Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο ο Στ. Θεοδωράκης
  • [02] Συνελήφθησαν τα εγγόνια για τη δολοφονία της γιαγιάς τους
  • [03] ΟΔΔΗΧ: Άντληση 1,1375 δισ. ευρώ, με αμετάβλητο επιτόκιο
  • [04] Ν. Χριστοδουλίδης: Δεν είναι εφικτή η κατασκευή τερματικού στην Κύπρο για φυσικό αέριο
  • [05] Η Περιφέρεια της Κολούμπια και το Όρεγκον λένε «ναι» στη νομιμοποίηση της κάνναβης
  • [06] Πλημμύρες στην Ιταλία: Tρία άτομα τραυματίσθηκαν, εκκενώθηκαν δεκάδες σπίτια
  • [07] «Κάθε λαός έχει δικαίωμα να αποφασίζει για το μέλλον του», λέει ο εθνικιστής ηγέτης της Καταλονίας

  • [01] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο ο Στ. Θεοδωράκης

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχει αύριο ο Σταύρος Θεοδωράκης.

    Στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο ίδιος σήμερα το πρωί από το ραδιόφωνο του Ποταμιού στην καθιερωμένη τακτική ζωτανή σύνδεση και συνομιλία που έχει με δημοσιογράφους περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών.

    [02] Συνελήφθησαν τα εγγόνια για τη δολοφονία της γιαγιάς τους

    Στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου κρατούνται μία 29χρονη και ο 26χρονος αδελφός της που θεωρούνται ως βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία της γιαγιάς τους. Η δολοφονία της άτυχης γυναίκας συνέβη τα ξημερώματα της Τρίτης στο σπίτι της στην πόλη της Ρόδου, όπου οι δράστες την χτύπησαν στο κεφάλι με σιδερένιο αντικείμενο. Σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας, ύποπτοι για την δολοφονία είναι η εγγονή και ο εγγονός της 69χρονης. Αξιοσημείωτο είναι ότι η εγγονή ήταν αυτή που ειδοποίησε την αστυνομία το πρωί της Τρίτης όταν βρήκε νεκρή τη γιαγιά της. Επί του θέματος αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία.

    [03] ΟΔΔΗΧ: Άντληση 1,1375 δισ. ευρώ, με αμετάβλητο επιτόκιο

    Στην άντληση ποσού ύψους 1,1375 δισ. ευρώ προχώρησε σήμερα το ελληνικό Δημόσιο μέσω δημοπρασίας εξάμηνων εντόκων γραμματίων. Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 875 εκατομμυρίων ευρώ που διενεργήθηκε σήμερα, έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 262,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,00%, ήτοι αμετάβλητη έναντι της προηγούμενης αντίστοιχης δημοπρασίας, η οποία είχε πραγματοποιηθεί στις 08/10/2014. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,833 δισεκατομμυρίων ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,09 φορές.

    [04] Ν. Χριστοδουλίδης: Δεν είναι εφικτή η κατασκευή τερματικού στην Κύπρο για φυσικό αέριο

    Με τα υφιστάμενα αποτελέσματα σε σχέση με τις ποσότητες φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ η κατασκευή τερματικού υγροποίησης στην Κύπρο, αυτήν τη στιγμή, δεν είναι εφικτή, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης και πρόσθεσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα συνεργασίας με τα γειτονικά κράτη.

    Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε μιλώντας στο ΡΙΚ, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα προς την κατεύθυνση της περιφερειακής συνεργασίας. Σίγουρα το θέμα αυτό, είπε, θα συζητηθεί σε διμερές επίπεδο με την Αίγυπτο. Eπίσης, πρόσθεσε ότι και με τα άλλα γειτονικά κράτη, πχ το Ισραήλ, υπάρχουν συζητήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

    [05] Η Περιφέρεια της Κολούμπια και το Όρεγκον λένε «ναι» στη νομιμοποίηση της κάνναβης

    Η περιοχή της αμερικανικής πρωτεύουσας και η Πολιτεία του Ορεγκον είπαν «ναι» στη νομιμοποίηση της κάνναβης στα δημοψηφίσματα που οργανώθηκαν παράλληλα με τις ενδιάμεσες εκλογές.

    Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα, οι ψηφοφόροι της Περιφέρειας της Κολούμπια ενέκριναν με 65%, έναντι 28% την «Πρωτοβουλία 71» για τη νομιμοποίηση της κάνναβης, ενώ το 54% των ψηφοφόρων του Ορεγκον ψήφισε «ναι», έναντι 46%.

    Έτσι, η περιφέρεια της Ουάσινγκτον και το Όρεγκον συναντούν το Κολοράντο και την Πολιτεία της Ουάσινγκτον, που έχουν ήδη νομιμοποιήσει την κάνναβη για ψυχαγωγική χρήση.

    Στην αντίστοιχη ψηφοφορία που έγινε χθες στην Αλάσκα, το «ναι» υπερισχύει του «όχι» μετά την καταμέτρηση του 55% των ψήφων.

    [06] Πλημμύρες στην Ιταλία: Tρία άτομα τραυματίσθηκαν, εκκενώθηκαν δεκάδες σπίτια

    Ολόκληρο το ιστορικό κέντρο της πόλης Καρράρα, στην κεντρική Ιταλία, έχει πλημμυρίσει εξαιτίας νέου κύματος κακοκαιρίας και της υπερχείλισης των ποταμών Καριόνε και Παρμινόλα.

    Οι δυο ποταμοί έσπασαν τα φράγματα λόγω των αδιάκοπων βροχοπτώσεων και οι άνδρες της πολιτικής προστασίας, νωρίς το πρωί, κατάφεραν να σώσουν δυο αλλοδαπούς οι οποίοι ζούσαν σε εργαστήριο ξυλείας, κοντά στον ποταμό Καριόνε.

    Δεκάδες οικογένειες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ, από τις πέντε το πρωί και μετά, πολλοί κάτοικοι, οι οποίοι ζουν στα ισόγεια και στους πρώτους ορόφους των πολυκατοικιών, άρχισαν να ανεβαίνουν στις ταράτσες.

    Η πυροσβεστική υπηρεσία, για να μπορέσει να προσφέρει άμεση και αποτελεσματική βοήθεια, χρησιμοποίησε πλωτά μέσα και ελικόπτερα, με τα οποία και μετέφερε τρία άτομα, ελαφρά τραυματισμένα, στα νοσοκομεία της πόλης.

    Το νέο αυτό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία έχει προκαλέσει και την ανησυχητική άνοδο της στάθμης ποταμών στην περιφέρεια της Γένοβας και του Τορίνο, όπου η πολιτική προστασία παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της όλης κατάστασης.

    [07] «Κάθε λαός έχει δικαίωμα να αποφασίζει για το μέλλον του», λέει ο εθνικιστής ηγέτης της Καταλονίας

    Ο εθνικιστής ηγέτης της Καταλονίας Αρτούρ Μας υπερασπίσθηκε σήμερα το δικαίωμα των λαών να αποφασίζουν για το μέλλον τους και επιβεβαίωσε πως επιμένει στην πραγματοποίηση την Κυριακή μιας συμβολικής ψηφοφορίας για την ανεξαρτησία της περιφέρειας, η οποία απαγορεύθηκε από τη δικαιοσύνη έπειτα από αίτημα της Μαδρίτης.

    "Υπερασπιζόμαστε ένα φυσικό δικαίωμα, το δικαίωμα οποιουδήποτε λαού να αποφασίζει. Όλοι οι λαοί έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν για το μέλλον τους", δήλωσε σήμερα το πρωί στη Βαρκελόνη ο επικεφαλής της καταλανικής κυβέρνησης Αρτούρ Μας πριν ανακοινώσει πως η "συμμετοχική διαδικασία" θα συνεχισθεί.

    "Συνεχίζουμε αυτή τη συμμετοχική διαδικασία επειδή βρισκόμαστε στο πεδίο της υπεράσπισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων (...), του δικαιώματος της συμμετοχής και της ελευθερίας της έκφρασης", δήλωσε. Ο Μας υπογράμμισε πως δεν πρόκειται για δημοψήφισμα, αλλά έχει "μια μεγάλη πολιτική αξία".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 November 2014 - 11:30:27 UTC