Νοεμβρίου στη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουινέα για αποτίμηση της κατάστασης σχετικά με τον Έμπολα.

    [10] Εκπρόσωπος Γ. Ντάισελμπλουμ στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: «Αναληθή» τα δημοσιεύματα περί συνέχισης του προγράμματος

    «Αναληθή» χαρακτηρίζει η εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σημερινά δημοσιεύματα ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία αναμένεται στο αυριανό Eurogroup να συζητηθεί η επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας. Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «δεν είναι αλήθεια πως στο αυριανό Eurogroup θα συζητηθεί η επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος». «Αύριο στο Eurogroup θα γίνει μια πρώτη συζήτηση σχετικά με τις επιλογές που έχει η Ελλάδα μετά τη λήξη του υπάρχοντος προγράμματος», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    [11] Γκ. Χαρδούβελης: Μέχρι τέλος του έτους συμφωνία με τους εταίρους

    Την εκτίμηση πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχει επέλθει συμφωνία με τους εταίρους για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας, έκανε ο υπουργός Οικονομικών έπειτα από τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο.

    Ο κ. Χαρδούβελης τόνισε πως στις 31 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα και την επομένη πρέπει να είναι όλοι νικητές.

    Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ, όπως αυτές παρουσιάστηκαν στον Τύπο, τόνισε πως ο ίδιος ο πρόεδρος του Eurogroup του διευκρίνισε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το μεσημέρι πως αυτές παραποιήθηκαν και πως ο ίδιος με έγγραφό του στο κοινοβούλιο της χώρας του δεν αναφέρθηκε σε συνέχεια του υφιστάμενου προγράμματος αλλά στο τι θα γίνει την επόμενη μέρα.

    Διαβάστε επίσης: Εκπρόσωπος Γ. Ντάισελμπλουμ στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: «Αναληθή» τα δημοσιεύματα περί συνέχισης του προγράμματος

    [12] Συνελήφθη 16χρονη Ολλανδέζα που σχεδίαζε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος

    Οι αστυνομικές Αρχές της Ουγγαρίας συνέλαβαν στα τέλη Οκτωβρίου μια 16χρονη Ολλανδέζα η οποία προσπαθούσε να φτάσει στη Συρία για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε σήμερα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία (ΤΕΚ) της χώρας.

    Η νεαρή Ολλανδέζα, που κατάγεται από το Μαρόκο, είχε επιβιβαστεί σε ένα τρένο που επρόκειτο να αναχωρήσει από τη Βουδαπέστη με προορισμό το Βελιγράδι, στις 29 Οκτωβρίου. Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε όμως διαπιστώθηκε ότι είχε πλαστά έγγραφα.

    Σύμφωνα με την ΤΕΚ, η 16χρονη παραδόθηκε την Τρίτη στις ολλανδικές Αρχές.

    Η Ολλανδία είχε εκδώσει σήμα για την ανήλικη, η οποία φερόταν ως "αγνοούμενη".

    Υπήρχαν όμως υποψίες ότι στόχος της ήταν να ενωθεί με τους τζιχαντιστές στη Συρία.

    [13] Τρεις νεκροί σε συγκρούσεις στο Ντονέτσκ

    Δύο Ουκρανοί στρατιώτες και ένας πολίτης σκοτώθηκαν σήμερα στα ανατολικά της χώρας, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις, την ώρα που η εύθραυστη εκεχειρία στις αυτονομιστικές επαρχίες του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ απειλείται ολοένα και περισσότερο μέρα με την ημέρα.

    "Τις τελευταίες 24 ώρες χάσαμε δύο στρατιώτες ενώ άλλοι 9 τραυματίστηκαν", είπε ο εκπρόσωπος του στρατού Άντρι Λισένκο, χωρίς να διευκρινίσει πού σημειώθηκαν οι θάνατοι αυτοί.

    Στο Ντονέτσκ, οι δημοτικές αρχές ανέφεραν ότι ένας πολίτης σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας "τεταμένης νύχτας".

    Το πρωί, πυρά πυροβολικού και εκτοξευτών πολλαπλών ρουκετών Γκραντ ακούγονταν γύρω από την περιοχή του αεροδρομίου, το οποίο αποτελεί το επίκεντρο σφοδρών συγκρούσεων εδώ και πολλούς μήνες. Πυκνός καπνός υψωνόταν επίσης κοντά στο χωριό Πίσκι που ελέγχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις και βρίσκεται πολύ κοντά στο αεροδρόμιο.

    Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ ανακοίνωσε ότι το Κίεβο θα διακόψει τη χρηματοδότηση των εδαφών που είναι υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών. "Όταν οι Ρώσοι τρομοκράτες αποσυρθούν από το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ και ανακτήσουμε τον έλεγχο αυτών των εδαφών, θα χορηγήσουμε σε κάθε κάτοικο τα επιδόματα που δικαιούνται" είπε ο Γιατσενιούκ κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Υποσχέθηκε ωστόσο ότι δεν θα σταματήσει η χορήγηση φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στις περιοχές αυτές, ώστε να αποφευχθεί μια "ανθρωπιστική καταστροφή".

    [14] Αιωνόβιες βελανιδιές κινδυνεύουν να γίνουν καυσόξυλα

    Απειλητικά πλησιάζουν τα παράνομα αλυσοπρίονα στο προστατευόμενο, Παραποτάμιο Δάσος του Νέστου, με τις αιωνόβιες βελανιδιές να κινδυνεύουν να γίνουν καυσόξυλα.

    Μέσα στο 2013, είχαν καταγραφεί 6 συμβάντα παράνομων υλοτομιών στο Παραποτάμιο Δάσος του Νέστου ή Κοτζά Ορμάν όπως είναι ευρύτερα γνωστό και στο παραποτάμιο δάσος του Κοσύνθου. Για τη φετινή χρονιά, ήδη έχει καταγραφεί ένα περιστατικό κοπής σκλήθρων στο παραποτάμιο δάσος της Κεραμωτής και έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες.

    Ιδιαίτερα σε ό,τι έχει απομείνει από το Παραποτάμιο Δάσος του Νέστου, το οποίο μόλις 70 χρόνια πριν ήταν το μεγαλύτερο υδροχαρές δάσος στα νότια Βαλκάνια και σήμερα παραμένει το μεγαλύτερο της κατηγορίας του στην Ελλάδα, όπου ζουν και αναπαράγονται σπάνια είδη ζώων όπως ο κολχικός φασιανός (ένας από τους δύο αυτόχθονες πληθυσμούς της Ευρώπης), παρατηρούνται κάθε χρόνο πολλά περιστατικά παράνομης υλοτομίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 November 2014 - 15:30:26 UTC