Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Δένδιας: Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στα εθνικά καθήκοντα
  • [02] Σ. Βούλτεψη: Η Δημοκρατία και το Σύνταγμα έχουν τους δικούς τους κανόνες
  • [03] ΣτΕ: Στο 70% η αποζημίωση για τα θύματα της «Ασπίς»
  • [04] Α. Λοβέρδος: Ενεργοποίηση μέτρων για απώλεια της διδακτέας ύλης
  • [05] Υπέρ της μεταρρύθμισης του συνδικαλιστικού νόμου ο πρόεδρος του ΣΕΒ
  • [06] Κ. Σκρέκας: Θα κάνουμε όσα απαιτούνται για την αξιοποίηση του κάθε ευρώ
  • [07] Συναντήσεις Ιω. Μανιάτη, σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη, για τους υδρογονάνθρακες
  • [08] Οργή της Άγκυρας για σκίτσο του Ρ.Τ. Ερντογάν

  • [01] Ν. Δένδιας: Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στα εθνικά καθήκοντα

    «Όλοι μαζί με εθνική ενότητα δεν θα επιτρέψουμε σε οιονδήποτε να επιβουλευθεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας ή να προσβάλλει τις πολιτισμικές αξίες του Ελληνισμού» επισήμανε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, στις πρώτες του δηλώσεις, με την ευκαιρία της τελετής ανάληψης των νέων καθηκόντων του.

    «Η Ελλάς κρατά στο ένα χέρι κλάδο ελιάς και επιδιώκει την ειρηνική συνύπαρξη με κάθε λαό και κυρίως με τους λαούς της περιοχής» ανέφερε ο κ. Δένδιας υπογραμμίζοντας πως «ταυτόχρονα όμως αποστέλλουμε μήνυμα ότι η Ελλάς εκτός από κλάδο ελαίας, διατηρεί και ξίφος. Ξίφος δικαίου, αλλά ξίφος. Με ομοψυχία και εθνική ενότητα δεν θα επιστρέψουμε σε οιονδήποτε να επιβουλευθεί την εδαφική μας ακεραιότητα ή να προσβάλει τον ελληνισμό και τις διαχρονικές του αξίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    [02] Σ. Βούλτεψη: Η Δημοκρατία και το Σύνταγμα έχουν τους δικούς τους κανόνες

    Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ η Σοφία Βούλτεψη δήλωσε ότι το πρωί ζητούν θεσμική εκτροπή, το βράδυ την ονομάζουν σταθερότητα και μιλούν για «ομαλότητα» την ώρα που σπέρνουν το φόβο της πολιτικής αστάθειας.

    «Όμως η Δημοκρατία και το Σύνταγμα έχουν τους δικούς τους κανόνες» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

    [03] ΣτΕ: Στο 70% η αποζημίωση για τα θύματα της «Ασπίς»

    Το Α΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με την υπ΄ αριθμ. 3783/2014 απόφασή του, έκρινε ότι τα «θύματα» της ασφαλιστικής εταιρείας «Ασπίς-Πρόνοια Α.Ε. Γενικών Ασφαλίσεων» θα λάβουν, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ασφαλιστικής εκκαθάρισης-μέσω του μηχανισμού εγγυήσεων (εγγυητικό κεφάλαιο)- το 70% των ποσών που διεκδικούν ως αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο. Την αποζημίωση (70%) θα τη λάβουν αυτόματα χωρίς να χρειαστεί να καταθέσουν σχετικές αγωγές στα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας.

    Υπενθυμίζεται ότι την αποζημίωση και τη χρηματική ικανοποίηση οι πρώην ασφαλισμένοι στην «Ασπίς» τη διεκδικούν για τη ζημιά που υπέστησαν από τις παραλείψεις των οργάνων του Δημοσίου, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας, αλλά και για την ηθική βλάβη που υπέστησαν από τη συμπεριφορά αυτή των δημόσιων οργάνων (κρατική εποπτεία).

    [04] Α. Λοβέρδος: Ενεργοποίηση μέτρων για απώλεια της διδακτέας ύλης

    Με ενεργοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει μέτρα στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι καταλήψεις στα σχολεία ξεπερνούν τις τρεις ημέρες, προειδοποίησε εμμέσως πλην σαφώς από τη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

    Στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη σχετικώς με την ελλιπή καθαριότητα στα πανεπιστήμια, ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε παρεμπιπτόντως στο θέμα των καταλήψεων που ξεκίνησαν σήμερα στα σχολεία όλης της χώρας ενημερώνοντας πως περίπου 500 σχολεία τελούν αυτήν την ώρα υπό κατάληψη.

    Ο υπουργός Παιδείας αφού τόνισε πως ενημερώθηκε ότι το φαινόμενο συνηθίζεται ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου και πρόσθεσε πως δεν έχει πρόβλημα με τις κινητοποιήσεις έθεσε ωστόσο τα θέματα που προκύπτουν ως συνέπεια των καταλήψεων στα σχολεία. «Τι γίνεται με το αναλυτικό διδακτικό πρόγραμμα μέσα στο έτος διότι μέχρι τη 17η Νοεμβρίου είναι μισός μήνας διδακτικού έτους. Αν η κατάληψη επεκταθεί τι γίνεται; Η ύλη που θα πάει;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε πως σε μία δύσκολη χρονιά ξεκινάει μία σειρά κινητοποιήσεων που έρχεται σε αντίθεση με αυτό που πρέπει να πάρουν οι μαθητές από το σχολείο, αυτό που πρέπει να διδάξουν οι καθηγητές. «Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και το γεγονός ότι επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο δεν με ενδιαφέρει. Πρέπει να αναλογιστούμε τι πρόβλημα δημιουργείται στα παιδιά και τη μαθητική κοινότητα» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος προειδοποιώντας πως «υπάρχει προεδρικό διάταγμα που ρυθμίζει τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις».

    [05] Υπέρ της μεταρρύθμισης του συνδικαλιστικού νόμου ο πρόεδρος του ΣΕΒ

    Υπέρ της μεταρρύθμισης του συνδικαλιστικού νόμου 1264/1982 τάχθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, ο οποίος επεσήμανε ακόμη την ανάγκη ανάπτυξης του δεύτερου και τρίτου πυλώνα κοινωνικής ασφάλισης «για ένα ολοκληρωμένο σύστημα όπως ισχύει σε όλες τις προηγμένες οικονομίες».

    Μιλώντας στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου με προσκεκλημένο τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννη Βρούτση, ο κ. Φέσσας επανέλαβε επίσης τις πάγιες θέσεις του ΣΕΒ κατά της μείωσης του κατώτατου βασικού μισθού και υπέρ του περιορισμού του μη μισθολογικού κόστους, με τον δραστικό περιορισμό της εισφοροδιαφυγής.

    [06] Κ. Σκρέκας: Θα κάνουμε όσα απαιτούνται για την αξιοποίηση του κάθε ευρώ

    Υπάρχουν πολλά ανοικτά θέματα στο υπουργείο Ανάπτυξης για να υπηρετήσει ο νέος υπουργός Κώστας Σκρέκας που αφορούν στην αναβάθμιση της επιχειρηματικότητας και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας για μια Ελλάδα μετά την κρίση, όπως επεσήμανε ο απερχόμενος υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας στην τελετή παραλαβής παράδοσης στο νέο υπουργό.

    Ο νέος υπουργός σημείωσε από την πλευρά του ότι «είναι ώρα για δουλειά και μετρημένα λόγια σε συνεργασία με την δυνατή ομάδα που υπάρχει ήδη στο υπουργείο» και συνέχισε: «Θα φροντίσουμε να κάνουμε όσα απαιτούνται για την αξιοποίηση του κάθε ευρώ είτε προέρχεται αυτό από τον σκληρά δοκιμαζόμενο Έλληνα φορολογούμενο είτε από την Ευρώπη, για την βοήθεια της επιχειρηματικότητας - ιδιαίτερα της επιχειρηματικότητας των νέων - και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Η προσπάθεια μου θα είναι να δικαιώσω την επιλογή του πρωθυπουργού».

    [07] Συναντήσεις Ιω. Μανιάτη, σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη, για τους υδρογονάνθρακες

    Τα θέματα των υδρογονανθράκων αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη.

    Ο κ. Μανιάτης θα μιλήσει σήμερα στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στην Ουάσιγκτον για τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Στη συνέχεια, θα συναντηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας (NSC) με την Michelle Patron, ειδική σύμβουλο του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και διευθύντρια για την Ενέργεια και το Κλίμα.

    Το βράδυ, ο υπουργός ΠΕΚΑ θα παραστεί σε δεξίωση, που θα πραγματοποιηθεί στην πρεσβεία της Ελλάδας, για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης, θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον ακαδημαϊκό και ειδικό επί θεμάτων ΑΟΖ, Θεόδωρο Καρυώτη.

    Το σημερινό πρόγραμμά του θα ολοκληρωθεί με δείπνο που θα έχει με τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Γιώργο Σακελλάρη, που δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας.

    [08] Οργή της Άγκυρας για σκίτσο του Ρ.Τ. Ερντογάν

    Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε σήμερα τον πρεσβευτή της Γερμανίας στην Άγκυρα προκειμένου να καταγγείλει τη δημοσίευση σε γερμανικό σχολικό βιβλίο γελοιογραφίας που απεικονίζει τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη μορφή σκύλου.

    Το σκίτσο αυτό, που είχε αρχικά δημοσιευθεί το 2011 στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, αναδημοσιεύτηκε σε βιβλίο που προορίζεται για τους μαθητές του λυκείου στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

    Με τίτλο «οι Τούρκοι στη Γερμανία, μία επιτυχημένη ιστορία» η γελοιογραφία απεικονίζει τον Ερντογάν σαν σκύλο-φύλακα, σε επιθετική στάση, να επιδεικνύει τους κυνόδοντές του, μπροστά από ένα σπιτάκι σκύλου με το όνομά του.

    «Καταδικάζουμε σθεναρά τη δημοσίευση σε ένα σχολικό βιβλίο ενός σκίτσου που προσβάλει τον σεβαστό μας πρόεδρο και όλους τους Τούρκους που ζουν στη Γερμανία» επισήμανε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε. «Δεν υπάρχει θέση στις δημοκρατίες για αυτού του είδους την υποκίνηση σε μίσος, στην ξενοφοβία και στην ισλαμοφοβία» προστίθεται στο κείμενο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 November 2014 - 19:30:23 UTC